Şimdi Ara

PowerVR 6 Serisi GPU'lar 20 kata kadar performans artışı vaad ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
4.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj



  •  

    Ortakları arasında Apple ve Intel gibi endüstri devi isimlerin de bulunduğu mobil GPU üreticisi Imagination, PowerVR ailesinin en yeni üyesi olan Rogue kod adlı Series6 grafik yongaları için tanıtımlarına hız veriyor. DirectX 10'a ek olarak DirectX 11 ve OpenGL ES 'Halti', OpenGL 3.x/4.x ve openCL 1.x gibi modern standartlara destek sunan yeni GPU serisinin ilk üyeleri iki işlem kümesine sahip olan G6200 ve dört işlem kümesine sahip olan G6400.

     

    Yapılan açıklamalara göre yeni grafik yongaları, akıllı telefonlar ve tabletler için kullanılan mevcut grafik çözümleriyle kıyaslandığında 20 kata kadar daha yüksek performans sunacaklar. Performans anlamında daha spesifik olmak gerekirsek yeni GPU tasarımı ile 100 GigaFLOP'un üzerinde işlem gücü sunulması ve çok çekirdekli tasarımlarla bu seviyenin TeraFLOP seviyesine kadar ölçeklendirilmesi bekleniyor. Imagination yetkilileri GPU mimarisinde güç, bantgenişliği ve verimlilik konularında yeni bir standart getirdiklerini söylüyorlar. Rogue mimarisinden emin olduklarını söyleyen Rogue, açık teknoloji avantajı ve güçlü bir yol haritasına sahip olduklarına vurgu yapıyor. Rogue mimarisini temel alan Series6 grafik yongaları, aralarında Texas Instrumentes ve Apple'ın da yer aldığı çok sayıda firma tarafından lisanslanmış durumda. 

     







  • pc için üretilecek olan bir yongayı cep telefonu yongası ile karşılaşrtırıp 20 kat daha hızlı bu demek, bir savaş uçağı ile toyota auris'i karşılaştırmak gibi saçma bir iş.
  • Güzünümüzde oldukça güzel ve bir o kadar hızlı gelişmeler yaşanıyor yakında mobilite her şeyiyle hayatımızı saracağa benziyor. Hem ARM işlemcilerin işlem gücü, çekirdek sayısı inanılmaz hızlı biçimde artıyor hem de bu işlemcilere dahil olan GPU'lar birden bire 20-30 kat daha güçlü hale geliyor. Bu gidişle ARM her yerde hakim olacağa beziyor. Yakında İntel ve AMD gibi saf performans işlemcilerini bile devirecek düzeye gelebilecekleri şimdiden belli, OpenGL yanında Direct X 11 desteği sunması ve Microfot'un dahi bunun farkına varıp Win 8'i daha çok mobil özellikleriyle ön plana çıkartıp ve ARM desteğiyle piyasa sürmesi, yeni konsollarda dahi ARM'ın hakim olacağı haberleri ileride yaşanacak büyük çaplı değişimin habercisi niteliğinde. Belli ki ileride sadece alacağımız küçükcük bir aygıtla (ki benzerleri çok güçlü olmasada piyasada var) hem oyun ihtiyacımızı hem günlük ihtiyaçlarımızı hem de iş için gerekli tüm ihtiyacaçlarımızı tek aygıt üzerinde hem ucuz hem daha az enerji tüketimiyle hem de üst düzey bir kalitede elde edebileceğiz. Şimdiden kulağa hoş geliyor fakat bunlar yanında birde bulut sistemler ve bunlar hakkında teorilerim var bakalım ne olacak onu zaman gösterecek ama şunu kesinlikle biliyorum ki artık teknoljik gelişmelerin önüne geçmek hatta bu hızlı değişime ayak uydurabilmek gerçekten zor tüm olanların biz tüketicilere yaraması dileğiyle...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Brumack

    pc için üretilecek olan bir yongayı cep telefonu yongası ile karşılaşrtırıp 20 kat daha hızlı bu demek, bir savaş uçağı ile toyota aurisi karşılaştırmak gibi saçma bir iş.


