Şimdi Ara

League of Legends: Acemiler ve arayıştakiler için Türkçe kılavuz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
7
Favori
65.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Forumdan talihsiz şekilde kovulmamın ardından DH'ye uzun bir süre ara vermeye karar vermiştim ama şimdi BSC vesilesiyle yeniden takip etmeye başladım. Artık daha edepli ve paylaşımcı bir şekilde "legal" çerçevesi içinde paylaşımlar yapacağımı ve elimden geldiğince çevirilere katkıda bulunacağımı söyleyerek ilk konumu açmak istiyorum.

Kendi çapımda yaptığım çeviriler (türkçe bölüm ipuçları, çözümler, fallout, tomb raider, Age of Empires oyunlarının Türkçe nesne ve görev çevirileri, klavuzları) vardı ancak forumdan atılmamın ardından hepsini terk ettim ve sildim. Şimdi tekrar başladım. Bugün sizler için hazırladığım League of Legends Türkçe kaynağının bir kısmını sunuyorum. Hatalar bulundukça ve güncellemeler geldikçe yeniden güncellenecektir. Umarım bu kaynaktan sonuna kadar faydalanırsınız.

Not: Benim gibi arkadaş tavsiyesiyle başlayan, türe yabancı olan ya da “ne yapmam gerek şimdi şu şuraya mı gelcek buna nası item yapıvercem eyvah oyun bitti” modundaki arkadaşlar sakin olun yalnız değilsiniz. Ben bile hala bir çok karaktere nasıl build yapacağıma karar veremedim. Hem oyuna hem türe yabancıyım ve kendimi başta cahil cühela hissettim arkadaşlarımın arasında. Sakin olun, hepinizin işini göreceğiz. Göreceksiniz bakın biz bu işi çözeceğiz.(Kılıçdaroğlu stayla)

İki farklı oynanış tipi ve 3 değişik harita var. Önce bunlardan bahsedelim isterseniz:
    Bir tanesi dar alanda kısa paslaşmalar misali hızlıca başlayan “hadi yardırıyoruz” modundaki, holywood’un cadılı filmlerini andıran, perisi, hayaleti eksik olmayan The Twisted Treline.

Bir tanesi DotA’nın hala değişmeyen haritasına benzeyen, izinden giden diğer oyunlara da esin kaynağı olan klasik 5e5 ve geniş Summoner’s Rift, bir diğeri bu haritanın modlanmış hali(şu an hali hazırda kış modu var, sürekli değişiyormuş, ben de yeni olduğum için bazı konuları öğrenmem zaman alıyor).

Sonuncu haritamız ise League of Legends’ın, Defence of the Ancients ve Heroes of Newerth gibi oyunlarla arasındaki farkı ortaya koyan bir harita olmuştur. Oyun “capture the flag” tarzında ve bu tarza alışkın olanlar haritayı çok sevecek, ritmine alıştıktan sonra haritaya hakim olacaktır eminim.
    *Buraya bir not düşme gereği hissettim. Efendim HoN ve DotA gibi benzerleri arasındaki tek fark Dominion haritası değil, oyunun genel yapısı, detaylara boğulmaması, basit ve hafif olması(2007’de topladığım sistemde çalıştırabiliyorum. High detay seviyesinde 1152x864 çözünürlükte 25-30 fps oynuyorum. Very High’ta ise 15-25 fps ama kağıt gibi oluyorlar, sanki fotoğrafa bakıyormuşsun gibi, akıcı değil.) gibi birçok fark var. DotA ve HoN oynayanlar League of Legends’ı Casual oyunlara benzetirler. (kur-oyna-unut sonra bi ara kaldırırsın tadındaki flash oyunların rütbelisi, Zuma, Bejeweled vs. bunlara örnektir.)

Eğer yeni başladıysanız ve eliniz ayağınız birbirine dolandıysa ya da başlamaya niyet ettiyseniz size tavsiyelerim olacak ki bunlar çok önemli:

1-)Kesinlikle hiçbir rüne para vermeyin. (Rune ya da Türkçesi rün, oyunda size avantaj sağlayan tılsım benzeri eşyalardır. Oyun oynarken takılıp çıkartılamaz, envanterinizde yer kaplamazlar. Rün sayfasına uygun yerlere yerleştirildikten sonra oyunda aktif hale gelirler. Maça 1-0 önde başlamanızı sağlar tabii öğrenmesi zaman alır. Bundan ilerde bahsedeceğim ama size tavsiyem bu yönde. Çünkü önce yapmanız gereken çok iş var. Daha detaylı olarak aşağıdan devam ediyorum

2-)Rünler çağırıcının(summoner) yani siz oyuncuların oynanış yönünü belirlemez, oynanış yönünüze göre rün seçersiniz ve bu şekilde zayıf yanlarınızı güçlü kılarsınız ya da güçlü yanlarınızı daha da güçlü kılabilirsiniz. Oynanış tipiniz nasılsa ona göre şampiyon(champion yani oyundaki main hero’nuz) seçmelisiniz ki bu zaman alabilir. Kişiden kişiye göre değişebilir. Kendinize uygun karakteri bulana kadar devam edin. Sürekli deneyin ve sakın rünlere para harcamayın. Bol bol hero alın.

3-)Hero almadan önce iyice inceleyin. Youtube gibi vidyo sitelerinde champion spotlight (şampiyon incelemesi) vidyolarını izleyerek oynanışı ve yetenekleri hakkında az çok bilgi sahibi olabilirsiniz. Eğer İngilizcem yeterli değil diyorsanız sosyal medyanın nimetlerinden faydalanabilirsiniz olmadı tecrübeli arkadaşlarınıza sorarsınız. O da olmazsa gelip bize sorabilirsiniz ;)

4-)Masteries-perk(yetenek ağacı) sistemini harala gürele kullanmayın. Kendinize yol çizmeden önce deneyin, tavsiye alın.

5-)Ölmeden öldürmeliyim dememek, takımı düşünmek , turret’leri (taretler) korumak gerekmektedir. Oyunun asıl amacı savun ve yok ettir; yok et ve savun değil. Unutmayın takımınız olmadan hiçsiniz, hiçbir şampiyon tek başına dayanamaz hele ki sizin seviyelerinizde hiç dayanamaz.

