Şimdi Ara

Ford Focus Sedan/VW JETTA/TOYOTA COROLLA SEDAN/HONDA CİVİC gibi araç alacaklar bilgileri paylaşalım. (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
329
Cevap
0
Favori
74.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: aBaBaDaN

quote:

Orjinalden alıntı: egeliefe

aBaBaDaN

Karışmayayım dedim ama %80 abartı bir istatistik???

Ne abartısı be.Az bie söyledim.Focus topiğini takip etmeni öneriyorum.Eğer takip ediyosan bunun abartı olmadığını sende biliyorsun

O topic bir aile gibi, herkes aklına bir şey takıldığında yazıyor. VW'le ilgili bu tip bir dayanışma olmadığı için VW'de sorun çıkmıyor sanıyorsun herhalde. Jetta'nın Focus'tan tek bir üstün yanı var o da iç dizaynının daha güzel olması. Onun dışında istediğin kategoriyi getir Focus alacaktır, az sayıda sorun çıkarması dahil. Ya VW sıfır sorun bile olsa o kadar para verip eski motoru almak bile başlı başına sorun, 1-0 yenik başlıyor VW.

Burası artık soru sorana öneride bulunmaktan çok satış temsilciliği yarışına dönmüş. Bence Jetta alın, sorunsuz-muş. Araba yerinde kalkmayınca dikiz aynasını, direksiyonu yumruklarsınız, sorun neymiş görürsünüz.

• %80 diye uydurma ve ne olduğu belirsiz bir rakam yazılacağına biraz araştırıp birşeyler yazılsa bence daha mantıklı olur. Ben şikayetvar sitesine gelen şikayetleri 2005 yılı satış rakamlarına oranladım, elbette ki çok iyi bir istatistik değil çünkü herkes şikayetvar'a yazmıyor ya da sorunu olsa da anlamıyor ama sonuçta atmaktan daha iyidir, en azından reel rakamlarla yapılmış bir istatistik.

-S-MARKA----ŞİKAYET---SATIŞ--ŞİKAYET ORANI
    -1_TOYOTA______40____25.034____% 0,160
    -2_FIAT________58____31.175____% 0,186
    -3_HYUNDAI_____86____37.102____% 0,231
    -4_RENAULT____162____64.802____% 0,250
    -5_CHEVROLET___28_____7.574____% 0,370
    -6_FORD_______167____38.101____% 0,438
    -7_VOLKSWAGEN_116____25.058____% 0,463
    -8_PEUGEOT____100____19.263____% 0,519
    -9_CITROEN_____47_____8.580____% 0,547
    10_OPEL_______319____33.108____% 0,963

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRCaPiTaL -- 15 Şubat 2006 14:15:18 >
  • aBaBaDaN ,

Mümkünse yorum yapma lütfen...
  • quote:

Orjinalden alıntı: TRCaPiTaL

%80 diye uydurma ve ne olduğu belirsiz bir rakam yazılacağına biraz araştırıp birşeyler yazılsa bence daha mantıklı olur. Ben şikayetvar sitesine gelen şikayetleri 2005 yılı satış rakamlarına oranladım, elbette ki çok iyi bir istatistik değil çünkü herkes şikayetvar'a yazmıyor ya da sorunu olsa da anlamıyor ama sonuçta atmaktan daha iyidir, en azından reel rakamlarla yapılmış bir istatistik.

-S-MARKA----ŞİKAYET---SATIŞ--ŞİKAYET ORANI
    -1_TOYOTA______40____25.034____% 0,160
    -2_FIAT________58____31.175____% 0,186
    -3_HYUNDAI_____86____37.102____% 0,231
    -4_RENAULT____162____64.802____% 0,250
    -5_CHEVROLET___28_____7.574____% 0,370
    -6_FORD_______167____38.101____% 0,438
    -7_VOLKSWAGEN_116____25.058____% 0,463
    -8_PEUGEOT____100____19.263____% 0,519
    -9_CITROEN_____47_____8.580____% 0,547
    10_OPEL_______319____33.108____% 0,963

