Şimdi Ara

Ödediğim cezalar ödenmemiş görünüyor,hem de faiziyle (ÇÖZÜLDÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
87.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Geçen yıl bir kaçkez radara girip bir kez de hatalı parktan dolayı ceza yemiştik.
    yasal indirimden yararlanmak için hemen gidip ziraat bankasından yatırdım 2 tanesini de internetten yatırdım fakat bugün mtv ödemesi için internetten kontrol yaparken tüm cezaların ödenmemiş olduğunu gördüm işin ilginç yanı ödenmişler bölümünde internetten ödediğim yer ödenmiş görünüyor.
    Hem ödemişim, hem ödememişim.
    Arabayı satarken karşıma yüklü bir ceza çıkmasın,
    ya da yolda trafik çevirip aracı bağlamasın.
    aslında ödediğim tüm makbuzları saklarım,görenler ne gerek var demesine rağmen.
    Ne yapmalıyım dostlar ,böyle bir olayla karşılaşan varmı?
    SORUN ÇÖZÜLDÜ:Bankadaki memur plakayı yanlış yazmış salak herif



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkadım52 -- 10 Nisan 2012; 11:56:34 >







  • hangi banka veya vergi dairesi her neyse dekontu duruyorsa basvur düzeltilir
  • Ödeme makbuzlarıyla birlikte vergi dairesine git.
  • İnternette güncelleme yapmamışlar,normaldir...
  • aynı sorunu vergi dairesinde makbuzla halletmiştim
  • arabayı başka şehirden almıştım.
    telefonla falan hallolurmu acaba?
    neyse biraz bekleyelim.
    yılbaşı güncellemesi falan yapıyorlardır makbuzumuz var nasılsa 1-2 ay beklemek en iyisi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atakum52

    arabayı başka şehirden almıştım.
    telefonla falan hallolurmu acaba?
    neyse biraz bekleyelim.
    yılbaşı güncellemesi falan yapıyorlardır makbuzumuz var nasılsa 1-2 ay beklemek en iyisi.

    benim de başıma aynı şey geldi bir yılı geçti hala faiz işlemeye devam ediyor. . vergi dairesine gitmeye de bir türlü fırsatım olmadı aklımdan çıkıyor çoğunlukla çünkü. . muhtemelen vergi dairesine gitmem de ama ödediğim makbuzu saklıyorum ne olur ne olmaz diye. .
  • Bankaya yatırıldığında, yanlış plakaya işlenmiş olabilir. Doğru plakaya işlense anında Türkiyenin her tarafından görülebilir. Bağlı bulunduğunuz,Nakil vasıtaları vergi dairesinden, düzeltme işlemi yapılmaktadır.
  • işin ilginç yanı şu:
    borçlar hanesinde ceza yazıyor.
    ödenmişler hanesinde ödendiği tarih (sadece internet ödemesi yaptığım) yazıyor.
    yani hem ödemişim,hem ödememişim.
    Rahmetli kemal sunal misali....
  • Makbuz elindeyse problem yok.
  • Aynısı bende de olmuştu. vergi dairesine gidip düzelttirmiştim.
  • vURDUMDUYMAZ MEMURLAR YÜZÜNDEN VATANDAŞ 2 KERE UĞRAŞIYOR, 2 KERE YAKIT YAKIYOR, 2 KERE SİNİRLERİ YIPRANIYOR
  • Maliye bu konularda sınıfta kalan bir devlet dairesi malesef.Benim başıma da geldi.İşin yoksa düzeltmelerle uğraş dur.
  • İşin özü şöyle oluyor :
    Siz cezanızı yatırdığınızda ceza henüz plakanıza işlenmediği için yatırılan miktar alacağınıza (+) yazılıyor. Daha sora ceza plakanıza işlendiğinde daha önce yatırılan miktarı nedense maliyenin bilgisayarı denkleştiremiyor. Böylece bir de plakanızda borç (-) görünüyor. Bu durum aslında tamamen maliyenin sorunu. Bilgisayarcılarını çalıştırıp bunu düzeltecek bir program yaptırmak yerine vatandaşı çalıştırıyor.
    Yapılacak işlem şöyle :
    Plakanızın kayıtlı olduğu vergi dairesine hitaben bir dilekçe yazacaksınız. Dilekçenizde söz konusu cezayı ödediğinizi ve makbuzun ekte olduğunu belirteceksiniz. Ödenen cezanın plakanızdan düşürülmesini ve borçsuz olduğunun bildirilmesini isteyeceksiniz. Bu dilekçeyi ve ödemek makbuzunu iadeli taahhütlü veya değişik bir kayıtlı gönderi yöntemi ile PTT'den göndereceksiniz. Dilekçe ellerine geçince en geç bir ay içerisinde işlemi yaparlar. Siz de internette borçsuz kaydını görürsünüz.
    İlgili vergi dairesinin telefonunu öğrenebilirseniz, dilekçenizi telefonla takip edip, işlemlerin yapılıp yapılmadığını sorabilirsiniz. Ama dilekçe olmadan işlem yapmazlar.
    Kendiniz giderseniz, işlemi hemen hallederler.
    Kolay gelsin.




