Şimdi Ara

DACİA DUSTER SUV SINIFI 1.LİĞE GİDİYOR.+LODGY de gelirse satışları nereye gider? (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
251
Cevap
0
Favori
51.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: berk984

Millet sirf Jipe biniyorum demek icin 50 bin liraya cok daha iyi araclar varken parayi Duster`a veriyor. Demekki halkimiz icin kalite o kadar da onemli.

Ben ekomik cuz araba isteyenler Dacia aliyor diye dusunuyordum, Fakat ekonomi isteyen adamin SUV ile ne isi olur. Mutlaka bu araci toprak yollarda vs. kullanmak icin alanlar vardir ama sehircinde kullananlarin tek bir amaci var o da gosteris. Ben olsam o fiyata cok daha kaliteli, donanimli ve konforlu bir C sinifi araba alirim.

cipe biniyorum demek isteyen gösteriş budalaları dustere binmez malum markaların 4x2 modelerine biner.dusterle hava atılmaz, ama her yere gidilir.insanların dacia markasına burun kıvırdıkları bir ülkede dacia ile hava atılmaz.dustere dağa taşa gidebileyim .4 çeker özeliği uyduruk olmasın, az yaksın,konforun otomatik klima olmadığını, bozuk yolardaki rahatlık olduğunu bilenler duster alır.

• quote:

Orijinalden alıntı: dermeister01

bu araç suv değildir. kompakt suv yani crossoverdır ve bence bu sınıfın en kötü aracı ama fiyatından dolayı satıyor.zira 32.000-47.00 arası birde araç jip gibi yüksek olunca garibim Türk halkı alıp biniyor ne yapsın.bizi bu aracı almaya mahkum edenler utansın bu aracın sınfında 2. olması ülkenin alım gücünün ve yaşam standartlarının ne kadar düştüğünün göstergesidir.

kar yağmur kunusundaki ilginç fikir vs den sonra duster konusundad da iyi performans gösteriyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atakangrbz

daıhatsu terıos kesinlikle tercih ederim fiyatları neredeyse aynı.Orjinal japon ve gerçek 4x4

terios benim gibi adamların içine sığamadığı bir araçtır.tam bi skandal.gerçek 4x4 konusuna girmeyelim.gerçek 4x4 deyince akla terios gelmez.hatta 4x4 deyincede gelmez.hatırlatayım bir gün hiç terios kalmayacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kesbi

quote:

Orijinalden alıntı: seyyarkamil

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: CAD34

quote:

Sırf altı yüksek diye 40-50 bn lira vermeye gerek yok. İçi aynı nasıl olsa. Jant çapları da aynı. Duster bunun çamurlukları şişmiş hali. İç hacmi de aynı. 4x4 değil de 4x2 alanlara özellikle sözüm.

DACİA DUSTER SUV SINIFI 1.LİĞE GİDİYOR.+LODGY de gelirse satışları nereye gider?

Sanane!!!!! Adamın parasının keyfimisin? Adam ister DUSTER alır ister başka bir şey.

Asıl sanane ister dacia alır ister başka bişey. İlle dacia mı aldıracaksın? Hissen mi var? Babanın oğlu mu dacia?

kesbi
    nedir senin bu dacia düşmanlığın,her cümlende dacia

ne kadar dandik desen de adamlar satıyor
    kompakt suv da,duster en çok satan ikinci marka

dandik mandik,adamlar satıyor.

