Şimdi Ara

Intel'in Ultrabook konseptine karşı AMD'den Ultrathin sistemler geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
4.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  •  

    Intel'in ultra ince tasarımlı dizüstü bilgisayarlar sunmak üzere geliştirdiği ultrabook konseptine karşı AMD cephesinde de bazı hazırlıklar var. Henüz gün ışığına çıkmış örnek cihaz olmasa da, Ultrathin ile Intel tabanlı ultrabook'lara rakip olacak ultra ince tasarımlı yeni dizüstü bilgisayar tasarımları üzerinde çalışıldığı ve daha şimdiden farklı firmalara ait 20 dizüstü bilgisayar tasarımının kazanıldığı ifade ediliyor. 

     

    Digitimes'ın verdiği habere göre AMD tabanlı Ultrathin sistemler, Intel'in ultrabook modellerine karşı büyük olasılıkla 100$-200$ seviyesinde daha ucuz olacak ki bu önemli bir detay zira şu anki ultrabook modelleri özellikle yüksek fiyatlandırmadan dolayı eleştri alıyor ve üreticiler, maliyetleri aşağı çekebilmek adına SSD+HDD gibi farklı konfigürasyon seçenekleri üzerinde çalışıyorlar. 

     

    AMD'nin ultrathin konseptine, Trinity kod adını taşıyan ve güncellenmiş Bulldozer tasarımı ile Radeon HD 7000 serisi GPU'ları aynı çatı altında bir araya getiren, ısıl güç tasarımlarının da 17 Watt seviyesinde seyretmesi beklenen yeni nesil mobil işlemciler güç verecek. Bu noktada AMD'nin özellikle GPU performansı ile ön plana çıkacağını söylemek yanlış olmayacaktır.

     

    Resmi açıklamada bulunan herhangi bir firma olmasa da AMD'nin Ultrathin konsepti için HP, Acer ve Asus gibi firmaların sipariş geçtiği bildiriliyor. Fusion işlemcileri ile mobil segmentte kendi tarihindeki en başarılı dönemlerden birini yaşayan AMD, 2012 stratejisini daha çok, aynı segmentte Intel tabanlı çözümlere nazaran daha düşük maliyetli sistemler üzerine kuracak gibi görünüyor. 










  • Artık eski kiloluk hantal notebook anlayışı sona eriyor. kısa sürede sadece ultra taşınabilir formdaki notebooklar yada diğer adlarıyla ultrabook yada ultrathin notebooklar sadece üretilebilir. kısa süre sonra da windows 8 ile farklı formlara girecek ve dokunmatik desteğiyle hem tablet hemde notebook özellikleri kazanmış versiyonları ile piyasaya çıkacaklardır. ince form faktörleri sayesinde ekranı dönüp klavye üzerine oturan versiyonlar iyi tutulur gibime geliyor. yada ekran ile kasayı asusun transfomers primedaki gibi ayrılabilen modelleride çıkacaktır diye düşünüyorum..

    Hatta aklıma şöyle bir konsept geldi. elimizdeki ekranı klavyenin bulunduğu kasaya oturttuğumuzda tam donanımlı bir windows 8 bilgisayar olurken ekranı çıkarıp sadece dokunmatik tablet olarak kullanmak istediğimizde ise android işletim sistemli bir tablete dönüşen sistem ne kadar harika olurdu.. Düşüncesi bile mükemmel. böyle bir tasarımı yapacak bir firma ciddi bir satış başarısı yakalayabilirdi. hem windows 8 hemde android ... kim hayır diyebilir ki??




  • Rekabet herzaman son kullanıcı yararınadır iyi haber bu
  • İncecik bilgisayarlarda ucuzlar böylelikle,güzel haberler geliyor.Kolay taşınabilir aletler revaçta,büyük zarfa girecek kadar ince olunca çok hoş oluyor ayırca.
  • Bu konsept çalışmasını gerçekleştirseler çok büyük iş başarmış olurlar aslında,2-3 cihazı ayrı ayrı taşımaktan kurtuluruz.
    http://www.yankodesign.com/2012/01/16/well-configured-life/
  • fazla değil 4 sene görülür raflarda, bu habere pek itibar etmiyorum ,amd yönetimi biz de çıkaralım bari demiştir.Fusion duyurulmasıyla ,nihai ürün olarak sunulması 3,5-4 sene sürdü aynı tas aynı hamam...
  • Yaklasık 4 sene once tz- bişi sony vaio aldım o zaman için en hafif 13.1 inc note book tu ve 1.7 kg idi . Muhtemelen bu 700gr dir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: haymatloshan

    İncecik bilgisayarlarda ucuzlar böylelikle,güzel haberler geliyor.Kolay taşınabilir aletler revaçta,büyük zarfa girecek kadar ince olunca çok hoş oluyor ayırca.


    iyiki amd var via yıda bekliyoruz yoksa varya intel milleti sömürür
  • intel i5 2330 işlemcili hd graphic ekran kartlı 4 gb ramli ultrabook 1700 $ dı sanki uzay aracı satıyolar

    8 gb ramli
    nvidia gtx 590 ekran kartlı
    intel i7 işlemcili pc yi o fiyata aldım

    kazık yani iyiki amd var
  • AMD desktop'ta bir türlü beceremediği çıkışı ultra taşınabilir de yakalıyacak galiba.



