Şimdi Ara

Batum Nasıl bir yer.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
4
Favori
23.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bir televizyon programında gördüm
    Gürcistanın Batum kenti güzel bir yermiş.

    Ayrıca sadece sınırdan kimlik kartı ile
    geçiş yapılıyormuş.

    Bilgi ve tecrübesi olan buraya yazabilir mi?

    Nerde kalınır?
    Ne yenir?
    Benzin - Mazot fiyatı ne kadar?
    Güvenli bir yer midir?

    Teşekkürler..
  • Artvinden sabah gidip akşama kadar gezip dolaşıp akşam benzin veya mazot deposunu fullayıp geliyorlarmış..Burada bir komşum var.Çok ucuz diyor..Bir kaç yaşında çok temiz Mercedes E otomobiller 7000 euro diyor.. Gidip gezen yazsın okuyalım...
  • abi şu yazıya bakarmısın.. (ohh)

    http://www.takaonline.com/sarp-kapisi-gecim-kapisi.html

    Alıntı;

    Batum’a gidip- gelenlerle konuştum. Bazı sorunlarına rağmen, herkes halinden memnun. Rize-Sarp arasındaki bölgede yaşayanların tümü Batum’a haftada bir gidip-geliyor. Nedeni ise ekonomik. İyide yapıyorlar.

    Batum’da etin kilosu 9, hemen yanı başındaki Hopa’da 30 TL. Herkes 5 ile 10 kilo arasında eti, gümrükten geçirebiliyor, aylık ihtiyacını karşılıyor.

    Batum’da benzinin litresi 2, bizde ise 4.37 TL. Her giden aracına, yanı deposuna benzin doldurabiliyor. Otobüsler ve kamyonlar dâhil. Binek otoların depoları 60 ile 90 litrelik olduğunu düşünürseniz, aradaki fiyat farkını siz düşünün. Mazot’ta da aynı fark ve uygulama var.

    Her yolcu, dönüşünde 3 karton sigara getirebiliyor. Bizde 5 ile 7 TL olan aynı sigaralar, Batum’da 2 TL.

    Batum’da bir şişe Votka 10 TL, bizde ise 60. Diğer içki çeşitleri de aynı. Bizde Anzer Balı hariç kaliteli balın kilosu 150 TL, Batum’da aynı kalitedeki balın fiyatı 20 TL. Haftada veya 15 günde bir Batum’a giden hemşerimin et, bal, içki, sigara, kavurma, benzin, mazot ve diğer ihtiyaçları, üçte bir fiyatına karşılanıyor.

    Bu saydıklarımız yasal olanlar. Devletin bilgisi ve denetiminde yapılan işlemlerdir. Devlet vatandaşa kolaylık sağlıyor. Yaşamını kolaylaştırıyor. Olması gerekende bu. Güzel bir uygulama. Bu arada; Batum ekonomisi her geçen gün gelişip büyürken, hayvancılık ve tarım alanında gelişirken, Rize-Artvin arasındaki tüm benzin istasyonlar kapanmak üzere, tarım ve hayvancılık tamamen bitmiş durumda.

    Bunun yanında, özellikle sigara, çay ve akaryakıt’ta büyük vurgunlar yapıldığını söyleyenler var. Bunun emareleri de bölgede görülüyor..

    Karadeniz bölgesindeki her tekel bayisinde mutlaka kaçak sigara ve içki bulunduğunu, yarı fiyatına tezgâh altı satıldığını söyleyenler var.. Vatandaş sigara içki ve çayını, daha kalitelisini yarı fiyatına alıyorAyrıca, yine bu bölgede kaçak akaryakıt satanlarda varmış… Devlet denetimini yapıyor mu?

