Şimdi Ara

iMac Core Duo; Intel işlemcili Mac'ler sahnede

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
3.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Apple'ın geçtiğimiz sene yeni nesil Macintosh'larda Intel bazlı işlemciler kullanacağını açıklaması donanım dünyasında heyecan ve merak uyandıran gelişmelerdendi. PowerPC işlemci kullanan eski versiyonlarına göre performansları merak konusu olan yeni nesil Intel bazlı Macintoshlar görücüye çıkmaya başladılar. Macworld 2006'da tanıtılan ve satışına başlanan iMac Core Duo, kullanıcıların yeni Maclerin neler yapabileceği hakkında bilgi sahibi olmalarını sağladı. Diz üstü pazarında ise MacBook Pro şubat ayı içerisinde piyasada olacak.

    Satışına başlanmış olan iMac Core Duo, Intel'in 65nm üretim süreci ile ürettiği ve yeni taşınabilir platformu olan Centrino Core Duo(NAPA)'da da kullanacağı Core Duo işlemcileri kullanmakta. Core Duo, yeni Yonah mimarisine sahip, çift çekirdekli, çekirdeklerin ortak paylaştıkları 2MB L2 tampon belleği bulunan, 32bit bir işlemci. Kullanıcıların merak ettikleri performans konusuna gelirsek Apple'ın berlirttiğine Core Duo T2500 (2GHz) işlemcili yeni nesil iMac, bir önceki nesil PowerPC işlemcili iMac G5'e (2.1GHz) göre 2 kat daha daha hızlı çalışmakta.

    Mac OS X'in Intel bazlı işlemciler için geliştirilen sürümünü kullanan yeni iMac Core Duo'da eğer bir Mac kullanıcısıysanız yeni gelen performans dışında hiç bir eksiklik hissetmeyeceksiniz. Apple, PowerPC işlemcilerden Intel'e geçiş esnasında kullanıcıların ellerinde bulunan yazılımların çalışmaya devam edebilmeleri için Rosetta adını verdiği bir teknoloji geliştirmiş.

    Rosetta sayesinde PowerPC bazlı geliştirilmiş bir çok yazılım Intel işlemci kullanan Mac OS X altında da sorunsuz ve hızlı bir şekilde çalıştırılabilmekte. Rosetta işletim sistemi ile program arasında kalan bir emulasyon programından daha çok işletim sisteminin desteklediği komut dizisi olarak düşünülebilir. PowerPC tabanlı programların verdiği komutları işletim sisteminin anlayıp yerine getirmesini sağlayan teknoloji bir çok yazılımı sorunsuz çalıştırabilse de Apple, profosyonellerin tercih ettiği Final Cut Pro, Motion, Soundtrack Pro, DVD Studio Pro, Aperture, Logic Pro, Logic Express, Shake ve Final Cut Express'in Rosetta tarafından desteklenmediğini belirtiyor. Çeşitli sitelerde yapılan testlerde ise Rosetta bazlı çalıştırılan ve direk Intel işlemci desteği bulunmayan programların, PowerPC işlemcilerdekine nazaran oldukça yavaş çalıştığı görülmüş. Fakat konu Intel destekli yazılımlara geldiğinde Apple'ında belirttiği gibi Core Duo 2 kata yakın farklar atabiliyor.

    Core Duo T2400 (1.83GHz) işlemci ile 17" LCD'nin (1440x900) ve Core Duo T2500 (2GHz) işlemci ile 20" LCD'nin (1680x1050) bir arada bulunduğu 2 farklı modeli bulunan ve 42.93 x 42.67 x 17.27cm ölçülerindeki iMac Cor Duo, tasarım olarak bir önceki nesil iMac G5'den pek farklı değil. Intel'in Mobile 945GM Express kuzey köprüsünü kullanan sistem bu sene gündemi oldukça meşkul edecek Trusted Computing modülünede sahip. iMac Core Duo'da grafik kartı olarak 128MB GDDR3 belleğe sahip ATI X1600 bulunmakta. Bu, World of WarCraft ve Doom 3 gibi oyunların Mac OS X versiyonlarının da olduğu düşünülürse oyun severler için oldukça iyi bir haber.