6-)Co-Op vs AI. maçlarında (Yapay zekaya karşı takım oluyorsunuz yani) bol bol IP ve tecrübe puanı toplarken arkadaş edinmeyi de ihmal etmeyin. 20 levele gelip de sap gibi arkadaşsız kalırsanız, oyuna davet edecek kimseniz olmaz. Çünkü sadece arkadaş listenizdekiler sizin isteğinizle oyuna dahil olabilir. Ya da davet ettiğiniz bir arkadaşınız kendi arkadaşını davet etmek için sizden yetki ister ve siz de verirsiniz. Sonuçta her kapı arkadaş edinmeye çıkıyor. Ve işin güzel yanı da sadece oyunda tanıştığınız kişilerle arkadaş olabiliyorsunuz. Eksileri bazen hissedilse de güzel ve akıllıca bir sistem.

7-)5 numaralı kurala istinaden bir şey söylemek istiyorum. Oyunda smurf tabir ettiğimiz çakallar bolca mevcuttur. Bunlar aslında oyunun kölesi olmuşturlar, her bir şeyini bilirler. Sonra gider ezik karakterlerle eziklerle savaşır ve kendini böylece tatmin ederler. Bunu da neden yaparlar anlamış değilim. Bir çıkarları olsa gerek . Bu yüzden oyunda kill alamadım (kill almak jargonda çok kullanılır anlamı öldürmektir) ya da fazla öldüm diye üzülmeyin. Düşe kalka öğrenirsiniz.

8-)Oyunda başlangıçtan itibaren sizi sinir harbine uğratacak tek şey nedir diye sorsalar mutlaka 3 oyuncudan 2si ‘ks’dir der. Ks MMO tayfasının yabancı olmadığı bir olay. Anlamı kill steal yani senin uğraşıp didindiğin ama bir türlü alamadığın zeytini başkasının gelip tek çatal hamlesiyle alıp löpletmesi gibi bir şey. Size kalan ise çekirdeği oluyor afiyet olsun… Bu da 7. Kurala istinaden yazılmıştır. Eğer asist sayınız fazlaysa mutlaka size ks yapan birileri olmuştur. Moralinizi bozmayın bu yüzden.

9-)Yeni oyuncularda gözlemlediğim en büyük hata kahraman olma ve çabucak tepeye ulaşma arzusu. Arkadaşlar tepeye daha ulaşamadım ama tepede ne var ki bu kadar merak ediyorsunuz? Tepeye çıktınız ee? Daha çıkılacak tepe kalmadı? Sıkılıp kendinizi aşağı atacaksınız el mecbur. Ya da inip yeniden tırmanacaksınız (smurf açarak). İnsan sıkılır yahu. Tadını çıkara çıkara oynayın.

10-)Lütfen ama lütfen kahraman olmaya çalışmayın, iki maç görüp kazanıp havalara girmeyin. Ve kesinlikle ama kesinlikle taretlerin altına girmeyin. Kendi taretinizin dibine kedi gibi kuyruğunu kıstırıp oturun da demiyorum ama minyonları tarete yaklaştırmayın. Minyonları az bir canı kala öldürün. Çünkü siz ne kadar vurursanız vurun son vuruşu yapıp öldüren altın kazanır. Tıpkı ks olayında olduğu gibi. Son vuruşu siz yaparsanız siz kazanırsınız. Ayrıca eğer düşmanlar taretlerinin yanında ya da yakınında bekliyorlarsa ve sizin minyonlarınızı kesiyorlarsa, eğer takımınızda bir ranger(yani menzilli saldırı yapan şampiyon, okçu gibi) yoksa işiniz zor. Hele karşıda 2den fazla menzilli varsa işiniz daha da zor. Düşman kendi taretinin altındayken düşman şampiyona vurursanız taret anında sizi hedef alır ve siz uzaklaşana kadar ateş eder bu da canınızı bayağı götürür. Ölüm riskinin en yüksek olduğu yerler taret dipleridir uzak durunuz! Girip de sağ çıkabilenlere bakıp aldanmayınız.

Oyunda ayrıca bir perk sistemi yok. Her oyunda belli bir miktar para ile(Dominion'da 1350, Klasikte 475 altın) ve belli bir seviyeden itibaren başlayıp(Dominion'da seviye 3, Klasikte seviye 1) maksimum 18. seviyeye kadar çıkabiliyorsunuz. Ayrıca bir summoner (çağırıcı) olarak siz de en fazla 30. seviyeye çıkabiliyorsunuz. 30. seviyeden sonra Ranked Game ve Tribunal denen birtakım sistemler erişilebilir olacak. Bunlara da ilerki zamanlarda değineceğim.

Oyunda perk sistemi dediğim gibi yok. Onun yerine Rünler ve yetenek ağacı ile kendinizi farklı yönlerde geliştirebilir farklı tecrübeler edinebilirsiniz. Oyunda 4 farklı rün vardır:

MARK: Özelliği saldırıdır. Karakterinizin hücüm yeteneklerini artıran rünlerdir.

GLYPH: Özelliği büyüdür. Karakterinizin büyü gücünü açığa çıkartan ve amacına göre seçilmesi gereken rünlerdir.

SEAL: Özelliği savunmadır. Karakterinizin defansif yönünü açığa çıkartan özellikleri daha ağır basan rünlerdir.

QUINTESSENCE: Belirli bir özelliği yoktur. Karmaşık ve pahalı rünlerdir. Her 10 seviyede bir yeni bir slotu açılır. Bahsettiğim diğer tüm rünlerin özelliklerini bu rünlerde bulabilirsiniz. Normal rünlerden çok daha fazla güçlüdürler.

Rün seçerken yapılan yanlışlar oyuncuların karakterlerini iyi tanıyamamasından kaynaklıdır. Yani peşpeşe 3-4 maçta yendiği için sürekli defalarca aynı build’i yapmak çok abestir.(eşyalarınızın türüne göre ortaya çıkardığınız karakter yapınız, gelişim yönünüz. Yani aldığınız eşyalar inşaat malzemesi ise, siz de arsasınız, rünleriniz ise temel. bütün her şeyinizi tamamladığınızda ortaya çıkan esere build denebilir. Sanırım böyle açıklanabilir.)

Özellikle rün seçerken türüne göre nasıl en iyi şekilde faydalanabilirsiniz ona bakın. Mesela Mark rünlerini CDR(cooldown reduction, skill dolum süresi demektir) için kullanırsanız tam verim alamazsınız.