Auto bildin raporunda son sırada olan fiat burada 2.Allah aşkına siz söylediklerinize inanıyormusunuz.Saçma sapan bir şeyi nasıl gerçekler gibi gösterebiliyorsunuz anlamadım.
    Ayrıca EGELİEFE ben yorum yaparım veya yapmam seni ilgilendirmez.Yorum yapılmasını istemiyorsan TOPİK AÇMA kardeşim.Milleti birbirine düşürüp sonra yorum yapma demek senin buradaki insanlara ve kendine olan saygısızlığının bir göstergesidir.Suç bizde. Sizin gibi insanlara yardım etmek için diğer insanlarla tartışıp birbirimize olmAdık şeyleri söyledik.
    SANA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FletneR_ -- 15 Şubat 2006 19:53:49 >

• ababan

fiat almanlara göre daha yeni düzeldi.

almanlardan ilk kez grande punto ödül aldı.

eski eleştiriler malum.

orda istatistik farklı çıkar burda farklı

bunda şaşılıcak birşey yok.

ben sana açık konuşıyım

focus u sorunlu yaparak kendini gülşünç duruma soktun.

çok kez eski yeni kasa focus kullandım.

emin ol motor ,yol tutuş,donanım %fiyatlandırma olarak golf ya da jetta dan tahmininden çok daha üstün

asıl vw sorunlu

üretim hatalı golf fotoları forumda ve genel anlamda internette geziyor.

benim sana tavsiyem focus gerçeğini kabul et

otomotiv piyasasında kabul görmüş bir arabaya bu kadar saldırma
  • quote:

Auto bildin raporunda son sırada olan fiat burada 2.Allah aşkına siz söylediklerinize inanıyormusunuz.Saçma sapan bir şeyi nasıl gerçekler gibi gösterebiliyorsunuz anlamadım.

% 80'in gerçeğini gösterir misin? Autobild'in raporuna güveniyorsun madem bak o zaman Focus kaçıncı sırada.

Ayrıca sen ciddi anlamda okumayı bilmiyorsun ya da istemiyorsun ve sabit fikirlisin, %80 sorunlu deyip oturduğun yerinden uydururken epey inançlıydın, gerçek rakamlardan yola çıkılınca mı inancını kaybettin, şunu oku:
    quote:

%80 diye uydurma ve ne olduğu belirsiz bir rakam yazılacağına biraz araştırıp birşeyler yazılsa bence daha mantıklı olur. Ben şikayetvar sitesine gelen şikayetleri 2005 yılı satış rakamlarına oranladım, elbette ki çok iyi bir istatistik değil çünkü herkes şikayetvar'a yazmıyor ya da sorunu olsa da anlamıyor ama sonuçta atmaktan daha iyidir, en azından reel rakamlarla yapılmış bir istatistik.

• quote:

Orjinalden alıntı: Akincl

ababan

eski eleştiriler malum.

ben sana açık konuşıyım

emin ol motor ,yol tutuş,donanım %fiyatlandırma olarak golf ya da jetta dan tahmininden çok daha üstün

asıl vw sorunlu

Ya adam mazdanın şikayeti yok dedi diye forumu başına yıkacak olan sizler şimdi kalkmış ne diyorsunuz.Bu tabloya bakarsan en sorunsuz arabanın mazda olması lazım.nerede??Kendini gülünç duruma düşüren sizlersiniz.Ben saldırmıyorum sadece focus kullanıcılarının yazdıklarını söylüyorum.Ayrıca kaç defa söyledim yine söylüyorum.Focus 1 2 den çok daha kaliteliydi.Ama anlamamkta ısrarcısınız.

• Bizim savunduğumuz araba sorunsuz.

her arabada olabilicek kadar problem çıkarabilir

sen baştan aşağı sorunlu yaptın.

bize gülen de yok.

boşver senin düşüncen değişmez

gerçekleri biz biliyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sephiroth -- 15 Şubat 2006 20:21:26 >
  • Kaliteli falan değildi focus 1 2'ye göre. Kaç sene kullandığım arabayı bana mı anlatacaksın? Ama arada fazla fark da yok kalite bakımından.
  • quote:

Ya adam mazdanın şikayeti yok dedi diye forumu başına yıkacak olan sizler şimdi kalkmış ne diyorsunuz.Bu tabloya bakarsan en sorunsuz arabanın mazda olması lazım.nerede??Kendini gülünç duruma düşüren sizlersiniz.Ben saldırmıyorum sadece focus kullanıcılarının yazdıklarını söylüyorum.Ayrıca kaç defa söyledim yine söylüyorum.Focus 1 2 den çok daha kaliteliydi.Ama anlamamkta ısrarcısınız.