Ben de hiç binmemişken dacia hayali kuruyordum. Doğuştan renault fanatiğiyimdir. İlk işe girdim 3 ay sonra yemedim içmedim renault 12 aldım. Küçükten beri hayalimdi. Ancak dacia sunduğu (sunmadığı mı desek) özellik, teknoloji, kalite, güvenlik, performans, malzeme, yol tutuş vs. vs. o kadar kötüki şaştım kaldım ciddi ciddi almak için araştırıp test ederken. Kapılar benim renault 12nin yarısı ağırlıkta. Hiç mi geliştirilemz bir araç. Logan kaç senedir makyajlayıp makyajlayıp önümüze geliyor? Çok satmasıyla ne lakası varki. Şahin, doğan, samara zamanında en çok satmış araçlar. İnsan hayatı önemli. Ha böyle bir marka ve araç belki gerekli. Ekonomik ve dar gelirliler için lazım. Ancak ortadaki ürünle fiyat çok çok alakasız. Birden herkes dağta taşta offroadçu oluverdi. Mesele arazi performansıysa jimny ve niva kök söktürür. Loganın altını yükseltince SUV oldu çıktı tepemize. 50 bin lira az buz bir rakam değil. Dizel EDC vitesli megane alınıyor aynı gruptan. Kalite ve donanımda fersah fersah fark var. Dacia astronomik derecede pahalı satılıyor. Kızdığım nokta bu.

dacianın pahalıyı satıldığına katılıyorum.ancak tüm markalar ülkemizde pahalı satılıyor.dacia fiyatları düşürse piyasaya hakim olur bence.eksilerinin yanında bir çok artısıda var çünkü.

• quote:

Orijinalden alıntı: Aydoğan*

quote:

Orijinalden alıntı: haktan.528

58000 tl ye Vw Tiguan varken bu arabaya asla bakmam..!

Aynı fiyatlara, aynı özelliklere ve aynı donanıma sahip Tiguan, Duster'ın iki katı fiyat etiketine sahip.

Vw.com'da yer alan fiyatlar:
    12 Ocak 2012 tarihi itibari ile geçerli olan 2012 model tavsiye edilen anahtar teslim fiyat listesidir. KUR | 1 EURO = 2,19 TL

Opak Renk Kampanyali Anahtar Teslim Fiyati

Yeni Tiguan 1.4 TSI 122 PS BlueMotion Technology Trend&Fun 26.400,00 EUR + 834,00 TL** 2,19 57.816,00
    TL + 834,00 TL**

Yeni Tiguan 1.4 TSI 122 PS BlueMotion Technology Sport&Style 29.000,00 EUR + 834,00 TL** 2,19 63.510,00 TL + 834,00 TL**

Yeni Tiguan 1.4 TSI 122 PS BlueMotion Technology White Night 32.700,00 EUR + 834,00 TL** 2,19 71.613,00 TL + 834,00 TL**

Yeni Tiguan 1.4 TSI 160 PS 4MOTION Sport&Style 31.700,00 EUR +834,00 TL** 2,19 69.423,00 TL + 834,00 TL**

Yeni Tiguan 2.0 TDI 140 PS Tiptr. DSG 4MOTION. Sport&Style 42.400,00 EUR + 1.514,50 TL** 2,19 92.856,00 TL + 1.514,50 TL**

Model Opsiyon Fiyat (EUR)
    Yeni Tiguan 1.4 lt TSI Metalik Renk 550,00
    Yeni Tiguan 2.0 lt TDI Metalik Renk 720,00
    Yeni Tiguan 1.4 lt TSI Elektrikli Açılır Panoramik Cam Tavan 1.400,00
    Yeni Tiguan 2.0 lt TDI Elektrikli Açılır Panoramik Cam Tavan 1.700,00
    Yeni Tiguan 1.4 lt TSI Bi-Xenon farlar 1.310,00
    Yeni Tiguan 1.4 lt TSI Hız sabitleyici 245,00
    Yeni Tiguan 1.4 lt TSI Kendi kendine park özelliği "Park Assist" ve ön-arka park mesafe sensörü 745,00
    Yeni Tiguan 1.4 lt TSI 18" New York Alüminyum Alaşım Jantlar 680,00
    Yeni Tiguan 1.4 lt TSI Elektrikli katlanır yan aynalar 295,00
    Yeni Tiguan 1.4 lt TSI "Vienna" deri döşeme 1.910,00
    Yeni Tiguan 2.0 lt TDI Bi-Xenon farlar 1.725,00
    Yeni Tiguan 2.0 lt TDI Hız sabitleyici 320,00
    Yeni Tiguan 2.0 lt TDI Kendi kendine park özelliği "Park Assist" ve ön-arka park mesafe sensörü 980,00
    Yeni Tiguan 2.0 lt TDI 18" New York alüminyum alaşım jantlar 895,00
    Yeni Tiguan 2.0 lt TDI "Vienna" deri döşeme 2.510,00