Çünkü Mark rünleri MP,ArPen, (Magic Penetration ve Armor Penetration. Biri zırh delici özellik diğeri büyü savunmasını delici özellik verir.) kritik hasarı artırma, kritik oranını artırma, atağı yükseltme işlerine yararken, Glyph rünleri AP(Ability power, büyü gücü ya da beceri hasarı olarak söylenebilir, anladığınız üzere büyü hasarınızı ve büyülü güçlerinizi artırır ama her şampiyonun yeteneği büyü gücü içermez), CDR, MR(Magic Resist), Mana Regeneration(Mananın saniyede ne kadar dolduğunu belirten oran) ve Mana(skill kullandıkça azalan büyü enerjisi) gibi özellikleri karakterde önplana çıkartır. İlerde daha detaylı değinmek üzere geçelim ve gelelim yetenek ağacına:

Yetenek ağacı tıpkı rünlerdeki gibi bir işleyişe sahip. Her verdiğiniz puan karşısında bir özellik elde ediyorsunuz, güçleniyorsunuz. Üç farklı kategori bulunuyor: Savunucu, saldırgan ve yardımcı. Ekstra güç, ekstra savunma, ekstra can, hız, kritik şansı, kritik hasarı, CDR, AP vesaire. Bu konuyu da ayrıntılarıyla daha sonra ele alacağım.

Oyuna başladığınızda size birtakım büyüler verilecek. Bunlara 'summoner’s spell' denir. Bunlar mananızı harcamazlar. Her oyunda, başlamadan evvel bunlardan yalnızca iki tanesini seçebileceksiniz. Oyuna başladığınızda size 8 tane sihir verilecek. Her belli seviyede yeni bir sihir açılmış olacak. Toplamda 16 tane sihir var. Hemen irdeleyelim:

1)Heal: 165-590 arası canınızı yeniler. (seviyenize bağlı olarak değişir) 1. Seviyede 165 can yenileyebilirken, maksimum olan 18 levelde 590 can yenileyebilirsiniz. Ayrıca yakınınızdaki takım arkadaşlarınızın canlarını da size verilenin %50’si kadar yeniler. 270 saniye yeniden dolum süresi vardır.

2)Revive: Öldükten sonra başlangıç yerinde anında tekrar dirilmenizi sağlar. Bu yeteneği kullandıktan sonra (seviyenize bağlı olarak) 2 dakika boyunca 220-560 ekstra HP kazanırsınız. 540 saniye yeniden dolum süresi vardır.

3)Exhaust: Herhangi bir düşman şampiyonunun 2 buçuk saniye boyunca hareket hızını %40, saldırı hasarını %70, eşyaların ve büyü nesnelerinin etkisini %30 oranında düşürür. 210 saniye yeniden dolum süresi vardır.

4)Surge: 12 saniye boyunca şampiyonunuzun saldırı hızını %35 oranında artırır,(seviyenize bağlı olarak) 10-78 arası AP artırır. 220 saniye yeniden dolum süresi vardır.

5)Smite: Düşman birliklerine ve haritadaki yaratıklara (seviyenize bağlı olarak) 445-870 arası hasar verir. Düşman şampiyonlarda işe yaramaz. 70 saniye yeniden dolum süresi vardır.

6)Teleport: 4 saniye içinde sizi istediğiniz dost birliğin yanına ya da yıkılmamış olan herhangi bir taretinizin yanına ışınlar. 300 saniye yeniden dolum süresi vardır.

7)Ghost: Kullanıldığı takdirde %27 oranında hareket hızı artışı sağlar ve karakterinizin ünitelerin arasından geçerken takılmamasını sağlar. 210 saniye yeniden dolum süresi vardır.

8)Garrison: Kendi taretlerinizin saldırı hızını artırırken, düşman taretlerinin saldırı gücü %80 oranında azalır. 8 saniye sürer. 210 saniye yeniden dolum süresi vardır.

9)Cleanse: Üzerinizdeki tüm lanetleri defetmenizi sağlar. Ayrıca 3 saniye boyunca gelebilecek tüm debuff(zayıflatma büyüsü) ve lanetleri %65 oranında engeller.(Ancak ignite’yi engelleyemez.) 210 saniye yeniden dolum süresi vardır.(Seviye 2’de açılır.)

10)Fortify: 7 saniye boyunca taretleriniz hiçbir zarar almaz ve saldırı hızları %100 oranında artar. Bu yeteneği kullanmadığınız sürece şampiyonlar hariç tüm düşman birliklerine ekstra 9 hasar vurursunuz 330 saniye yeniden dolum süresi vardır. (Seviye 5’te açılır.)

11)Clarity: (Seviyenize bağlı olarak) 190-700 mana yükler. Yakınınızdaki dost birliklere de %50 oranında mana yükler.180 saniye yeniden dolum süresi vardır. (Seviye 6’da açılır.)

12)Ignite: Herhangi bir düşman şampiyona karşı kullandığınızda 5 saniye boyunca (seviyenize bağlı olarak) 70-410 hasar verirsiniz. Bu süre içerisinde düşman iksir-sihir vb yollarla can yenileyemez. 180 saniye yeniden dolum süresi vardır. (Seviye 7’de açılır.)

13)Rally: 15 saniye boyunca kendi belirlediğiniz bir yere 200+200çarpı ‘oyundaki seviyeniz’ kadar canı olan bir direk dikmenizi sağlar. Bu direğin yakınındaki takım arkadaşlarınız 10-35 arası daha fazla hasar vurur. Menzili 850 auradır. 270 saniye yeniden dolum süresi vardır. (Seviye 8’de açılır.) *[Bu özellik v1.0.0.129 güncellemesiyle kaldırılmıştır!]

14)Promote: Belli bir süre için şampiyonlar hariç, yakınınızdaki dost birliklerin gücünü yükseltir, canlarını yeniler, statüleri terfi eder ve öldükleri zaman değeri kadar altın kazanırsınız. 180 saniye yeniden dolum süresi vardır. (Seviye 9’da açılır.)

15)Clairvoyance: 4 saniye boyunca haritadaki herhangi bir yeri görünür kılar, düşman farkedemez. 70 saniye yeniden dolum süresi vardır.

16)Flash: Belli bir menzil dahilinde herhangi bir engelin arkasına veya imlecinizin durduğu yere karakterinizi anında ışınlar. 265 saniye yeniden dolum süresi vardır.

Oyunda kullanabileceğiniz kalıcı pasif bir nesne yok. Her maçta yeniden karakter diziyorsunuz. Oyuna herkes gibi 475 altınla ve eşit koşullarda eşyasız başlıyorsunuz. Tek avantajınız rünleriniz ve yetenek ağacınızdan gelen ekstra güçler. Her haritada her nesneyi kullanamadığımız için mobafire.com sitesine göre çeviri yaptım ve oyundaki gibi nesneleri kategorilendirdim ki istediğiniz nesneyi gidip bulabilir, hata olmuşsa veya güncelleşip değişmiş bir nesne varsa bana bildirebilirsiniz.