% 80'i bekliyoruz, atmasyonla cengaver olunmaz. Yap bakalım hangi istatistiğe göre hesapladın? Dizel Focus'un egsozunda kurum vardan mı yoksa CD playera AUX çıkışı olmamasından mı? Bir zamanlar Focus kullanıcılarının paylaşımlarından imrenip de "benim de bu topicin aynısından olsun nolur nolur" diye topic açıp, fazla kullanıcısı olmadığı için topici VW grubuna çevirelim ortalık şenlensin diye Bentley, Bugatti ve Lamborgini'yi de katma cürreti gösterip donanımhaber forumunun tarihinde ender yaşanmış konu kapatma ve kısıtlamalara neden olmuş biri olarak izlediğin yol tutmayınca, Focus kullanıcılarının ufak tefek ve giderilen sorunlarının ve akıllarına takılanların sen de bu aracı motoru dışında baştan aşağı fos bir araba ve % 80'i sorunludur ibaresi giydirmenin altında ne boyutta bir çekememezlik yatıyor anlatır mısın?

• VW bitti artık kabul et. Golf 4, Passat serisi çok kaliteli arabalardı,artık kaliteyi düşürdüler, vw'yi yükselten unsurları sildiler bir anda...

Şu anda git octavia'yı incele bakalım golf,jetta'dan çok daha kaliteli malzemesi işçiliği var... VW markasını o önündeki koca VW amblemini satıyor sadece şu anda.
  • ababadan

bak guzel kardeşim sen yaptıgın direkt focusu karalamak. vw i sorunusz gostermek. biz diyoruz ki her markanın sorunu olabilir. bunlar insan yapısı aletler her zaman sorun cıkabilir. ama sen iddaa ediyosun focus dandik diyosun resmen. bu kadar insada ve arabalarına haksızlık ediyosun. yapma lutfen. biraz gercekci olun. focus un ustunlugunu kabul edin. sen dedinki TDCI motor olmasa kimse focus konusmazdı dıyosun. beden sana diyorum ford focus1 de yaptıgını sekil anlamında focus2de yapsaydı yani focus 2 yi biraz daha sırdadıdşı bir tasarımla sunsaydı, su anda ne golf ne baskası konuslurdu merka etme. focus kalitelidir. guzeldir. hatta superdir. bu boyle bilene
  • valla ababadan seninle tartışmak ne zor işmiş..
    şu 2005 yılı müşteri memnuniyet anketlerini falan bi incelemeni tavsiye ederim, daha önce verdiğim rakamların daha detayını web sayfasında bulursun heralde...

ya saglam verilerle konuş, yada sadece benim fikrim budur de bence...
    başlattın bi %80 muhabbetini, alemsin valla.

Focus forumuna bakın da sorunları görün gibi birşey vardi, yanilmişsin...
    forumu okuyormusun bilmiyorum ama hergün herkes farklı bir sorundan bahsetmiyor,
    hepsi herkesin bildiği şeyler, güzel bir paylaşım ve tecrübe aktarimi oluyor..

herkes focus alırsa bizim focus'u seçmemizin bi anlamı olmayacaktı canım :)
    yolda sagin solun focus dolsun artık :) peh

şu iyidir bu kötüdür demiyorum, Allah herkese arabasını güle güle kullanmasını nasip etsin...

topic toyota, honda gibi şeyleri de içerirken konu jetta-focus catismana gelmiş...enteresan..
    bu sataşmada olmasaydi ve arkadaşlar da cevap vermeselerdi sönüp gidecekti burasi, azcık şenlenmiş ortalik...