    Daha önceki ‘ suç ekonomisi’ başlıklı yazımda belirtmiştim. Kaçak sigara, içki, çay, uyuşturucu ve kadın ticaretinden yılda 10 milyar dolar kaçak para giriş-çıkışı yapılıyor. Ankara’dan güzel Karadeniz’e selam.
  • Bugun yurda dondum. Acikcasi gittigime pismanim. Bir tanidiginiz yoksa gitmeyin. Benim arkadaslar orada yasiyor. Siz tek giderseniz yemedigiz kazi atarlar. Sehre gelince butun kucuk oteller kerhane ayni zamanda. Istedigiz kisiyle rahatca birlikte olabiliyorsunuz. Yabanci iseniz sizi dolandirirlar. Sehirde gezilecek bir yer yok. Sadece sex ve kumarhane. Siz siz olun GITMEYIN!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zeffina

    Bugun yurda dondum. Acikcasi gittigime pismanim. Bir tanidiginiz yoksa gitmeyin. Benim arkadaslar orada yasiyor. Siz tek giderseniz yemedigiz kazi atarlar. Sehre gelince butun kucuk oteller kerhane ayni zamanda. Istedigiz kisiyle rahatca birlikte olabiliyorsunuz. Yabanci iseniz sizi dolandirirlar. Sehirde gezilecek bir yer yok. Sadece sex ve kumarhane. Siz siz olun GITMEYIN!

    bunlar diyorsun millete gitme diyorsun forumun yarısı onun için gider
  • etin kilosu ucuz demişsinde domuz etide satıyor adamlar.artı millet zaten kumarhane ve sex amaçlı gidiyor oraya....
  • ben hopalıyım ama istanbulda yaşıyorum.her yaz memlemetime giderim.batumada bu yaz geçme fırsatım oldu.kendi aracımla geçtim.bazı parçalarını bedavadan biraz pahalı bir fiyata değiştirdim mazotun litresi 2,35 benzininki 2.15 lira etin kilosunu biz türk bir lokantadan 15 liraya aldık.domuz etini o fiyata almanız mümkün değil çünkü domuz eti orada pahalı!! o yüzden içiniz rahat olsun.ve mümkünse genede oradaki türk dükkan sahipleriyle alışveriş yapın.güzellik açısından bazı yerleri lüks,bazı yerleri gecekondu tarzında bi yer.hayat orda ucuz gerçektende.fakat aldıkları maaşta bir o kadar az.
  • Sınıra yakın bölgelerin güzel sınırdan uzaklaştıkça kendini 80 lerde savaş bölgesinde hissedebilceğin bir yer.gezmek için gidilmeyecek kadar kötü kumar ve buna benzer bişeyler için şuan için ucuz olduğu gitmedik demesinler diyipte gidilecek bir yer.Batuma gidiceğine tiflise git daha mantıklı
  • batum güzel şil ve şehir tamamını 2 saata dolaşabilirsin..son yıllarda kumar ve fuhuş biraz artış gosterdii.. bunun dışındaaaa sahil kenti yeşil mavinin bir arada oldugu yer.drr
  • 80 lerin Türkiyesi başka hiçbir şey değil.
  • valla kimlikle giriş var bir gidip görmek lazım :)
  • Merhaba. Kimlikle karadan giris yapabiliyorsunuz sarp sinir kapisindan. Havayoluyla gidersenizde pasaport yeterli oluyor. Batumda ne var ne yok diye sorarsaniz dogru durust birsey yok. Otel, kumarhane vs var, onun disinda pek birsey yok. Bir botanik parki var gezilebilecek, yemek yenecek dogru durust hicbiryer yok. Benzin mazot buraya gore ucuz. Bana sorarsaniz kalkip o kadar yolu tepmeyin degmez gittiginize. Dogu karadeniz taraflarina falan gezmeye giderseniz, bir gunluugune gezilip gorulecek biryer fakat sadece batum icin kalkip gitmeye ve para harcamaya degmez derim. Ben gezmeyi seven biriyim, oradan pek keyif almamistim. Paranizi baska bir yere harcayin derim..
  • yine hort



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cc_cihan -- 26 Mayıs 2013; 12:15:36 >
  • arkadaşlar güncel bilgi varmı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: simuc

    arkadaşlar güncel bilgi varmı?

    buyur ne öğrenmek istiyorsun
  • arkadaşlar kimlikle geçiş 15 tl. hafasonları biraz yoğun olur. sınırı geçtikten sonra dolmuş veya otobüslerle şehir merkezine 1 lari(GEL) ücretle geçersiniz. Taksi ile gitmek isterseniz bu ücret 25-30 lari(GEL) tutabilir.

