Herkese kolay gelsin diyerek başlamak istiyorum.Benim bir video ram(vram)sorunum var.Ekran kartım İntel.Laptopu almadan önce laptopun ekran kartı 1gbtı.Bende laptopu beğenip aldım fakat oyun yüklerken örneğin pes 2012 de vram sorunu cıkıyor.Bunu araştırdım fakat vramın 64 mb oldugunu gördüm ve çok sinirlendim.Çoğu oyunlarımı oynayamıyorum.Kısacası demek istediğim vram nasıl yükseltirim? yada bu problemi nasıl çözerim?. Şimdiden teşekkür ederim.Vram Normalde 813 MB fakat 64 mb diye gözüküyor.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
ekran kartın paylaşımlı bellegi 1gb video bellegi 64mb ve yükseltemezsin
Peki Bunların Yerini Değiştiremezmiyim yanı paylaşım belleği 64 mb video belleği 1 gb ? :D
Ya Ben Bunun Çözümünü Nasıl Bulacam :( Vram Sorununu Ortadan Kaldırmam Lazım.Biostanda yapılıyormuş :(
biosta video memory die biyer var(on board ekran kartlıların bazılarında) onun üstüne gelip değeri yükselt
Benim BIOS goruntusu Farklı ya değişik yani nasıl diyim sol tarafta Secenekli var :S
Sen bu laptopla hiç birşey oynayamaszsın intel ekran kartları çok kötüdür keşke daha iyi bir laptop alsaydın eğer oyun için aldıysan boşuna paranı harcamışsın.
Oyuncu82 Hayallerimi Yıktın Bu Laptopu Satmam Lazım Böyleyse ama son kez belki bilen biri varmıdır ? nolur nolmaz çözüm arayalım belki sansımıza cıkar
cevap ?
onboard ekran kartları pc raminden alır ve işlemcileri çok kötüdür yüksek oyun asla oynanmaz
quote:
Orijinalden alıntı: saQsa
Oyuncu82 Hayallerimi Yıktın Bu Laptopu Satmam Lazım Böyleyse ama son kez belki bilen biri varmıdır ? nolur nolmaz çözüm arayalım belki sansımıza cıkar
Gerçekler acıdır yeğen. kaç para verdin bide buna keşke bi danışsaydın bize.İntel ekran kartları yerleşiktir ve en yükseği 512 falandır.Mesela oyun için alsaydın nvidia gtx serisi amd ninde 6000 serisinden olmalıydı.İntel ile herhangi bir oyunu kaldıracağını sanmam (aha bir tane buldum mario) şaka bi yan böyle.
teknoloji o kadar gelişti şu dandik ekran kartlarını kaldırsalar artık güzel olur..
quote:
Orijinalden alıntı: Killforyou_gfb
teknoloji o kadar gelişti şu dandik ekran kartlarını kaldırsalar artık güzel olur..
katılıyorum
Sattım biLe :D :D
Alan oldumu ki para mı basıyon sen eğer oyun laptopu istiyorsan asus vx7 öneririm ama parasıda sorun.
quote:
Orijinalden alıntı: saQsa
Herkese kolay gelsin diyerek başlamak istiyorum.Benim bir video ram(vram)sorunum var.Ekran kartım İntel.Laptopu almadan önce laptopun ekran kartı 1gbtı.Bende laptopu beğenip aldım fakat oyun yüklerken örneğin pes 2012 de vram sorunu cıkıyor.Bunu araştırdım fakat vramın 64 mb oldugunu gördüm ve çok sinirlendim.Çoğu oyunlarımı oynayamıyorum.Kısacası demek istediğim vram nasıl yükseltirim? yada bu problemi nasıl çözerim?. Şimdiden teşekkür ederim.Vram Normalde 813 MB fakat 64 mb diye gözüküyor.
Konu başlığınız şu şekliyle VRAM SORUNU, Bölüm Kurallarının 3. maddesine aykırıdır.
bu günlerde konu hortlatmaya başladım ancak lazım bilgiler o yüzden admin arkadaşlar kusura bakmasın kardeş ekran kartı sadece mb dan oluşmaz aslında mb en son düşünülen şeydir düşünülse bilem o oyun en az 128 mb v ram ister. ama o ram olsa bile yine de zevk alamazsın ha bunu nasıl aşarım diyorsan o zaman çok basit yolu var oyunun klasorüne git orada config diye bir uygulama var oradan istediğin ayarı açarsın ama sorun şu ekran kartının grafik yongası bazı özellikleri desteklemiyor desteklese bile yani açabilsen bile çok hantal çalışr bilgisayarın çok yavaş açar oyunu ve ısınır. ha o zaman paylaşım ne işe yarar dersen ekran karrtının markası intel model hd ne demek bu hd çözünürlükler için zaten h çözünürlük için yüksek ram gerekir hem cpu raminin hem de ekran kartının rami yüksek olmalı yani o ekran kartı sadece film izlemek için bir de autocad benzeri programlarda işe yarar. ama oyun istiyorsan o zaman 300 lira daha fazla verip o bilgisayarın gt ekran kartlısını alacaktın ama üzülme bilgisayarınınn modelini araştır belki harici genişleme yuvası vardır o zaman eğer dokunmayacaksa gt serisinnden ya da amd den bir ekran kartı takarsın ve oyun oynarsın ama o ekran kartına değecek mi? buna senin karar vermen gerek kardeşim.
Oyun oynayacaksanız niye onboard vga lı alıyorsunuz. Onboard vga ile oynayacağınız anca GTA Kurtlar vadisi :) Bi diğer hususta laptaoplar Yüksen performans isteyen oyunları oynamak için hiçte uygun cihazlar değiller. Oyun zevkine düşkün olanlara Sağlam masaüstü öneririm.
quote:
Orijinalden alıntı: ascxc
Oyun oynayacaksanız niye onboard vga lı alıyorsunuz. Onboard vga ile oynayacağınız anca GTA Kurtlar vadisi :) Bi diğer hususta laptaoplar Yüksen performans isteyen oyunları oynamak için hiçte uygun cihazlar değiller. Oyun zevkine düşkün olanlara Sağlam masaüstü öneririm.
gta onboard da takılmıyor mu
ya bendedeaynısı çıkıo windows 7 starter çözümü varmı? internete götürsem yapabilirlermi arkadaşlar?