Şimdi Ara

OTOMATİK VİTES ARIZALARI VE ÇÖZÜMLERİ (127. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
11 Misafir (2 Mobil) - 9 Masaüstü2 Mobil
5 sn
3.596
Cevap
244
Favori
1.190.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 125126127128129
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar aracım otomatik vw bora. vitesi d konumuna getirince arabada hiç hareketlenme olmuyor. 1e takınca 30 cm kadar gidiyor sonra duruyor. geri viteste sıkıntı yok, direkt hareket ediyor. sıkıntısı ne olabilir???
  • Merhabalar
    Aracım chevrolet cruze 2011 ls
    Vites geçişlerinde araç kendini öne atıyor ve bazen sarsıntısı bir şekilde oluşuyor geçişler. Yapmam gereken nedir acaba?
    Şimdiden teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 01018 kullanıcısına yanıt
    Kalkış kavrama balatası ve Kalkış pistonu arızalanmıştır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2013 kasa opel astra 1.6 benzinli triptonik arac aldı arkadısım yalnız aracı R ye takınca cat dıye ses çıkıyor sebebi ne olabilir
  • Arkadaslar kolay gelsin 2007 model yaris 1.4dizel yari otomatik aracim. Var 148 binde aracim özellikle klima acikken ya da 50-100 km geçince vites geçişlerinde tak tak ses yapiyor ilk başlarda yarı otomatik normal dedim fakat bugun uzun yol yaptim klima acik ve ses iyice belirgenleşti özellikle 2. Ve 3. Vitese geçerken daha cok cıkıyor sanki gazpedalına çekicle vuruyor gibide hissettiriyor sanayide ustaya gösterdim şanzıman yağındandır litresi 30 lira dedi fakat güvenemedim burdaki orjinal serviste cok kotu ve pahalı sizce gerçekten yağ dan mıdır yoksa dikkat etmem gereken başka birşey varmı daha kötü olsun istemiyorum araç şimdiden teşekkürler.

    ==>Arkadaslar şanzıman yagına baktırdım sapsarı aktı 7 yıllık arac olmasına rağmen usta bilgisayara bağlayip vites geçiş ayarlarini yeniden ayarladi hala olmadi bi test daha yapicam dedi bana debriyaj gibi geliyor fakat başına gelen varsa söylerse cok sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • merhabalar arkadaşlar, malum aracımı 1.5 ay önce aldım 2006 LAGUMA II 2.0 T Dynamique OV 167000 km de ve ilk otomatik aracım tabi insan bilmediği konularda hem tedirgin hem ön yargılı oluyor. artık interned ortamında bir çok konuyu google amca aracılığıyla tecrübe sahiplerinden öğrenmek kolay..
    aracımda bazı sıkıntılar var kafamı baya meşgul ediyor bu konularda yardımlarınızı bekliyorum. arabayı aldığım kişi şanzımanda bazı sorunlar olduğu için servise gider abi bu aracın şanzıman yağı değişmez ömürlük derler sadece arıza yaparda sökülürse yağ değişir derler ama adam yağ değişimi ister bu kezde uygun yağımız yok derler (bunu diyen yetkili servis) arkadaş bu kez özel servise gider bana söylediğine göre 2 yada 3 tane selenoid değişir yağ değişimi yapılır (içinden çamura benzer yağ çıkar..değişim yaklaşık 148000 km deyken ama alttan tapa açılarak ve bir kez yapılır) araç da bayağı bir düzelme olur. tabi aradan bir zaman sonra arabayı ben aldım. bazen kalkarken sert vuruntulu kalkıyor, vites geçişini bazen hissediyorum ama stop edip çalıştırınca sorun yok, bazende trafikte ayagınız firende beklerken ileri gidecek gibi vuruntu oluyor, tabi bunlar çok sık olmuyor. özel serviste araç bilgisayara bağlandı ve aşağıdaki mesajlar okundu.

    Duruşta depriyaj işlevi DF105

    1Def C1 depriyaj geçirilmiş

    açıklaması yazılıydı ve ustam diğer uyarılara baktı araç kontrol ünitelerinin bir çoğu hataya düşmüş usta aküde zayıflama oldumu diye sordu bende hayır ama lpg filitresi değişiminde tedbir için + kutup söküldü yaklaşık yarım saat sürdü dedim tamam ondan olmuştur diyerek tüm hataları sildi işin ilginci hiç arıza lambasının yanmaması. şanzıman konusunda yorumlarınızı bekliyorum, aracın kitapçığında şanzımanla ilgili hiçbir açıklama yok kaç litre yağ alır, yağ numarası nedir, kaç km de değişir tık yok.. bunları bilenler cevaplarsa sevinirim. neyseki google amca var bazı şeyleri oradan öğrendim servisin sonsuz ömürlü yağ olarak baktığı olayın salakça bir şey olduğunu öğrendim en azından... ben tekrar yağ değişimi yaptırmayı düşünüyorum ama motorcular bu işi bilmiyor şanzımancıya git diyorlar haklılar, şu anda ne yapmalıyım bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. saygılarımla.




