Şimdi Ara

Samsung, bada işletim sistemini Tizen projesi ile birleştiriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
7.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  •  

    İlk ekran görüntüleri kısa bir süre önce ortaya çıkan Linux tabanlı mobil işletim sistemi Tizen için Samsung cephesinden sürpriz bir hamle geldi ve Güney Koreli üretici, kendi mobil işletim sistemi bada'yı, Tizen projesi ile birleştireceğini doğruladı. Intel, Samsung ve çok sayıda mobil MeeGo yazılımcısı ile birlikte geliştirilen Tizen işletim sisteminin önümüzdeki ay gerçekleştirilecek Mobil Dünya Kongresi'nde sergilenmesi bekleniyor. 

     

    Kendi yazılım geliştirme kitine sahip olan bada işletim sisteminin uygulamalarının, Tizen platformu ile uyumlu olduğu ifade ediliyor. Bu yıl içerisinde Tizen işletim sistemini kullanan en az iki yeni model lanse etmesi beklenen Samsung, bu telefonların çıkış tarihiyle ilgili olarak net bir bilgi vermese de beklentilerin Mobil Dünya Kongresi'ne yöneli olduğunu söyleyebiliriz. Öte yandan Samsung'un bada işletim sistemini kullanan güncel telefon modellerinin Tizen güncellemesi alıp almayacağı ise şu an için bilinmiyor.  

     







  • Biz şimdi dolaylı yoldan da olsa MeeGo'mu kullanıcaz :D(bada) Şaka bi yana intel Nokia'nın elinden kaçırdıǧı fırsatı Samsung'la deǧerlendirmek istiyor.Sonuçta bada'nın gelişimi tek başına Samsung'a kalırsa işimiz var ama intel'le beraber mükemmel bir iş çıkabilir.Ayrıca Samsung mevcut badalı cihazları(Wave 1 ve 2) deǧerlendirebilir.Sonuçta bu cihazların donanımları eskimiş olsa da hala çoǧu cihazdan iyi durumdalar(1ghz Arm cortex A-8,512mb ram,PowerSGX 540).Ayrıca Samsung kendisini sadece Google'a emanet etmek istemez,intel ise pazarda işlemci olarak var olmanın yanı sıra yazılım olarakta var olmak istiyor.Kısacası bu iş büyük olaylara gebe.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert1907 -- 16 Ocak 2012; 0:24:30 >
  • Belliydi zaten bunun olacağı ve bekliyordum merakla bada lı olarak beni sevindiren tarafı şu samsung görünürde yine en iyi bildiği iş olan donanımla uğraşıp yazılımı işi bilene bırakacak ve bu vesileyle eğer gerekli destek sağlanırsa google a bir mesaj verecek sadece senin androidine bağlı değilim şeklinde tutarsa sistem o zaman bambaşka şeyler olir
  • badanın handikapı uygulama konusunda onun dışında bana göre android ve iostan daha kullanışlı bir sistem, samsung bünyesindeki uygulama geliştirici sayısını arttırsa çok güzel olcak ama o tizen ile birleşmeyi seçmiş bana göre gereksiz bir atılım
  • Wave I-II'ye Bada 2.0'ı vermeyi beceremediler daha. Off Samsung of.
  • Samsung badayı zaten tek başına götüremeyecekti. tizen ile birleştirmesi çok iyi olacak farklı birşeye daha yoğunlaşmayacak. güçlü yazılım geliştiricileri samsungun donanımıyla birleşince çok güzel bir işin ortaya çıkacağına inanıyorum.
  • Bir kaç ay öncesine kadar Meego sistemine en azından LG sahip çıksın onların kendine has işletim sistemi yok diyorlardı, Şimdi Samsung'a bu girişimi için laf edenler eğer ki böyle bir girişim yerine LG bu sistemi sahiplenip zirveye oynamaya başlasa Samsung'a etmedik laf bırakmazlardı.

    İnsan oğlu kısa vadede sadece kendisi için en iyisi yapılsın istiyor, bu denli büyük şirketlerin büyük ve ileriye yönelik projelerine anlam verememelerinin sebebi bu zaten.