    667MHz hızında çalışan 512MB DDRII belleğe sahip sistem, alınan modele göre 160GB veya 250GB kapasiteye sahip 7200RPM SATA sabit diskle beraber gelmekte. 10/100/1000 erhetnet, 802.11a/b/gve Bluetooth 2.0+ EDR kablosuz bağlantı, 8x SuperDrive (DVD DL yazıcı), yerleşik VGA kamera, 2 adet Firewire 400, 3 adet USB 2.0 bağlantı portu gibi donanımsal özellikleri bulunan yeni iMac, üzerinde 2 adet USB 1.1 portu bulunan Apple Pro USB klavye, Apple Mighty Mouse ve uzaktan kumanda ile birlikte verilmekte.

    iMac Core Duo ses düzeni olarak 2 adet toplamda 12watt RMS değeri olan stereo hoparlör içermekte.Mikrofon ve kulaklık bağlantılarıda bulunan sistemin ayrıca dijital ses bağlantısı için optik çıkışıda bulunmakta. Apple'ın iMac ile birlikte sunduğu uzaktan kumanda ile iTunes, iPhoto ve Apple DVD Player programları kontrol edilebilmekte. Sistem ile birlikte deneme sürümü verilen iWork '06, aynı Windows XP Media Center Edition'da olduğu gibi kullanıcılara uzaktan rahat kontrol sağlamakta. iMac Core Duo'nun 17" ekranlı ve 1.83GHz işlemcili versiyonu 1299$, 20" LCD ekranlı, 2GHz işlemcili versiyonu ise 1699$ fiyat etiketi ile yurtdışında satışa sunulmuş durumda.

    Henüz Intel için yazılmış yazılımlar az bulunsalar da 2-3 aya kalmaz bu eksik yüksek oranda kapanacaktır. Intel'in az ısınan çok iş yapan yeni nesil çift çekirdekli Core Duo işlemcilerinden güç alan iMac Core Duo, korkulanın aksine PowerPC işlemcileri terk etmenin yüksek oranda performans kaybı yaratmayacağını ispatlar nitelikte bir ürün. Apple'ın PowerPC ve Intel tabanlı sistemlerde çalışacak olan yazılımlar için uyguladığı Universel etiketi taşıyan ürünlerin sayısı arttıkça, kullanıcılar yaşanan geçişin eksi yönleri olmadığını daha rahat göreceklerdir.


    Sayfanın Linki : http://www.apple.com/imac/








  • bu kaç hafta öncenin haberi!! niye bu kadar geç yansıyo donanımhabere? daha önce bilgi kesinleşmeden paylaşmak istemiyoruz tadında bi açıklama yapılmıştı..ama apple bi kaç hafta önce siparişleri bile almaya başladı..donanım haber site yönetimini gerekeni yapmaya çağırıyorum!!!gerekiyorsa yeni haber editörleri atayın (işinize karışmak gibi olmasın)

    bu kadar geç yansıyan haberler sitenin ziyaretçi kaybına neden oluyor..gerekeni yapın lütfen



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mazoist -- 31 Ocak 2006 1:11:47 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mazoist

    bu kaç hafta öncenin haberi!! niye bu kadar geç yansıyo donanımhabere? daha önce bilgi kesinleşmeden paylaşmak istemiyoruz tadında bi açıklama yapılmıştı..ama apple bi kaç hafta önce siparişleri bile almaya başladı..donanım haber site yönetimini gerekeni yapmaya çağırıyorum!!!gerekiyorsa yeni haber editörleri atayın (işinize karışmak gibi olmasın)

    bu kadar geç yansıyan haberler sitenin ziyaretçi kaybına neden oluyor..gerekeni yapın lütfen


    arkadaşım sen bu haber editörlerinin sadece burda mı haber yaptığını sanıyorsun?ana sayfa bültenine bir bak derim ben.
    quote:

