Şimdi Ara

Microsoft son çeyrekte 20 milyar dolar gelir elde etti, 525 milyon Windows 7 kopyası satıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
4.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Microsoft son çeyrekte 20 milyar dolar gelir elde etti, 525 milyon Windows 7 kopyası satıldı






    31 Aralık'ta sona eren mali çeyrek yıl raporlarına yazılım devi Microsoft da eklendi. Firma 2011 mali yılı ikinci çeyreğe denk gelen Ekim-Kasım-Aralık ayı bilançosunu açıkladı.




    Rapora göre Microsoft son çeyrekte 20.89 milyar dolar rekor gelir elde etti. Önceki yıl aynı döneme göre %5 artış yaşandı. İşletim gelirleri 7.99 milyar dolar, net gelir 6.62 milyar dolar, hisse başına kazanç ise 0.78$ şeklinde gerçekleşti.




    Microsoft CEO'su Steve Ballmer, yeni mobil ve masaüstü işletim sistemi için çok pozitif geri dönüşler aldıklarını ve 2012 yılında akıllı telefon, PC, tablet ve televizyonlarda yeni Metro arayüzünün yer alacağını CES 2012 fuarında açıklamıştı. 




    Firma departmanları da kendi tarihlerindeki rekor gelirlere ulaştı. Microsoft işletme bölümü 6.28 milyar dolar gelir elde ederken toplamda 200 milyon Office 2010 lisansı satıldı. 




    Sunucu ve araçlar bölümü 4.77 milyar dolar gelir, Windows Live bölümü 4.74 milyar dolar gelir ve toplamda 525 milyon Windows 7 kopyası satışı, Çevrimiçi Hizmetler bölümü 784 milyon dolar, Eğlence ve Cihaz bölümü de 4.24 milyar dolar gelir, toplamda 66 milyon konsol, 18 milyon Kinect satışı elde etti.




    Firma özellikle Noel tatili esnasında tarihin en iyi satışlarını gerçekleştirdi. 30 Haziran’da tamamlanacak mali yılın genelinde de Microsoft rekor gelirler bekliyor.

     








  • bizim ülkenin mâli açığı kadar adamların gelirleri var ve bu ülke değil :)
  • windows7 korsanmı :() ????
  • korsanlar olmasaydı dünyaynın çoğu linux tabanlı sistemlere geçerdi doğal olarak windows da bukadar yaygın olamazdı korsanı bitirmek windowsu bitirmektir :)
  • Korsan olmazsa windows işletim sistemi bu kadar fazla fiyata satılmazdı emin olun. adamlar korsan olduğu halde bu fiyatlara kaç milyon satıyor zaten microsoft kolay kolay küçülecek bir şirket değil. Win7 işletim sistemide bu güne kadar çıkmış en baba işletim sistemi bana sorarsanız. Win8 e gelicek olursak metro arayüzünüde çıktığı zamandan beri sevmedim, çok iğrenç bir tasarım bana göre. neden bu kadar ısrar ediyorlar anlamış değilim. windows 7 daha çekici.
  • aşağı yukarı bütün linuxları denedim. en güzeli ubuntu. ha derseniz korsan olmasa o olmasa bu olmasa. linuxun hepsi korsan da ne oluyor. korsan derken herşey ücretsiz. linuxun microsoftun yerine gelmesi imkansız bunu artık kabul edin.

    ha bi linuxcu çıkar herşeyi kolay hızlı ve stabil yapar ve iyi bi reklamla dengeler değişebilir. fakat bu açık kaynak zihniyeti ile olmaz. herşeyin karmakarışık olduğu bi sistemde bu işler oturmaz.
  • Microsoft Parayı kırıyor:)
  • Deli para...
  • win 7 iyi işletim sistemi bu kadar satması normal. vistada yaptığı hatayı bunda yapmadılar. 2 sene oldu 1 tane sp çıktı :)
  • Yürü be MS.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: D.A.R.B.E.C.i

    korsanlar olmasaydı dünyaynın çoğu linux tabanlı sistemlere geçerdi doğal olarak windows da bukadar yaygın olamazdı korsanı bitirmek windowsu bitirmektir :)


    bunu şöylede değiştire biliriz korsanlar olmasaydı linux le kafa kafaya giderdi ayrıca bukadarda pahalı olmazdı mecbur ucuz satmak zorunda kalırdı! Neysede korsanda olsa keyfine diycek yok gibi baksanıza gelire
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tanarri

    quote:

