Şimdi Ara

Nokia Lumia 900 Haziran'da global olarak satışa sunulacak, İngiltere'de ön siparişler başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
4.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Nokia Lumia 900 Haziran'da global olarak satışa sunulacak, İngiltere'de ön siparişler başladı






    Nokia'nın Windows Phone işletim sistemi yüklü ilk modellerini piyasaya sürdükten sonra dünyanın ikinci büyük akıllı telefon pazarı ABD'de iddialı olmak adına Lumia 900 modelini de CES 2012 fuarında tanıtmıştı. 




    4.3 inçlik WVGA 480 x 800 piksel Gorilla Glass AMOLED ekran, 1.4 GHz saat hızında çalışan Qualcomm APQ8055 Snapdragon S2 işlemci, 512 MB RAM, Wi-Fi 802.11 b/g/n, A-GPS, Bluetooth 2.1, arka yüzünde 28 mm f/2.2 Carl Zeiss objektifli 8MP kamera, ön yüzünde 1.3MP kamera, 16GB depolama kapasitesi, 1830mAh batarya, 720p kayıt imkanı özellikleri sunan Lumia 900 modeli ABD pazarına yönelik olarak LTE yongası ile donatılmıştı. Cihazı ABD'de AT&T operatörü satışa sunacak.




    ABD'de cihazın Nisan-Mayıs aylarında piyasada olması bekleniyor. Fuarda modelin global olarak satışına ilişkin bir bilgi verilmemişti. Ancak farklı kaynaklardan edinilen bilgilere göre Haziran ayında Lumia 900, LTE özelliği olmadan Avrupa'da ve diğer ülkelerde satışa çıkacak. İngiliz Carphone Warehouse şimdiden ön kayıt almaya başladı. 




    Lumia 900'ün fiyatlandırma politikası hakkında henüz bir bilgi verilmedi. Daha fazla detayın gelecek ay Barselona'da yapılacak MWC 2012 fuarında açıklanması bekleniyor.

     








  • 4.3 inçlik WVGA 480 x 800 piksel Gorilla Glass AMOLED ekran, 1.4 GHz saat hızında çalışan Qualcomm APQ8055 Snapdragon S2 işlemci, 512 MB RAM

    Şu cümleler cihazı açıklamaya yetiyor.
  • sene 2012 nokia ancak simdi rekabetci modeller cikartabiliyor. oda microsoftun kati donanim kurallariyla.
  • dedemden kalma donanımla nokia ne yapacak....boşuna dibe vurmadılar.
  • 480 x 800 piksel ekran ve 512 ram ile ortalığı kasıp kavuracak. bence dünyanın gelmiş geçmiş en iyi telefonu. :)))
  • Bunun pili uzun gider...
  • arkadaşlar elinize wmp lu telefon almadan atmak kolay ingilterede lumia 800 kullanmı biri olarak bu telefonları hafife almayın 512 ram olabilir ama 1gb lık çoğu android den daha iyi 1gb android için yetersiz olabilirken 512lik ram wmp için artıyor bile zaten telefonda 2gb ram olsa ne olacak autocad mi açacaksınız ?

    ki bu telefon ces de en iyi akıllı telefon, editorun seçimi gibi birçok alanda ödül aldı...

    kullanmadan elinize almadan yorum yapmayın..
  • TEk laf edeceğiniz nokta çözünürlük olabilir.Geri kalan özellikleriyle androidteki cihazları hız olarak çok rahat yakalıyor.Lumia 800 yakalıyordu buda uçar.512 mb ram androidte yetersiz wpde fazla bence:):)
  • Gene donanım'a laf etmişler..Yüksek donanım önemlidir tamam da yazılım olarak onu desteklemesi gerekir yoksa ne anlamı var ?

    Elop'un sözü çok manidar.. Elop'a göre çok çekirdekli cepler, sadece "kullanıcılar soğuk havalarda ellerini ceplerine attıklarında ısınmak için" işe yarayabilir, demiş.
  • Ben yazmaktan bıktım arkdaşlar siz anlamamaktan bıkmadınız. Windows Phone için 512 Mb Ram Android için 1,5 gb ram gibidir. WP işleitm sistemi ram ile dost ve fazla belleğe ihtiyaç duymuyor. Ama tabi siz herşeye android yüklemye alıştınız. Wp li telefon alıp onada android yüklicekseniz kusura bakmayın size çift çekirdek ve 1 Gb ram lazım. :)
  • 512 ram şu an için yeterli ama işletim sistemine yeni bir güncelleme gelirse ne yapacaksınız. amiral gemisi diye tabir edilen telefonun ekran çözünürlüğü 480*800 mü olur. at gözlüğü takan elmacılar gibi olmayın. bende 11 yıl nokia dan başka telefon kullanmayan biriydim. ta ki 8 aya kadar. nokia da en son c7 kullandım. 256 mb ram vardı. telefon kasılıp duruyordu. nokia donanım fakirliği ve symbian ı geliştirmediği için bu hallere düştü. yoksa güçlü bir donanım ve nokia belle işletim sistemiyle erken davranılsaydı bu durumlara düşülmezdi. ama artık çok geç microsoft nokia yı ele geçirdi. artık iflah olmaz nokia.
  • Ekranı kavisli değil mı bunun
  • Önemli olan yüksek donanımdan ziyade yazılımın o donanımla ne kadar uyumlu çalışabildigi ve optimize edildigidir.Ayrıca HTC 4.7 inc gibi amoled bile olmayan bi ekrana bu cozunurlugu koyabiliyorsa burada Nokia'yı aşagılamanın bir mantıgı yok.Ayrıca SGS2 bile aynı inc ve cözünürlüge sahip.Tamam zamana göre geride kalmış olabilir ama bence o kadar da rezalet bir cihaz degil.
  • iki araba düşünün:
    Biri 6 silindir 3000cc bilmem kaçyüz beygir bilmem kaçyüz torku var. 5 kişiyi saatte 200km hızla taşıyabiliyor.
    Diğeri 4 silindir 1600cc diğeri ile aynı beygir ve aynı torkta. Aynen diğeri gibi 5 kişiyi saatte 200km hızla taşıyabiliyor.