tiguen ile duster aynı donanıma sahip olamaz.çümkü tigıenin "sözde" 4çeker sistemi tırt.dusterde ise xtrailde de kulalnılan kendini kanıtlamış bir 4 çeker sistemi var.

• quote:

Orijinalden alıntı: longlion

quote:

bu araç suv değildir. kompakt suv yani crossoverdır ve bence bu sınıfın en kötü aracı ama fiyatından dolayı satıyor.zira 32.000-47.00 arası birde araç jip gibi yüksek olunca garibim Türk halkı alıp biniyor ne yapsın.bizi bu aracı almaya mahkum edenler utansın bu aracın sınfında 2. olması ülkenin alım gücünün ve yaşam standartlarının ne kadar düştüğünün göstergesidir.

kar yağmur kunusundaki ilginç fikir vs den sonra duster konusundad da iyi performans gösteriyorsunuz.

sağol sağol sende yeni düştün buralara herhalde...seninle işimiz var

• quote:

quote:

quote:

forumu eskiden beri takip ederim.yeni yazmaya başladım.ben sizli bizli yazıyordum.demek ki artık arkadaş olduk.birbirimize sen diyebiliriz.burada muhabbetlerin artması, bilginin paylaşılması arzusundayım.kırıcı mesajlar atmadığımı umuyorum.
    kar muhabbetinden sonra seni burada görünce biraz takılayım dedim.yanlışımız varsa affola.

• quote:

quote:

quote:

quote:

forumu eskiden beri takip ederim.yeni yazmaya başladım.ben sizli bizli yazıyordum.demek ki artık arkadaş olduk.birbirimize sen diyebiliriz.burada muhabbetlerin artması, bilginin paylaşılması arzusundayım.kırıcı mesajlar atmadığımı umuyorum.
    kar muhabbetinden sonra seni burada görünce biraz takılayım dedim.yanlışımız varsa affola.

yok ya geyik yapıyoruz işte kar yüzünden eve kapanınca ne olacak neyse güneş açtı hava güzelleşti

• dusterim yok.marka bağımlısı değilim.ban göre yaşayan efsane reno 12 dir.cefakar, yerine göre arazi aracı, yerine göre eşek.böyle bir araç görmedim.bu kadar zor yollarda bu eziyetleri onlarca yıl katlanan ve sahiplerini üzmeyen.efsane artık üretimde olmadığına göre onun yerini dolduracak,İnsanınımızın kahrını çekecek, yakıtı az,parçası bol ve ucuz, servisi bol, motoru sorunsuz,gereksiz donanımları olmayan, arazi kaabiliyetleri yüksek,benzer araçlardan altı daha yüksek, nivadan geniş ve konforlu(teriosu bilerek yazmadım nivayla aynı cümlede geçmesi bence nivaya hakarettir), özellikle sert plastikli (ki bu arazi şartlarında gereklidir) bir arç gerekiyordu.bence duster bu tanıma uyuyor.diğer dacialarda güzel ama duster bir başka.
  • Alırsın Duster, olursun külüstür :)
    Şaka şaka 4x4 unu gecen hafta aldım. Mükemmel, bir araç.
  • quote:

quote:

daıhatsu terıos kesinlikle tercih ederim fiyatları neredeyse aynı.Orjinal japon ve gerçek 4x4

terios benim gibi adamların içine sığamadığı bir araçtır.tam bi skandal.gerçek 4x4 konusuna girmeyelim.gerçek 4x4 deyince akla terios gelmez.hatta 4x4 deyincede gelmez.hatırlatayım bir gün hiç terios kalmayacak.