DEFENSE->ARMOR

Cloth Armor: +18 savunma verir.
    Fiyatı 300 altın

Doran’s Shield: +10 savunma, +120 hp verir, 5 saniyede bir +8 fazladan HP yeniler.
    Fiyatı 475 altın

Chain Vest: +45 savunma verir.
    Fiyatı 700 altın

Ninja Tabi: +15 savunma, +%12 dodge verir(sıyrılma efekti: Düz vuruşları etkisiz kılar, son patch ile kaldırıldı. 2. sezonda sıyrılma rünleri ve efektli nesneler aktif değil. Şu anda bu nesnenin işe yarayıp yaramadığını bilmiyorum.)
    Fiyatı 850 altın

Madred’s Razor: +23 savunma, +15 saldırı gücü verir. PASİF: %15 şansla şampiyon hariç herhangi bir düşmana 500 büyü hasarı verebilirsiniz.(YALNIZCA KLASİK OYUN MODUNDA AKTİFTİR.)
    Fiyatı 1000 altın

Warden’s Mail: +50 savunma verir, 5 saniyede bir +20 fazladan HP yeniler. PASİF: %20 şansla size saldıran şampiyonun 3 saniye boyunca saldırı ve hareket hızını %35 düşürür.
    Fiyatı 1350 altın

Glacial Shroud: +45 savunma, +425 Mana verir. PASİF: %15 CDR verir.
    Fiyatı 1525 altın

Wriggle’s Lantern: +30 savunma, +23 saldırı gücü, %12 Life Steal.(Yaşam enerjisi çalma. Düz vuruşlarla karşıdaki herhangi bir düşmana vurduğunuz miktardan, sahip olduğunuz life steal yüzdesi kadar kendinize can yüklersiniz.) PASİF: %20 şansla şampiyon hariç herhangi bir düşmana 500 büyü hasarı verebilirsiniz. AKTİF: Görüş mesafenizi 600 birim artırır. 180 saniye yeniden dolum süresi vardır.(YALNIZCA KLASİK OYUN MODUNDA AKTİFTİR.)
    Fiyatı 1600 altın

Aegis of the Legion: +18 savunma, 270 HP, 24 büyü savunması verir. AURANIZ: Yakın dost birliklerinize +12 savunma, +15 büyü savunması, +8 saldırı gücü verir.
    Fiyatı 1925 altın

Thornmail: +100 savunma verir. PASİF: Herhangi bir düşmanın size düz vurması(auto attack) halinde vurduğu hasarın %30’u kendisine büyü hasarı olarak geri yansır.(Bu oran hesaplanırken saldırı alan şampiyonun saf savunması üzerinden hesaplama yapılır. Yani savunma veren nesneler, büyüler ve yetenekler hesaplamaya dahil edilmez. Ancak saldıran kişinin büyü savunması yansıyan saldırıyı azaltmada etkilidir.)
    Fiyatı 2000 altın

Atma’s Impaler: +45 savunma, +%18 kritik vurma şansı verir. PASİF: Maksimum canınızın %2’si kadar daha fazla fiziksel saldırı yaparsınız.
    Fiyatı 2355 altın

Guardian Angel: +68 savunma, +38 büyü savunması verir. PASİF: Bir şampiyon tarafından öldürüldükten 5 saniye sonra 750 HP ve 350 Mana ile aynı yerde dirilir. Bu özellik her 5 dakikada bir aktif olur.
    Fiyatı 2600 altın

Sunfire Cape: +45 savunma, +450 HP verir. PASİF: Yakınınızdaki düşmanlara her saniye başında 35 büyülü hasar verir. Menzili 400 birimdir.
    Fiyatı 2610 altın

Frozen Heart: +99 savunma, +500 Mana verir. PASİF: %20 CDR verir. 1000 birim mesafedeki tüm düşman birliklerinin hareket hızlarını %20 düşürür.
    Fiyatı 2775 altın

Randuin’s Omen: +75 savunma, +350 HP verir, 5 saniyede bir +25 fazladan HP yükler. PASİF: %5 CDR verir. Rakip size vurduğunda %20 şansla rakibin hareket ve saldırı hızını 3 saniye boyunca %35 azaltır. AKTİF: Etrafınızı çevreleyen düşman birliklerinin saldırı ve hareket hızlarını 2 saniye boyunca %20 azaltır. Sahip olduğunuz her 100 savunma ve büyü savunması başına 0.5 saniye daha uzun etki eder.(ayrı ayrı hesaplanırlar. Yani her 100 savunma başına 0.5 her 100 büyü savunmasına da 0.5 saniye katılır.) Menzili 500 birimdir. 60 saniye yeniden dolum süresi vardır.
    Fiyatı 3075 altın

Zhonya’s Hourglass: +100 AP, +50 savunma verir. AKTİF: 2 saniye boyunca şampiyonunuz dokunulmaz olur ancak kıpırdayamaz ve saldıramaz. 90 saniye yeniden dolum süresi vardır.
    Fiyatı 3100 altın

Madred’s Bloodrazor: +25 saldırı gücü, +30 savunma, +%40 saldırı hızı verir. PASİF: Düz vuruşlarınıza fazladan, rakibin maksimum HP’sinin %4’ü kadarını büyü hasarı olarak ekler ve öyle vurur.(Karşıdakinin büyü savunması bu oranı etkiler. Örneğin rakibin büyü savunması 100 ise %2, 300 ise %1 kadarı eklenir. Oranlar resmi bir siteden alıntıdır.)(YALNIZCA KLASİK OYUN MODUNDA AKTİFTİR.)

DEFENSE->HEALTH

Doran’s Shield: +10 savunma, +120 HP verir, 5 saniyede bir +8 fazladan HP yeniler.
    Fiyatı 475 altın

Doran's Blade: +10 saldırı gücü, +100 HP verir, %3 life steal artırır. (YALNIZCA KLASİK OYUN MODUNDA AKTİFTİR.)
    Fiyatı 475 altın

Doran's Ring: +15 AP, +100 HP verir, 5 saniyede bir +5 fazladan Mana yükler. (YALNIZCA KLASİK OYUN MODUNDA AKTİFTİR.)
    Fiyatı 475 altın

Ruby Crystal: +180 HP verir.
    Fiyatı 475 altın

Heart of Gold: +250 HP verir. PASİF: Her 10 saniyede bir fazladan 5 altın kazanırsınız.
    Fiyatı 825 altın

Kindlegem: +200 HP verir. PASİF: %10 CDR artırır.
    Fiyatı 850 altın

Prospector's Blade: +20 saldırı gücü, %5 life steal artırır. PASİF: +200 HP artırır. (YALNIZCA DOMİNİON OYUN MODUNDA AKTİFTİR.)
    Fiyatı 950 altın