  • Sayın abiler yok mu sorunumdan anlayan yol gösterecek birisi. 2004 golf 5 6 ileri triptonik şanzımanlı 122.000 de aracım var. Sorun araba soğukken yani ilk marştan yarım saat 1 saat geçene kadar 2.ci vitese geçerken 2 kere 3.cü vitese geçerken 1 kere öne atma oluyor. Bazende frene basıp yavaşlarken 4 ten 3 e geçiş esnasında motor freni yapar gibi oluyor. 115.000 km civarında yağ filtre Değişimi yapılmış. Istanbulda yaşıyorum. Nerde kime nasıl yaptırabilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • anatamirci A kullanıcısına yanıt
    İyi günler aracınızın şanzıman yağ bakımı her 80bin km bir yapılması gerekir.şehir içi kullanımlarında ise 50bin km şanzıman yağı değişmesi gerekir.Ömürlük yağ diye birşey yoktur.Aracınız dextron3 şanzıman yağı kullanır.8lt şanzıman yağ kapasitesi vardır.Veya mobil320 kullanabilirsiniz.
    kavrama hatalarınız hidrolik beyin problemleridir.iyi günler dileriz.

    https://www.facebook.com/1489183898015049/videos/vb.1489183898015049/1526828340917271/?type=2&theater



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hydratest-türkiye -- 1 Eylül 2015; 11:26:21 >
  • Otomatik şanzıman ve hidrolik beyin revizyonları videolarımız

    www.hydratest-turkiye.com


    https://www.facebook.com/pages/Otomatik-%C5%9Fanz%C4%B1man-Hidrolik-beyin-revizyon-ve-tamir-servisi/1489183898015049?sk=videos



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hydratest-türkiye -- 1 Eylül 2015; 11:17:11 >




  • @hydratest-türkiye bildiğiniz üzere vectra c'lerde aisin sn55-50 şansıman kullanılmakta ve internetten okuduğuma göre bu şansımanda sadece mobil atf 3309 yağı kullanılması gerekiyor diyorlar. diğer yağlar pek randıman vermiyormuş. bu yağda ülkemizde pek bulunmuyor. bunun yerine konulabilecek bir yağ varmı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yalzen

    Ustam kolay gelsin 2007 model yaris 1.4dizel yari otomatik aracim. Var 148 binde aracim özellikle klima acikken ya da 50-100 km geçince vites geçişlerinde tak tak ses yapiyor ilk başlarda yarı otomatik normal dedim fakat bugun uzun yol yaptim klima acik ve ses iyice belirgenleşti özellikle 2. Ve 3. Vitese geçerken daha cok cıkıyor sanki gazpedalına çekicle vuruyor gibide hissettiriyor sanayide ustaya gösterdim şanzıman yağındandır litresi 30 lira dedi fakat güvenemedim burdaki orjinal serviste cok kotu ve pahalı sizce gerçekten yağ dan mıdır yoksa dikkat etmem gereken başka birşey varmı daha kötü olsun istemiyorum araç şimdiden teşekkürler.

    Usta bana ne diyorsun?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ALDIK SORMADIĞIMIZ ETMEDİĞİMİZ YER KALMADI ARABAM E200 96 model 280.000 ARABAYI ROLANTİDE KULLNIRKEN VİTESTEN ÇIKIYO GİBİ GAZ BOŞTAYMIŞ GİBİ OLUYOR BASIYOSUN SADECE DEVİR İBRESİ ÇIKIYO ÇOK BASINCA Bİ ANDA TUTNUYOR VE SENİ KOLTUĞA YAPIŞRIYO GERİ VİTESE KOYUYORUZ NOMALDE YAVASCA GİTMESİ GEREK AMA AMA 3-4 DEVİRDEN SONRA KAVRIYOR YAĞI NORMAL KAÇAK YOK YENİ YAĞ FLİTRE DEĞİŞTİK AYNI YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİNŞRİM TEŞEKKÜRLER.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çözüm kamil usta kullanıcısına yanıt
    merhaba kamil usta 2000 model 1.4 otomatik polo comfortline aracımın şanzımanı soğutucudan su almış 4 defa şanzıman değiştirdik. şu anda aracım viteslere geçiyor fakat ilk kalkışta 3. viteste kalkıyormuş gibi zorlanıyor. birde vites düşürürken rampada arada bir vuruyor. elektrik tesisatından beynine kadar baktırdım. selenoid 6 arızası veriyor ve silmiyor.şanzıman elektrik beynini değiştirdiğimizde selenoid 3 arızası verdi.beyni ölçtüklerinde beyinde arıza çıkmıyor. ne yapacağımı bilmiyorum artık. bana acilen yardımcı olursanız sevinirim...
  • 1996 Mazda Lantis 1.8 otomatik araç almak istiyorum otomatik şanz. sorun çıkartırmı binmek için alacağım hatta aracı da buldum ama kafamdaki tek soru işareti bu lütfen yardımcı olun
  • Merhabalar 2009 model BMW 116i sahibiyim araç 58.000'de, aracın otomatik kullanımında bir sorunum yok fakat manuele geçirmek için vitesi sola çektiğimde (şanzuman steptronic) araç tepki vermemeye başladı bu sebepten manuel veya sport konumda kullanamıyorum sizce sorun ne olabilir??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jhun116 -- 6 Eylül 2015; 12:22:37 >
  • Bilgisayarda arıza kodu veriyormu ? Varsa paylaşabilirmisiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilgisayarda arıza kodu vermiyor, otomatik modda vites geçişleri gayet yolunda ..
  • Değerli Ustalar merhaba,

    2004 marka peugeot 206 xt otomatik vites benzimli+lpg bir araç sahbiyim. 76 bin km olan aracımın şanzıman yağini yeni değiştirdim ancak 3 litre yağ değişimi gerçekleşti.

    Ana sorunum şöyle: Araç 2. vitesten 3. vitese geçerken hemen atmıyor bazen 3500 devirde atıyor bazen bekliyor atmıyor bazende seri bir şekilde geçiyor. Bu konu ile ilgili önerileriniz rica ediyorum.
    Çoğu zaman triptroniğe alıp öyle 3 vitese geçiş sağlıyorum.

    Teşekkürler.
  • Lacetti 2008 otomatik şanzımana su giriyo
    Isınınca ciddi anlamda güçten düşüyo
    Problem nedir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 125126127128129
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.