Şimdi Ara

CES 2012 : Lumus'tan giyilebilir video ekranlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
5.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • CES 2012 : Lumus'tan giyilebilir video ekranlar






    Las Vegas'ta devam eden CES 2012 fuarı özellikle giyilebilir teknolojiler anlamında önemli tanıtımların yapıldığı bir fuar oldu. Sensics ve Vuzix gibi pek çok firmanın kendi teknolojileriyle geliştirdikleri giyilebilir video gözlüklere şahit olduk. İsrailli Lumus firması da giyilebilir videolu gözlüğünü sergileyen diğer bir firma.




    Firma fuarda patenti kendisine ait Kılavuz Işığı Optik Eleman adlı bir teknoloji ile geliştirdiği DK-32 ve PD-18-4 adlı iki farklı gözlüğünü ziyaretçilere tanıttı. Bu teknolojide ışık bir mikro ekran bölümü ve optik motor ile lens üzerine, lenslerin üzerindeki reflektörler ile de göze yansıtılıyor. 




    DK-32 modeli standart bir gözlük tasarımında ve 720p 3D içerikleri yansıtabiliyor. Ağırlığı ise 27 gram. PD-18-4 modeli ise tek camlı bir gözlük ve yine aynı teknolojiyi ihtiva ediyor. Kullanılan lensler şeffaf olduğu için yolda yürürken herhangi bir sıkıntı yaşamıyorsunuz.




    Firmanın hazırladığı yazılım geliştirme araçları ile ortaya konacak yeniliklerin bir sınırı yok. Fuarda navigasyon programları, telefon arayüzü, göz testleri gibi bazı yazılımlar cihaz üzerinde test edilebiliyor. Sadece eğlence amaçlı değil özellikle askeri alanda büyük potansiyel taşıyan bir teknoloji. 

     



    CES 2012 : Lumus'tan giyilebilir video ekranlar












  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.sD -- 9 Ocak 2021; 20:1:46 >
  • çocukluğumda filmleri yaşamaya az kaldı sanırım :)
  • Yıllardır bunu bekliyordum.



    Kopya çekmek için:)....
  • E israil olunca ne yazıkki askeri şeyler olmadan olmuyor.
  • Çerçevesi daha küçük ve klasik bir şekle getirilebilinirse çok şık ve çok faydalı bir ürün ortaya çıkar. Heyecan verici...
    Askeri alanda ne kadar faydalı olabilir bilmiyorum, çarpışma anında kim ekrana odaklanabilir ki? Çarpışma dışındaki arama tarama görevleri için zaten daha verimli araçlar mevcut.
  • kopya çekmek için birebir
    ilk olarak ghost recon advanced warfighter da görmüştük :)
  • makul fiyatlarda bi urun sunarlasa sacma,sonu basindan belli 90 dakikalik dizilerin izolasyonundan kurtuluruz.
  • Bu tür şeyler harika.. Ayneen kopya çekmek için birebir..:)Tek oda değil aklını kullanırsan daha iyi şeyler yapılabilir.. Başarılar:)
  • Askeri alanada ayrdımları olan bir teknoloji..:) Akler düşmanları öteden görür :P
  • Hmm Demek KOPYA Çekeceksiniz :))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Teacher

    Hmm Demek KOPYA Çekeceksiniz :))


    Yakalandık :D
  • güzelmiş...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: adnan96

    quote:

    Orijinalden alıntı: Teacher

    Hmm Demek KOPYA Çekeceksiniz :))


    Yakalandık :D

  • Kopyadan ziyade sıkıcı ders saatlerinde eğlenceli olur.
  • Ne kopyası ya. Okul mu kaldı bu devirde? Üniversiteleri saymazsak hangi okulda kopya çekilmiyor? Ki üniversitelerde bile çekiliyor ya, neyse...Güya ilk 15'te olan bir anadolu lisesindeyim, güya yüksek puanlı herkes çok çalışkan. Evet cidden o kadar çalışkanız ki sıraların üstü kopyadan geçilmiyor. Küçükken filmlerde gördüğümüz şeyler gerçek olmaya başladı. 3D dedil, gözlüksüzü çıktı, hologram için çalışılıyor, eskiden futbol topu kadar olan telefonlar şimdi bir el boyutunda bilgisayarın çoğu işini yapabiliyor(genel anlamda) ve mobil bir cihaz. Bilmem hatırlar mısınız zamanında Jetgiller vardı. Uçan arabalar, uzayda yaşam, robotlar, ses ile çalışan cihazlar. Bir düşününce bunlar gerçek olmaya başladı. Telefona saati kur diyorsun kuruyor, beni starbucks'a götür diyorsun yolu tarif ediyor, robotlarla artık yüzeysel de olsa sohbet edilebiliyor, koşup oynuyorlar, uçan arabalar var(prototip bile olsa) kendi kendini park edebilen arabalar var, uzayda yaşam diyoruz o bile artık çok küçük bir grup için bile olsa var. Eğer ki kıyamet bir dünyada iken kopmazsa bir ihtimal kurtulur ve yaşamaya devam edebiliriz diye düşünüyorum. 50yıl önce deseydik millet uzayda yavaşayacak, arabalar uçacak, el kadar bir cihaz ile görüntülü görüşecen fln desek her halde deli derlerdi.Git gide daha da hızlı gelişiyoruz.

    Bence de ilk olarak askeri amaçla kullanılacaktır. Zaten çoğu şey askeriye için üretilmiyor mu?




  • Güzel kardeşlerim sıkmayın canınızı ben yüksek lisans bitirdim yüksek lisansa gelene kadar okuma yazma öğrendiğim ilk okul, süper ingilizce öğrendiğim ortaokul hazırlık hariç tek kelime bişey katmadı bana okul. Dünyanın şeklinin geoid olmasından da bi hayır görmedim üçgenin iç açılarının toplamının 180 derece olmasından da. Yakalanmadığınız sürece mesele yok :D

    Yüksek lisans yapın ama bak işte o faydalı ;)

    Bu teknoloji güzel ama askeriye dışında bunu tam anlamıyla kullanabilecek sektörel girişimlerde bulunmak lazım. Mesela haber spikerleri veya konuşmacılar için prompter olabilir şık bir modelini yaparlarsa (bunlar biraz çirkin). Ya da sürücüler için HUD olarak kullanılabilir (gerçi bence ön cama yansıtma daha mantıklı bir sistem). Ya da kablosuz bağlantı falan ekleyebilirlerse turistler için rehber olabilir. Barkod, karekod okuyucu falan ekleyip ehliyetleri ve kimlikleri de ona göre ayarlarlarsa polisler falan için faydalı olabilir. Kısacası böyle tek başına pek bişeye yaradığı yok. Cicik işte. Gecıt... Zihn-i sinir... (Bu haliyle)




  • Kopyayı bırakın lan! HUD geliyor asıl! :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.