Şimdi Ara

^^Huawei Ascend P1 S l 1.5 GHz dual core l 4.3'' Super Amoled qHD l 8 Mp 1080p (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
723
Cevap
10
Favori
65.726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sen hangi adresteki root işlemi uyladında cihaz açımıyor? Bir de recovery e giriyorsan iş bitmiştir, backup filan almadın mı ?

Birde rootladın ama recovery imi değiştiremedin ?

Reboot menüsü için yukarıda yazdım biraz aptalca giriliyor bazıları girmeye biliyor bence biraz sakin bir şekilde tekrar girmeyi deneyebilirsin bir de yaptığın işlemleri yazarsan belki bir yol buluruz

Zeg bir senin yazdığım söyle bir konu buldum,http://www.444android.com/archive/index.php/t-3126.html fakat sen burada sadece rootlamışsın, recoveryisini yükledin mi ?

http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=30730242&postcount=146 bak burada anlatılmış stock recovery ve rom fakat versiyonları farklı tabi... Sen ne yaparken sıkıntı oldu yazarsan herkes için faydalı olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HarictenGazel -- 29 Ekim 2012; 12:53:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: HarictenGazel

Şimdi hocam cihazda sorun yok tıkır tıkır çalışıyor benhttp://johnnyparanoia.blogspot.com/2012/06/how-to-root-huawei-ascend-p1-u9200.html#comment-form bu linkteki root yöntemini yaptım sorunsuz işliyor ama kendi recovery menüsünü değiştiremedim açıkcası olmadı bir türlü.
  • http://johnnyparanoia.blogspot.co.uk/2012/06/how-to-install-recovery-on-huawei.html

Tamam devamında yukarıdaki linki yaptın mı ? Recovery olmadan rootlamanın hiç bir faydası yok :) Recovery değiştirsen ancak custom rom atabilirsin...

Bir de super root kurup root hakkı almaya denedin mi ? Belki işlem bitti ama root edilemedi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HarictenGazel -- 29 Ekim 2012; 13:29:09 >
  • Dostum root yetkim tam olduğuna inanıyorum ama verdiğin liki daha önce okudum ama yapmaya cesaret edemedim :) Benim amacımda custom rom yüklemek değil huawein verdiği orjinal romları yüklemek birde ingilizce sıkıntım var linkteki bazı kelimlerde takıldım acıkcası tam çözemedim yöntemi. Not: Hocam birde o linkte verilen recovery çince sanırsam birtane ingilizce var oda beta yani bir sorun olursa cihazı eski recovery yükleyemiyoruz garantiye göndermek için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeg392 -- 29 Ekim 2012; 14:07:13 >
  • @Zeg

Öncelikle huaweinin verdiği romları yüklemek için cihazı rootlamaya ihtiyacın yoktu, romların yüklenememesini sebebi, huaweinin verdiği romlarin,yükseltilebilmeleri için öncesinde belirli bir sürüme sahip romun yüklü olmasını istiyor. Sürümü de tutturamıdğımız için yükleyemiyoruz. Yani örneğin 3e yükselmen için öncesinde 2 nin olması gerekiyor direk 1 den yükselemiyorsun.

Bizdeki B103 sürümü de internette gördüğüm kadarıyla test romu, bizim sağolsun Türkcell ve KVK testing romunu çakmışlar bize, sen telefonu rootladıysa muhtelemen recovery de kuralabilecektır. recoveryden sonra MUIU ICS romu kurulabilir telefona...

Recovery menüsü ister çin ve ister başka dil olsun, eğer değiştirirsen garaantiee sıkıntı yaaşayabilirsin, (root işlemi dahil tabiki buna) ama bir kez değiştirsen backup alaağın için rom yükleme vs gibi yazılımsal işlemlerde sıkıntı olmayacaktır, zaten bu tarz telefonlarda sıkıntı donanım dğeil yazılımdır... Donanımı sıkıntısını da genelde kullanıcı hatası diye kaktırıyorlar genelde :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HarictenGazel -- 29 Ekim 2012; 14:33:34 >

• @ HarictenGazel
    Hocam orjinal recovery bulabilirsem ötekileri deniycem zaten recovery dönüş iki satır yazmayla sorun olmuyor ilerde garantiye gittiğinde kalıntı kalmamamsı için araştırmaya devam ediyorum orjinal recovery bulduğumda romların hepsini deniycem şimdilik beklemedeyim.