    Intel'in az ısınan çok iş yapan yeni nesil çift çekirdekli Core Duo işlemcileri

    inşallah öyledir.apple intel ittifakının neler yapacağını göreceğiz




  • Hemen olumsuzluz yonlerini soyliyeyim :)
    bu intele gecisle bereber yazilim sorunu cikti .Hicbirsey yokken 50 dolar para taleb ediyorlar intel versiyonlu programlar icin(logic,aperture,shake gibi macintosh un baba programlari) intele uyumlu degiller calistiralamiyor.Bu ekstra ucreti taleb etmeleri hic adil degil bence.Bizmi dedik intele gecin ama herneyse herkeze tavsiye ederim.1.5 sene oldu alali ve daha format atmadim ilk gunku performans :).baska bir forumda 4 sene atmayani gordum.ne virus ne port ac kapa yada hack :).Macosx hakikaten cok ustun isletim sistemi
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mazoist

    bu kaç hafta öncenin haberi!! niye bu kadar geç yansıyo donanımhabere? daha önce bilgi kesinleşmeden paylaşmak istemiyoruz tadında bi açıklama yapılmıştı..ama apple bi kaç hafta önce siparişleri bile almaya başladı..donanım haber site yönetimini gerekeni yapmaya çağırıyorum!!!gerekiyorsa yeni haber editörleri atayın (işinize karışmak gibi olmasın)

    bu kadar geç yansıyan haberler sitenin ziyaretçi kaybına neden oluyor..gerekeni yapın lütfen


    Merhaba,
    Donanım dünyasında her gün birbirinden ilginç bir çok gelişme olmakta. Yeni çıkan ürünler, ileride çıkacak ve merakla beklenen donanımların sızan özellikleri, yeni teknoloji tanıtımları ve benzeri bir çok olay her gün bir yenisi eklenerek devam etmekte. Bunların ilgi çekici olanlarını belli bir düzen içerisinde sizlere aktarmaya çalışıyoruz.

    Gelişen olayları sizlere önem sırasına göre aktarmaktayız. Bazı gelişmeler hemen aynı gün aktarılırken, bazıkarı bir veya bir kaç gün sonra aktarılmakta. Ayrıca sitemizde yer alan haberler çeviri olmadığından yani belli bir araştırma ve inceleme sonucu yazıldığından sizlere yeni çıkan ürünlerin veya teknolojilerin tanıtımını yapmamız için haklarında bilgi toplamamız gerekiyor. Bu da zaman alan bir iş. Bizler de gün gün, dakika dakika olan gelişmeleri sizlere anında aktarmak isteriz fakat bu seviyeye ulaşmamız belli bir zaman alacaktır.

    Ayrıca iMac haberi sizin için geç kalmış bir haber olabilir fakat bir çok okurumuzun yeni gördüğü bir gelişme olduğuna da eminim. Çünkü bir çok okurumuzun her gün 10 larca yabancı site gezecek ve bu donanımların öne çıkan özelliklerini araştıracak vakitleri olmuyor.
    Bizim eksik kaldığımız yerlerde, sizler de ilgili konu başlıkları altına konular açıp duyduklarınızı ve gördüklerinizi ziyaretçiler ile paylaşabilirsiniz.

    Görüş ve önerileriniz için teşekkürler.




  • 1.83GHz işlemcili versiyonu 1299$, 20" LCD ekranlı, 2GHz işlemcili versiyonu ise 1699$ fiyat etiketi ile yurtdışında satışa sunulmuş durumda.


    bu fiyatların ikisine de 1000er$ Apple Türkiye yetkili satıcısı Bilkom payı ekleyelim alın size Türkiye satış fiyatı
  • +1905
  • bilkom
  • Arkadaşlar Bilkom'un kar payı Apple'ın Türkiye dağıtıcısına yaptığı indirimden ibarettir. O gördüğünüz ekstra fiyatlar gümrük/kargo ve diğer ilginç vergilerden kaynaklanıyor.

