Şimdi Ara

CES 2012 : 3D Systems firması Cubify 3D yazıcılarını ve Kinect uygulamasını fuarda sergiledi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
5.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • CES 2012 : 3D Systems firması Cubify 3D yazıcılarını ve Kinect uygulamasını fuarda sergiledi






    Özellikle mühendislik uygulamalarında kullanılmak amacıyla ortaya çıkan ve yaygınlaşmaya başlayan 3D yazıcı cihazları günlük hayatımızda da kullanılabilecek formatlarda piyasada rekabet etmeyi planlıyor.




    3D yazıcılar geleneksel yazıcılarına aksine özel bir plastik maddeyi mürekkep olarak kullanarak katman katman bir 3D şekil ortaya çıkarıyor. Farklı 3D plastik oyuncaklar yazdırmak gibi çocuklara yönelik uygulamalarda da kullanılabiliyor.




    ABD kaynaklı 3D Systems firması da çevrimiçi bir tecrübe sunmayı planladığı Cubify platformunu CES fuarında görücüye çıkardı.  




    Platform, Cubify.com üzerinden bulut depolama altyapısını da kullanarak canlı 3D oluştur-ve-yap tecrübesini sunmayı hedefliyor. 3D uygulamalar vasıtasıyla yazdırılabilir ve zengin içeriklere sahip oyun, bulmaca ve koleksiyon kütüphaneleri kullanıma sunuluyor. Tablet, akıllı telefon veya Kinect cihazınız bu sayede dijital bir tuvale dönüşüyor.




    Bu zengin içeriklerle 3D modelini oluşturanlar platformun çevrimiçi 3D yazıcılarından veya kendi evlerindeki Cube 3D yazıcılardan bu kreasyonların çıktısını alabiliyor. Bunun yanında kendi yaratıcı 3D modellerini geliştirenler bundan para da kazanabiliyor. 




    3D Systems platformu için 6000’den fazla geliştirici ile çalışıyor. Bu sayede Kinect cihazınıdan Cube 3D yazıcıya yazdırmak üzere kreasyon gönderebileceğiniz Kinect-To-Print ve yine tabletlerinizden 3D modelleri yazırabileceğiniz Tablet-To-Print uygulamaları geliştirilmiş durumda. Firmanın Cube 3D yazıcısı da fuar boyunca sergilendi.




    Cube 3D yazıcısı küçük boyutları ve 5Kg ağırlığı ile odanıza kolayca sığıyor. 2012 yılı ilk yarısında 1299$ fiyatıyla piyasaya çıkacak olan Cube 3D yazıcı beraberinde 50 farklı 3D modelleme içeren bir koleksiyon da sunacak. Koleksiyona ilerleyen aylarda ünlü tasarımcılar da katkıda bulunacak.

     














  • bu ne ya htc nin yeni telleri hakkında bilgi verin...
  • İleride 3D model satan siteler ve evlerimizde 3D yazıcılar olacak alışveriş bu şekilde yapılacak ;)
  • adam htc diyor. keşke oylamayla adam atılsa seni yollasak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cagataykoroglu

    adam htc diyor. keşke oylamayla adam atılsa seni yollasak.


    nerdeeeee!!!!!!!!!!!!!
  • Çok iyi olmuş bu cihaz. Fiyatı ise çok uygun. Şunu söylim bucihaz fiyatı dahada inerse devrim olur normal ev kullanıcıları bu cihazı almaz ama benim gibi model çalışanlar ve hobicilerin 1 numaralı cihazı olucak. Bu cihazın farklı markalarda çok büyükleri var yurt dışında 40.000 dolar yada Euro dan satılıyor tabi ebat olara kçok büyük ama sonuçta ufak modellemede çok işe yrıyor görsellik olarak.