• quote:

İlginirsen,

The B118 stock recovery here - B118 Stock Recovery Image

http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=30730242&postcount=146
    http://www.mediafire.com/?2jkvi0ankq4suy5

http://johnnyparanoia.blogspot.co.uk/2012/07/how-to-manually-flash-recovery-image.html

Eyvallah dostum sağolasın :) cesaretimi topladığım zaman deniycem :D

• Denediğinde dönersen sevinirim, yalnız cwm_touch_recovery_viva_beta.img bunu kur recovery olarak ... sonrasına stock romu MUTLAKA BACKUP ALIP (CM ile) MIUI ICS rom kurup takılabilirsin

Bir de ne yaparsak 31 Aralığa kadar yaptık :) sonrası problem olabilir

http://www.kvk.com.tr/News.asp
    "Kullanıcı hatası nedeniyle kırılan, düşen veya çarpma gibi nedenlerle hasar gören ''KVK güvenceli'' cep telefonları KVK Teknik Servisleri tarafından ücretsiz tamir ediliyor.

Kampanya kapsamında ayrıca kampanya etiketi taşıyan KVK'lı ürünlere standart garanti kapsamı haricinde kalan kazalar ve arızalar için de ücretsiz KVK Teknik Servis güvencesi veriliyor.

Her bir ürün için en fazla 3 kez servis güvencesi veren bu kampanya 31 Aralık 2012 tarihine kadar geçerlidir."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HarictenGazel -- 29 Ekim 2012; 17:17:36 >

• @ harictenGazel
    Dostum ilk kuracagım saten cw yedek almayı asla unutmam o başıma birkez gelir :) kvk kampanyasına bizde dağılmıyız ilk kez duyuyorum hayırlısı o zaman kadar basarım romu :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeg392
    Not: Ağzımı bozucam şimdi cihaz "reboot bootloader" menüye girmiyor turkcell logada kalıyor hep adi herifler bunu bile engelmeişler sanırsam . Birde "
    aydogdu1453" arkadaşımız recovery yüklemiş nasıl yüklediğini rehber şeklinde yazsa sevaba girecek ama pek hevesli değil anlatmaya.

Hocam öncelikle reboot bootloader çalışmamasının sebeb i" blaze " diye adlandırılan donanım sürücülerinin pc'nizde yüklü olmamasıdır.Bu sürücüler " adb interface" driverlardır.XDA developers forumlarında bir arkadaşta bu sorunu yaşamış ve olayı kısaca özetlemiştir.

Turkcell logoda kaldıktan sonra aygıt yöneticisinden blaze donanımını seçip.Sürücüyü güncelle ya da yükle deyip google adb interface driverları göstereceksiniz.Bu sürücüleri " android sdk" yükleyerek elde edebilirsiniz.http://johnnyparanoia.blogspot.com linkinde tüm bilgiler mevcutttur.İlk önce android sdk yükleyin ve güncelleyin.Sürücüleri tanıttıktan sonra fastboot komutlarını kullanarak custom bootloader flashlayın.

fastboot flash recovery " recovery-new.img " bu flashlamak istediğiniz boot imajının örnek kodu tırnak içerisinde yazılı olan benim bootloader imaj dosyam.Sizinki farklı olabilir.Siz kodu yazarken tırnakları kaldıracaksınız.

orjinal boot imajı flaslanırken yine aynı kodu kullanıp flashlanacak.

en sonunda meşhur fastboot reboot konutunu kullanarak custom bootloader flashladığımız telefonu restart ediyoruz.Gelsin custom romlarrrrrr.Herkese iyi akşamlar.

BU ARADA HALA ROOT'SUZ STOK TURKCELL FİRMWARE ARIYORUM.

• @aydogdu1453

Dostum dediğin gibi turkcell logada kaldığında eksik sürücüler diyordu şimdi onları yükledim ama gen turkcell logada kalıyor cihaz ama aygıt yöneticisinde sürücü yüklü gözüküoyr bu şekilde olması normalmı? Recovery menü flashlayımı?
  • Bootloader modundayken nasıl rom kurarız peki beyler var mı bilen
  • selam arkadaşlar navigasyon programı lazımda igo 540*960 çözünürlüğünde harita ve apk lazım varsa bilen duyan kullanan link verebilirmi lütfen :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: aydogdu1453

quote:

Not: Ağzımı bozucam şimdi cihaz "reboot bootloader" menüye girmiyor turkcell logada kalıyor hep adi herifler bunu bile engelmeişler sanırsam . Birde "
    aydogdu1453" arkadaşımız recovery yüklemiş nasıl yüklediğini rehber şeklinde yazsa sevaba girecek ama pek hevesli değil anlatmaya.