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Akincl

ababan

eski eleştiriler malum.

ben sana açık konuşıyım

asıl vw sorunlu

• aBaBaDaN,

Düzeltiyorum;yorum yap.
    Ama saçma,seviyesiz,atmasyon değil bilgi paylaşımlı inanılır yorum yap.Kaynak göster.
    Kin kusup,mikser gibi çalışacağına bizi bilgilendir.
    Ben ne Focus savunucusuyum ne de Jetta.Ne Corolla kullandım ne de Civic.
    Şu an 206 kullanıyorum.
    Araştırma yapıyorum.Yeni araba alacağım.
    VW FSİ dışında hala 8 valv'li eski motorları kullanıyor.
    Tracapital'in dediği gibi araba çekmediği gibi aşırı yakıt tüketiyor.
    Aksi için kaynağın varsa göster,yoksa inandırıcılığını yitiriyorsun...
  • quote:

aBaBaDaN,

Düzeltiyorum;yorum yap.
    Ama saçma,seviyesiz,atmasyon değil bilgi paylaşımlı inanılır yorum yap.Kaynak göster.
    Şu an 206 kullanıyorum.

Allahım allahım.Kardeşlerim ben size vw motorunu öven motoru için vw alınır diye birşey yazmadım.Ben kin felan kusmuyorumFocus topiğindede söyledim.Yeni focus alacaktık direkten döndük alamadık.Ben size forddaki tdci motorun iyi bir motor olduğunu ve eğer bu motor olmasaydı focusun üzerinde bu kadar durulacağını sanmıyorum dedim.Neden hala ısrarcısınız anlamadım.Ben atmasyon falan yapmıyorum.Sadece focus topiğinde yazılanları size aktardım.Bahsettiğim sorunlar ordaki bi çok kişide var.Aksini söyleyebilecek olan varmı.Bende olsam gidip 8v bi motoru almam.Ben size gidin bu motora sahip olan bi araç alın demedimki.Ama fsi uygun bi seçenek.Tdi derseniz ben şahsen jetta veya golfe 50 milyar verip binmem.Ama 40 milyar civarı benzinli arabada çok iyi bir seçenek.Alacak arkadaşlara hayırlı olsun.Hem focus hem golf.

• okuduğum en mantıklı yorumundu yani..
    tebrikler...

sakinleşince daha iyi düşünebiliyor insan :)

quote:

quote:

aBaBaDaN,

Düzeltiyorum;yorum yap.
    Şu an 206 kullanıyorum.

Allahım allahım.Kardeşlerim ben size vw motorunu öven motoru için vw alınır diye birşey yazmadım.Ben kin felan kusmuyorumFocus topiğindede söyledim.Yeni focus alacaktık direkten döndük alamadık.Ben size forddaki tdci motorun iyi bir motor olduğunu ve eğer bu motor olmasaydı focusun üzerinde bu kadar durulacağını sanmıyorum dedim.Neden hala ısrarcısınız anlamadım.Ben atmasyon falan yapmıyorum.Sadece focus topiğinde yazılanları size aktardım.Bahsettiğim sorunlar ordaki bi çok kişide var.Aksini söyleyebilecek olan varmı.Bende olsam gidip 8v bi motoru almam.Ben size gidin bu motora sahip olan bi araç alın demedimki.Ama fsi uygun bi seçenek.Tdi derseniz ben şahsen jetta veya golfe 50 milyar verip binmem.Ama 40 milyar civarı benzinli arabada çok iyi bir seçenek.Alacak arkadaşlara hayırlı olsun.Hem focus hem golf.

• Ortalık durulmuş,ne güzel :)
  • Sanırım topic etkisini yitirdi.Katılım gösteren herkese teşekkürler...
    Hoşçakalın.

• Topic kapanmadan önce son notlarımı da ekleyeyim:Bu başlık altında araba almak için karar vermiş olsaydım ilk seçeneğim Focus olacaktı.İkinci seçeneğim ise Corolla.
    Jetta ve Civic benim kriterlerime göre geride kaldılar.

Ancak ben sonuç olarak C-max-ghia-dizel-otomatik vites'e ikna oldum(ya da başka bir deyişle gönül verdim)
    Herkesin kendine göre bir sebebi ve bir doğrusu vardır.Benim doğrum'da bugünkü şartlarıma göre C-max oldu.

Araç alacak herkese tavsiyelerim:Hem net'den,hem arkadaşlarınızdan hem de bayilerden tek tek araştırma yapın.15 yıllık şöfor olan ben, bu sitede çok yeni-gerekli ve güzel şeyler öğrendim.

Sağlıcakla kalın.

• egeliefe

yardımcı olabildiysek ne mutlu bize. al artık şu arabayıda hayırlayalım artık
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.