Şimdi Ara

Apple, eğitime yönelik iBooks 2, iBooks Author ve iTunes U platformlarını resmi olarak tanıttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
4.788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Apple, eğitime yönelik iBooks 2, iBooks Author ve iTunes U platformlarını resmi olarak tanıttı

     



    Apple'ın dijital kitapları okuyabilmek ve satın alabilmek için başlattığı iBooks platformu uzun süredir kullanıcılara hizmet veriyor. E-kitap pazarında Apple'a önemli bir katkı sağlayan iBooks platformu yine de Amazon ve Barnes&Noble gibi devlerin gerisinde kalmıştı. Bu alanda daha çok söz sahibi olmak isteyen Apple, platformun ikinci sürümünü dün resmi olarak tanıttı.





     Apple yeni hamlesiyle özellikle eğitim alanını hedefliyor. Eğitim amaçlı kullanılan şu an 1.5 milyon iPad cihazı var ve bunlar için 20 000 adet özel uygulama geliştirilmiş durumda. Apple'a göre iBooks 2 ders kitabı kavramını yeniden tanımlayacak. Bundan sonra iBooks uygulamasında öğrencilere yönelik kitaplar da bulunacak.




    Bu kitaplar ders kitaplarından çok farklı olacak. Resimler, videolar, 3D içerikler, dikkati toplamak için seçilebilecek anlık sınavlar, not alma imkanı ve bulmacalar içeren ders kitapları yeni sürümde öğrencilere sunulacak.

     

    Apple, eğitime yönelik iBooks 2, iBooks Author ve iTunes U platformlarını resmi olarak tanıttı


    Apple başlangıç olarak Pearson, McGraw Hill ve Houghton Mifflin Harcourt adlı ders kitabı yayıncılarıyla anlaştı. Bu üç şirket ABD'de satılan ders kitaplarının yüzde 90'ını basıyor. Ayrıca DK ve E.O. Wilson Vakfı ile de anlaşma yapıldı. iBooks 2 açılışında Wilson Vakfı'nın Life On Earth kitabının ilk iki konusu, DK'nın Dinazorlar ve Tarih Öncesi Hayat kitabı, Liseler için Bioloji ve Bilim ile İlk Alfabem kullanıcılara sunulacak.




    iBooks 2 uygulaması an itibariyle App Store üzerinden indirilebiliyor. Kitapların fiyatı en fazla 14.99$ seviyesinde belirlenmiş.  

     

    Apple, eğitime yönelik iBooks 2, iBooks Author ve iTunes U platformlarını resmi olarak tanıttı


    Apple ayrıca ders kitabını iBooks 2 üzerinde kendisi yayınlamak isteyenler için de iBooks Author adlı bir de Mac uygulaması geliştirdi. Bu uygulama ile kullanıcılar ders kitapları, tarih kitapları, yemek tarifleri, resimli kitaplar gibi pek çok interaktif eser kaleme alabilecek. Uygulamada Apple'ın belirlediği şablonlar ve sayfa düzenleri yer alıyor. Kişiler Apple'ın yayın kurallarına bağlı olarak kitaplarını platform üzerinden yayınlayabiliyor. Ancak telif hakkı konusuna dikkat etmeleri gerekiyor. Dileyen 14.99$'a kadar çıkan fiyatlarla kitaplarını satışa da sunabiliyor. Burada yüzde 30 pay Apple tarafından alınıyor. 




    Apple'ın eğitime yönelik olarak tanıttığı diğer bir platform ise iTunes U. Bu platform önceden iTunes içerisinde eğitime yönelik materyallerin indirilebildiği ve sadece eğitim kurumlarının ulaşabildiği bir bölümdü. Şimdi ise tamamen eğitim materyalleri sunan bir platform haline geldi. Ayrıca iBooks uygulamasına da tasarım olarak oldukça benziyor.




    Platform içerisinde konuya ait iBooks kitapları, web linkleri, PDF'ler, uygulamalar, iTunes içerisindeki medya dosyaları bulunuyor. Öğrenciler bu materyalleri sürece göre seçerek indirebiliyor, satın alabiliyor ve izleyebiliyor. Satın alma süreci platformun kendi içerisinde gerçekleşiyor ve iTunes'a geçiş gerekmiyor. Apple, iTunes U için Duke ve Harvard gibi üniversitelerle işbirliği yaptı.  