  • Aynı şey 2006 senesinde başıma geldi. Borcu kapatmak için Ankara Yeğenbey Vergi Dairesine gittim. Sabah 8 de başlayan işlemler akşam 16 da bitmişti.Şimdi artık hızlanmışlardır diyeceğim ama söz konusu yurdum bürokrasisi ve kırtasiyeciliği olunca bir kere daha düşünmek gerekiyor.
  • Bir Türk vatandaşını tüm ödeme belgelerini ne olursa olsun 10 yıl saklamak zorunda bırakıyorlar. Çuval çuval klasörleri sakladık, iyi güzel, hadi evin yandı, sel bastı, araban çalındı, ne olacak? Maliye, elektrik şirketi, efendim belediye filan son on yıldır hiç bir şeyi ödemediğinizi pat diye iddia edip varınızı yoğunuzu elinizden alabilir teorik olarak.

    Bununla bitmiyor, bir çok şeyi bankadan ödüyorsanız yaptığınız her işlemin belgesini bankadan yazılı imzalı olarak alacaksınız. Öyle printer çıktısı kesmez. Hele bankayla ilişiğinizi kestiyseniz, bir gün gidip ben yıllaaaar önce sizin müşterinizdim, bana fi tarihinde yaptığım ödemelerin belgeleri gerekiyor dediğinizde size o belgeleri vermeleri çok uzun sürüyor. O da eğer bedava vermeyi kabul ederlerse.

    Şimdi önümde bir dilekçe var. 6 yıl önce, yıllar önce sattığım arabama kesilmiş ve ödenmiş trafik cezasını ödemediğimi iddia edip faiziyle birlikte benden 2000 lira isteyen, vermezsen haciz koyarız diye tehdit eden vergi dairesine yazılı. Birazdan kargoya vereceğim. Vergi dairesine soruyorum artık "temiz kağıdı bir işe yaramıyorsa ben ne edeyim, kime gideyim" diye.

    Vergi dairesini aradığınızda çok meşgulüz telefonla olmaz diyolar. Yani mektup yazıp postalayacak kadar vakitleri var, ama telefona cevap verecek vakitleri yok. Eğer sabredip saatlerinizi harcayıp size cevap veren bir telefon bulabilirseniz... Defterdarlık personel müdürünü arayıp bana cevap vermiyolar diye şikayet etmek zorunda kalıyorum insan yerine konmak için. Önümde bir kağıt var, ondan fazla telefon numarasını aramışım 2.5 saatte.

    Devletten sizi kim korur? Bence maliyenin piyangosuna karşı sigortalanabilmeliyiz. Bunun piyangodan bir farkı yok çünkü. Kafanıza meteor düşmesinden farkı yok. Kendinizi korumak için yapabileceğiniz hiç birşey yok.




  • aynı şey başıma geldi cezayı ödedim aracı muayneden geçirdim fakat şimdi ceza ödenmemiş gözüküyor ve makbuzuda bulamıyorum
  • benimde 2 adet cezam var. ödemek için gib.gov.tr sitesine giriyorum hiç borç çıkmıyor ceza makbuzları da kayboldu cebime koymuştum. ne olacak şimdi?
  • Düzelttiğim başlıkta da belirttiğim gibi memur faturayı yanlış düzenlemiş,vergi dairesindeki görevliler sağolsunlar düzelttiler ve makbuzu kendi vergi dairesine faxladılar şimdi internetten kontrol edince borç görünmüyor artık. oh be rahatladım.
  • aynı olay benimde başıma geldi şuan. Makbuzları sakmasak yanmıştım herhalde. Şimdi makbuzlara vergi dairesine gideceğim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.