Şimdi Ara

HP NX6125 EK177ES AMD TURION 1.8G 1GB 80GB 15 XPH İNCELEMESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
461
Cevap
0
Favori
42.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • HP NX6125 EK177ES AMD TURION 1.8G 1GB 80GB 15 XPH
    İşlemci AMD Turion 64 ML-32 (1.8 GHz) 512K önbellek
    Chipset Ati Radeon Xpress 200M
    Sistem belleği 1 GB, max. 2GB
    Ekran Kartı 128 MB'a kadar paylaşımlı ATI Mobility RADEON X300
    Ses Kartı ADI AC '97 CODEC
    Modem / faks 56 K
    Network NetXtreme Gigabit (10/100/1000 NIC) PCI Express Ethernet Controller
    Pcmcia 1 Type I/II PCMCIA slots
    Sabit Disk kapasitesi 80 GB 5400 rpm
    Optik sürücü DVD+/-RW
    Batarya 6-cell Lithium-Ion battery
    Ekran 15 " XGA
    İşletim sistemi Microsoft® Windows® XP Home
    Boyutlar 328 x 267 x 310 mm, 2,72 kg
    Geliştirilmiş Port'lar 3 USB 2.0, VGA, Mic In, Line Out, 1394, RJ-11, RJ-45, Lock, S-Video
    Kablosuz haberleşme Wireless LAN 802.11b/g Mini PCI card, Bluetooth
    Aksesuarları Biometrik parmak izi algılayıcısı

Bilgisayar elime bugün geçti. Yeni piyasaya sürülmüş bir model olduğu için pek birşey öğrenememiştim hakkında ve biraz endişeliydim ama endişelerim boşa çıktı. Önce ekrandan başlayalım ekran klasik HP ekranlarından farksız kötü değil yani. Kasa da klasik HP kasası. Klavye ve dokunmatik farede sorun yok. 1.8 GHZ işlemcili ve HDD 5400 rpm, 1 gb ram, kart okuyucu ve double layer dvd yazıcı var. Şimdi gelelim ısınma sorununa. Evet everesthome normal zamanlarda 57-58 C civarında seyrediyor. Yük altında ise 69 C oldu enyüksek. Ama sıcaklık dışarıya fazla vurmuyor fanın sesini ise neredeyse hiç duymuyorum. Pili henüz test edemedim. Pek fazla oyun sevmem ama Battlefield 2 yi yükledim ve rahatça oynattı. Ama yine de oyun canavarı olduğunu söylemek pek doğru olmaz. Sizin için oyun ikinci plandaysa iyi bir seçim olabilir. En kısa zamanda test sonuçlarını da yazmaya çalışacağım.

• bendede sempronu var 1gb ddr400 ram le daha da iyi oldu oyun performansıda çok arttı aslında 15'4 parlak ekranıda olsa çok iyi de olurdu....
    bende ki bosta 45 derece oyunlarda 60 derece oluyor ama klavye kısmında kessinlkle ısınma olmuyor intel900 lerin oynatmadığı ve kastığı butun oyunlarıda çok rahat oynatıyor kart okuyucusunun okumadığı kart yok+entegre bluetoot taktırdım süper oldu
  • quote:

Battlefield 2 yi yükledim ve rahatça oynattı.

Eğer bu oyunu sorunsuz oynattıysa bi laptopun ekran kartı performansından daha ne beklenebilir, süper bence, hele bu fiyata.
    Bende bu şekil 64 bit turion tarzı bir laptop almayı düşünüyorum, ama ekranın 15" olması beni biraz düşündürüyor.
    Pluto kardeş ekranın parlaklığı faln nasıl? yandan bakıldığında da netmi yoksa asus A3E deki gibi berbatmı?

Fiyat olarak google da TR sayfalarda arama yaptığımda 12 taksite bi tek Nova bilgisayarda ki fiyat bana uygun geldi.
    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=1029

Şimdilik araştırma ve düşüncelerim bunlar.

