Şimdi Ara

Intel'den hız aşırtma ile kullanılamaz hale gelen işlemcileri değiştirme programı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
4.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj





  •  

     

    X ve K serileri altında hız aşırtmacılara yönelik çarpan kilidi açık işlemciler sunan Intel, yeni bir uygulamaya başlıyor. Performans Ayarlama Koruma Planı olarak isimlendirilen yeni uygulama ile Intel, özellikle ekstrem koşullarda gerçekleştirilen hız aşırtma çalışmaları sonrasında artık kullanılamaz hale gelen "ölü" işlemcileri bir defaya mahsus değiştiriyor. Standart işlemci garantisine ek olarak sunulan bu hizmet kapsamında kullanıcılar, işlemci modeline göre tek defaya mahsus 20$ ila 35$ arası bir bedel ödedikleri takdirde, hız aşırtma sonrasında işlemcileri kullanılamaz hale gelse bile yenisiyle değiştirilebilecekler. 

     

    Yeni uygulamanın geçerli olduğu işlemci modelleri;

     

    - Core i5-2500K - 20$

    - Core i7-2600K - 25$

    - Core i7-2700K - 25$

    - Core i7-3930K - 35$

    - Core i7-3960X - 35$

     

    Intel tarafından şu an pilot program olarak hizmete sokulan uygulama CyberPower, Scan Computers, Canada Computers and Electronics ve Altech Computers ile PayPal üzerinden intel.com'dan alınan işlemcileri kapsıyor. Hız aşırtma tutkunlarını hedef alan yeni uygulamanın önümüzdeki 6 ay boyunca test edileceği ve ilgi görmesi halinde devam edeceği bildiriliyor. 

     







  • Ne mi yapacaklar yenisini verecekler. Daha ne olsun. Ozman yanan işlemciyi çöpe at madem vermek istemiyorsan.
  • Tabi biz yararlanamıyoruz. CyberPower, Scan Computers, Canada Computers and Electronics ve Altech Computers ile PayPal üzerinden intel.com'dan alınan işlemcileri kapsıyor muş. neyse 2600k mı fazla zorlamayayım :P
  • işte amd nin para biriktirmeden yapamayacağı bir güzellik. Büyük şirket olmak böyle bir şey. Eğer bunu standart hale getirirlerse amd nasıl karşılık verir merak ediyorum.
  • Hizaşirtma yapın diyor yaktınmı belli ücret karişilinda 1 defa olmak üzere yenisi vericem alişan bir kişi bir sefer yapmaz bu işi daha çok işlemci satmak için yapılan bir oyun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cagataykoroglu

    işte amd nin para biriktirmeden yapamayacağı bir güzellik. Büyük şirket olmak böyle bir şey. Eğer bunu standart hale getirirlerse amd nasıl karşılık verir merak ediyorum.

    einstein?
  • İyide ben 2500kyı yukarıda sayılan firmalardan birinden degil vatandan aldım. İşin içine vatanıda katsınlar core voltajla oynayım...
  • İntel'in eskiden böyle bir uygulaması vardı intel celeron 1000 pentium 4 1100 gibi hasarlı işlemcileri kendi kutuları olması şartıyla gönderiyordun yenisi geliyordu :)) garanti olsun olmasın böyle çokkk işlemci değiştirmiştim :))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 19 Ocak 2012; 2:39:43 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cagataykoroglu

    işte amd nin para biriktirmeden yapamayacağı bir güzellik. Büyük şirket olmak böyle bir şey. Eğer bunu standart hale getirirlerse amd nasıl karşılık verir merak ediyorum.

    amd de merdivenaltı bi şirket değildir. onlar da az para basmıyor, abartmayın bence.
  • Demek ki işlemcilerin maliyeti 20-35$ civarı.
  • garanti kapsamında işlemci yandı diyerek az 980x değiştirmedik, şimdi aynı işlem için para mı alıcaklar üstüne :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cagataykoroglu

    işte amd nin para biriktirmeden yapamayacağı bir güzellik. Büyük şirket olmak böyle bir şey. Eğer bunu standart hale getirirlerse amd nasıl karşılık verir merak ediyorum.