Prospector's Ring: +30 AP artırır, 5 saniyede bir fazladan 7 mana yükler. PASİF: +200 HP artırır. (YALNIZCA DOMİNİON OYUN MODUNDA AKTİFTİR.)
    Fiyatı 950 altın

Giant's Belt: +430 HP verir.
    Fiyatı 1110 altın

Leviathan: +180 HP verir. PASİF: Her stack** başına +32 HP artırır. Öldürdüğünüz her düşman şampiyonu başına 2, yaptığınız her asist başına 1 stack kazanırsınız. Stack limiti 20'dir. (Yani toplam 640 HP) Ayrıca 20 stack yaptığınızda aldığınız her türlü hasar %15 azalır. Öldüğünüzde 3 stack kaybedersiniz. (YALNIZCA KLASİK OYUN MODUNDA AKTİFTİR.)
    Fiyatı 1275 altın

**(Stack: yığmak biriktirmek anlamına gelir. Bir yeteneğin veya nesnenin verdiği özelliği artırır. Çeşitli yolları vardır. Genellikle rakibi öldürerek stack artırabilirsiniz. Yani kill alarak ya da asist yaparak artan bir özelliktir. Bazı şampiyonlar vardır; biriken bir yeteneğini kullanarak herhangi bir düşmanı öldürürseniz(taret ve yapılar hariç) size ekstra güç ve özellik sağlar. (Örneğin: Veigar'ın q skill'ini kullanarak herhangi bir düşmanı öldürürseniz (o anki yetenek puanına bağlı olarak) +1/+2/+3/+4/+5 kalıcı AP kazanırsınız. Ölseniz bile, oyun boyunca kaybolmazlar, sınırsız biriktirilebilir. Ya da Cho'gath'ın Ultimate skilli olan Feast ile son vuruşu yapar yani herhangi bir düşmanı öldürürseniz (Feast yeteneğinin puanına bağlı olarak) öldürme başına 90/120/150 HP kazanırsınız ve boyunuz büyür. Ultimate skill olduğu için maksimum 3 puan verebilirsiniz. Ayrıca stack limiti 6'dır. Eğer ölürseniz birikiminizin yarısı gider ve hem küçülür hem HP kaybedersiniz. Tekrar 6'ya kadar biriktirmek zorunda kalırsınız. Ayrıca Cho'gath oyundaki en iri karakterdir.)**

Phage: +18 saldırı gücü, +225 HP artırır. PASİF: %25 şansla 2.5 saniye boyunca vurduğunuz rakibin hareket hızını %30 azaltır.
    Fiyatı 1315 altın

Catalyst the Protector: +290 HP, +325 Mana. PASİF: Her seviye atlayışınızda 8 saniye içinde 250 HP ve 200 mana tazeler.
    Fiyatı 1325 altın

Haunting Guise: +25 AP, +200 HP verir. PASİF: %20 MP artırır.
    Fiyatı 1485 altın

Spirit Visage: +250 HP, +30 MR verir. PASİF: %10 CDR artırır, Life steal, Spell Vamp (büyü gücü emme), Healing(can tazeleme, iksir ve büyü kullanarak) ve HP Regeneration gibi efektlerin etkisini %15 artırır.
    Fiyatı 1550 altın

Aegis of the Legion: +18 savunma, 270 HP, 24 büyü savunması verir. AURANIZ: Yakın dost birliklerinize +12 savunma, +15 büyü savunması, +8 saldırı gücü verir.
    Fiyatı 1925 altın

Shurelya's Reverie: +330 HP verir, 5 saniyede bir +30 HP ve +15 Mana fazladan yükler. PASİF: %15 CDR artırır. AKTİF: Yakınınızdaki dost birliklerin hareket hızları 3 saniye boyunca %40 artar. 60 saniye yeniden dolum süresi vardır.
    Fiyatı 2200 altın

Innervating Locket: +430 HP, +450 Mana artırır. PASİF: %10 CDR artışı sağlar. PASİF: Herhangi bir yetenek kullandığınızda 2 saniye içinde +50 HP, +20 Mana tazeler. 3 Saniyede bir kullanılabilen bir özelliktir. AURA: Yakınınızdaki tüm dost birliklerinin 5 saniyede bir +20 HP ve +9 Mana'sı tazelenir. *[Bu nesnenin satışı ve kullanımı durdurulmuştur] Fiyatı 2250 altın

Soul Shroud: +520 HP artırır. AURA: Yakınınızdaki tüm dost birliklerine %10 CDR artışı ve 5 saniyede bir fazladan 9 Mana sağlar.
    Fiyatı 2285 altın

Ionic Spark: Saldırı hızını %50 artırır, +250 HP artırır. PASİF: Her dördüncü saldırınızda 400 sıçrama mesafesinde bulunan en fazla 4 düşmana 110 büyü hasarı verirsiniz.(Rakibin büyü savunması varsa bu sayı düşer. Örneğin 100 büyü savunması olan birine 90, 300 büyü savunması olan birine 50 vurursunuz.)
    Fiyatı 2300 altın

Sunfire Cape: +45 savunma, +450 HP verir. PASİF: Yakınınızdaki düşmanlara her saniye başında 35 büyülü hasar verir. Menzili 400 birimdir.
    Fiyatı 2610 altın

Banshee's Veil: +375 HP, +375 Mana, +30 MR verir. PASİF: 45 saniyede bir, size yapılan ilk kötü büyüyü etkisiz kılar. (YALNIZCA KLASİK OYUN MODUNDA AKTİFTİR.)
    Fiyatı 2715 altın

Odynn's Veil: +350 HP, +350 Mana, +50 MR verir. PASİF: Size yapılan büyü saldırısının %10'unu azaltır ve bunu depolar. AKTİF: 525 birim mesafedeki tüm düşman birliklerine 200 + depoladığı büyüler (en fazla 400 büyü saldırısı depolayabilir) kadar vurur. (AoE, yani alan skillidir. Rakibin savunması bu oranı etkilemez.) 90 saniye yeniden dolum süresi vardır. (YALNIZCA DOMİNİON OYUN MODUNDA AKTİFTİR.)
    Fiyatı 2715 altın

Warmog's Armor: +920 HP, 30 HP yenileme verir. PASİF: Öldürdüğünüz her minyon başına 3.5 HP ve 5 saniyede bir fazladan 0.1 HP yenileme kazanırsınız. Şampiyon öldürme veya asist başına 35 HP ve 5 saniyede bir fazladan 1 HP yenileme kazanırsınız. 1 Warmog size toplamda en fazla +350 HP ve 5 saniyede bir fazladan +10 HP yenileme kazandırır. (YALNIZCA KLASİK OYUN MODUNDA AKTİFTİR.)
    Fiyatı 3000 altın

