Şimdi Ara

CES 2012: Nokia Lumia 900'ün basın görselleri yayınlandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  •  

    Finlandiya'nın mobil iletişim devi Nokia ile Microsoft işbirliğinin üçüncü meyvesi olması beklenen Lumia 900 (nam-ı diğer Ace) yayınlanan basın görselleriyle yeniden gündeme oturdu.




    Nokia'nın klasik tasarım çizgilerini taşıyan Windows Phone Mango işletim sistemli akıllı telefonun kısa bir süre içinde resmiyete kavuşması bekleniyor. Önceki söylentilerde Lumia 900'ün 1.4 GHz saat hızında çalışan işlemciden ve 512 MB RAM'den güç alacağı, 4.3-inç boyutunda ve 480 x 800 piksel (WVGA) çözünürlüğünde dokunmatik kapasitif ekranla geleceği, LED flaşlı kamerasıyla 8 megapiksel çözünürlüğünde fotoğraflar çekebileceği ve 1830 mAh bataryayla geleceği belirtilmekteydi.




    Bakalım söylentiler ne kadar tutarlı çıkacak? Nokia cephesinde gelişmeler yaşandıkça sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.








  • WP7 ile geleceği için donanımsal olarak hangi özelliklere sahip olacağı belli aslında. Nokia, N9 ile yakaladığı başarılı tasarım çizgilerini bu cihazda da kullanmış. Zira cihaz, N9'un daha büyük ekranlı ve düz ekran camına sahip hali denilebilir. Ekran dışında kalan "çerçeve" diye tabir edilen alan da daha küçük, arkada yüzeyde kamerayı da kapsayan metal çubuk ise üst tarafa daha yakın. Ekran da AMOLED olacaktır tahminimce. Nokia WP cihazlarında artık bir şekilde farklılaşmalı, zira WP cihazların birbirinden farkları neredeyse sadece tasarımları ve ekranları. Nokia gereken farklılaşmayı yakalayamazsa şirketin geleceği parlak gözükmüyor. Bakalım yöneticiler gerekli adımları atıp durumu kotarabilecekler mi, yoksa hep beraber şirketin küçülüşünü mü izleyeceğiz? Bunu zaman gösterecek.
  • 512 MB ram Androidli bir tepeüstü seviye telefon için az ama WP7 muhtemelen daha az ram kullanıyordur...
  • telefon görsel olarak güzel ya tasarımı hoşuma gitti bu tarz telefonlarda farklılıklara nasıl gidecekler tasarım olarak merak ediyorum
  • insallah iyi olurrr
  • Ben samsung omnia 7 kullaniyorum ve aşiri memnunun işletim sisteminden.şu haliyle cihaz cift cekirdekli android cihazlardan cok daha stabil ve tepki hizi cok daha yuksek.en ufak takilma kasma yaşamadim.

    Millet donanima takmiş durumda fakat omnia 7 bu donanimla şu anki en baba androidleri katlarken,nokianin bu modeli fark yaratacaktir.

    Smartphone kurcalamayi seven teknoloji tutkunlari wp7 yi pek sevmeyebilir fakat genel son kullanici icin gercekten cok iyi bir işletim sistemi.yani kurcalayarak falan bozmanin yada sistemi kullanilamaz hale getirmenin imkani yok.

    6aydir bir kez reset atmadim,bir kez donmadi cihaz,bir kez uygulama anlamsizca kapanmadi.

    Hayatinda smartphone kullanmamiş biri bile bu cihazi cocuk oyuncagi gibi kullanir.herşey oylesine derli toplu yerli yerindeki.

    Fark yaratmaya gelince,android kullanan cihazlardan hangisi donanim dişinda fark yaratmiş ki wp7 ve nokia bu konuda eleştiriliyor?

    O mantikla bakinca 250 tl lik vodafone 945 ile 1600 tl lik s2 arasinda ne fark var donanim dişinda.wp7 en azindan ust segment oldugunu hissettiriyor,aşagisi icin anna var belle var bada var.

    Şunu gercekten abarti olsun diye soylemiyorum,şu lumia 900 aciklanan yari donanimiyla piyasaya ciksa bile,en baba androidi yere serer.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.