    Tebrikler Samsung, çok akılcı bir girişim oldu bu.
  • bu işler ciddi işer. samsung ve intel bu işi başaramaz. android ve iosun bu denli olduğu ve microsoftun ciddi baskısıyla ancaa bu sistemler yürür.
  • inşallah önceki badaları da kapsar yok daha da samsunga bulaşmam zaten bada 1 yeterince beni bunalttı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oktayakgoz

    bu işler ciddi işer. samsung ve intel bu işi başaramaz. android ve iosun bu denli olduğu ve microsoftun ciddi baskısıyla ancaa bu sistemler yürür.

    Ne baskısı ya Microsoft Windows Phone işini eline yüzüne bulaştırdı adamlar mobil pazarda düzen tutturamadılar bu yüzden Nokia'yı kendilerine muhtaç edip batırmaya uǧraşıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • günümüzde işletim sistemi önemli olduğu kadar,bu sistemi destekleyen oyun ve uygulamalarda önemlidir,Tizen os çıkarsa muhtemelen samsung apps tarafından desteklenecektir,durum böyle olursa samsungun appsini mümkün olduğunca kuvvetlendirmesi gerekiyor yoksa tizen os dan beklenen cevabı alamazlar,ben bada 2 kullanıcısıyım sistemimden çok memnunum hem androide göre hem de ios a göre daha sofistike buluyorum ama gel gör ki appsi zayıf,örneğin n9 intelin meego sunu kullanmakta ama nokia tarafından meego ya verilen oyun ve uygulama desteği sanki intellle dalga geçer gibi çok yazık,sırf windowsla anlaştı diye meego yu görmemezlikten geldiler,nokia bu konuda vefasız davrandı,umarım samsung bu konuda ki ciddiyetini appsine yansıtır
  • Samsung ve işletim sistemi; uzak dursun ! iyi bir şey yapsa bile apple a meydan okuma gösterileri ile eline yüzüne bulaştırır. Sony alıp devam etseydi meego yu çok değişik şeyler olabilirdi
  • Geçen sene bu aylarda aldım wave 8500 modelini bir telefon 20-25 dakıka gecmesine rağmen hiç bir gps uydusuna bağlanamaz mı ? donmalar bir o kadar kendi kendine açılır kapanır tuş kilidi açılır kendim bizzat gözlemledim tuş kilidini açtı sonra gitti wifi yi devreye soktu sonra tuşları kilitledi daha neler neler cebimde tutmaya korkar oldum telefon bir şekilde kafasına göre takılmayı başarıyor olur olmaz birilerini arar neler neler tam 1 yıl katlandım fiyatına zaten değinmiyorum bile ondan da geçtim o fiyata rağmen 1 tanecik bile gps programı yüklü olmaz mı için herşer ücretli küçük rakamlarda değil hani memlekettin acemi bir iki forumcu arkadaşına kanıp aylardır bada 2 geliyor diye bas bas bagırmalarından elimde tutmuştum neyse ki degistirdim bada mı tovbe bir daha o kadar diyorum
  • Tizen; şuan hali hazırda bile kullanıcılara harika bir deneyim sunan Meego projesinin üzerine devam ettiriliyor, bir sürü geliştirici, Linux Vakfı, Intel ve Samsung projenin arkasında. Şimdi bir de Bada projesiyle birleştiriliyor; daha da büyüyor projenin kapsamı ve destekleri. Tizen'den çok ümitliyim. Elimizdeki bilgilere baktığımızda ortaya çok güzel bir yazılım çıkacağını düşünüyorum, Samsung'un ileri teknoloji donanımları ile de birleşince harika modeller görmemiz olası. Büyük bir merakla bekliyorum Tizen'i ve Tizen'li modelleri.
  • Tizen çok iyi ve düşük donanımla bile androidden daha iyi performans vericektir. Ortada sanal makina ile çalışan kodlar yok saf linux diyebiliriz.
    Ayrıca videoyu izleyin derim. Tizenle muhtemelen S3 de gelebilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezimuse -- 16 Ocak 2012; 2:02:44 >
  • Tizen ilk başta tek başlarına geliştirilmeye başlanan İntel tarafından Moblin, Nokia tarafından Maemo Linux tabanlı işletim sistemleri projelerinin birleştirilmiş hali olan MeeGo projesine, Nokia'nın attığı kazık(Yada yaptığı aptallık, bunu zaman gösterecek.) sonrasında Samsung'un ele aldığı projedir ve benim WebOS'dan sonra en ümitli olduğum projedir. HP'nin WebOS Linux Projesini bitirmesi hayal kırıklığı yaratmıştı. Bu Tizen'in ise Samsung'un geliştirdiği iOS'dan kesinlikle güzel olan(Benim görüşüm sadelik diyerek önümüze sundukları, App Listesi dışında hiçbir şey olmayan, kupkuru olan iOS güzel değildir. Benim görüşüm.), Android ile çok benzerlik gösteren ve çok hoş bir kullanım sunan Bada işletim sistemi ile birleşmesi ise gerçekten de güzel bir haber. Benim en merak ettiğim nokta; Nokia N9'u deneme fırsatı bulan kullanıcılar bileceklerdir ki MeeGo çok farklı bir işletim sistemi. Task Manager kullanış kısmında çok farklı bir yer tutuyordu ve kullanışı diğer işletim sistemlerine göre çok farklı ve yine bana göre çok başarılıydı. Ama ne yazık ki Nokia tarafından bu işletim sistemine olan destek kesildi. Benim en merak ettiğim Bada'da ki Notification Bar, Homescreen gibi özellikler ile MeeGo'nun en iddalı özelliklerinden biri olan Task Manager şeklini harmanlayıp önümüze nasıl bir işletim sistemi gelebileceği. Yukarıda ki @ezimuse arkadaşımızın paylaşdığı videodaki gibi olursa MeeGo'nun o Task Manager tarzını nasıl entegre edebilirler gerçekten merak ediyorum ve eğer güzel bir şekilde yapabilirler ise çok başarılı olabilir. Ayrıyetten Tizen'in Android gibi Dalvik Virtual Machine üzerinde değil, direk olarak saf Linux olması ise çok büyük bir artı. Tabi kide genellikle aynı dönemde çıkan telefonlara karşı piyasaya sürdüğü telefonların donanımsal olarak üstünlüğü bulunan Samsung firmasının Tizen projesi ile başarılı olabileceğini düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boltux -- 16 Ocak 2012; 2:53:30 >