Rod of Ages: +60 AP, +450 HP, +525 Mana verir. PASİF: Şampiyonunuz her dakika +18 HP, +20 Mana ve +2 AP kazanır. Tek 1 Rod of Ages size toplamda en fazla +180 HP, +200 Mana ve +20 AP kazandırır. PASİF: Her seviye atlayışınızda 8 saniye içinde 250 HP ve 200 Mana yeniler.
    Fiyatı 3035 altın

Randuin’s Omen: +75 savunma, +350 HP verir, 5 saniyede bir +25 fazladan HP yükler. PASİF: %5 CDR verir. Rakip size vurduğunda %20 şansla rakibin hareket ve saldırı hızını 3 saniye boyunca %35 azaltır. AKTİF: Etrafınızı çevreleyen düşman birliklerinin saldırı ve hareket hızlarını 2 saniye boyunca %20 azaltır. Sahip olduğunuz her 100 savunma ve büyü savunması başına 0.5 saniye daha uzun etki eder.(ayrı ayrı hesaplanırlar. Yani her 100 savunma başına 0.5 her 100 büyü savunmasına da 0.5 saniye katılır.) Menzili 500 birimdir. 60 saniye yeniden dolum süresi vardır.
    Fiyatı 3075 altın

Rylai's Crystal Scepter: +80 AP, +500 HP verir. PASİF: Büyülü saldırılarınız rakibi 1.5 saniye boyunca %35 yavaşlatır. (Eğer çok hedefe vurursanız, alan skilli kullanırsanız, ya da ignite gibi saniye başı kademe kademe can azaltan bir yetenek kullanırsanız ya da yeniden dolum süresi 3 saniyenin altında olan bir yetenek kullanırsanız rakibi %15 oranında yavaşlatırsınız.)
    Fiyatı 3105 altın

Frozen Mallet: +700 HP, +20 saldırı gücü artırır. Fiziksel saldırılarınız rakibin hareket hızını 2.5 saniye boyunca %40 azaltır.(Menzilli saldırılar %30 yavaşlatır.)
    Fiyatı 3250 altın

Entropy: +70 saldırı gücü, +275 HP verir. PASİF: Rakibe saldırdığınızda %25 şansla 2.5 saniye boyunca rakibin hareket hızını %30 azaltır. AKTİF: 5 saniye için rakibi %30 yavaşlatır ve 2.5 saniye içinde 80 hasar verir. (Rakibin savunması rakamı etkilemez) 60 saniye yenide dolum süresi vardır. (YALNIZCA DOMİNİON OYUN MODUNDA AKTİFTİR.)
    Fiyatı 3565 altın

Trinity Force: +30 AP, +30 saldırı gücü, +%30 saldırı hızı, +%15 kritik vuruş şansı, +250 HP, +250 Mana, +%12 hareket hızı artırır. PASİF: Rakibe saldırdığınızda %25 şansla 2.5 saniye boyunca rakibi %35 yavaşlatır. PASİF: Herhangi bir yeteneğinizi kullandıktan sonraki ilk düz vuruşunuz %150 daha fazla vuracaktır. (Rakibin savunma puanı bu oranı azaltır.) Bu özellik 2 saniyede 1 kullanılabilir.
    Fiyatı 4070 altın

DEFENSE->HEALTH REGENERATION

Rejuvenation Bead: 5 saniyede bir +8 fazladan HP yükler.
    Fiyatı 250 altın

Regrowth Pendant: 5 saniyede bir +15 fazladan HP yükler.
    Fiyatı 435 altın

Doran’s Shield: +10 savunma, +120 HP verir, 5 saniyede bir +8 fazladan HP yeniler.
    Fiyatı 475 altın

Emblem of Valour: +%17 Life Steal verir. PASİF: Yakınınızdaki dost birlikler 5 saniyede bir fazladan +10 HP yükleme kazanır.
    Fiyatı 800 altın

Philosopher's Stone: 5 Saniyede bir fazladan +18 HP ve +8 Mana yükler. PASİF: Her 10 saniyede bir fazladan +5 altın kazandırır.
    Fiyatı 800 altın

Eleisa's Miracle: 5 saniyede bir fazladan +25 HP ve +20 Mana yükler. PASİF: +35 tenacity verir. (Tenacity: Direnç demektir. Olumsuz etkilere ve lanetlere karşı direnmenizi sağlar. Kısaca Crowd-Control***.)
    Fiyatı 1300 altın

***(Crowd Control, tam çevirisi yok. Baskı ve izdihamı azaltma olarak çevirilebilir ama oyun içinde genellikle negatif büyüler ve lanetler için kullanılır. Bunlar çok çeşitlidir. Bunlar slow(yavaşlatır), taunt(küçük düşürme, sataşma), fear(korkutma, rakibin yönünü şaşırtır), charm(çekicilik, rakibiniz sizi takip eder) blind(körlük, rakibi kör eder, koşarken duramaz, durarken istediği yere koşamaz), snare(hapsetmek, rakibi olduğu yere mıhlar. Hareket edemez ancak saldırı yapabilir.), stun (sersemletir, rakip sadece sihir kullanabilir.), immobilize(rakibi felç eder), suppresses(zapteylemek), ve silence(sessizlik, rakibin yetenekleri belli bir süre kullanılamaz hale gelir) olarak sıralanabilir.

Warden’s Mail: +50 savunma verir, 5 saniyede bir +20 fazladan HP yeniler. PASİF: %20 şansla size saldıran şampiyonun 3 saniye boyunca saldırı ve hareket hızını %35 düşürür.
    Fiyatı 1350 altın

Priscilla's Blessing: 5 saniyede bir fazlada +25 HP yükler. PASİF: Hedefi ele geçirme hızını %15 artırır. AKTİF: 2 saniye boyunca hareket hızını %30 artırır. 60 saniye yeniden dolum süresi vardır. (YALNIZCA DOMINION OYUN MODUNDA AKTİFTİR.) *[Bu nesnenin satışı ve kullanımı durdurulmuştur.]
    Fiyatı 1600 altın

Tiamat: +50 saldırı gücü artırır, 5 saniyede bir fazladan +15 HP ve +5 Mana yükler. PASİF: Saldırılarınızda saçma etkisi yaratır, hedefin yamacındaki bütün düşmanlar %50 hasar görür. (Menzilli saldırılar %35 hasar verir.)
    Fiyatı 2070 altın

