Şimdi Ara

Netgear ve Skype'den VoIP cep telefonu ; Wi-Fi kablosuz Internet üzerinden ücretsiz görüşün

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
7.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Netgear ve Skype'nin ortak geliştirdikleri yeni kablosuz VoIP telefonu Netgear Skype WiFi Mobile Phone, Wi-Fi kablosuz Internet erişiminin olduğu her yerde kullanıcıların Skype üyelikleri üzerinden, PC bağımsız görüşme yapabilmelerini sağlıyor. VoIP, hızlı Internet bağlantısının yaygınlaşması ile oldukça popülerlik kazanmış durumda. Geniş bant Internet bağlantısının olduğu her yerde ek bir bedel ödemeden Internet üzerinden sesli görüşme imkanı sunan teknoloji ileride WiMax gibi uzun mesafe kablosuz bağlantıların yaygınlaşması ile cep telefonlarının bile yerini alabilecek yeterlilikte. Skype, geçtiğimiz yıl Wi-Fi destekli PDA'lar ile başlattığı taşınabilir cihazlar ile VoIP görüşme yapılabilmesi atağını bu sene kendi özel telefonu ile devam ettirecek. Kullanıcılarına ücretsiz olarak Internet üzerinden VoIP görüşmeleri yapma imkanı veren Skype, düşük bir ücret karşılığında VoIP üzerinde normal telefonlarında aranabilmesini sağlamakta. Oldukça popüler olan ve şu ana dek 246 milyondan fazla kez download edilen program, geçtiğimiz sene eBay tarafından 2.4 milyar dolardan fazla bir bedel ödenerek satın alındı.

    Netgear'ın geliştirdiği Skype Wi-Fi Phone, kullanıcılara bilgisayar bağımsız herhangi bir Wi-Fi erişim noktasından Skype hesaplarına bağlanarak VoIP üzerinden sesli görüşme imkanı sunacak. 802.11b ve 802.11g kablosuz ağlarda çalışabilen telefon, donanımsal olarak 40/64 ve 128bit WEP şifreleme yapabiliyor. 3 saate yakın konuşma süresi sunacağı belirtilen cihazın fiyatı ve diğer teknik özellikleri hakkında şu an için bilgi bulunmamakta. Netgear, 2006'nın ilk çeyreğinde piyasaya sürülmesi beklenen telefonun çıkışıyla birlikte ayrıntılı bilginin ve fiyatında açıkalanacağını belirtiyor.

    Cep telefonu tasarım ve seçilen renk ile Sonyericsson T630'u andırmakta. Skype üzerinden normal telefonlarında düşük ücretler ile aranabiliyor olması, Wi-Fi erişim noktalarının çokluğu ve telefonun küçüklüğü göz önüne alındığında ürünün kullanıcılar tarafından oldukça ilgi göreceği kesin. Wi-Fi'ın erişim noktası değiştiğinde kesilmesi ve erişim noktalarının kapsama alanlarının çok geniş olmaması şu an için VoIP telefonların, cep telefonlarının varlığını tehdit etmesini engellemekte. Fakat WiMax ile genişleyecek kapsama alanı ve bu tip telefonların kazanacakları hareket esnasında dahi VoIP üzerinden görüşme yapabilme yeteneği, kullanıcıların cep telefonlarından tamamen vaz geçmeselerde yanlarında bir tane de WiMax destekli VoIP telefon taşımalarına neden olabilir.