    Orijinalden alıntı: D.A.R.B.E.C.i

    korsanlar olmasaydı dünyaynın çoğu linux tabanlı sistemlere geçerdi doğal olarak windows da bukadar yaygın olamazdı korsanı bitirmek windowsu bitirmektir :)


    bunu şöylede değiştire biliriz korsanlar olmasaydı linux le kafa kafaya giderdi ayrıca bukadarda pahalı olmazdı mecbur ucuz satmak zorunda kalırdı! Neysede korsanda olsa keyfine diycek yok gibi baksanıza gelire

    MS korsanı reklam gideri olarak değerlendiriyor o yüzden fazla da üstüne gitmiyor....




  • Oh ohh Microsoft paraya para demiyorki onlar için değeri bile yok sadece bir araç yada şu şekilde nehirden geçmek için bir köprü.:)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: perikentli

    windows7 korsanmı :() ????


    Yazılımların çoğunluğu Windows uyumlu olduğu için öyle demiş arkadaş, o yazılımların korsanı da Mac ve Linux tabanlı sistemli sistemlere göre daha kolay çıkınca milletin işine geliyor tabi :)
  • Iste bu insanlardan zorla bilgi toplayip , devletlere ve firmalara baski yaparak ucu sonu belli olmayan yasalarin cikmasini saglamasinin sonucu olarak firma kriz doneminde rekor kirmis ...microsofta kizgin olmamin sebebi gordumki yeni updatelerle lisans kontrolunu abartmis olmasi bendeki orjinal win7 li sistemi hardware upgrade edince sistemi kitleyip tekrardan aktive etmemi istedi ve internetten bi turlu aktive olmadi telefonla kirk saat ugrasip yaptim bu sure icerisinde ekranim siyaha boyanip vay efendim korsanmisin falan gibi yazilar koseye yapisti ... kim bu microsoft beni hirsizlikla sucluyor .. ayni olay orjinal xp li sistemimde de gerceklesti xp internetten ugrastirmadan yeniden active oldu fakat yazi ilk ciktiginda ortamda internet yoktu ve cevremdekilerde kosede windows orjinal degil gibilerinden yazilari gordu .. once insanlari hirsizlikla suclayip sona probleri duzeltmek bence suctur
  • Adamlar paraya para demiyolar...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darqshade

    Adamlar paraya para demiyolar...


    Zaten money diyolar :D
  • Windows 7 canavar gibi bir sistem.Herşeyi bulmak çok kolay ne diye linux ile uğraşayım.Normal bir bilgisayar kullanıcısı hele hayatta uğraşmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sefau571

    Windows 7 canavar gibi bir sistem.Herşeyi bulmak çok kolay ne diye linux ile uğraşayım.Normal bir bilgisayar kullanıcısı hele hayatta uğraşmaz.

    senin canavar gibi dedigin sistem nerdeyse service pack 2 si yayinlanacak bi ton yamayla doldurdular buda o kadar cok acik var demektir... gerci arada bi cok zararli yazilim engelleme updateleri var ama olsun o yazilim engelleme updatelerinide yine orjinal satabilmek icin yapiyolar yoksa umrunda olmaz en son loderler falan onlari engellemek icin update ediyolar engellesin tabi lafim yok ama savunma sistemi diye cikardiklari sey daha cok kendilerini savunmak icin senin sistemini savunmak icin degil gibi gozukuyo.. yani senin anlayacagin antivirus ve firewall olmadan internette tutunamassin bu yazilimlarla .. linuxde ise hic biseye ihtiyacin yoktur ben windowsu sirf program cesitliligi yuzunden kullaniyorum oyunlarda dahil bu programlara




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.