    Bu haberin neresinde PC ibaresi var?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pardus Linux

    Güzünümüzde oldukça güzel ve bir o kadar hızlı gelişmeler yaşanıyor yakında mobilite her şeyiyle hayatımızı saracağa benziyor. Hem ARM işlemcilerin işlem gücü, çekirdek sayısı inanılmaz hızlı biçimde artıyor hem de bu işlemcilere dahil olan GPUlar birden bire 20-30 kat daha güçlü hale geliyor. Bu gidişle ARM her yerde hakim olacağa beziyor. Yakında İntel ve AMD gibi saf performans işlemcilerini bile devirecek düzeye gelebilecekleri şimdiden belli, OpenGL yanında Direct X 11 desteği sunması ve Microfotun dahi bunun farkına varıp Win 8i daha çok mobil özellikleriyle ön plana çıkartıp ve ARM desteğiyle piyasa sürmesi, yeni konsollarda dahi ARMın hakim olacağı haberleri ileride yaşanacak büyük çaplı değişimin habercisi niteliğinde. Belli ki ileride sadece alacağımız küçükcük bir aygıtla (ki benzerleri çok güçlü olmasada piyasada var) hem oyun ihtiyacımızı hem günlük ihtiyaçlarımızı hem de iş için gerekli tüm ihtiyacaçlarımızı tek aygıt üzerinde hem ucuz hem daha az enerji tüketimiyle hem de üst düzey bir kalitede elde edebileceğiz. Şimdiden kulağa hoş geliyor fakat bunlar yanında birde bulut sistemler ve bunlar hakkında teorilerim var bakalım ne olacak onu zaman gösterecek ama şunu kesinlikle biliyorum ki artık teknoljik gelişmelerin önüne geçmek hatta bu hızlı değişime ayak uydurabilmek gerçekten zor tüm olanların biz tüketicilere yaraması dileğiyle...


    her cihazın yeri ayrı gelin 1 sayfalık word belgesini siz telefonda hazırlayın ben pcde bakalım hangisi daha üst düzey olcak, veya kısa bir video işleme işlemini gerçekleştirelim masaüstü işlemcileri bile zorlanırken bu işlemde telefon ne olur düşünemiyorum yani kısaca pclerin yerini doldurması beklenemez ve batarya problemi çözülmediği sürece de bu donanımların önü tıkalı




  • Şimdiden gözümde canlanmaya başladı Apple ipad 4 de powerVR 6 kullanıcak...
  • Oyunlarda DX API'si kullanılırsa o performans farkı zaten otomatikmen ortadan kalkar.. hatta daha bile düşer..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: artcraft35

    quote:

    Orijinalden alıntı: Pardus LinuxGüzünümüzde oldukça güzel ve bir o kadar hızlı gelişmeler yaşanıyor yakında mobilite her şeyiyle hayatımızı saracağa benziyor. Hem ARM işlemcilerin işlem gücü, çekirdek sayısı inanılmaz hızlı biçimde artıyor hem de bu işlemcilere dahil olan GPUlar birden bire 20-30 kat daha güçlü hale geliyor. Bu gidişle ARM her yerde hakim olacağa beziyor. Yakında İntel ve AMD gibi saf performans işlemcilerini bile devirecek düzeye gelebilecekleri şimdiden belli, OpenGL yanında Direct X 11 desteği sunması ve Microfotun dahi bunun farkına varıp Win 8i daha çok mobil özellikleriyle ön plana çıkartıp ve ARM desteğiyle piyasa sürmesi, yeni konsollarda dahi ARMın hakim olacağı haberleri ileride yaşanacak büyük çaplı değişimin habercisi niteliğinde. Belli ki ileride sadece alacağımız küçükcük bir aygıtla (ki benzerleri çok güçlü olmasada piyasada var) hem oyun ihtiyacımızı hem günlük ihtiyaçlarımızı hem de iş için gerekli tüm ihtiyacaçlarımızı tek aygıt üzerinde hem ucuz hem daha az enerji tüketimiyle hem de üst düzey bir kalitede elde edebileceğiz. Şimdiden kulağa hoş geliyor fakat bunlar yanında birde bulut sistemler ve bunlar hakkında teorilerim var bakalım ne olacak onu zaman gösterecek ama şunu kesinlikle biliyorum ki artık teknoljik gelişmelerin önüne geçmek hatta bu hızlı değişime ayak uydurabilmek gerçekten zor tüm olanların biz tüketicilere yaraması dileğiyle...
    her cihazın yeri ayrı gelin 1 sayfalık word belgesini siz telefonda hazırlayın ben pcde bakalım hangisi daha üst düzey olcak, veya kısa bir video işleme işlemini gerçekleştirelim masaüstü işlemcileri bile zorlanırken bu işlemde telefon ne olur düşünemiyorum yani kısaca pclerin yerini doldurması beklenemez ve batarya problemi çözülmediği sürece de bu donanımların önü tıkalı

    arm işlemcilerinde pc pazarında yeri ne olur bilemeyecem fakat sunucu pazarında önemli bir yer edineceğine kesin gözüyle bakıyorum.
    bknzhttp://www.donanimhaber.com/hazir-pc/haberleri/iste-HPnin-ARM-islemcili-yeni-sunucusu.htm