    Kalma konusunda bazı arkadaşların dediği gibi küçük oteller aile için biraz sıkıntılı olabilir. Büyük otellerde kumarhane, striptiz bar vs olduğu için pahalı gelebilir.

    benim arkadaşlarım ev kiralamıştı 2-3 aile. bu yöntem daha mantıklı ama bunun için de bağlantı gerekir. çat pat ingilizce biliyorlar. bazısı gürcüceden başka bir dil bilmiyor. iletişim konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz.

    araçla geçenler emniyet kurallarına çok dikkat etmeli yoksa polisler acımıyor. hız sınırı, kemer vs affetmiyorlar yapıştırıyorlar cezayı ödemedende Türkiyeye geçiş yapamıyorsunuz.

    elektronik eşya ucuz sayılır. Cep telefonu, lap-top Türkiye'ye göre ucuz. gitmişken kendinize bir elektronik alet alırsanız %15 kadar vergi iadesi alıyosunuz çıkışta.

    günübirlik gezi için gidilecekse 1 gün de Batum için yeterli bir süre. bir çok tarihi bina var. ayrıca adamlar rekreasyon konusuna önem veriyorlar. parklardaki düzenlemeler, su ışık gösterileri izlenmeye değer.
  • Ailecek Ankara'dan çıkıp bir Karadeniz seyahati yapmayı planlıyorum yakın zamanda. Bir arkadaşım Batum'a da geç dedi. Neredeyse sınırı kadar gitmişken geçeyim mi diye düşünüyorum. Bu arada mazotları nasıl, kaliteli mi? Önerebileceğiniz bir istasyon var mı? Çünkü max 1-2 saat vakit geçirmek için vaktim var ve muhtemelen mazot alıp çıkarım.
    Mazot kalitesiz ise giitmem ama
    Saygılarımla
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ppzrg

    Ailecek Ankara'dan çıkıp bir Karadeniz seyahati yapmayı planlıyorum yakın zamanda. Bir arkadaşım Batum'a da geç dedi. Neredeyse sınırı kadar gitmişken geçeyim mi diye düşünüyorum. Bu arada mazotları nasıl, kaliteli mi? Önerebileceğiniz bir istasyon var mı? Çünkü max 1-2 saat vakit geçirmek için vaktim var ve muhtemelen mazot alıp çıkarım.
    Mazot kalitesiz ise giitmem ama
    Saygılarımla

    2 saat için hiç geçilmez hocam sınırda sıra felanda varsa hiç çekilmez
  • eyvallah hocam cevap için teşekkürler
  • hort ama yazmadanda gecemedım

    hazıran sonunda gectık batuma

    ankaradan 930km geldı
    nufus cuzdanlarıyla gectık gecıste 15tl verdık

    arkadas arabayla gectı bız gurcu tarafına yaya gectık bır haylı bı uzun yuruyusten sonra gurcu tarafına gecebıldık bayagı bı yuruyosunuz ama
    ordada ıslemler aynı Turk tarafındakı gıbı ıslıyor

    neyse arabayla gecen arkadas ıslemlerı bıtırmıs bızı beklıyordu gurcu tarafında

    neyse dedıkkı benzın alalım cunku benzını gurcu tarafına gececek sekılde ayarlamıstık kırmızı dırek yanıyordu
    gurcu kapısını gecer gecmez az ılerde lukoıl benzınlıgı var fıyatı dıger benzınlıklerden bı kac kurus fazla amayınede tr nın yarısından daha asagı
    neyse 2,2tl litresi benzını aldık
    yanımızda bulunsun dıyede Turk paralarımızdan bı kısmını aynı benzınlıkte ları ye cevırdık

