Şimdi Ara

CES 2012 : Intel'in Medfield tabanlı Lenovo K800 Android telefonu 2012 2. çeyrekte Çin'de piyasaya çıkıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
4.911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • CES 2012 : Intel'in Medfield tabanlı Lenovo K800 Android telefonu 2012 2. çeyrekte Çin'de piyasaya çıkıyor






    Intel'in akıllı telefon ve tablet işlemcileri segmentinde iddialı olabilmek adına uzun süredir çalışmalar yürüttüğü Medfield platformu fuarda ilk modeline kavuşurken piyasaya çıkış tarihini de belli oldu.




    Intel, CES 2012 fuarında Medfield platformunu ilk olarak Lenovo K800 modeli üzerinde ziyaretçilerin beğenisine sundu. 




    4.5 inçlik 1280 x 720 piksel çözünürlüğe sahip Lenovo K800, 1.6 GHz hızında Intel Medfield işlemcisi kullanıyor. ISO 3200 değerine sahip çift LED flaşlı 8MP kamera, Android 4.0 işletim sistemi, Bluetooth 3.0, GPS, WiFi modelin sunduğu diğer özellikler.




    Fuarda sergilenen cihaz Android Market içermediği için benchmark yazılımlarını denemek mümkün olmuyor. Ancak Intel SunSpider testinden 1971 puan elde ettiğini belirtiyor.




    K800 modeli ilk olarak 2012 yılı ikinci çeyreğinde Çin'de piyasaya çıkacak. Modeli ve Intel'in Medfield platformunu ilk Çinli teknoloji severler deneme fırsatını yakalayacak. Modelin sonraki stratejisi hakkında henüz bir bilgi yok.

     








  • Bu Medfield işlemci x86 mı yoksa ayrı bir instruction set kullanıyor?
    Açıkçası sonuçlar hakikaten çok iyi. Intel herşeyin çekirdek savaşı olmadığını göstermiş bulunmakta. Tek çekirdekle diğerlerinin çift çekirdeklerini alt etmiş. Güç tüketimine gelirsek, açıkçası Intel'den bu kadar iyisini beklemiyordum. Eğer maliyeti de uygunsa; yakında piyasada Intel rüzgarları esecektir. 2012 muhteşem çekişmeli bir yıl olacak gibi gözüküyor...
  • Bildiğimiz x86 işlemci farklı bişey değil.

    32nm Analog CMOS ile Digital Devreyi dünyada ilk defa bir arada kullanabilmiş bi çip diyecektik, sonra diagramramlara bakınca hiç de öyle gözükmüyor.

    Yeni üretim teknolojisi veya çekirdek hızı artımı ile A9 tabanlı üst seviye işlemciler baya performans kazanıcaklar, medfield salt performans açısından geride kalıcak.

    22nm nin veya 3D transistör olayının Atomlara gelmesinden bahsederseniz, oraya gelinmesinde rahatça en az 2 sene var. Atomlar hep en arkadan gelir, ilk 32nm Atom bu. 2-2.5 ghz aralığındaki A9lar büyük ihtimalle ddaha performanslı olacak.

    Diğer taraftan SuVoltanın DDC teknolojisi var (deeply depleted channel transistor). 65nm teknoloji, 3D transistöre göre neredeyse tamamen planar VE SRAM üstünde demosu yapılmış durumda (0.425V). SRAM cell işin en meşakatli kısmı, eğer bununla yapılabiliyorsa diğer kısımlar içinde yapılabilir demek, zor mor ama yapılablir. Intelin pahalı 22nm 3D transistörüne göre çok çok çok büyük bi avantaj demek bu.

    Sonuç olarak güç tüketim değerleri biraz abartı düşük geldi bana. Gerçekten öyle ise ne ala. Önceki test ve referans değerleri inanılmaz yüksekti çünkü.




  • İntel nerelere girmiş? Vay be ama tabiki'de başarılı olmasının en çok ben isterim bir intel kullanıcısı olarak başarılar intel..
  • maalesef senin bildiğin x86 işlemcisi değil. android hangi komut setlerini çalıştırıyor !!!
  • Pardonda burda bir konudan bahsediyoruz en alaka?Ayrıca telefon gayet şık özellikli ve güzel..
  • Nokia, Intel'le ortaklaşa hazırladığı Meego'dan çekilince Intel'de Meego'dan ümidi kesti demek ki. Yazık oldu Meego'ya. :(
  • millet artık alıcı gözüyle bakmıyo telefonlara şu gözle bakıyo " acaba bunu hangi modele benzetsemde eleştirmiş olsam " bu genelde tabletlerde oluyo ama telefonlarda da rastlıyorum :D
  • acaba buna hangi kılıfı giydirecekler merak ediyorum :)
  • millet artık alıcı gözüyle bakmıyo telefonlara şu gözle bakıyo " acaba bunu hangi modele benzetsemde eleştirmiş olsam " bu genelde tabletlerde oluyo ama telefonlarda da rastlıyorum :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.