Şimdi Ara

CES 2012: Nokia, Windows Phone Mango işletim sistemli Lumia 900'ü lanse etti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
7.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • CES 2012: Nokia, Windows Phone Mango işletim sistemli Lumia 900'ü lanse etti


     

    Finlandiya merkezli akıllı cep telefonu üreticisi Nokia, Las Vegas'da gerçekleştirilen CES 2012 (Tüketici Elektroniği Fuarı) kapsamında, Windows Phone 7.5 Mango işletim sistemli Lumia 900 modelini lanse etti. Böylece Nokia ve Microsoft işbirliği yeni meyvesini vermiş oldu. Şimdi yeni akıllı telefonun teknik detaylarına hepberaber kısaca bir göz gezdirelim.

     

    127.8 mm uzunluğunda, 68.5 mm genişliğinde, 11.5 mm kalınlığında ve 160 gram ağırlığında tasarlanan Lumia 900, daha önce de belirttiğimiz gibi Nokia'nın klasik tasarım çizgilerini taşıyor. 1.4 GHz saat hızında çalışan Qualcomm APQ8055 Snapdragon S2 işlemcinin ve 512 MB RAM'in güç verdiği akıllı telefon, dört band GSM (850, 900, 1800, 1900 MHz), HSPA (HSDPA: 14 Mbps, HSUPA: 5.76 Mbps) ve kullanıcılara hızlı internet bağlantısı olanağı sağlayan LTE (4G) alt yapısı desteği sunuyor.


     

    4.3-inç boyutunda ve 480 x 800 piksel (WVGA) çözünürlüğünde dokunmatik kapasitif AMOLED (Clear Black Display) ekrana, çizilme ve darbelere karşı Corning Gorilla Glass eşlik ediyor.


     

    Wi-Fi 802.11 b/g/n, A-GPS, Bluetooth 2.1 üçlüsüyle donatılan akıllı telefonun arka yüzünde 28 mm f/2.2 Carl Zeiss objektifli 8 megapiksel çözünürlüğünde kamera bulunuyor. 1280 x 720 piksel çözünürlüğünde saniyede 30 kare video kaydedebilen ana kamerada otomatik odaklama özelliği ve loş ortamlarda çekim için çift LED flaş mevcut durumda. Akıllı telefonun ön yüzünde ise 1.3 megapiksellik kamera unutulmamış.

     

    3.5 mm kulaklık girişine ve 16 GB dahili flash belleğe ev sahipliği yapan Nokia Lumia 900'ün bataryası 1830 mAh değerinde. Batarya firma verilerine göre 350 saate varan bekleme, 7 saate varan konuşma ve 60 saate varan müzik dinleme süresi vadediyor.

     

    Nokia Lumia 900'ün AT&T aracılığıyla Amerika pazarına sunulması beklenirken fiyata dair açıklama yapılmadı. 


     


    CES 2012: Nokia, Windows Phone Mango işletim sistemli Lumia 900'ü lanse etti








  • SSDP...
    Same shit, Different phone...

    Açıkçası hormon basılmış bir Lumia 800 görüyorum. Ama sanırsam Nokia'nın özellikle Amerikan pazarı için yaptığı bir telefon. Açıkçası Nokia'nın ST-Ericsson chipsetlerini kullanacağı telefonları bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sleepnir -- 10 Ocak 2012; 2:09:57 >
  • Özellikleri gayet güzel. N9 ile gelen tasarım zaten mükemmel.
  • Lumia 800'ün büyük ekranlısı işte, tasarım olarak N9'dan farkı da büyüklük dışında ekran camının eğimli değil aksine düz olması ve bu da negatif bir gelişme bana kalırsa.
  • nokia model çıkarmaktan çok, milletin gözündeki imajı değiştirmeli bence
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sepulturgay

    nokia model çıkarmaktan çok, milletin gözündeki imajı değiştirmeli bence

    bunun içinde rakiplerine yakın kalitede telefonlar üretip ,düşük fiyatla satmalı.... tasarımım falan hoş..önyargılıda değilim nokiayaya karsı ama ben olsam genede daha iyileri varken bunu almam...
  • Sadece benmiyim bilmiyorum ama bu telefonu gerçekten sevdim, ön kamera kalitesi çok iyi, ekran boyutu 4.3 inch harika, dizaynı android-iphone cephesinden sonra iç açıcı içinde symbian yok neden bu kadar sevilmedi bu telefon anlayamadım açıkçası.
  • windows phone türkçeleştirilene kadar ne modeller çıkacak acaba?
  • Bu sefer olmuş telefon, Nokia'nın önceki Windows Phone'larında hep birşeyler eksikti. Lumia 900'de herşey var. İşletim sistemiyle kasa ve ekran çok uyumlu bu telefon satın alınır Türkiye'ye gelmesi imkansız çünkü Microsoft istemiyor. Yazılımdaki Türkiye deneyimine mi bakıyor ne yapıyor? Herhalde korsan ülkesi telefonda satmaz orda diye düşünüyor halbuki bilse Türkiye'deki genç neslin teknoloji merakını. Neyse beğendim ben bu telefonu Samsung Focus S, HTC Titan kıvamında fakat Windows Phone'ların dünyadaki pazarlama hatalarından dolayı başaramayacaklar bu işi. Sonuçta Nokia batmış olacak Microsoft da boşuna servet yatırıp, büyük zarar etmiş olacak cep telefonu sektörüne...
  • Bu arada HTC de Titan 2'yu tanıttı fuarda. 16 megapixel kamera, LTE, 1,5 ghz...
  • bence ekranın kavisli olmaması bütün havasını almış tasarımın o n9 daki hava zaten hiçbirinde yok
  • Nokia'nın Amerika'da kaybettiği pazarı kazanması için iyi bir şans bence...
  • yaptın yaptın bari ram belleğide 1gb yapsaydı keşke.
  • eskiden piyasada en ileri teknoloji ne varsa nokia onu telefonlarıyla birleştirirdi, şimdi hep geriden geliyor anlamak mümkün değil
  • what is ram ??
    http://www.way2funz.com
  • maşallah ramı cok nazar degmesin
  • nokia işte. hala teknolojinin 1 yıl gerisinden geliyor. çözünürlüğe bak sanki telefon 1 yıl önce üretilmiş. ben bile nokia yı bıraktıysam nokia dan adam olmaz.
  • Oha 5 gb rami varmış, demek isterdim ama 512mb ram şaka gibi. Zaten tasarımdada en ufak değişiklik yok.

    Nokia'nın Amerika'da tutmasının imkanı yok. Adamlar kendi ülkesinin ürettiği telefonları kullanıyorlar. Apple, Motorola... Nokia'dan adam olmaz ayrıca bunuda ekleyivereyim.
  • la nokia daha yaşıyomuydu
  • Bence gayet hoş bir telefon olmuş.Fiyatıda önemli tabii.Diğer modeller ile yarışmak istiyorsa fiyatını yüksek tutmamalı.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.