  • Tizen ile ilgili yazdığım makalelere aşağıdaki adresten ulaşabilirsiniz:


    http://www.muharremtac.com/etiket/tizen



    Yararlı olması dileklerimle.
  • Şirketler açısından düşünüldüğünde dünyanın en büyük iki şirketi bir arada görmek vede meego gibi harika bir işletim sistemini geliştiren ardından nokiadan kazık yiyen büyük bir yazılımcı grubunun tizene kesinlikle başarı sağlayacağına şüphem yok. 6 Ay sonra bu platform üzerinde tizen OS nin adı geçicek sürekli. Bir aralar IOS nin geçtiği gibi geçicek. Çünkü basite alınabilecek bir proje değil. Bende samsung wave s8500 kullanıyorum vede hayatımda kullandığım en iyi telefon bu oldu. Tamam bir android yada ios gibi olduğundan bahsetmiyorum ancak telefon olduğu gibi özelleştirilebilir vede kolaylıkla yönetilebilir. Bir karmaşası yok. Hani androidin vede ios nin olmayanları harmanlanmış vede birleştirilmiş bir sistem. Bada 2.0 la galaxy S2 nin arayüzünü aldıda diyebilirim. Çok güzel oyunlar çıkmasada uygulamalar telefona taklalar attırmasada Bada başlı başına güzel bir platform. APPSTOREun gelişmesini herkez temenni ediyor. Zaten öyle birşey olmuş olsaydı bugün Badayı bir tizenle birleştirmenin gerekliliği duyulmazdı. Umarım Samsung arkasında durduğu badayı iyi yönlere götürmeyi hedefler. Çünkü bir iphone nun yada google gibi amerikan himayesi altındaki şirketlerin dünyayı domine etmesini vede tekelleşmesini ASLA istemem. Mükemmelsin samsung :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ezimuse

    Tizen çok iyi ve düşük donanımla bile androidden daha iyi performans vericektir. Ortada sanal makina ile çalışan kodlar yok saf linux diyebiliriz.
    Ayrıca videoyu izleyin derim. Tizenle muhtemelen S3 de gelebilir.



    S3 ün gelmesi çok zor Galaxy serisi Android e ait bir seri başka seri çıkarabilir veya wave ile devam eder




  • Nokia hakkını kaybetti.Samsung u tebrik etmek lazım.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.