Şimdi Ara

Yeni çıkan kanuna göre bakaya kalmak (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
526
Cevap
17
Favori
200.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kingalonedark K kullanıcısına yanıt
    Senin durumun da bir arkadaşım var oda lise menzunu şubeden bilgi alıyoruz.Ondan haber gelsin ben sana bilgi vereceğim burdan onla durumun aynı
  • kafil arn K kullanıcısına yanıt
    Sen 1984 doğumlu lisans menzunusun şuan ki yaşın 29.28 yaşındayken sen mezun oldun o dönem 2 yıllık tecil hakkını kullandığını düşünürsek buda 30 ediyor.Şuan senin askerlik yönünden sıkıntın yok.Şubat celbinde gidebilirsin istemezsen şubatdan sonraki celp dönemine kalırsın.Yeni çıkan konunda biri 29 yaşında menzun olsa 2 yıl tecil hakkı daha oluyor buda 31 e kadar yol açıyor ama 29 u geçmeden bir lisans menzunu olman gerekiyor.Sen sıkıntı yapma kendine.
  • kingalonedark K kullanıcısına yanıt
    Senin duruma benzer bir arkadaş var şube ile görüşecekti ben ona sorayım ne yapmış seni bilgilendiririm kardeşim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SouIFIy

    Senin durumun da bir arkadaşım var oda lise menzunu şubeden bilgi alıyoruz.Ondan haber gelsin ben sana bilgi vereceğim burdan onla durumun aynı

    anlayışın için çok tşkrler kardeşim cevabını bekliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SouIFIy S kullanıcısına yanıt
    eyvallah çok teşekkür ederim

    29da mezun oldum 2 sene tecili kaptım : )

    şubeye gitmem gerekiyor mu gene de yoksa okul mu halletti tecil işlemimi?
  • kafil arn K kullanıcısına yanıt
    Okul bundan sonraki tecil işlerini sana bırakır.Bakaya düşsende tecil hakkın olduğu için erteleme olur.Menzuniyet den sonra tecil işlemlerini şahsen yapman lazım sıkıntı yok tecil işlemlerini yaptırmadıysan bile bakayada olsa ertelemen olur 100 tl gibi bir ceza ödeyebilirsin.
  • süper

    müsait bir ara uğrayayım o zaman askerlik şubesine korkmadan

    teşekkür ederim yeniden
  • Erkenden işlem yaptır kardeşim sana sıkıntı olmasın.Ben 30 da fark ettim bu işlemleri geç kaldığım için tecilim olmadı en kısa sürede hallet kafan rahat olsun.
  • ya ben de ondan korkuyorum işte kasım geldi geç mi kaldım diye ürküp gidemiyorum da ya tecilim yoksa hemen alırlar korkusuyla hehe
  • kafil arn K kullanıcısına yanıt
    Birşey olmaz kardeşim dert etme kendine senin durum iyi e-devlet den de takip edebilirsin ama sen dert etme kendine için rahat olsun.
  • SouIFIy S kullanıcısına yanıt
    eyvalla :) e-devlet şifre zart zurt almak lazım evet

    teşekkürler yeniden rahatladım baya
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SouIFIy

    Birşey olmaz kardeşim dert etme kendine senin durum iyi e-devlet den de takip edebilirsin ama sen dert etme kendine için rahat olsun.

    abı ozelıne bır bakarmısın ...
  • Beyler korkmanıza gerek yok. Ben dün sülüsümü alırken bi sürü bakaya,yoklama kaçağı vardı. Gelip bilgi alıp gidiyorlardı. Elinizden tutup zorla askere götürmüyorlar yani. Gidin şubeye ordaki memurlar bilgilendirir sizi.
  • Burda önemli olan nokta acıklama var Bakayalar aranacak ama 1 GBT ile arama kesin olarak yapılacak mı?2 Eger yapılacaksa tahminen bu bilgiler nezaman sisteme girilmiş olur nezamandan sonra insanlar dikkat etmelidir?
  • Yeni kanuna göre ömür boyu askere gitmeyenlere maksimum 47 bin tl ceza verilecek. Ceza idari para cezası olduğundan hapis durumu söz konusu değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SouIFIy

    Az önce görüştüm.
    1-Soru:Evlere kadar gelip bunlar arayacak mı ?
    Cevap : o kadar işin gücün arasında kimse evlere gidip aramaz şikayet olmadığı sürece.
    2-Soru:Önceden GBT de gozukuyor muydu.
    Cevap : Evet o zaman da aynıydı şimdide aynıydı.Sen GBT sorgulanmasına yakalanma yeter dedi.
    3-Soru:Emniyete her hangi bir emir ne geldimi dedim.
    Cevap : Yok gelmedi aynısı gibi.