    yola devam

    ara ara yerlesım yerlerınden gecıyoruz kah otel gıbı pansıyon gıbı yerler kah kucuk caplı eglence yerlerı ama halen daha batum merkeze bıraz yolumuz var
    neyse batum merkeze baglayan köprüden gectık ve asıl batum sehrıne gırıs yaptık

    bız ıstanbul otelde kaldık memnunmuyduk hayır kesınlıkle aldıkları parayı hak etmıyolar aynı konforda yarı fıyatına bır suru otel varmıs sonradan ogrendık
    otelede 110tl verdık oda basına
    aynı konfor ve ozellıklerde 60-70tl ye bır suru otel varmıs

    neyse

    arabamızı otelın onune cektık ve tum ıslerımızı taxı lerle hallettık
    saolsun taxıcılerımız ıyı ınsanlarıd cabuk kaynastık bızı kazıklamadılar hatta bır cok konuda yardımcı oldular ıyı ınsanlardı vesselam

    star dısco ve arena dısco var Tr dekı pavyonların az gelısmıs halı

    ıcerdı bır suru kons var

    star dısconun sef garsonlarından bırı artvınlıymıs tanıstık oturduk ıkı dakıka lafladık mert cocuk delıkanlı bı kısılık ılgılendı bızımle saolsun yedık ıctık 10kalem ıcecek vardı hesapta hesabımız 80 ları geldı odedık kalktık tabı 3 kısı gırdık 6 kısı cıktık :)

    bazı seylerın detayına gırmıyorum forum kuralları acısından sıkıntı olabılır

    gurculer genelı ıtıbarıyle ıyı ınsanlar
    dıkkat etmek gereken bı nokta var kesınlıkle ve kesınlıkle kırgız azeri kazak özbek türkmen iran ve diğer Türk soyu ulke ınsanlarıyla selamlasmayın bıle
    bırakın onlarla ırtıbatı kesınlıkle ama kesınlıkle yanlarından bıle gecmeyın
    bu sadece batumıcın degıl tum avrupada bu altın kural gecerlıdır ozellıklede azerılerden kesınlıkle ama kesınlıkle uzak durun

    neyse

    lokantalar ucuz ulasım ucuz
    en cigs mekanlarda bıle Tr de ayakustu takıldıgımızda verdıgımız paralardan daha azını verıyorduk
    hapaçuri mi haçapuri mi neyse onu kesınlıkle yeyın sabah kahvaltısında bı yeyın aksama kadar acıkmazsınız
    sıgara ve ıckı cok ucuz ama sıgaraları bızımkılerı tutmaz
    wınston box 2tl cıvarıydı mesela

    benzın 2,1tl motorınde o cıvarda lpgfıyatı cok degısken 1tl yede var daha pahalıyada daha ucuzada
    buyuk kumarhaneler var uzak durun

    gezılecek yerı yok felan dedıler ama var gezılecek bı kac yer
    damak tadımız hemen hemen aynı

    genel olarak ucuz bı ulke
    ınsanları saygılı polıslerle sıkıntı yasamadık
    taxıcıler ıyı ınsanlardı

    bır daha gıtmeyı dusunuyorum


    bu arada hopada mutlaka bı mola verın ve BESLEN lokantasında bı yemek yeyın mesela karısık pide yeyın muhtesem bısey ve belkıde o yorenın en lezzetlı yemeklerı o lokantada pahalıda degıl şirin bi mekan ve çayınızıda KADİR amcanın cay ocagında ıcın cıhan otele gelmeden sagda yanındada bı kasap var adres tarıfı ıcın kasabı yazdım :)
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.