    Harici GPU'su olmayan ultrabooklar için SandyBridge'lerdeki HD3000'lerden yaklaşık %40-50 daha hızlı olan fusion'ın GPU'su çok iyi bir doping olacaktır, bu sayede daha iyi oyun oynatan ultra taşınabilirler daha ucuza mümkün olacak...
  • amd her şeyde geç kalıyor. o yüzden bir türlü çıkışa geçemiyor. fikri amd sunsa bile intel ar-ge gücüyle amd den önce davranıyor.
  • iyi güzelde masaüstü işlemciler kabak gibi kaldı gpular canavar mobile segmentte son yılın en parlak dönemi ama masaüstü işlemciler fail durumda aynı başarıyı buldozer2 görmek istiyoruz
  • Intel voleyi vurmadan dalgayı yakalabilmek için acil olarka tasarımdan üretime geçmeli.
  • 2012 sonunda ultrabook pazarı %40 olacakmış
  • Yakışır İntel'e gerçekten tebrik ederim onların için bu PC serüveni iyi gidiyor ancak AMD'nin çıkaracağı ultrabooklar 100-200$ ucuz olacağı için büyük sıkıntı olucak İntel için önümüzdeki günlerde bakalım bu büyük rekabette neler olucak sonuçta ikiside bir işlemci olarak çıktığı yollarda şimdi farklı yerlerdeler..:)
  • Ne zamandır ultrabookları bekliyordum, taaki fiyatlarını görünceye kadar. AMD ilaç gibi gelicek piyasaya. 200 dolar ve AMD Gpu beni cezbediyor. 1500 tl civarı piyasayı iyi vurur.
  • @Batuist

    İçinde ayrıca A9 barındıran 2 cpu lu ürünler var tablet / notebook gibi kullanılabilen.


    Fiyat belirler burada olayı karizması falan değil. Appledan 3-5 müşteri çektin çektin gerisi fiyat performans. Ya ultra hafifi taşınabilir olması ya çok güçlü BF3 rahatça oynatabilir olması ya geniş ekranı olması vs. gibi.

    Ultrabook satması için bunların bir veya birkaçını sağlayabilir olması lazım ve fiyatı da abartmaması lazım. 500-600$ lık bir aleti al minnacık kutuya tık sonra ultrabook de 900$ etiket bas. İnsanların refah seviyesi arttır biraz diye herkezi herşeye balıklama atlayacaklarını düşünüyorlarsa ne ala.

    AMD nin fiyat dışında bence olası başka bi avantajı da, kullanıcıların kendilerinin tweaker programla P-state belirleyebilmesi. Bu da işlemci sürekli kullanılmadığı zaman çok büyük tasarruf sağlar. Bu da artan pil ömrü demek. Youtube da video izlemek için 4 çekirdekli bi x4 ü mesela 800mhz @ 0.8Volt'a kadar çekebiliyorsun. Yada Z-01'in batarya süresini %20 uzatacak şekilde tweakleyebiliyorsun.




  • Kim ne derse desin, masaüstünde AMD kullanan biri olarak AMD'nin mobil işlemcilerine güvenemiyorum. Ayrıca 'ince' bir bilgisayara oyun amaçlı GPU koyarsan kalınlaşır ve incelik özelliğini kaybeder yada HD3000 tarzı birşey koyarsın. Bu nedenle ultrabooklarda oyun oynayamayacağımız neredeyse kesim.
  • Intel: ULTRABOOK diyor.

    AMD: ULTRATHIN diyor.

    Burada dikkatimi çeken nokta Intel'in daha bütüncül bir gelişim fikri ortaya koyup, AMD'nin yalnızca inceliğe önem vermesi. Yani Intel her anlamda Ultra derken, AMD yalnızca incelik konusunda Ultra diyor. Buradan çıkardığım sonuç, performans anlamında bir şey beklemeyin demektir. Zaten AMD'nin SB'e rakip olabilecek bir işlemcisi olmadığını düşünürsek, böyle bir isimlendirmeyi kullanmasındaki sebebi de daha iyi anlamış oluruz. Millet de AMD ucuz notebook satacak diye seviniyor. Evet satacak ama performansı çok daha düşük olacak. Yani F/P oranında pek bir farklılık olmayacak.
  • Oleeey fiyat performans ultrabooklar geliyor
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.