Şimdi Ara

Apple Almanya'da Samsung'a yeniden patent davası açtı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
5.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Apple Almanya'da Samsung'a yeniden patent davası açtı






    CES fuarında tanıtılan birbirinden iddialı ürünlerle çok hızlı bir şekilde başlayan 2012 yılındaki ilk patent davası Apple'dan uzun süredir kavgalı olduğu Samsung firmasına geldi.




    Aralık ayında Samsung'un Galaxy Tab 10.1N tabletinin patent ihlali yaptığı gerekçesiyle yasaklanmasını talep eden Apple'a karşı mahkeme herhangi bir geçerli gerekçe bulamadığı için bu talebi reddetmişti. 




    Apple bu kez Galaxy S II ve Galaxy S Plus modellerinin de aralarında olduğu 10 farklı Samsung akıllı telefon modelinin yasaklanması için Dusseldorf Bölge Mahkemesi'ne başvuruda bulundu. Bunun yanında Apple Galaxy Tab 10.1 modelinin ülkede yasaklanmasına sebep olan davayla ilişkili olarak 5 Samsung tablet modeline de ayrı bir patent davası açtı. Bilgiler bizzat mahkeme sözcüsü Peter Schuetz tarafından basına verildi. Bu 5 tablet modeli ise tahminen Galaxy Tab 8.9, Galaxy Tab 7.7, Galaxy Tab 7.0 Plus, Galaxy Tab 10.1N ve Galaxy Tab 7.0N Plus. 




    Apple daha önce hızlı bir şekilde açtığı davaların aksine bu kez Galaxy Tab 10.1 modelini yasaklatan kararı da göz önünde bulundurarak farklı bir prosedür izlemeyi planlıyor. Çünkü Avustralya'da Galaxy Tab 10.1 modelinin satışı mahkeme kararıyla serbest bırakılırken, Almanya'da da Galaxy Tab 10.1N modelinin yasaklanması talebi reddedilmişti. Bu yüzden Apple daha kararlı adımlar atmak istiyor.




    Bir Samsung sözcüsü de her iki davanın çağrısının kendilerine ulaştığını ve gerekli hazırlıkları yaptıklarını açıkladı.

     








  • Apple artik teknoloji değil patent satmaya çalışıyor,motorola bilegini buktu,ibm buktu yazik. Yenilen pehlivan gurese doymazmis .d
  • Gerçekten sıktınız.
  • amaç neden direkt olarak ürünün satışının yasaklanması ?
  • üff yeter yaaaa
  • Apple'ı haklı buluyorum, tabi ki dokunmatik telefonlar tekelinde değil kimsenin. Ancak samsung resmen klonluyor başarılı apple tasarımlarını, yeni çıkacak galaxy ace plus'a bakın 3gs'in üzerine samsung yazmışlar tasarım olarak. Apple'ı sevmem ama sezar'ın hakkı sezar'a.
  • Yesinler birbirlerini...
    Samsung halen eski iPhone tipinde telefonlar, iPad'e benzeyen tabletler tasarlıyor. Özellikle iPhone'a ya da iPad'e benzesin diye uğraştıklarını sanmıyorum, ama bu kadar tepkiden sonra neden halen bildiğini okuyor anlamış değilim. HTC'yi örnek almalı, daha özgün tasarımlar yapmalı bence de.
    Ama bu durum, beni Apple'den daha da uzaklaştırmaya engel değil maalesef.
  • Apple -1 ¦
  • gene ayni tarafli haber anlayisi!

    motorola amerikada applein actigi tum patent davalarini kazandi, haberi donanimla uzakdan yakindan ilgisi olmayan portallara bile dustu, donanimhaberde tek satir yazisi gecmiyor. ama nedense apple davayi actiginda carsaf carsaf haber oluyor.