Hocam öncelikle reboot bootloader çalışmamasının sebeb i" blaze " diye adlandırılan donanım sürücülerinin pc'nizde yüklü olmamasıdır.Bu sürücüler " adb interface" driverlardır.XDA developers forumlarında bir arkadaşta bu sorunu yaşamış ve olayı kısaca özetlemiştir.

Turkcell logoda kaldıktan sonra aygıt yöneticisinden blaze donanımını seçip.Sürücüyü güncelle ya da yükle deyip google adb interface driverları göstereceksiniz.Bu sürücüleri " android sdk" yükleyerek elde edebilirsiniz.http://johnnyparanoia.blogspot.com linkinde tüm bilgiler mevcutttur.İlk önce android sdk yükleyin ve güncelleyin.Sürücüleri tanıttıktan sonra fastboot komutlarını kullanarak custom bootloader flashlayın.

fastboot flash recovery " recovery-new.img " bu flashlamak istediğiniz boot imajının örnek kodu tırnak içerisinde yazılı olan benim bootloader imaj dosyam.Sizinki farklı olabilir.Siz kodu yazarken tırnakları kaldıracaksınız.

orjinal boot imajı flaslanırken yine aynı kodu kullanıp flashlanacak.

en sonunda meşhur fastboot reboot konutunu kullanarak custom bootloader flashladığımız telefonu restart ediyoruz.Gelsin custom romlarrrrrr.Herkese iyi akşamlar.

BU ARADA HALA ROOT'SUZ STOK TURKCELL FİRMWARE ARIYORUM.

Selam,

Internette, huawenin yayınladığı romlar mevcut onlara dönsen ? Bir de kendi romunu CM ile yedek almamışdın ? Gerçi o zaman stok rom olsa bile rootlu oluyor...

Neden özellikle, rootsuz stock rom arıyorsun ? Aslında bir de orjin recoverye ihtiyacın var... Nette B118 için olanları biraz yukarlarda gönderdim ben...

Son olarak telefonu rootladığın işlemlerin olduğu linkleri atarmısın, bir kaç tane farklı yol var sitede, denenmişini yapalım...

• Bakırköy'de ki KVK teknik servisine gidip telefonumu teslim etmiş bulunmaktayım. Malesef ki bütün ısrarlarıma rağmen ek bilgilerin yazıldığı yere turkcell romu istemiyorum isteğimi düşmedi personel. Böyle bişi mümkün değil dedi. İşimden olurum dedi. Bir sürü şey saydı huawei'nin turkcelle turkcellinde bizle (KVK ile) anlaşması var dedi. Bana verilen talimat böyle daha önce de sizin gibi gelenler oldu bu mümkün değil dedi. Anlayacağınız tekrar turkcell romu yüklenilip geri gönderilcek telefonum!!!!!! Şimdi düşünüyorum da electro world'den alsaydım keşke diyorum, biri de çıksın desin ki electro worlde de satılan turkcell romlu bende mutlu oliyim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yEmreozc -- 30 Ekim 2012; 12:32:42 >
  • @Emre,

Rom kurulumu için estra para istediler mi ?
  • quote:

@Emre,

Rom kurulumu için estra para istediler mi ?

Öyle bişi denmedi açılış ekranında kaldığını söyledim sanırım sorununuz yazılımsal dedi, aaa dedim sahi mi bende öyle düşünmüştüm :)))
    1 haftayı gözden çıkarın ama çok zaman almaz garantiden dönmesi, bi yazılım yükleyip geri yollarlar dedi, hiç bi ücret konusunda bişi konuşmadık anlayacağın
  • İnsan elinde android telefon olunca rootlamadan duramıyor arkadaş :) kaçış yok galiba yakında bende rootlucam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HarictenGazel -- 30 Ekim 2012; 16:33:14 >
  • quote:

@aydogdu1453

Dostum dediğin gibi turkcell logada kaldığında eksik sürücüler diyordu şimdi onları yükledim ama gen turkcell logada kalıyor cihaz ama aygıt yöneticisinde sürücü yüklü gözüküoyr bu şekilde olması normalmı? Recovery menü flashlayımı?

Zeg sen hangi windows üzerinde yaptın 7 mi XP mi ?

hwadb.exe çalıştırdım her hangi bişey yapmadı ubl.exe de birçok şey bulunamdı bulamadı dedi, andorid sdk filan bişey yüklüyormuyuz öncesinde ?
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.