kusura bakmada terios dustera göre
    'Alem buysakral benim' havasında bir araç.Her şeyi geç biri toyota alt yapılı diğeri renault.Arazide hangisinin mekaniği tercih edilir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atakangrbz -- 22 Ocak 2012; 10:39:29 >
  • quote:

quote:

quote:

'Alem buysakral benim' havasında bir araç.Her şeyi geç biri toyota alt yapılı diğeri renault.Arazide hangisinin mekaniği tercih edilir ?

teriosun içine girmeyi başarırsak arazi perfonmansını daha iyi öğreniriz.toyota ile renoyu değil nissanı kıyasla bense çünkü nissan altyapısı kullnılıyor.ayrıca land crusere saygımız sonsuz.ama toyota nere daihatsu nere.daihatsu tayotaya ait bir marka değil bildiğim kadarıyla.sadece işbirliği var aralarında.

yeri değil ama karşılaştıralım (duster kardeş kusura bakma bunu yapmaya mecbur kaldım)
    iç mekan genişliği duster
    4 çeker sistemi duster (nissan all mode)
    bağaj duster
    yerden yükseklik duster
    motor duster
    yakıt duster
    plastik kalitesi terios
    donanım gereksiz donanımlar terios
    gerekli donanımlar duster
    yaklaşma uzaklaşma açıları duster
    yedek parça bolluğu ve ucuzluğu duster
    servis satış hizmetleri duster
    satış rakamları duster 8000 terios bilinmiyor 100ün altında thminen
    +daihatsu türkiyeden hatta avrupadan çekiliyor.artık yedek parçaları kaza yapmış arabalardan bulursunuz.bir gün hiç terios kalmayacak derken daihasunun çekilmesi sonrası yaşanacakları kastetmiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi longlion -- 23 Ocak 2012; 3:40:28 >

• terios'un kalitesi iyi olabilir ama dış tasarım olarak duster'ın eline su dökemez...
  • quote:

quote:

quote:

quote:

teriosun içine girmeyi başarırsak arazi perfonmansını daha iyi öğreniriz.toyota ile renoyu değil nissanı kıyasla bense çünkü nissan altyapısı kullnılıyor.ayrıca land crusere saygımız sonsuz.ama toyota nere daihatsu nere.daihatsu tayotaya ait bir marka değil bildiğim kadarıyla.sadece işbirliği var aralarında.

yeri değil ama karşılaştıralım (duster kardeş kusura bakma bunu yapmaya mecbur kaldım)
    bağaj duster
    yerden yükseklik duster
    motor duster
    yakıt duster
    plastik kalitesi terios
    +daihatsu türkiyeden hatta avrupadan çekiliyor.artık yedek parçaları kaza yapmış arabalardan bulursunuz.bir gün hiç terios kalmayacak derken daihasunun çekilmesi sonrası yaşanacakları kastetmiştim.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Daihatsu_Terios
    Bol keseden sallamayalım.Motor konusunda renault ile toyotanın vvt-i hiç yan yana bile getirmiyorum.Her şeyi geçtim arazide nasıl dusterla terios kıyaslarsınız anlamıyorum.Hiç bir şey bilmeyen birisi bile japon ve fransızın arazide karşılaştırılmaması gerektiğini bilir.Toyota türkiyede bu segmentte urban cruiser ile giriyor ve bence yanında dustera laf düşmez.
    http://www.youtube.com/watch?v=-a0Yjhnw5d0

• öyle ölümüne bir fark yok yani. evet elbet şu iki resimden terios'u seçerim ama arada bir uçurum yok.

yeni terios 2012
     DACİA DUSTER SUV SINIFI 1.LİĞE GİDİYOR.+LODGY de gelirse satışları nereye gider?