    sayet motorola davayi kaybetmis olsaydi kac farkli haber basliginda kutlamasi yapilirdi cok merak ediyorum.
  • @sertacarslan

    bana iphone serisinden herhangi bir model ile samsung galaxy s2 arasında bir benzerlik göstersene?
  • Etrafında çerçeve bulunan ortası tamamen ekran olan bir telefonun ne gibi bir dizaynı olabilirki çalsın.Çevresindeki çerçevedeki marka değişir maksimum.Apple'ın aç gözlülüğü dünyayı yedi doymadı
  • apple la samsung kankalar birbirinizi yemeyin apple işlemcisinide ekranlarınıda samsungla ortak yaptırıyor :D
  • @murdocklawless

    Hocam ben Samsung takipçisi değilim pek, s2 benzemiyor, ama geçen gün yine yeni bir model haberi vardı, arka kasa çerçeve falan yine iPhone tarzındaydı.

    Ben buna karşı değilim aslında, tasarıma patent verilmemeli, isteyen istediği tasarımı ürünlerinde kullanabilmeli, kararı tüketici verecektir zaten, kimse taklitçi olduğuna inandığı bir üreticiden ürün almayacaktır, alan da taklit edilene benzediği için değil, özellikleri için alıyor olacaktır. Ama böyle basit şeyler yüzünden işin b.ku çıkıyor, ne gerek var. Ürün tasarımcını değiştir, SE'den ya da HTC'den birini kap, sen de kurtul bu patent davalarından, biz de kurtulalım tartışmalardan...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Colossal

    Appleı haklı buluyorum, tabi ki dokunmatik telefonlar tekelinde değil kimsenin. Ancak samsung resmen klonluyor başarılı apple tasarımlarını, yeni çıkacak galaxy ace plusa bakın 3gsin üzerine samsung yazmışlar tasarım olarak. Appleı sevmem ama sezarın hakkı sezara.



    Yazıya bak hizaya gel

    Arkadaşım sen veya senin gibi şu cümleyi yazan arkadaşlara acıyorum''başarılı apple tasarımları'' acımamın nedeni bilir kişi gibi foruma gelmiş ahkam kesiyorsunuz sen ve senin gibi düşünen kişiler tasarım firmasındamı çalışıyorsunuzda şu şunun tasarımını kopyalamış, şu telefonun tasarımı çok iyi diye bahsediyorsunuz beğeniler insanlara göre değişir ve sizide klonlamışlar her halde hep patent haberi çıkınca birtane klon hemen tasarım diye atlıyor konuya
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wrestler31

    quote:

    Orijinalden alıntı: Colossal

    Appleı haklı buluyorum, tabi ki dokunmatik telefonlar tekelinde değil kimsenin. Ancak samsung resmen klonluyor başarılı apple tasarımlarını, yeni çıkacak galaxy ace plusa bakın 3gsin üzerine samsung yazmışlar tasarım olarak. Appleı sevmem ama sezarın hakkı sezara.



    Yazıya bak hizaya gel

    Arkadaşım sen veya senin gibi şu cümleyi yazan arkadaşlara acıyorum''başarılı apple tasarımları'' acımamın nedeni bilir kişi gibi foruma gelmiş ahkam kesiyorsunuz sen ve senin gibi düşünen kişiler tasarım firmasındamı çalışıyorsunuzda şu şunun tasarımını kopyalamış, şu telefonun tasarımı çok iyi diye bahsediyorsunuz beğeniler insanlara göre değişir ve sizide klonlamışlar her halde hep patent haberi çıkınca birtane klon hemen tasarım diye atlıyor konuya


    Ürettiği laptoplardan tutunda, cep telefonlarının ikonlarına ve endüstriyel tasarımlarına kadar özellikle Apple'a benzetmeye çalışıyor Samsung tasarımlarını.
    Geçen gün Samsung'un bir telefon modelinde kamera ve fotoğraf modunu değiştiren sanal butonu bile iphone'inkiyle aynıydı.
    Boş konuşmayın böyle acıyorum falan diye.
    Ben asıl hepinize acıyorum. Tasarım ilkelerinin, esinlenmenin yada kopyalamanın ne demek olduğundan bile bir habersiniz, kalkmış acımaktan bahsediyorsunuz.