Shurelya's Reverie: +330 HP verir, 5 saniyede bir +30 HP ve +15 Mana fazladan yükler. PASİF: %15 CDR artırır. AKTİF: Yakınınızdaki dost birliklerin hareket hızları 3 saniye boyunca %40 artar. 60 saniye yeniden dolum süresi vardır.
    Fiyatı 2200 altın

Innervating Locket: +430 HP, +450 Mana artırır. PASİF: %10 CDR artışı sağlar. PASİF: Herhangi bir yetenek kullandığınızda 2 saniye içinde +50 HP, +20 Mana tazeler. 3 Saniyede bir kullanılabilen bir özelliktir. AURA: Yakınınızdaki tüm dost birliklerinin 5 saniyede bir +20 HP ve +9 Mana'sı tazelenir. *[Bu nesnenin satışı ve kullanımı durdurulmuştur]
    Fiyatı 2250 altın

Stark's Fervor: +%20 saldırı hızı verir. AURA: Yakınınızdaki dost birliklere +%20 Life Steal, +%20 saldırı hızı, 5 saniyede bir fazladan 30 HP kazandırır. Ayrıca 1200 birim mesafedeki tüm düşmanların savunması -20 puan düşer.
    Fiyatı 2550 altın

Force of Nature: 5 saniyede bir fazladan 40 HP yükler, +76 MR, +%8 hareket hızı verir. PASİF: Her saniye, maksimum canınızın %0.35'ini tazeler.
    Fiyatı 2610 altın

Warmog's Armor: +920 HP, 30 HP yenileme verir. PASİF: Öldürdüğünüz her minyon başına 3.5 HP ve 5 saniyede bir fazladan 0.1 HP yenileme kazanırsınız. Şampiyon öldürme veya asist başına 35 HP ve 5 saniyede bir fazladan 1 HP yenileme kazanırsınız. Tek 1 Warmog size toplamda en fazla +350 HP ve 5 saniyede bir fazladan +10 HP yenileme kazandırır. (YALNIZCA KLASİK OYUN MODUNDA AKTİFTİR.)
    Fiyatı 3000 altın

Fiyatı 3075 altın

DEFENSE->MAGIC RESISTANCE

Null-Magic Mantle: +24 MR verir.
    Fiyatı 400 altın

Negatron Cloak: +48 MR verir.
    Fiyatı 740 altın

Chalice of Harmony: +30 MR verir, 5 saniyede bir fazladan +7.5 Mana yükler. PASİF: 5 saniyede bir o anki mananızın yüzdesi kadar mana fazladan tazeler.*****
    Fiyatı 890 altın

*****(Toplam mananızı yüzdeye vuralım. 1000 mananız olsun toplamda. O an 250 mananız kaldıysa Bu da demektir ki %75 mananız kayıp yani miss. O halde 5 saniyede 75 mana yüklenir. Şimdi mananız 325, yani %67.5 mananız miss, o halde 5 saniyede 67.5 mana yüklenir. Şimdi mananız 392.5, o halde 60.75 mana 5 saniye içinde yüklenir. Bu şekilde katlanarak azalır. Diğer Mana tazeleyen itemlerle çakışmaz. Bu oranlar nesnenin 'fazladan' eklediği mana oranlarıdır. Yani saf mana yenileme ve diğer nesnelerin mana yenileme bonusları hesaplamaya katılmamıştır. Bu oranlar resmi siteden alıntıdır)

Mercury's Treads: +25 MR verir. PASİF: +%35 Tenacity, +2 manevra pekiştirir. (Enhanced movement: Pekiştirilmiş manevra kabiliyeti demektir.Her 1 Enhanced Movement size saniyede 20 ekstra hareket hızı verir. Ayrıca 30 flat hareket hızı verir. flat hareket hızı, ana para gibidir. Rakibiniz sizi lanetler ve yavaşlarsanız 30 flat hareket hızınız düşmez.****)
    Fiyatı 1200 altın

****(1 Enhanced Movement 30 flat + 20 toplam 50 hareket hızı verir. 2 enhanced Movement 30 flat + 40 toplam 70 hareket hızı verir. 3 enhanced movement 30 flat + 60 toplam 90 hareket hızı verir. 5 Enhanced Movement 30 flat + 100 toplam 130 hareket hızı verir. Oranlar resmi siteden alıntıdır!)

Quicksilver Sash: +56 MR verir. PASİF: 90 saniyede bir üzerinizdeki tüm kötü etkileri ve lanetleri kaldırır.
    Fiyatı 1440 altın

Spirit Visage: +250 HP, +30 MR verir. PASİF: %10 CDR artırır, Life steal, Spell Vamp (büyü gücü emme), Healing(can tazeleme, iksir ve büyü kullanarak) ve HP Regeneration gibi efektlerin etkisini %15 artırır.
    Fiyatı 1550 altın

Hexdrinker: +35 saldırı gücü, +30 MR verir. PASİF: Eğer aldığınız büyü hasarı, maksimum canınızın %30'undan az ise, 4 saniye boyunca toplam 300 büyü hasarını absorbe eden bir kalkan kazanırsınız. Bu özelliği 1 dakikada bir kullanabilirsiniz.
    Fiyatı 1800 altın

Fiyatı 1925 altın

Wit's End: +%40 saldırı hızı, +30 MR verir. PASİF: Fiziksel saldırılarınız fazladan 42 büyü hasarı verir. 5 saniye içinde +5 MR artırır. (En fazla 4 kere biriktirilebilir.) (4 kez biriktirdikten sonra toplam +50 MR kazanırsınız. +30 nesnenin kendisi verir, +20 birikerek kazanılır. Öldürdüğünüz her düşman 1 stack verir.)
    Fiyatı 2000 altın

Guardian Angel: +68 savunma, +38 büyü savunması verir. PASİF: Bir şampiyon tarafından öldürüldükten 5 saniye sonra 750 HP ve 350 Mana ile aynı yerde dirilir. Bu özellik her 5 dakikada bir aktif olur.
    Fiyatı 2600 altın

Force of Nature: 5 saniyede bir fazladan 40 HP yükler, +76 MR, +%8 hareket hızı verir. PASİF: Her saniye, maksimum canınızın %0.35'ini tazeler.
    Fiyatı 2610 altın

Abyssal Scepter: +70 AP, +57 MR verir. AURA: Yakınızdaki düşman şampiyonlarının büyü direncini -20 puan düşürür.
    Fiyatı 2650 altın

Banshee's Veil: +375 HP, +375 Mana, +30 MR verir. PASİF: 45 saniyede bir, size yapılan ilk kötü büyüyü etkisiz kılar. (YALNIZCA KLASİK OYUN MODUNDA AKTİFTİR.)
    Fiyatı 2715 altın