duster

____

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

bağaj duster
    yerden yükseklik duster
    motor duster
    yakıt duster
    plastik kalitesi terios

http://tr.wikipedia.org/wiki/Daihatsu_Terios
    Bol keseden sallamayalım.Motor konusunda renault ile toyotanın vvt-i hiç yan yana bile getirmiyorum.Her şeyi geçtim arazide nasıl dusterla terios kıyaslarsınız anlamıyorum.Hiç bir şey bilmeyen birisi bile japon ve fransızın arazide karşılaştırılmaması gerektiğini bilir.Toyota türkiyede bu segmentte urban cruiser ile giriyor ve bence yanında dustera laf düşmez.
    http://www.youtube.com/watch?v=-a0Yjhnw5d0

yazdıklarım iyi okunmamış galiba.nissan 4 çeker sistemi duster da, xtrailde, qasqai de kulanılmaktadır.yani xtrailde kulanılan "all mode" sistemi teriostaki sistemden daha kötü mü diyelim.

• ayrıca içine sıgamadığım araba altından olsa neye yarar.ama daihatsu bu hızla giderse bir kaç jenerasyon sonra içine sıgılabilecek bir terios yapabilir.çünkü gittkçe aracı büyütüyorlar.Motor demişken teriosun yakıt sarfiyatı konusunda bizi bilgilrndirir misiniz.aracın bazı modelleri 2 çeker bazı modelleri sürekli dört çeker ve otomatik.sürekli 4 çeker ve otomatik bildiğim kadarıyla çok yakar.ama rakamaları siz daha iyi biliyorsunuzdur.

bir ekleme daha yapmak istiyorum. "daha ucuz, daha donanımlı, daha kaliteli, motoru daha iyi,piyasaya daha önce çıkmış, kendini ispatlamış bir araç olan" teriosu neden kimse tercih etmiyorda dusteri tercih ediyor?arada bilmediğimiz önemli bir fark var galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi longlion -- 23 Ocak 2012; 23:06:41 >
  • Yakıtta ve maximum hızda duster daha iyi.
  • quote:

ayrıca içine sıgamadığım araba altından olsa neye yarar.ama daihatsu bu hızla giderse bir kaç jenerasyon sonra içine sıgılabilecek bir terios yapabilir.çünkü gittkçe aracı büyütüyorlar.Motor demişken teriosun yakıt sarfiyatı konusunda bizi bilgilrndirir misiniz.aracın bazı modelleri 2 çeker bazı modelleri sürekli dört çeker ve otomatik.sürekli 4 çeker ve otomatik bildiğim kadarıyla çok yakar.ama rakamaları siz daha iyi biliyorsunuzdur.

bir ekleme daha yapmak istiyorum. "daha ucuz, daha donanımlı, daha kaliteli, motoru daha iyi,piyasaya daha önce çıkmış, kendini ispatlamış bir araç olan" teriosu neden kimse tercih etmiyorda dusteri tercih ediyor?arada bilmediğimiz önemli bir fark var galiba.

Daıhatsu'nun sorunu dizel versiyonu getirmemesi idi bunda geç kaldı çünkü toyota bu sınıfa urban curıeser giriyor.Bu arada terios dustera göre gerçek metalden yapıldığı için fazla yakıyor olabilir fakat ben plastik yerine fazla yakıtı tercih ederim
    1.4 D-4D Dizel 6 İleri Vites 4X4 Urban cruiser
    şehir içi 5,8 şehir dışı 4,4 karışık 4,9 maksimum hız;175 km 0-100; 12,5 sn 1260 kg
    1.5 dci 110bg 4x4 duster
    şehir içi 5,9 şehir dışı 5,0 karışık 5,3 maksimum hız;168 0-100;12,5 1160 kg
    Dacia daha hafif olmasına rağmen daha fazla yakıyor üstelik dacia hem hacimce hemde beygir olarak yüksek.Urban cruıser daha pahalı olabilir fakat dacia 50000 verene kadar

Toyota ile dacia markasını hiç kıyaslamıyorum bile

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.