    Yoksa Bilkom'da tabii ki ucuza mal edip ucuza çok adetli satmak ister.
  • Yazık oldu kendine pazar payı oluşturmuş bir marka için. Intelle yapılan bu işbirliği sonrasında Microsoft ile işbirliğide yakındır diyorum. Kısaca Apple mücadeleden vazgeçmiş pekçokları gibi ruhunu paraya satmıştır.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: onurz

    1.83GHz işlemcili versiyonu 1299$, 20" LCD ekranlı, 2GHz işlemcili versiyonu ise 1699$ fiyat etiketi ile yurtdışında satışa sunulmuş durumda.


    bu fiyatların ikisine de 1000er$ Apple Türkiye yetkili satıcısı Bilkom payı ekleyelim alın size Türkiye satış fiyatı


    daha kolayı var..dolar cinsinden olan o parayı euro ya çevir, +kdv koy..sana bilkomun satış fiyatı..ancak intele geçişte onlarda yeni bir fiyat politikası belirleyebilir

    site yönetimine de cevabı için teşekkür ediyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mazoist -- 1 Şubat 2006 3:51:35 >




  • mac yapması gerekeni cok sonra yaptı. merak ettigim ilerde winxp yi o pclerde yada mac os u bizim pclerde kullanabilecekmiyiz
  • desenize PC-MAC yarışında sonunda MAC'lar da öne geçebilecek :)
    bıyıklı yazık oldu demiş ben ona katılmıyorum, MAC'lar artık IBM'in yeterince yatırım ve geliştirme yapmamasından ötürü çağa ayak uyduramaz hale gelmişlerdi, bence APPLE yine çizgisinden şaşmayacak bu birliktelik sayesinde daha verimli ürünler çıkaracaktır, programlarda mutlaka uyumsuzluk çıkmıştır ancak bunların giderileceğine eminim...İNTEL ci olduğum için değil MAC'ların son zamanlarda girdiği dar boğaz yüzünden bunları yazıyorum...
    Ayrıca neden apple microsoftla anlaşma yapsın, o zaman? o zaman PC'lerden ne farkı kalır? ancak PC'lerde her yönüyle çalışacak (MAC'larda olduğu gibi) bir MACOS çok iyi olurdu doğrusu böylece linux'tan sonra bir de MACOS çıkar Microsoftun karşısına, ayrıca MACOS'larda program sıkıntısı da aşılmış olur..
    Bu arada neden MAC mantığında PC yapılmaz ki?




  • yalnız MAC'larda bu fiyatlar varken hiç bir zaman bizler gibi kullanıcılara hitap etmeyecek (reklam bile yapmalarına gerek yok, ben MAC'a verecek parayla her zaman bir MAC'a 10 basacak PC toplarım) sadece profosyonellere (işte ekrandaki gerçek renk olayı filan) hitap eder kalacaktır. şimdi ABD'de en çok MAC kullanılıyor demesinler burası ABD değil Türkiye....ben bilmem vergi mergi PC'LER NİYE UCUZ O ZAMAN, bulsunlar bir yolunu mutlaka vardır......



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drlevent -- 1 Şubat 2006 16:36:15 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: drlevent

    desenize PC-MAC yarışında sonunda MAC'lar da öne geçebilecek :)
    bıyıklı yazık oldu demiş ben ona katılmıyorum, MAC'lar artık IBM'in yeterince yatırım ve geliştirme yapmamasından ötürü çağa ayak uyduramaz hale gelmişlerdi, bence APPLE yine çizgisinden şaşmayacak bu birliktelik sayesinde daha verimli ürünler çıkaracaktır, programlarda mutlaka uyumsuzluk çıkmıştır ancak bunların giderileceğine eminim...İNTEL ci olduğum için değil MAC'ların son zamanlarda girdiği dar boğaz yüzünden bunları yazıyorum...
    Ayrıca neden apple microsoftla anlaşma yapsın, o zaman? o zaman PC'lerden ne farkı kalır? ancak PC'lerde her yönüyle çalışacak (MAC'larda olduğu gibi) bir MACOS çok iyi olurdu doğrusu böylece linux'tan sonra bir de MACOS çıkar Microsoftun karşısına, ayrıca MACOS'larda program sıkıntısı da aşılmış olur..
    Bu arada neden MAC mantığında PC yapılmaz ki?


