Şimdi Ara

OTOMATİK VİTES ARIZALARI VE ÇÖZÜMLERİ (103. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.597
Cevap
244
Favori
1.190.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 101102103104105
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhabalar benim 2001 model golf 4 1.6 AKL motor 8 valf tam otomatik şanzıman arabam var arabanın kilometresi 186000 de 1 ay oldu alalı henüz istanbuldan ankaraya gelirken yaklaşık 800 kilometre geldim hiçbir problemim yoktu ankara'da vites geçişleri sarsıntılı ve vuruntulu bir şekilde geçmeye başladı bunun üzerine arabayı ankara şaşmaz oto sanayiye götürdüm arabanın şanzımanı revize olması gerektiğini söylediler ve şanzıman revizyon oldu neyse arabayı ankaradan tokata getirdim yaklaşık 3 gün hiçbir problemim yoktu son 3 gündür araba P den konumundan D konumuna aldığım zaman araba birinci viteste kalkıyor yaklaşık 20 kilometre hızın üzerine çıkmıyor ve devir 4000 5000 ede ciksa araba hızlanmıyor ve vites değiştirmiyor bunun üzerine arabayı bilgisayara bağlattım ve 2 tane hata kodu verdi
    Bunlar 0119 arac hiz sensoru sinyal yok diyor ikincisi de 04A8 konverter kopruleme mekanik ariza diyor benim soracagim soru benden onceki sahibi G38 hata kodu veren sanziman devir sensorunu degistirmis simdi bilgisayardaki hata arac hiz sensoru gene bu ayni sensormu yoksa baska mi bildigim arac hiz sensoruyle sanziman devir sensoru farkli birinin kodu G38 digeri G68(arac hiz sensoru ne yapmam lazim sorun nedir nasil duzelir bilmiyorum arabadan buz gibi sogudum at arabasi kadar kiymeti kalmadi gozumde ustalarimdan cok acil yardim ve bilgi bekliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • birde arabanın araç bilgisayarı yakıt tüketimini 52 litre gösteriyor 100 kilometrede aracın sıcaklığını da normal hava sıcaklığı 10 derece olmasına rağmen eksi 25 eksi 20 gösteriyor birde akü akünün kendi üzerindeki yeşil ışığı yanmıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • birde araba yeni az önce çalıştırdım araba benzinde iken bir iki kez vites değiştirdi daha sonra kırmızı ışıkta beklemek yaptığım zaman araba kırmızı ışıkta kalktıktan sonra tekrar birinci viteste gitmeye başladı ve gaza basıyorum devir yükseliyor fakat araç vites değiştirmiyor yani hem lpg de hemde benzinde aynı problemle karşılaştım valla ne yapacağız bilemiyorum çok çaresiz kaldık bir sürü de para harcadık ne yapacağız bilemiyorum kalıcı bir çözüm bulabilirmiyiz bu aynı sorunla karşılaşan kardeşlerim varsa bilgi paylaşırsanız çok memnun olurum hepinize iyi akşamlar hoşçakalın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ankaradaki yaptırdığım ustanın bana dediğine göre arabanın şanzımanı nın içerisindeki plakalar balatalar pistonlar ve tork konvertör içindeki parçaları değiştirilmiş aracın elektronik beyninde yani selenoid lerin olduğu beyinde herhangi bir program yok demişti şanzımanın yağı değişti keçeleri contaları filan her neyse hepsini yaptırdık vites geçişleri güzeldi ama bu son yaşadığım problemi çok moralimi bozdu ne yapacağım bilemiyorum aynı sorunla veyahut benzer problemle karşılaşan kardeşlerimden ve ustalarından çok acil yardım ve bilgi paylaşımı bekliyorum hoşçakalın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba adim Zafer golf3 (1996) arizasi icin buradayim. Arabayi 6 aydir vuruntu drdikleri sekilde kullandim. Su andaki durumu, calistiriyorum N'nin disinda diger butun viteslerde sert (sarsintili) bir sekilde stop ediyor. Sanziman arizasi diyorlar 2000-3500 tl den bahsediyorlar. Danisabilecegim kim var acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ladrup L kullanıcısına yanıt
    Sanziman revizyon edilecek beyni filsn yikiyorlar ben ankarada yaptirdim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimseden ses seda yokmu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burrak_66 B kullanıcısına yanıt
    Merhaba
    Anlattıgınız olay hız sensöründen yapar kesinlikle orjinal veya febi marka olsun contası yeşil olsun.Şaşmazda kime götürdünüz aracı?
    Yag filtre degişimi oldumu beyni söküp selenoidleri temizleyip kontrolunu yaptılarmı.Daha önce şanzıman revizyon görmüşmü?
  • Merhaba
    Aracınızın km kaç?Yagın durumu ne?
    işçilik ,selenoid takımı 7 adet,Balata takımı,pleyd,Tork konvektör bakımı,yag,filtre

    Elektronik tamiri gibi parçaları usta degiştirir yazar degiştirmez yazar şansına ve yapan ustanın vicdanına kaldın

     OTOMATİK VİTES ARIZALARI VE ÇÖZÜMLERİ

    sizin aracın şanzımanı
  • forumlara katılan arkadaşların varsa kendi bilgilerini yazmaları, yok konuyla ilgili yabancı bir kaynaktan google tercümesi yoluyla paylaşım yapıyorlarsa orijinal makaleyi aldıkları kaynağı açıklamaları gerekir. kendi bilgisiymiş gibi saçma sapan bir tercümeyi burada yayınlamak etik olmaz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • lidertv L kullanıcısına yanıt
    Merhaba
    Kim yapıyorsa adını ver.Kronik problemlerde yabancı kaynagın sadece linkini veriyor arkadaşlar.Siz o zaman etik olan yorumunuzu yapın insanlar yararlansın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lidertv

    forumlara katılan arkadaşların varsa kendi bilgilerini yazmaları, yok konuyla ilgili yabancı bir kaynaktan google tercümesi yoluyla paylaşım yapıyorlarsa orijinal makaleyi aldıkları kaynağı açıklamaları gerekir. kendi bilgisiymiş gibi saçma sapan bir tercümeyi burada yayınlamak etik olmaz.