    82 liyim yaklaşık 5 yıldır bakaya yada kaçak artık ne oluyorsam ondanım. 2002 gibi tarihte muayene olup tecil ettirdim. Muayene de GATA ya sevk edildim. Temiz raporu verildi. Oysaki 1999 dan beri incebağırsağımda iltihaptan kaynaklanaan bir sorunum var. Doktorlardan Chron şüphesi filan diyen var, Chron'sun diyen var vs. Şimdi cezalar ürkütücü bir hal aldı. Ayrıca evlilik durumum var. Bundan önce askerliği aradan çıkartmam lazım.
    İçinde bulunduğum hastalıktan dolayı askerlik ürkütücü görünüyor. Stres yapmamam, diyetime dikkat etmem ve soğuk almamam gerekiyor. Bunları askerde sağlama imkanları yok.
    6 yıl kadar önce üniversiteye kayıt oldum tecil ettirdim. Üniversiteyi ekonomik sebeblerle gidip okuyamadım ( şehir dışıydı evin geçimini ben sağlıyorum).
    O zamanlar Bakaya olduğumu söylediler ama tecil yaptım.
    Kaç yıldır kaçak durumda yada bakaya olduğumu bilmiyorum. Kredi kartı borcumu ocak ayına kadar kapatıp teslim olmayı düşünüyordum.
    Şubattan önce alım yapmıcaklarsa şimdi gideyim diyorum. Yakalanmadan aradan çıkayım.
    Devre kaybı olayını kaldırdılar diye duymuştum doğru mu?

    Geçen seneye kadar GBT ye girdim. Hiçbirinde birşey çıkmadı. Hatta 2 yıl önce şikayet üzerine polis alıp nezarete atıp 4 saat tuttu. Esnafsın yerin yurdun belli deyip bıraktı. Aranıyor kağıdın gelince haber veririz gider teslim olursun demişlerdi. O zamandan beri arayan soran da yok. Karakolda yada GBT de kayıt çıkmamıştı. Ben kabul ettiğim için kaçak olduğuma karar vermişlerdi. Kimlik telefon vb bilgilerimi almışlardı...

    Bana ne önerirsiniz? Ocaktan önce gitmemeliyim borçlarımı kapatmam lazım. Gittiğimde çürük çıkarsam bana kesilen cezayı iptal ettirebilir miyim? Çünkü GATA temiz raporu verip beni zor durumda bırakmıştı.




  • beyler savunma bakanlığı basın duyurusu geçmiş...
    bakaya ve yoklama kaçakları incelesin mutlaka
    http://www.msb.gov.tr/anasayfa/phpscr/duyurular/30Ekim2013.htm

  • BİR YILDAN FAZLA YOKLAMA KAÇAĞI İLE BAKAYA SUÇLARINDAN KESİNLEŞMİŞ İDARÎ PARA CEZASI BULUNANLARDAN TEKRAR BU SUÇLARI İŞLEYENLER, YASA GEREĞİ AYRICA MAHKEMEYE VERİLMEKTEDİR.

    Burası sıkıntı sanırım.
  • Arkadaslar geçen gün askeriyeye gittim 2 defa bakaya düşmüşüm. ilki sanırım haziran temmuz gibi diğeri eylül sanırım. şimdi bunun para cezası nasıl uygulanır. 1.bakaya 4ay-1yıl 2.bakaya 0-4 ay oluyor ben bu 2 bakaya parasını da mı ödeyeceğim yoksa sadece 1ini mi?
  • bedelli askerlik taleplerimiz için ve yeni bir bedelli revizesi için çalışmalar yapıyoruz.. 83-84-85 doğumlu arkadaşların da katılımlarını bekliyoruz..

    http://www.bedelliaskerlik2010.net/
    Paylaş
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.