Odynn's Veil: +350 HP, +350 Mana, +50 MR verir. PASİF: Size yapılan büyü saldırısının %10'unu azaltır ve bunu depolar. AKTİF: 525 birim mesafedeki tüm düşman birliklerine 200 + depoladığı büyüler (en fazla 400 büyü saldırısı depolayabilir) kadar vurur. (AoE, yani alan skillidir. Rakibin savunması bu oranı etkilemez.) 90 saniye yeniden dolum süresi vardır. (YALNIZCA DOMİNİON OYUN MODUNDA AKTİFTİR.)
    Fiyatı 2715 altın

Lich Bane: +80 AP, +30 MR, +350 Mana, +%7 hareket hızı artırır. PASİF: Bir yeteneğinizi kullanırsanız, ilk fiziksel saldırınız toplam AP miktarınız kadar fazladan hasar vurur. Bu yetenek 2 saniyede bir aktif olur.
    Fiyatı 3470 altın

HAZIRLIK AŞAMASINDAYIM
    DEVAMI GELECEK, GELİYOR. AA BİR BAKMIŞSIN BİTMİŞ!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3Korner1Penaltı -- 19 Ocak 2012; 20:45:49 >

• +rep
  • güzel olmuş hepsini sen mi yazdın bir yerden mi alıntı yaptın ?
  • Tavsiyelerindeki 7. maddeyi okuduktan sonra hemen oraya bir el atma isteği doğdu içimde. Smurf denilen olay asıl hesabınızda sadece 1 kerelik yapılabilen herhangi bir şeyi yapıp, 'acaba diğerini seçseydim nasıl olacaktı' dürtüsünün uyanmasıyla ikinci bir yan hesap açılması ve yapamadığınız şeyleri bu hesapta yapmanıza denir. Kimsenin kendini tatmin etmek için smurflerini kullandığını zannetmiyorum bahsettiğin gibi. Bazı smurfler vardır baldan tatlıdır onunla başka anıların vardır falan. Şahsen 1 tane smurfüm var asıl hesabımda 5v5 premade rank kasmaya çalışırım smurfümde ise tamamen 3v3'e dayalı masteryler, championlar, runeler vs. vardır ve onunla da 3v3 kasmaya çalışırım. Buna Doublelift'in smurf ordusu da örnek verilebilir.

edit1: runeler kısmında 'oyunda 4 farklı rune vardır' demişsin fakat quintleri yazmayı unutmuşsun sanırım. okudukça çıkıyor bak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nakazora -- 18 Ocak 2012; 23:00:13 >

• Çok uzun hepsini okumadım.Ama sırf yazının fazlalığına bile eline sağlık derim.Yanlış bilgi varsa yada eksik hazır ol bombardıman yakındır.
  •  League of Legends: Acemiler ve arayıştakiler için Türkçe kılavuz
  • @Shinku

Teşekkürler. Evet hepsini ben yazdım. Alıntı yaptığım kısımlar sadece mobafire.com ve league of legends wikia page sayfasındaki oranlar ve nesnelerin açıklamalarıdır. Mümkün mertebe matematiksel oranları da detaylandırıp daha da etraflı bir kılavuz yaratmak istek ve arzusundayım.

@nakazora

Diyelim ki dediklerin doğru. Peki oyundaki hemen her karakteri defalarca ayar çekilmesine (nerf) ne diyeceksin? Sanal sporlar zımbırtısı yüzünden yeteneğin önplana çıkması için elimizden geldiğince şans faktörünü ortadan kaldırmaya çalışıyoruz diye açıklama yapan Riot Games'in Dodge'u kaldırmasına nasıl kulp bulduğunu hatırlıyor musun acaba? Sırf ezik karakterlerle insanlarla dalga geçmek ve kendini tatmin etmek için bu yola başvuranlar var. Bir yanda bunlar varken, bu işi sporun centilmenliğin neresine sığdırabiliriz? Tribunal'de önce bu smurf olayını abartanlara hatta cılkını çıkaranlara dava olarak bakılması gerek öncelikle. Bu benim şahsi görüşüm

Ayrıca evet Quinessence rünlerini bizati bilerek atladım Çünkü her 10 seviyede 1 Quintessence yeri açılmasından mütevellit bahsetme gereği duymadım. 1. ve 2. maddeyi uygulayacak olanlar için zaten 'ultra gereksiz' bir nesne olan ründen bu kadar bahsetmenin bir esprisi olmazdı aksi takdirde 1. ve 2. madde ile çelişme olurdu. Zaten o seviyeye gelen biri o mekaniği anlamış olacaktır. Kaldı burada çok yardımcı konu var isteyen girip inceleyebilir. Ama kafa karışıklığına meyil vermemek adına onu da ekleyeceğim.

• uğraşmıssın hakkını vermek lazım ama araya resim ekleseydin daha güzel olurdu ve okuyan sayısı artardı bundan eminim
  • şu yorumun harika ''Arkadaşlar tepeye daha ulaşamadım ama tepede ne var ki bu kadar merak ediyorsunuz? Tepeye çıktınız ee? Daha çıkılacak tepe kalmadı? Sıkılıp kendinizi aşağı atacaksınız el mecbur. Ya da inip yeniden tırmanacaksınız (smurf açarak). İnsan sıkılır yahu. Tadını çıkara çıkara oynayın.''

Ve resim olsa iyi olurdu yinede güzel
  • Spell'lerde rally falan var biraz güncellemek gerekicek herhalde ;) eline sağlık...
  • devamını bekliyoruz
  • Simsiyah yazı hiçbir ilgi çekiciliği yok."Herkese merhaba"dan sonrasını okuyamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aeronautical Engineer

Simsiyah yazı hiçbir ilgi çekiciliği yok."Herkese merhaba"dan sonrasını okuyamadım.

okumayı sevmeyen bir toplumuz
  • eline sağlık dostum
    okumayı sevmiyoruz..
    en azından %60 ımız
  • quote:

Orijinalden alıntı: erayyirik

League of Legends: Acemiler ve arayıştakiler için Türkçe kılavuz

İyi oturmuş
  • güzel olmuş devamınıda bekliyorum :D (500+ elodaki biri olarak)
  • quote:

Orijinalden alıntı: hikayeci51

güzel olmuş devamınıda bekliyorum :D (500+ elodaki biri olarak)

500 + elo ? Zaten hiç oynamasan 0 win 0 lose ta 1200 de oluyorsun
  • Tebrik ediyorum.Stack ne olduğunu tam olarak öğrenmiş oldum.
  • bence hepsine resim koy konu üst konu olsun
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.