    Samsung telefonlarının köşelerindeki corner radius yani ovallik değerlerini bile iphone'unkiyle aynı yapıyor. O değeri istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz, mesela HTC'de köşeleri oval tasarımlar yapıyor ama corner radius değerini fazla yada az yapıyorki telefon önden farklı gözüksün. Özgün gözüksün.
    Öndeki mikrofon tasarımı bile aynı Samsung telefonlarda. HTC'lere yada Sony'lere bakın hepsinde farklı kendine özgü. Ama Samsung'unkine bakınca adamlar iphone'un mikrofon tasarımını alıp birebir telefonlarına koymuşlar.

    iOS ikonlarını fuar stand giydirmelerinde bile kullanıyorlar.

    Şimdi tasarım hakkında bir halt bilmeyenlerin klasik lafına gelelim. Samsung üçgen tasarım mı yapsın?
    Sony üçgen yapıyor çünkü yada HTC telefonlarını di mi? Böyle cihazların tasarım farklılıkları detaylarda saklıdır zaten. Geometrik şekillerinde değil.

    Banada mı sen kim oluyorsun tasarımcımısın diye sorma, çünkü evet 14 yıllık grafik tasarımcıyım.
    Ama bizim işimizin belirli noktaları göreceli olduğu için herkes kendini doğuştan tasarımcı zanneder.
    Bu forumdaki al birini vur ötekine tadındaki bir sürü insan gibi.




  • Yiyin birbirinizi, apple size malzeme veriyor, siz de oynuyorsunuz. Tüm dünyaya ürünlerini satan firmayi burda kopyaci olmakla suçluyorsunuz, sanirim samsung buna çok üzülmüstür. Alman mahkemesi tüm samsung telefonlar için apple'in talebini reddetti, demekki ortada kopyalama yok. Daha neyin kavgasindasiniz?

    Ayrica Xerox'tan grafik arayüzü çaldigini itiraf eden bir firmayi nasil bu sekilde savunursunuz?
  • Çaldı mı ? Nerede itiraf etti ? Ne kadar meraklısınız ya sallamaya.

    O proje "İşe yaramaz" dendi ve kaldırılırken Apple gerekli başvuruları yaptı, satın aldı ve adam etti.
  • Cidden ama Samsung bildiğin araklıyor.
  • Apple'da Samsungu Kendine Rakip Görüyorya Ben Daha Birşey Diyemiyorum :) Altıüstü Samsung :) Bulaşık Makinası Üreten Bir Firmayı Rakip Olarak Görüyor... Arçelik'te Rakipmi Acep....
  • apple fanları sadece verdikleri fazla paranın boşa gittiğini görerek bu kadar fazla sallıyorlar HTC ve SONY'den örnek vermiş arkadaş samsungla aralarındaki satış farkınıda verseydin tam olurdu

    Telefonların artılarını eksilerini bir kenara bırakın
    Samsung'u neden bu kadar savunuyorsun diye sorarsan

    Ben bir zaman iphone 4 alıcaktım ama anten sorunu vardı ve firmanın verdiği cevap (GİDİN KENDİNİZE KILIF ALIN)böyle bir firmadan ürün almak bi kenara yanından bile geçmem telefonları kusurundan toplatmak yerine böyle bir cevap verilirmi sattığın telefon 100TL'lik çin malı değilki

    Samsung'da yaşanmış bir olay anlatayım bende zamanında i900 omnia kullanıcısıydım ve firma telefonun dokunmatik hassasiyetini arttırmak adına telefonu servise gönderen herkese ücretsiz yeni tip ekranla değiştirdi

    ikiside firma işte apple steve jobs abisini kaybettikten sonra eski çıkışını yakalayamayacağı için çeşitli davalarla zaman kazanmaktan başka amacı yok




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.