    Sayfanın Linki : http://www.netgear.com/pressroom/press_releasesdetail.php?id=305








  • Konuşma süresi ve tasarımı pek iyi değil ama işlevselliği sebebiyle tutulur mu dersiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi someone74 -- 1 Şubat 2006 3:17:01 >
  • MSN ime bunu yapıcağımı espri olsun diye yazmıştım. bu kadar çabuk beklemiyordum açıkcası. konuşma süreside tasarımıda değişecektir. ama kalabalık ortamlarda geniş bant sıkıntısı türkiye için uygun olmadığını söylüyor. belki şifreli wifi olan evinizde kullanırsınız ama telefon alışkanlıkları 3g ile de çok değişecektir. çokta bedava değil bence.
  • Turkiye gibi bir ulkede ilgi gormez diye dusunuyorum, cunku insanimiz teknolijik gelismelere kapali
  • quote:

    Orjinalden alıntı: riza_fb

    Turkiye gibi bir ulkede ilgi gormez diye dusunuyorum, cunku insanimiz teknolijik gelismelere kapali



    +1905
  • quote:

    Orjinalden alıntı: patesi

    quote:

    Orjinalden alıntı: riza_fb

    Turkiye gibi bir ulkede ilgi gormez diye dusunuyorum, cunku insanimiz teknolijik gelismelere kapali



    +1905

  • quote:

    Orjinalden alıntı: riza_fb

    Turkiye gibi bir ulkede ilgi gormez diye dusunuyorum, cunku insanimiz teknolijik gelismelere kapali


    yok kapalı değil aslında sadece mecburen kapatılıyor, 350 milyon maaş ile adam ne teknolojisini kullansın...
  • Ev, ofis ve şirket binalarında yine büyük komplekslerde, wi-fi destekli makam/otobüs ve toplu taşıma araçlarında kullanılabilir.
  • aslında boyle bır makıne benım ıcın cok hos olur.kampuste genıs bır baglantı var.hep okulda oyalanırım valla eve gıtmem:)
  • büyük spotlar üzerinde geniş yerel servisler gelişse daha çok kullanıcı alanı bulur. Ve şimdiki hosting servisleri gibi binlerce küçük telekom servisciği de türer bu yolla.. 3GSM sisteminden daha çok tutuyorum desem yeridir..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acharad -- 4 Şubat 2006 0:49:30 >
  • muhteşem bir buluş, en kısa zamanda türkiyeye gelir inşallah.Evinde wi-fi olanlar için süper bir fırsat.Olmayanlar içinse artık bir çok cafe ücretsiz wi-fi hizmeti veriyor.onlardan birine gidip konuşmanız mümkün.Ekranını küçük gördüm, benim tahminim türkiyede 150-250 ytl fiyat aralığında satılacak.Tabi turkcell,avea yada telsim terbiyesizlik etmezse
  • Bence skype haricinde çok daha uygun yazılım ve firmalar var. Ayrıca voip uyumlu birçok telefon üretilmekte. Mesela ben freecall isimli bir proğram kullanıyorum. Skype kadar geniş özelliği yok şimdilik webcam filan desteklemiyor ama ses kalitesi mükemmel. Ayrıca birçok ülkenin sabit hatlarını ücretsiz arıyorsunuz. (Mesela USA daki sabit ve GSM hatlarıda dahil olmak üzere bedava) Türkiye içinse dakikası 0.005 € yani yarım cent. Gsm leri aramak ise 5 cent yani 0,05 € Türk telekom ve diğer iletişim operatörleri utanmalı aslında bu fiyat ve kalite karşısında.
    Herkese tavsiye ederim.
    Denemek için TIKLAYIN



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi schvalye -- 19 Ağustos 2006; 23:11:59 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: scqo

    muhteşem bir buluş, en kısa zamanda türkiyeye gelir inşallah.Evinde wi-fi olanlar için süper bir fırsat.Olmayanlar içinse artık bir çok cafe ücretsiz wi-fi hizmeti veriyor.onlardan birine gidip konuşmanız mümkün.Ekranını küçük gördüm, benim tahminim türkiyede 150-250 ytl fiyat aralığında satılacak.Tabi turkcell,avea yada telsim terbiyesizlik etmezse

    GSM gibi %60 vergiyi koyarlar cazibesi falan kalmaz. Devletimiz neden vergi kaybına uğratılsınki (?)
  • Bu olay Türkiye'ye ne zaman gelecek?
    bilgisi olan var mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.