Şimdi Ara

Volvo s 40 1.6 D

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
0
Favori
12.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Foruma yeni katıldım. Uzun yıllar otomotiv sektörü içinde yaşadım. Otomobiller özel ilgi alanım. Yabancı basını yakından takip ederim. Görevim nedeniyle yurtdışında yaşıyorum.

2005 yılında volvo S 49 1.6 D aldım. Vergiden muaf olmam ve Volvo'nun %10 diplomatik indirimi nedeniyle oldukça makul bir fiyata iyi donanımlı ( otom. kilma, DSTC, 16 inch jant, park distance control vs.) bir araç aldım.

Yıllarca Fiat kullandım (Bravo HGT 155 hp hala duruyor İstanbul'da, çok özel bir araçtır). Volvo S 40 öncelikle çok güvenli Euro NCAP testinde 5 yıldız almış. Ağır bir araç 1400 kilonun üzerinde ancak turbo dizelin torku sıkıntı yaşatmıyor. Sollamalar gayet rahat, 200 km/h hıza sıkıntısız ulaşıyor ancak sonra nefesi bitiyor :)

Volvo S 40 "sport sedan" sınıfında. BMW 3 serisi, Mercedes C Serisi, Alfa 159 gibi araçlara rakip. Ford Focus ve Mazda 3 ile aynı platforma sahip ancak ağırlık farklarına bakarsanız Volvo'da fazladan sertleştirilmiş çelik kullanıldığını göreceksiniz.

"Passat mı S 40 mı?" başlıklı mesajda farklı görüşlere yer verilmiş. Öncelikle VW Passat 5. nesil golf platformu üzerine inşa edilmiştir, yani orta sınıf ebatlarında olsa da platformu kompakt sınıftan alınma. Gerek arka koltuk genişliği, gerek bagajı Volvo'dan büyük. Ben iki aracı da yakından inceledim. Öncelikle Volvo'nun kullandığı malzemeler, iç kaplamalar vs. hem Focus'tan hem de Passat'tan daha kaliteli. İç mekan sessiz, koltuklar konforlu. S 40 çok iyi yol tutuyor. DSTC (ESP) çok yumuşak ve gecikmesiz devreye giriyor. "Overboost" sayesinde (son üç viteste 240 yerine 260 Nm tork) ara hızlanmalar sorunsuz. Geçtiğimiz yaz Ankara-Bodrum arasında sürekli klima açık halde yolculuk ettim ve ortalama 5.8 litre/100 km. yakıt tükettim.

Özetle, çoluk-çocuk yoksa, yani yer sıkıntınız yoksa, dinamik ve sportif sürüşten hoşlanıyorsanız ve güvenli/huzurlu yolculuk etmek istiyorsanız Volvo S 40 uygun. Konfor, iç hacim öncelikli tercihte ise Passat uygun seçenek.

Son olarak "Volvo Türkiye"nin fiyat politikasını da eleştirmeden edemeyeceğim. Avrupa'da Peugeot 407-Volvo S 40-Ford Focus sedan çok yakın fiyatlara satılıyor.

• cok guzel bir secim yapmıssın seni tebrik ediyorum. bende foruc tdci kullanıcısıyım. araban super. kazasız belasız surusler diliyorum

• walla volvo harika bir seçim.hele s40ın yeni ön tasarımı ve orta konsolu beni bitiriyo.çok guzel bi araba almışsın abi.Allah kazasız belasız kullanmayı nasib eylesin.
    1994 Jeep Grand Cherokee 5.2 V8 Limited
    1996 Jeep Grand Cherokee 5.2 V8 Limited
    2015 Citroen C3 1.4 EHDI ETG5
    2015 Citroen C4 1.6 BlueHdi EAT6
  • Süper bir secim yapmıssın gercekten süpr bir oto. volvo nesilden nesile aktarırsın o otomobili 150 ile vursan bire agaca agac devrilir volvoya bir şey olmaz :D
  • volvo sevilmezmi yaaa. bakma millet tr de sekilci. sekil olsunda ne olursa olsun mantıgı var bizim insanımızda. bircok kişiye guvenlik motor vs... hikaye. direkt tipe odaklanıyolar. cok duydum '' napıcan lan o araba tipsiz olum diyenler'' neyse işin ozu volvo kral arabadır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1.33 vs 1.6 Corolla ?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Güzel araba bende seviyorumda VOLVO da yeterli yatırımı yapmamış TR ye bu yüzden tutmuyo.

Orjinalden alıntı: lexus

memlekette volvo seven çokta niye tutulmuyo fiyatı çabuk düşüyo o zaman

Cunku volvo cok yakar ve servisi pahalıdır . yani geliri yüksek kısıma hitap eder. memleketinde ekenomik durumu ortada o yüzden pek tutulmaz.
    AMA VOLVO ALFA ROMEO İLE BİRLİKTE PARAN VARSA ZEVK ALACAGIN EN GÜZEL ARBALARDANDIR
  • Volvo S 40'ın servis aralığı 20.000 km. veya 1 yıl. Ben 1 yılı daha önce dolduracağımdan servise Nisan-Mayıs gibi gideceğim sanırım. Yani normal bir kullanıcı yılda bir kez servise gidiyor. Arıza sözkonusu olmadığı takdirde çok masraflı olacağını sanmıyorum.

Bir de şu önemli arkadaşlar, Fiat kullanırken ufak-tefek o kadar çok şeyi bozulurdu ki arabanın her cumartesimi serviste geçirirdim. Üst üste koyunca -evet araba ucuz ama- hatırı sayılır masraf çıkartıyordu.