  • pc deki kadar hızlı hale gelmesi biraz zor
  • ucuz olsun farklı firma olsun sırf desteklemek için kullanırım ayrıca amd ve nvidia gpu teknolojisinde çok fazla geri kalmaz çünkü adamlar sadece aynı kartı ram hızı ve nm düşürerek 3- 5 yıl satmalarına sinir oluyorum

    örnek 1 - 4670 - 5670 - 6670 - 7670 hepsi aynı ( daha komiği HD4670 DDR5 28nm PCI Express 3.0 yapın 7670 aynı performansa sahip olmasa gelin yanıma )

    Örnek 2 - 9600GT ( bukalemun gibi 128 bit 192bit 256bit ddr3 ddr2 512MB 768MB 1GB 59watt 90watt 9600GS girmediği şekil yok) 9600GT DDR5 ram hızlarını yükseltin GTS 450 olur

    Teknolojik olarak ekran kartları gelişme göstermiyor aksine geriye gidiyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 16 Ocak 2012; 9:44:04 >
  • bazıları pc mc demiş ne alakaysa olay güç tüketiminde batarya meselesi 20 kat performansı tüketilen birim güç tüketimi başına düşen performansı arttıdırysa başarılıdır ama performans artışına karşılık güç tüketimi de aynı oranda artıyosa mimari değiştirmenin bi espirisi yoktur yoksa mevcut mimariyi modlar çekirdek hızlarını uçurur yine sunarsın ama ortada batarya kalır mı orası meçhul. nm küçültme ve yeni mimari tasarlamanın getirdiği 20 kat artış çok normaldir ultra mobil segmenti için.
  • 2 sene önce "PC tarih olacak, akıllı telefonlar o kadar gelişecek ki artık PC yerine onu kullanacağız. Herkesin evinde ve iş yerinde docking station lar olacak. Ona bağlı da klavye mouse hoparlör ve monitörler olacak. Eve gelip üzerine taktığımızda PC ye dönüşecek" dediğimde forum ahalisi bana ağzını bırakıp başka yeriyle gülmüş ve "Pil yetmez öyle şey olmaz" demişti.

    Apple Hidrojen Pil için patenti aldı bile.
    Ben yine de şu videoyu bir daha atayım da bakalım gülen olacak mı yine bana. Olursa da artık 1-2 sene içinde o kişiyi bulur ben de ona gülerim.

    www.youtube.com/watch?v=uEb-DICYCgg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OverClocK1ng -- 16 Ocak 2012; 12:07:55 >




  • guzel gelismede mobil grafik kartlari tamamda artik firmalar yavas yavas birazda pillere el atsalar daha iyi olcak hala 1 gunde bitiyor pil.
  • Biraz zor fakat imagination bu isin ustesinden gelecek tek firmadir.

    Bosuna reklam yapmazlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Brumack

    pc için üretilecek olan bir yongayı cep telefonu yongası ile karşılaşrtırıp 20 kat daha hızlı bu demek, bir savaş uçağı ile toyota aurisi karşılaştırmak gibi saçma bir iş.


    İyi okumamışsın galiba! akıllı telefonlar ve tabletler için kullanılan mevcut grafik çözümleriyle kıyaslandığında 20 kata kadar daha yüksek performans sunacaklar.
  • 1 teraflop değeri aslında bir hayli güçlü bir iddaa bundan 2 sene önce çıkan tek gpu lu ekran kartlarının en kuvvetlisi bile(TFlop bazında) ATI de 1,2 TFlop iken bu sene kullanılmaya başlayacak bir mobil üründe 1 Tflop sevviyesinde işlem gücü görmek gerçekten büyük bir olay... bu mobil teknoloji nereye gidecek çok merak ediyorum heleki günümüz ekran kartlarında bu denli sıçramalar göremezken bu mobil platformda ki bu sıçramalar nereye gidecek onuda merak ediyorum...
    hele bir de mobil cihazlar için full hd tv lere full hd görüntü aktarımı ve yavaş yavaş çıkan oyun kontrollerinide(gamepad vs.) düşünürsek ben konsol platformunun sonunu hiç iyi görmüyorum...
  • power vr ın yaptığı 5 senelik yol haritası sonunda 20 kat artış.makul gibi.
  • arkasında intel apple texas varmış, sırtları yere değmez artık
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.