    Neden diğer pc ler gibi olmasın Mac ler. Düşünsene Intel-Microsoft zaten kankalar bu gidişat Mac lerin Dell, Sony, Toshiba vs. kaliteli pc markası olmasına gider diye düşünüyorum. Tepki almamak için geçiş yavaş olacaktır tabi ki. Bill amca yine amacına ulaştı diyorum ben ne kadar rekabet olursa bu tüketiciye yarardı kötü oldu.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: drlevent
    ben MAC'a verecek parayla her zaman bir MAC'a 10 basacak PC toplarım) sadece profosyonellere (işte ekrandaki gerçek renk olayı filan) hitap eder kalacaktır. .

    sorunda burda ya hicbi zaman 10 basacak bir pc olmucak:).cunku mac yazilimda pc lerden cok otede.muzik,fotograf ve video icin yazilimlar daha pc lerde yok
  • Adamlar onlerine cikan ibm barajini astilar sadece cip konusunda,yollarina aynen dewam ediyolar.. ileriki yillarda cok daha fazla mac kullanicisi olcak gibi gozukuyor turkiyede..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gun

    Arkadaşlar Bilkom'un kar payı Apple'ın Türkiye dağıtıcısına yaptığı indirimden ibarettir. O gördüğünüz ekstra fiyatlar gümrük/kargo ve diğer ilginç vergilerden kaynaklanıyor.

    Yoksa Bilkom'da tabii ki ucuza mal edip ucuza çok adetli satmak ister.

    O zaman diğer sistem bileşenleri (anakart işlemci ram) bilgisayar parçaları neden yurt dışının 2 katı fiyatla satılmıyor. Bilkom'un fiyat politikası TEKELCİLİKTEN ötürü böyle. Nasıl olsa basın-yayın sektörü MAC pc lere muhtaç, nasıl olsa tek distribütörü de BİLKOM. Tuttuğuna ..... olay budur.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Ty®

    mac yapması gerekeni cok sonra yaptı. merak ettigim ilerde winxp yi o pclerde yada mac os u bizim pclerde kullanabilecekmiyiz


    mac os u emularla pc de kullanmak mümkün hatta forumda kullana arkadaşlarımızda vardı paylaşım programlarında ararsan böyle sürümler olduğunu görürsün. MAC te winXP kullanmaya gelince şu linkteki yarışma ne kadar zor oludğunu gösterir herhalde

    http://windowsxp.onmac.net

    Şunuda belirtmek istiyorum apple ın kullandığı çift çekirdekli intel işlemciler şu an G5 ile eşit değerdeler yada çok az üstünler. apple sitesinde yazan 2x 4x faster than G5 yazıları sadece satış politikası amaçlı aşağıdaki linkte yabancı bir sitenin forumda yapılan benchlerin sonuçlarına bakmanızı tavsiye ederim.

    http://www.macaddict.com/forums/topic/76536

    Ben bu haftasonu eğer bir terslik olmazsa G5 işlemcili 17" iMac ime kavuşcam, intel işlemcili iMac larin gelmesini beklemek gibi bir niyetim yok G5 dururken




  • quote:

    Orjinalden alıntı: wertalemon


    quote:

    Orjinalden alıntı: Ty®

    mac yapması gerekeni cok sonra yaptı. merak ettigim ilerde winxp yi o pclerde yada mac os u bizim pclerde kullanabilecekmiyiz


    mac os u emularla pc de kullanmak mümkün hatta forumda kullana arkadaşlarımızda vardı paylaşım programlarında ararsan böyle sürümler olduğunu görürsün. MAC te winXP kullanmaya gelince şu linkteki yarışma ne kadar zor oludğunu gösterir herhalde

    http://windowsxp.onmac.net





    listede 3 turk war.biri ben biri tunc biri ali :)




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.