    Hangisi size uyar?

    WP7 li cihazların şarjının daha uzun gittiğini unutmayın. Çok yoğun kullanımda 2 günü rahat deviriyor.
  • Evet gene bir kaç nokia taraftarı çıkmış meydana halen nokiadaki donanımın yüksek olduğunu iddia ediyor. :)) ya siz iki yıl öncede 680 MHZ işlemci 256mb ram dediğiniz N8 modellerinin arkasındanda atıp tutan hatta cihazlarını öve öve bitiremeyenlerdenmisiniz.???? N8 rafa kalktı şimdilerde. Noldu ??? tutmadımı. kimse yemi yutmadımı ? Yazık size nokia fanları yazık. :) Androide laf ediyorsunuzda androidi tüm dünya kabullendi ancak malesef ülkemizdeki bir takım apaçiler halen 2012 dede nokia en iyi tezarahutlarına devam ediyor. :D:D windows mobile kadar abuk subuk bir işletim sistemi görmedim ben bugüne kadar. Hani kullanışlımı bir android kadar. tabikide değil. Hep bi perde efeckti var arkada siyah bir plan. bumudur sizin işletim sistemi anlayışınız. Bunun yanında android açık kaynak kodlu bir işletim sistemi. Hani androidi nereye çeksen oraya gider. Windowsun böyle bir şansı yok.
  • bende bir nokıa kullananıyım tam 16 yıldır sadece ilk telefonum antenli ericsondu sonra nokıa ya terfi ettim
    şu andada 7 aydır E72 kullanıyorum gerçi maillerime nete face twite çok rahat giriyorum ama ekran çok küçük malum
    gözlerde tırtladı kendime şöle dokunmatik klavyesiz bir telefon almak istedim araştırmaya başladım
    dün gittiğim bayide satış elamanına sorduğumda ıphone mi blacberry mi diye bana nokıa 9 u söyledi
    benim bir pransibim var asla satıcının bana övdüğü ürünü almam bunun kazığın 2-3 kere yediğim için artık almıyorum
    sağolsun dh sitesi gelipte sitede n9 un profiline baktığımda yazılımının arkasının gelmeyeceğini
    telefonda harici kart desteğinin olmadığını öğrenip vazgeçtim almaktan.

    gelin görünki ıphone alsam günde 2 defa şarj isteyen telefonu ne yapayım keza bazı androidlerde öğle 2000 tl lerde para verecem günde 2 defa şarj sorunu yaşayacam
    blackberrylere bakıyorum altta klavyeleri var hem dokunmatik hem klavyeli ekran tırt küçülüyor e72 yi kullanıyım daha iyi

    neyse şimdi karar verdim bir 2-3 ay bekliyeceğim nokıa nın wphone telefonları için batarya şarj avantajları için düşünüyorumda bana en uygun telefon
    eğer aklıma yatarsa nokıa nın wphone lu telefonu olacaktır

    herşeyide çok bilmek çok iyi bir şey değilmiş ya gidicen alıcan bir şey arkadaş adama kafa yedirir bu firmalar




  • Nedense işlemci dışında o kadar da iyi değil özelliklr.. Satış açısından bakarsak da android telefonların arasında satılması çok zor tabi orta düzey insanlar için yada nokia seven insnlar için satış yapılabilir.
  • Haziran ayı mı? Donanım yeterli gerçekten ama bu cihaz şu haliyle 2 yıl önce çıkan HTC hd7 den ne gibi farklılıklar sunuyor, haziran ayında diğer cihazlardan ne gibi farklılıklar sunacakta biz gidecez alacaz.

    HTC'nin bir reklamını izledim, teknolojiyi seviyorsunuz o zaman bugünün ya da gelecek neslin değil gelecek+gelecek neslin teknolojisini kullanın diyor.

    Nokia bugünün değil geçmiş+geçmiş neslin teknolojisini kullanın diyor.

    Ama hakkını yemeyelim nokianın fiyatlandırması diğer firmalarla başa baş gidiyor. Kendinden 2 beden büyük cihazlarla aynı fiyata sahip.
  • nokia'yı nasıl kalitesiz yapıyor insanlar anlamıyorum.
    nokia sadece android'e geçmemekle ısrar etmesiyle değişen telefon pazarındaki yerini kaybetti.
    samsung gibi abuk subuk markalar da bu sayede bundan nemalandı.
    nokia android telefon yapsaydı hala en iyiydi.
    iphone ilk çıktığında n95 ile karşılaştırdığınızı unutmayın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mert1907

    Önemli olan yüksek donanımdan ziyade yazılımın o donanımla ne kadar uyumlu çalışabildigi ve optimize edildigidir.Ayrıca HTC 4.7 inc gibi amoled bile olmayan bi ekrana bu cozunurlugu koyabiliyorsa burada Nokia'yı aşagılamanın bir mantıgı yok.Ayrıca SGS2 bile aynı inc ve cözünürlüge sahip.Tamam zamana göre geride kalmış olabilir ama bence o kadar da rezalet bir cihaz degil.

    Windows phone 800x480 destekliyor şimdilik üreticilerin bir suçu yok..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.