    09.06.2010'da üye olmuş. Bunu yazmak için 4 yıldan fazla beklemiş

    Bazen hiçbir bilgi verilmemesindense google tercüme ile bilgi verilmesi daha iyidir.

    Bu arada kimi kast ettiğini de yazsaydın daha iyi olurmuş. Sonuçta ne @carevellevedat hocam ne de ben burda tutup da google tercüme ile bir tek yazı dahi yazmamışızdır. Tamamen kendi bilgi ve deneyimlerimizle yazıyoruz.




  • Hocam nerelerdesin iyisisin?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba;

    birkaç gün önce 2002 golf otomatik aldım. alırkende 3 tane motor ustasına gösterdim şanzımanın iyi olduğunu söylediler. ilk defa bugün 25 km lik bir yolda deneme şansım oldu ve şöyle bir sorun ile karşılaştım. virajı dönmek için yavaşladığımda ve döndükten sonra gaza bastığımda araç biranda hızlıca öne atılıyor Yani döndükten sonra gaza basıyorum hafif bekliyor sanki boşta gaza basmışım gibi ve ani şekilde vitese geçmiş gibi öne fırlıyor vuruntu yaparak. 3 gündür kullanıyorum ve sadece 2 sefer geldi başıma. birincisi çok önemli değil ama ikincisi epey sertti. aldığım kişi şanzıman yağını 15 bin km önce değiştirdiğini söyledi. bu başlıkta yazılan yazıları okudum daha önce meteg ve kamil ustaya sorulmuş fakat sanıyorum yoğunluklarından sebep cevap vermemişler yada en azından benim okuduğum sayfalarda cevap yoktu.lütfen bilenler yada daha önce başına gelenler yardım etsin büyük masraflar ile karşılaşmak istemiyorum hepinize saygılar. birde kocaelide tavsiye edebileceğiniz usta varmıdır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: carevellevedat

    Hocam nerelerdesin iyisisin?

    Buralardayız da pek zamanımız olmuyor hocam.



    @Burrak_66 sen de o kodlarla birlikte şanzumanı revize ettirdiğin yere gidip sorunu düzeltmelerini istemelisin. Tahminimce bir kucak dolusu para bayılmışsındır. Doğal olarak ücretsiz yapmaları lazım. ayrıca ustaya da suç bulmamak lazım; gözünden bir şeyler kaçmış olabilir.
  • carevellevedat kullanıcısına yanıt
    Vedat arkadaşım ben dün gece 1. sayfayı okurken ( konunun 69 sayfaya kadar ilerlediğinin farkına varmadığımdan, herhalde uyku sersemliğinden) bu mesajımı gönderdim. isteyen o sayfaya göz atarsa mesajımı neden yazdığımı anlar. bu benim DH deki ilk mesajımdı maalesef iki arkadaşın alayına muhatap oldu. üyesi olduğum TCT (toyotaclubtürkiye) de merak edenler mesajlarımı görebilir ayrıca araba meraklıları içinde sahibi olduğum toyotadostları sitemde de ilgilenebilecekleri paylaşımlarım var. herkese gönülden sevgi ve saygılarımı sunarım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • MuratbanK kullanıcısına yanıt
    hakikaten çok komik üye olunan tarih ile mesajda bahsi geçen konunun tarihini ölçümlemek enteresan.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lidertv

    hakikaten çok komik üye olunan tarih ile mesajda bahsi geçen konunun tarihini ölçümlemek enteresan.

    Kast ettiğin kişiyi söylemeden genelleyerek yazarsan bizlerin emeklerini kenara atmış olursun ve 69 sayfa okuyup sonraki sayfalara bakmadan o genellemeyi yaparsan yine bizlerin emeklerini kenara atmış olursun. Bu durumda da benim yaptığım ölçüt senin yaptığın ölçütten daha komik olmaz.
  • carevellevedat kullanıcısına yanıt
    Aracı ben yarı otomatik gibi kullanıyorum. 250 km gittim hiç sorun çıkmadı. Arabayı dinler devri iyi ayarlarsan sorun çıkmıyor. ama yaptıracağım. denizlide bir usta varmış. Şimdilik galeride bekliyor. Ne kadar masrafı çıkar? bahsettiğiniz bakımların (yaklaşık)
  • MuratbanK kullanıcısına yanıt
    benden 69 sayfayı okumamı bekliyorsunda üç beş satır yukarıda Vedat arkadaşa yazdığım cevabı okumuyorsun, benim isim vermememe takmışsın biraz düşünürsen kimseyi incitmeme sebebiyle isim vermediğimi anlaman lazım. üstelik de forumda gayet güzel yazılarınız ve paylaşımlarınız olduğu halde sizlerin bu mesajımdan alınmanıza mana veremedim, kasteddiğim arkadaştan henüz tık yokken.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 101102103104105
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.