Şimdi Ara

Atom işlemci satışları tüm zamanların en düşük seviyesini gördü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
3.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  •  

    2011 yılını rekor gelir ile kapatan Intel'de acil durum sinyali veren tek gelişme Atom işlemci satışlarındaki kötüye gidiş oldu. Son çeyrekte, çıktığı dönemden bu yana en düşük satış seviyesine gerileyen Atom işlemciler ve bu işlemcilerin çipsetlerinden elde edilen gelir 167 milyon dolar olarak kaydedildi. Satın alma gücünün düşük olduğu ülkeler ve gelişmekte olan pazarlarda kullanıcıları bilgisayarla tanıştırmak için geliştirilen netbook'ların hakimi olan Atom işlemcilerin satışı, geçen yılın üçüncü çeyreğine göre %38, bir önceki yılın aynı dönemine göre de %57 düşüş yaşadı.

     

    Yaşanan bu gelişmeyi gelir odaklı piyasaya sunulan Cedarview kodlı Atom 2000 serisi yeni işlemci modelleri de önleyemezken Intel, sınırlı performans ve kapasite sunan netbook ve düşük maliyetli sistemlere gelen talebin düşmesine bağlıyor bu durumu. Yaşanan bu gelişmenin derinliklerine inildiğinde ortaya başka bir gerçek daha çıkıyor ki o da; ARM platformunu temel alan Apple iOS ve Google Android işletim sistemini kullanan cihazlardaki satış patlaması. Düşen satış rakamlarına rağmen Intel, Atom işlemci ailesinin geleceğine yönelik çalışmlarını sürdürüyor. Gelecek birkaç yıl için Atom işlemcilerde üç önemli güncelleme planlayan Intel, Saltwell jenerasyonu ile 32nm üretim teknolojisinde yeni mimari sunmayı, ardından Silvermont ile 22nm üretim teknolojisine geçiş yaparak 3D transistör kullanmayı ve Airmont jenerasyonu ile de 14nm üretim teknolojisine geçmeyi planlıyor. 

     







  • insanların hd video oynatmaktan aciz işlemci istemediklerini anladı mı acaba
  • Bence bunun tek nedeni bu teknolojiy eengel olan daha iyi,yeni teknolojiler atom'un satılmamasına şaşmamalı artık devir ultrabook devri.. ve gördüğüm çoğu ultrabook'ta Nvidia Tegra'yı tercih ediyor.Atom yılalrın işlemcisi bir bakıma ama artık istenileni ve beklenileni karşılamıyor.:)
    İntel Atom serisi bir kaç yıla kadar kendini güncelleştirip(3 ayrı güncelleştirme)söyleniyor yıl değil şu dönemde ayların bile çok önemi var ozamana kadar android,sistem ler kendilerini çok benimsetiler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E_Aydin35 -- 22 Ocak 2012; 22:27:19 >
  • Aslında atomların bu kadar kötü bir üne sahip olmasının asıl sebebi işlemcinin düşük performansının yanında Intel'in ilk çıkan netbooklarda getirdiği sınırlamalar (ram miktarı, ekran çözünürlüğü, vb). Intel donanım üreticilerine yaptığı zorlamalarla netbookları son derece düşük performanslı ve limitli kullanım alanlı bir platform olarak sınırlandırıyordu. HD video izlemek gibi son derece normal olan taleplere sahip kullanıcılar mecburen daha pahalı olan notebook'lara yönlendiriliyordu. Atom işlemcili bir netbook sahibi olarak Intel hakkında ne kadar beddua etsem azdır.
  • Ultrabooklar bence çok güçsüz. Sany Vaio SA serisi gibi ürünler bence çok daha iyi.(1.6 kg, 13'', hd 6730m gücünde ekran kartı, tüm oyunları rahatlıkla oynatabiliyor)
  • Hesap makinesinden az daha yüksek işlem gücüne sahip bir işlemcinin satışlarının düşmesi çok doğal.
  • netbook devri kapanıyor. artık millet ultrabook ve tablet alıyor. hatta moda haline geldi.


    Adam asus transformers alıp klavyesiyle kullanıyor. ee ne anladım ben bu işten

    ama millet dokunmak istiyor ekrana.
  • iyi olmuş... Milleti kazıklamayı ne kadar çok istiyor bu firmalar.
  • Böyle giderse diğer planlanan modelleri goremeyebiliriz bugünleri görmesinin tek nedeni intel'in bu işlemcileri yeni tv ve windows 8'li tabletlerde kullanmak isteyişi onlarda başarılı olamazsa Atom'a toptan veda edebiliriz.
  • Başlık, "Halen Atom alan var" şeklinde olmalıydı
  • Nihayet hak ettiği yeri buldu demekki!
  • Aslında atom Sandy Bridge ile beraber çok iyi yerlere gelebilirdi. İntel HD 2000+32nm çekirdekli atomlar yapsalardı çok işe yarardı. İntel uğraşmadı. Netbook sektörünün zaten kendi kontrolünde olduğunu düşündü. Hata yaptı...AMD e-350-450 (Amerikada var) netbooklara çok kolaylıkla yenildi dolayısıyla.
  • ben hala satmış olmasına şaşırdım..
  • Atom işlemcileri video performansı vasattır. Piyasada Atom işlemcili tabletler var HDMI çıkış performansı vasattır...

    Netbook devri tabiki bitmek üzere.

    Sonuçta Atom ile milleti epey kandırıyorlar.

    Ekran genelde 1024x600 olsa da 720p videoları kasarak oynatmakta. SD yani DVD kalitesinde izlemeye kalksan bu sefer çözünürlüğü en fazla 720x576 olacak bu da düşük çözünürlük.


    Ultrabook konseptinde NEDEN Atom işlemcileri yok? Atom işlemcileri koca bir kandırmacadır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WinteR

    Başlık, "Halen Atom alan var" şeklinde olmalıydı

    ya da '' yıl olmuş 2012 hala atom kullananlar var !!! '' şeklinde de olabilir..
  • İnsanlar Via Nano işlemcili bilgisayarlara kolay ulaşabilseydi Atom sıfır satacaktı, buna şükretsinler, ben bile o kadar bekledim Epia M900 getirmediler, Jetway'in bir alt modeli Nano işlemcili olanını aldım.
  • fusionun etkisi de büyük
  • intelin atom gibi bir işlemcinin satmasına ihtiyacı yoktu hiç girmeyip o sektörü adam gibi yönetebilecek bir firmaya bırakması gerekirdi, zamanla gördü bunu pc den anlamayıp atomlu ürün alan çoğu bayan olduğunu düşündüğüm grubun elindede kaldı öyle pcler.olsun tabletten hızlıdır sonuçta gene kullanırlar ama yeni nesil akıllı telefonların yanında ortaya çıkarmasınlar.
  • AMD APU varken atom iş yapamaz çok pasif kalıyor. apu sistem ile oynatılabilen 1080P film ve oyunlar atom sistemleri adı gibi atomlarına bölüyor. tablet ve ultrabooklara şuankinden daha güçlü apu modeli ve uygun fiyatla girse götürür işi.
  • 1. çok ısınıyor
    2.hd flash videoları oynatırken işlemci tavan yapıyor
    3.hızları düşük çok geri kaldı atom lar
    4.diğer ucuz işlemcilere göre pahalı örnek arm lere göre
    ben çok umutluydum fakat ultra booklar çıkınca artık almam 2 seneye böyle giderse piyasadan silinir
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.