Dizel kullanan arkadaşlara küçük bir hatırlatma: aracı park edip stop etmeden önce bir süre bekleyin. Turbo türbini yavaşlasın. Turbo, motor yağıyla yağlanır ve motor durunca türbin bir süre daha dönmeye devam eder. Motor durduğunda yağ pompası da durur ve türbin mil yatağı yağsız kalır. İleri aşamada (100.000 km. gibi) bu mil boşluk yapar ve turbo verimsiz çalışır, ses yapar, çekiş düşer.

DELL OPTIPLEX 3070 // I3 9100T // 16+4 GB DDR4 2666MHZ // 500 GB SANDISK NVME 3D NAND SSD // HP W2207H LCD // MAALESEF TTNET ADSL
  • İyi güzel demişsin de S 40 da Focus platformundadır ayrıca kişisel görüşüm platformdan öte aracın hissettirdiğidir, yani realist düşünmek lazım ki bana kalırsa Passat hiç golften bozma gibi bir araç değil ve çok kaliteli, S 40'sa mükemmel motor, mükemmel dış dizayn, kalite, biraz değişik konsol ama çook dar ve ben öne oturup ayarları yapınca arkadakinden laf yiyebiliyorum (1.87 80kg yum)

Orjinalden alıntı: steal_heard

quote:

Orjinalden alıntı: lexus

memlekette volvo seven çokta niye tutulmuyo fiyatı çabuk düşüyo o zaman

Cunku volvo cok yakar ve servisi pahalıdır . yani geliri yüksek kısıma hitap eder. memleketinde ekenomik durumu ortada o yüzden pek tutulmaz.
    AMA VOLVO ALFA ROMEO İLE BİRLİKTE PARAN VARSA ZEVK ALACAGIN EN GÜZEL ARBALARDANDIR

o zaman s40 ın dizel versiyonu az yakıyo kullanan arkadaşta yılda bir servise gittiği söylüyo bu arabanın satış rekorları kırması lazım seven çoksa

demekki işin aslı öyle değil. volvo herkese çekici gelmiyodur da olabilir.
  • volvo s40 1.6d çok iyi bir araba, fakat konfor açısından passatla başedemez. Passat s60 düzeyine yakın bir araba. s40 ın arka kontuklar gerçekten dar ama kalabalık olmayan bir aile için yeterli. Yalnız sedan olmasına rağmen arabada bagaj yok gibi birşey...
    Fiyatı ise 31500 euro, paketsiz.
    o paraya ben açık konuşayım golf 2.0 TDİ 140 ps alırım, 54 bin YTL!!!
    f/4 IS USM
  • 20 yıldır kayıtlara geçen hiçbir kazasında ölüm olmamıştır

Bu cümle çok çok iddialı, nerede yazıyor bu Allah aşkına ?
    f/4 IS USM
  • quote:

Orjinalden alıntı: lagaluga

emliyet kemerinin icatcısıdır...simgesinin ortasındaki yatay çizgi emliyet kemerini temsil eder.....dünyada güvenliğe en fazla yatırım yapan otomobil firmasıdır....20 yıldır kayıtlara geçen hiçbir kazasında ölüm olmamıştır.....rivayetlere göre 98 model bir s40 yine aynı model yıllarında bir renault a (sanırsam megane ye) tam ortadan çarpmıştır....renaultun şase içeri göçmüş kapılar yamulmuş araba 20-30cm katlanmışken s40 ın ön farlarındaki silecekler kırılmış....ön tamponda çizikler meydana gelmiştir....olay yerine gelen polisler renault u gördükten sonra s40 tam önlerinde olmasına karşın kaza yapan diğer araba nerde diye sormuşlardır...

daha geçen gün tv de haberlerde gördüm 2 ölü çıktı eski kasa s40 ın içinden, gerçi araç sağlam duruodu nasıl öldüler pek anlamadım ama

• quote:

Orjinalden alıntı: lagaluga

emliyet kemerinin icatcısıdır...simgesinin ortasındaki yatay çizgi emliyet kemerini temsil eder.....dünyada güvenliğe en fazla yatırım yapan otomobil firmasıdır....20 yıldır kayıtlara geçen hiçbir kazasında ölüm olmamıştır.....rivayetlere göre 98 model bir s40 yine aynı model yıllarında bir renault a (sanırsam megane ye) tam ortadan çarpmıştır....renaultun şase içeri göçmüş kapılar yamulmuş araba 20-30cm katlanmışken s40 ın ön farlarındaki silecekler kırılmış....ön tamponda çizikler meydana gelmiştir....olay yerine gelen polisler renault u gördükten sonra s40 tam önlerinde olmasına karşın kaza yapan diğer araba nerde diye sormuşlardır...

Bana bununla ilgili kaynaklarını gösterebilir misin, bizde aynı model Megane'ın Scenic'i var (98) açıkçası pek inanmıyorum aracın 7yıl 7aylık sahibiyiz dipnot... Ama bana gerçekten kaynağı ve mümkünse resimleri bulursan işler değişir..

• volvo kazasında ölen yoktur geyigi ben 10yaşındayken de vardı aradan 10yıl geçti hala devam edior
  • Ekşi sözlük demek.. Ben de resmi bir internet sitesi falan bekliyordum iyi rahatladım çünkü içimdeki "tıraşş" sesi kuvvetlenmeye başladı, dünyada güvenliğe en çok yatırım yapan firmalardan biridir Renault belirtirim ve bununla ilgili de geyik siteleri hariç sağlam kaynaklar da gösterebilirim Arkadaşının abisi hangi bayiide bu arada?? Mümkünse ziyaretine gidebilirim
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.