    İntel e o işlemcinin maliyeti zaten 15-20$. Onu da senden peşin peşin alıyor. İşlemci bozulmaz ise ekstra kar. Bozulursa da zarar yok zaten.

    Aksine satış rakamlarını pompalayacağı için hisse senetlerine olumlu yönde etkisi olur. Gene artan kullanıcı memnuniyeti de buna dahil.


    Ayrıca işi daha ayrıntıya sokarsak. O paralar peşin alınıyor. Bunun bir de vadede değerlendirilmesi var.



    Türkiyede ise boşuna heveslenmesin kimse. Olay üçkağıtçı distrübütörlere kalıyor.

    Nasıl yani dersen.

    1 - Türkiyede o 20$ kullanıcıdan 100TL olarak tahsil edilir.

    2 - OC ile yaksanız dahi bu sistemden faydalanamazsınız çünki. Bu OC ile yanmamış dengesiz gerilimden yanmış derler.

    3 - İyi günlerine geldiniz ve yenisi verildi diyelim. Bu seferde yeni ürünün garantisini bu adam OC yapıyor diye bitirirler.


    Ülkemi ve şsizlerini malesef çok iyi tanıyorum.




  • İntel ile ne alıp veremediğiniz var sizin ? Ne güzel bir uygulama başlatmışlar bunda bile bir art niyet arıyorsunuz.
  • demek ki maliyetleri 20-30 $ bile değil...!
  • Uygulama güzel de. Biz yararlanamadıktan sonra bir anlamı kalmıyor maalesef.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Glukhovsky

    İntel ile ne alıp veremediğiniz var sizin ? Ne güzel bir uygulama başlatmışlar bunda bile bir art niyet arıyorsunuz.


    Alıp verememek ?


    Siz niye avukat oluyorsunuz derler o zaman.



    Uyulama güzel OC yapanların işine yarayabilir sonuçta zaten intel işlemcilerin 400TL civarı olduğunu düşünürsek bir daha o para verilmemiş olur.



    Amaaaaaa ki çok büyük bir ama var.

    işte amd nin para biriktirmeden yapamayacağı bir güzellik. Büyük şirket olmak böyle bir şey. Eğer bunu standart hale getirirlerse amd nasıl karşılık verir merak ediyorum.

    Böyle bir yoruma da yapılanı göstermek gerek. ART niyet ticaretin temeli özellikle bu firmalar için. Hiçbiri öpmeyeceği eşeğe ot vermez.


    Yazdıklarımın hepsi gerçekler. Hayal ürünü değil. Evet bir işlemcinin maliyeti sadece 20$. Kaldı ki Türkiyede bile kasko diye bir şey var çalınma dair herşeye karşı. Yurtdışında ise çok daha fazla alternatif. Yani adamlar bir nevi kasko yapıyorlar.


    Gene bu bir şey değil. Adamlar 20$ a mal ettiği şeyi zaten 300$ a satıyor. Üstüne bozulursa değişiriz diye yenisinin maliyet parasını peşin alıyor. Bu hiçbirşey.

    Yurtdışında Premium garantiler var. Normalde 1 yıl onlarda garanti. İlave ücret ile ( Ki bizde 200$ a satılıyor ise orada zaten 100-150$ dır. ) garanti uzatılıp kapsam genişletilebilir. Mesela notebook ta cüzi bir ilave ile premium hizmet alabilirsiniz ve notebookunuzu düşürüp kırsanız bile yenisini verirler.


    Türkiye kısmı ise gene gerçek.

    İnsan hayatıyla oynamaktan ve vergi kaçırmaktan çekinmeyen distrübütörlerimiz var.


    Böyle bir hizmet olsa bile. Peşin peşin 100TL garanti bedeli vermiş olsak bile kapsam içindeki sorunda bile pürüz çıkaracakları kesin.