    Fuarda buna yönelik farklı cihazları inceleme olanağınız varsa paylaşabilirmisiniz.
  • tabi birde o plastige ne kadar detayli malzeme cikarabiliyor arabirimi nasil kullanici dostumu bunlarda onemli
  • İşte istediğim cihaz endüstriyel tasarımcıların özellikle 300 / 400 dolar vererek bir cezvenin modelini hazırlattığı bu cihazın fiyatı esasında1299 usd imiş. Para olsa hobi için bile alınabilecek bir cihaz acaba hangi dosya formatlarını destekliyor. donanım haber de bu tarz incelemeler görmek çok güzel keşke fuarda bu firma ile bu cihaz hakkında bir görüşmede yapsalardı. Teşekkürler DH.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: artenis

    İleride 3D model satan siteler ve evlerimizde 3D yazıcılar olacak alışveriş bu şekilde yapılacak ;)


    Adamın onu yazıcıda yapma imkanı varsa neden satın alsın ki?
  • Düşünce açısından güzel fakat cihazı biraz araştırdım ürettiği plastik modeller acaip dandik. kesimleri falan iğrenç düz bir kesimi yok hep tahriş olmuş yüzeyler çıkarıyor meydana. çok detaylı modelleri yapamıyor. sattıkları plastik materyal 50 dolarmış. yine sitesindeki store a baktım çok dandik 3d modeller 100 dolara 500-600 dolara satılıyor. CAD dosya formatını destekliyormuş. Hobiciler için kesinlikle gereksiz. actionfigürlerle karşılaştırılıcak olursak süper detaylı figürleri 10-20 dolar seviyesine bile bulabiliyorsunuz boyutlarıda 20-30 cm falan oluyor. bu cihazın ürettikleriyle karşılaştırıldığında cihaz resmen çöp üretiyor. ileride geliştirilirse iyi olur fakat şuan için 1300 doları alın camdan aşşağı atın aynı şey. ama yinede tasarımcılar için, bu işlerle profesyonel olarak uğraşanlar için taslaklarını görmek adına iyi olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi escapethelife -- 18 Ocak 2012; 11:58:14 >
  • bu cihazın 1 mtrye 1 mtr modeli olacak dadından yenmez de 10cm 10cm olanı bile 1300$ olduguna göre gel gör ne paralara satılır...
  • 20 sene sonra TR de evlere girer artık.
  • Oo 3D mi? harika ve şaşırılmadık bir teknoloji:)Herşey çok hoş falanda fiyat ayrı bir güzel..
  • Bir gün evler bile dev 3D yazıcılar tarafından inşa edilecek...
  • 3D Modelleme yapılır, uygun fiyatlı. :)
  • bizim meslekte reçete yazarken çok işimize yarar. özellikle erektil disfonksiyon ilaçları yazarken.:)
  • 3d lazer ölçme cihazı arıyordum bu konuda bilgisi olan var mı
    prototipini yaptığım modelin kordinatlarını alıp 3d modelini çıkarabilmek için
    özellikle radius ölçme vede oval- pürüzlü yüzeyleri ölçmek için
  • herkeze hayırlı olsun cıktı maliyetine acaba dolum kartuşalrı cıktımı acaba bunalrın yoksa nasıl kulanılacak orjinale paramı dayanır
  • Merhaba Arkadaşlar.

    Cihazı Ankara'da Kentpark Mediamarkt'ta inceledim. Onlar da yeni açıyorlardı beraber unbox yaptık :)2 tip kartuş malzeme kullanıyormuş. PLA ve ABS. kartuşları kalın bir misina gibi. Farklı renkleri varmış.

    Dosya olarak slt dosyalarından basıyorlardı. Başkasını destekler mi bilmiyorum. Yazıcıdan hariç elde tutulan bir tarayıcı gibi cihaz vardı. Önünde kamera falan vardı. Xbox kinect gibi bişey. Bu cihaz nesleri bilgisayara 3D aktarıyormuş.

    Bir de 3 tane sensörü olan örümcek gibi bi aparat vardı. Aynı kutuda bir de 3D gözlük geliyordu. Bu da galiba elimizdeki nesneyi 3d olarak ekrana atıyor. Yukarıda bir arkadaşın sorduğu alet bu sanırım.

    Cihaz tek başına 4000TL Kartuşlar 150TL yukardaki aparatlarda her biri 1500TL gibi olacakmış. İçerisinde bir flashdisk çıktı onun içinde biraz 3d dosya çıktı. Ordaki arkadaşlar hemen bitane basmaya çalıştılar bir fincan için 3,5saat süre biçti alet. Ben de ayrıldım.

    Yukardaki soruları cevaplamaya çalıştım anladığım kadarıyla. İncelemek isteyen Ankaralılar Kentparkta var.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.