     

    Apple, eğitime yönelik iBooks 2, iBooks Author ve iTunes U platformlarını resmi olarak tanıttı

     

    Apple, eğitime yönelik iBooks 2, iBooks Author ve iTunes U platformlarını resmi olarak tanıttı 








  • Başka bir siteden tanıtım videolarını da izledim gerçekten çok hoş olmuş,merak ettiğim konu ise e-kitap okuyucular gibi performans veriyor mu okumada?Gzöleri yorar mı uzun süreli okumalarda apple ipad
  • quote:

    Orijinalden alıntı: haymatloshan

    Başka bir siteden tanıtım videolarını da izledim gerçekten çok hoş olmuş,merak ettiğim konu ise e-kitap okuyucular gibi performans veriyor mu okumada?Gzöleri yorar mı uzun süreli okumalarda apple ipad


    Yoracağını düşünmüyorum.Gerçekten sağlam bir uygulama oldu bu,kısa sürede deneyeceğim.
  • Bu haber harika Okulda herkes iPad kullaniyor not almak icin. Gerek note-taking, gerek de e-book olayi acisindan zaten alinacaklar listesine eklemistim, simdi tek yapmam gereken yeni iPad'in tanitilmasi Umarim ders videolari da koyarlar, gitmedigim dersleri iPad ile dinlerim
  • Ayakta alkisliyorum Apple-i
  • Harika, zaman gectikce daha ileri seviyede dersler de olacaktir
  • hafızayı da ona göre artırsalar keşke. bir kitap kaç gb olur acaba..
  • Çok güzel. Bizim öğrencilerimiz için zor olur ama :) isteyen yapar. Tebrikler Apple
  • @gambit mevcut kitaplar 900mb ile 1.5gb arasında değişiyordu en son baktığımda. en güzelide yine daha önceki e-booklar gibi satın almadan örnekler indirebiliyorsunuz.
  • 1.5 gb dan hesaplasak , lise icin yaklasik 10 kitap olsa 15 gb yapiyor, apple artik 16 gb modeli kaldirmasi lazim yeni ipadlerde en düsük 32 olmali 64 e ek olarak 128 de alternatiflere eklenmeli. yeni modelde umarim agirliginida düsürürler. kücük cocuklar icin agirlik önemli. bizim zamanimizda okul icin tasidigimiz kitaplari düsününce simdiki orta gelirli ailelerin cocuklari sanslilar.
  • Farklı bir taraftan farklı kazançlar elde etmeye çalışıyor apple zaten böyle büyüyor işte.İlgi arttıkça kullanıcı artar kullanmayanlar bile etkilenir facebook hesabı:)
  • Gerçekten yeni bir yol açılacağı belli.. Ama beklemedik derecede ağır çalışıyor bu yeni 'kitap'lar. Özellikle iPad 1'de çok daha yavaş. Sanırım güncellemeler gelecektir pek kısa bir sürede..
    Özellikle Akademik olarak tez vs. çalışmaların birçoğu author özelliği ile yayınlanacaktır. Hatta buralardan iyi paralar bile kazanılabilir gibi..
  • Pearson, McGraw Hill'in üniversite ve doktora düzeyinde çok önemli kitapları var.Bu kitapları uygun fiyata satarlarsa, çok iyi olur. Çünkü akademik çalışma yaparken kaynağı görmeden atıf yapamıyorsunuz, özellikle abd'de basılmış kitapları her kütüphanede bulamıyoruz.
  • life on earth için 2.77 gb diyor.kapasite açısından biraz problem olacak gibi kitaplar.
  • çok iyi....ipad almak için bir mantıklı sebep daha..
  • kullanamayacagin ozellikleri almakmi mantikli secim?
    bos konusmussun,ulkemde ne textbook nede itunes U var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabbitweed -- 21 Ocak 2012; 0:34:37 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rabbitweed

    kullanamayacagin ozellikleri almakmi mantikli secim?
    bos konusmussun,ulkemde ne textbook nede itunes U var.

    kesinlikle katılıyorum.
    şu haliyle yemişim textini tunsunu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rabbitweed

    kullanamayacagin ozellikleri almakmi mantikli secim? bos konusmussun,ulkemde ne textbook nede itunes U var.


    Türkiye'de iTunes U var yahu. Hiç mi iTunes'i açıp bakmıyorsun?
  • Apple'ın eğitime verdiği destek Apple'ı sevmeyenlerin bile hoşuna gidecektir bence. Ki sadece bu direkt verdiği destekler değil, dünya çapında ürün satışında da eğitim görenlere ve eğitim personellerine cüzi de olsa bir indirim uyguluyor Apple.

    Bu uygulamalara gelirsek ilköğretim ve lise çağındaki öğrenciler için biraz üst düzey olsa da araştırma yapmak isteyen veya kendini geliştirmek isteyen üniversite öğrencileri, doktora öğrencileri veya öğretim görevlileri için bence bulunmaz bir kaynak ki maksimum 14.99 $'lık fiyat böyle kitaplar için çok uygun.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.