    EEE Nokia N86 cihazım iki defa tutuştu. Bu adamlar 3. kez alev alırsa değişiriz diyebiliyor. Yani vay bizim halimize. Benim yerime başkası olsa uğraşmasa parasını bile geri alamaz.




  • intel e işlemcinin maliyeti 15-20 dolar? Bunu bana belgeler misin?
  • 3930k c1 ve 3960x c1 modellerinde zaten hata vardı. intel ücretsiz olarak c1 leri c2 ile değiştirecek mi peki?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cagataykoroglu

    intel e işlemcinin maliyeti 15-20 dolar? Bunu bana belgeler misin?


    İPhone un maliyeti 100$ sa.???


    İşlemci dediğin şeyin tek maliyetli yanı ARGE dir. Ki bu tarz bir değişimde ARGE masrafları devreden çıkar çünki geriye kalan sadece üretimdir. Bu durumda da seri üretim diye bir şey devreye girer maliyetler çok düşüktür yani.


    Hele söz konusu intel gibi çok büyük satış yapan firma ise.


    İlla işlemci maliyeti ile kanıt istiyorsan. 80 liraya alabildiğin işlemcilere bakabilirsin bu ne demek 40-50 dolar demek. Bunun içinde kutusu taşıması gümrüğü vergisi aradaki 4-5 kurumun kazancı geri dönüş giderleri zarar bütçeleri herşeyi dahil. Ve bu işlemciler arasında maliyet farkı dağlar gibi değil. Ya da intel in yazılımda gücü artan ek özellikler gelen işlemcilerine bakabilirsiniz o ney öyle, ucuza işlemci alıyorsun adam bundan kar ediyor. Sonra para veriyorsun işlemcinin hızı artıyor "anaaaa nasıl oldu la bu" demeye gerek yok bence. Ya da aşırı OC olan ürünlere sonuçta hızına göre paketliyorlar. Ama talebe göre üst sınıf ürünler de alt sınıf olarak paketlenir. Ya da 2500 ile 2500K ya bakalım. Aradaki fark yazılımsal başka bir şey değil.

    Bu uzuncadır süregelen bir şey.

    3ghz - 4ghz - 5ghz işlemci için ayrı ayrı bant açarsın.

    Ortalama maliyet 50 ye gelir.

    Hepsini tek bantta yapar sonra ayırırsın maliyet 20-30 olur. Sürümden kar edilir.


    Kaldı ki dediğim gibi bizim gibi bir ülke için hayal zaten. Adamlar TC yasalarını takmıyor ki senin talebini taksınlar. Yurt dışında da zaten kasko gibi çok gelişmiş şeyler mevcut.


    Son kullanıcı için iyi bir şey ama abartmaya gerek yok babasının hayrına değil. Zaten normal fiyatı yüksek bir de üstüne üretim maliyetini alıyor senden. He istese onu da yapmaz ama yapması da babası hayrına değil. Zararı olmuyor üstüne hisse senedinden köşe oluyor. Abartmaya gerek yok yani.


    Kısacası gene tekrar ediyorum. ÖPMEYECEĞİ eşeğin önüne ot koymaz firmalar.


    Ama AMD olsun ama İNTEL.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: K@ptan41

    Hizaşirtma yapın diyor yaktınmı belli ücret karişilinda 1 defa olmak üzere yenisi vericem alişan bir kişi bir sefer yapmaz bu işi daha çok işlemci satmak için yapılan bir oyun



    Ne alakası var? Alınan ücret muhtemelen kargo masraflarının karşılanması ya da işin adı olsun diye talep edilmiş, aşikar. Adam işlemci satmıyor, zaten senin aldığın ve OC yaptığın işlemci ölünce ben sana yenisini vereyim diyor.

    Ahada fiyat, ahada performans ahada müşteri memnuniyeti. Çıksın şimdi amdfanboy tayfası göreyim.

    AMD işlemci sevmekle amdfanboyluğun ayrı şeyler tekrar olduğunu hatırlatayım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.