• @bscol,

Entegre bluetooth nasıl taktırılır yahu? Entegre adı üstünde, entegre yani sistemle birleşik demektir. Senin aletin içini açıp bluetooth devresi mi taktılar? Eğer USB'den bluetooth konnektörü bağlıyorsan, ona entegre değil harici bluetooth denir. Kavram karmaşası yaratmayalım.
  • Evet Battlefield2'yi orta görüntü kalitesinde rahat oynattı. Ama tabii ki bir masaüstü bir bilgisayar gibi performans beklemek yanlış olur. Ekran dediğim gibi kötü değil. Ekranı biraz çevirince az bir görüntü kaybı oluyor. Ama çok değil. Yine de kenarlardan rahat izlenebilir. Ben bidoludan aldım gerçi pek iyi şeyler söylemiyorlar bidolu hakkında ama bir sorun çıkmadı. Elime 1 haftada ulaştı. Yine de şans işi bana olmaz da sana olur ha bir de pcdepo da var galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pluto -- 2 Şubat 2006 12:11:45 >
  • kardeş wireless le beraber oluyor bluetooth ikisi bir arada 6120 den söküp taktım
    quote:

Orjinalden alıntı: iasonion

@bscol,

Entegre bluetooth nasıl taktırılır yahu? Entegre adı üstünde, entegre yani sistemle birleşik demektir. Senin aletin içini açıp bluetooth devresi mi taktılar? Eğer USB'den bluetooth konnektörü bağlıyorsan, ona entegre değil harici bluetooth denir. Kavram karmaşası yaratmayalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bscol -- 2 Şubat 2006 7:01:22 >
  • Pil performansı da beklediğimden iyi çıktı. yaklaşık 2,5 saattir kablosuz olarak intenette dolaşıyorum. Ama sanırım yarım saat içinde adaptörü takmam gerekecek.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Pluto: Ben özellikle bu dizüstünün ekran kartı performansını merak ediyorum. Ve Rami 333 Mhz olarak mı? 1GB yaptın? Catia, ProEngineer gibi tasarım mühendislik programı kullandın mı? Son olarak Kasa kalitesi nasıl? acer 5024'ten kasasının çok kötü olması nedeniyle vazgeçtim bu gerçekten çok iyi mi?
  • Ürüne sonradan ram eklemedim. Bu ürünün üzerinde 1gb ram geliyor. Bu nx6125 lerin değişik bir konfigürasyonu. Kasa klasik HP kasası. HP yıllardır kullanıyor bu kasayı ve gerçekten sağlam. Ekran kartı performansına gelince dediğim gibi battlefield 2 yi rahat oynattı. en kısa zamanda 3d mark sonuçlarını da eklemeye çalışacağım.
    http://www.pcdepo.com/asp/show_stock.asp?product=UN416HEW01

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pluto -- 3 Şubat 2006 16:21:49 >
  • AYRICA BU ALETİN EKRAN KARTI PAYLAŞIMSIZ 128 MB ATI X300 MÜŞ! DUYURULUR...
  • quote:

Orjinalden alıntı: dreamtheater06

AYRICA BU ALETİN EKRAN KARTI PAYLAŞIMSIZ 128 MB ATI X300 MÜŞ! DUYURULUR...

Hayır ne yazıkki paylaşımsız değil paylaşımlı
  • ANKARA DA BİRKAÇ YERE SORDUM PAYLAŞIMSIZ 128 MB ATI X300 DEDİLER...
  • ekran kartı paylaşımlı.ama performansı çok harika, Battele Field2 oynatıyomuş işte daha nolsun.
  • 10 numara bir notebook bence fiyatina göre.
  • Kullanılan harddiskle dvd yazıcının markası nedir? Memnun musunuz? Takılı olan ram 2 slotu dolduruyor mu? Kaç mhz?
    Teşekkür ederim.
  • HDD Fujitsu ramlar 333 mhz ve 2*512 olarak takılmış yani iki yuva da dolu. Ben beşgündür kullanıyorum herhangi bir sorunla karşılaşmadım, memnunum. Test sonuçlarını da ekleyeceğim ama zaman bulup da bir format atamadım makineye birsürü gereksiz program yüklü geliyor.
  • Aslında SuperPi testi yapsanız çok makbule geçer...
  • aslında süperpi yaptım ama bilgisayarda bazı programların olması etkiler mi bilmiyorum
  • Sonuçlar elinizin altında ise yazar mısınız? Az çok durum belli olur. Bildiğim kadarıyla SuperPi bilgisayarın işlemcisi bağlantılı, kurulu programların pek etkileyeceğini sanmıyorum.
  • En sonunda testleri yaptım. Sonuçlar için yorum yaparsanız sevinirim. En azından iyi veya kötü diyin. İşte sonuçlar:

pc mark 2002
    cpu 5850
    memory 5673
    hdd 847

3d mark 2005 514

100000! 1,41 saniye

süperpi 1M 52 saniye
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.