Şimdi Ara

Sony, tüketiciye yönelik OLED TV pazarından da çekiliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
5.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Sony, tüketiciye yönelik OLED TV pazarından da çekiliyor






    Son 6 yıldır televizyon pazarında sürekli kan kaybeden ve 6 milyar dolara yakın zarar bildiren Japon elektronik devi Sony, Samsung ile S-LCD üretim ortaklığından da çekilmek zorunda kalmıştı. Bu kez başka bir kötü haber OLED segmentinden geldi.




    Daily Yomiuri gazetesinin haberine göre Sony, tüketiciye yönelik üretilen OLED TV pazarından da çekilme kararı aldı. Sony, işletme ortaklarına OLED TV ürünleri sağlamaya devam edecek. Ancak tüketici pazarındaki ürünlerini geri çekecek. 2010 yılında sadece Asya pazarı için böyle bir karar alan Sony, şimdi tüm dünya ülkeleri için kararı genişletti. Firma daha çok ev kullanımına yönelik LCD TV modelleri üzerine odaklanmak istiyor.




    Bu karardan en çok etkilenecek ise XEL-1 OLED TV modeli. 2007 yılında piyasaya sürülen model 11 inç 960 x 540 piksel çözünürlük, 1 000 000:1 kontrast oranı, 3mm incelik, HDMI, USB ve Ethernet bağlantıları ile 1740$ civarındaydı. XEL-1 modeli o dönem için başarılı bulunmuş ve XEL-2 için beklentiler artmıştı. Ancak artık bu modelleri pazarda göremeyeceğiz.




    Sony'nin kararı resmi bir duyuruyla açıklaması bekleniyor.








  • Yavaş yavaş küçülüyor. Sony pahalı diye almıyordum şimdide LCD çıktı. OLED İn
  • Sony neden bu alanda böyle geriledi anlammış değilim. Belki kendini PC üzerine yoğunlaştrısa daha iyi şeyler olabilir.
  • Samsung hem telefon hemde tv pazarının büyük bir bölümünü elinde bulunduruyor. Her kesime hitap eden çıkardığı f/p ürünlerle diğer firmaların satışlarını düşürdü. Tüketici için şuan iyi fakat ileri yıllarda rekabet azalacağından fiyatlar yükselecek ve teknolojinin gelişimi yavaşlayacak.
  • Piyasayı çok bilmediğim için kesin konuşmak istemiyorum ama bence en büyük nedeni yüksek fiyatlarına karşılık çıkmaya başlayan daha düşük fiyatlı ve denk yada yakın kalitedeki rakipleri. Sony bu kafayla gitmeye devam ederse sadece bu ürünlerde değil diğer ürünlerinde(PS Vita başladı mesela) de daha beter çakılacak.
  • sony i uzak doğudaki firmalar(samsung,sharp,panasonic,jvc) arasında lider bilirdik ama onlarda nokia gibi son gelişmelere ayak uyduramadılar.gerek video kamera,fotoğraf makinesi,televizyon hepsinde o firmaların gerisine düştü yavaş yavaş.güzel modeller çıkaramadılar.oyun konsolundada xbox a yenik düşmek üzereler.bakın PS4 ve xbox 720 çıksın xbox daha cok satacak dünyada zaten malum xbox önünde PS nin(zira microsofta rekor kırdıran xbox satışlarıdır)şimdide türkiyeye resmi olarak da geliyormuş.sony dahada küçülecek bu gidişle.
  • Garanti sistemi tüm dünyada da Türkiye'de çalışmadığı gibiyse doğal bir sonuç.
  • Eski teknolojiyi bize iteleyecek yüksek fiyattan.Tabiki kandırabilirse... Her girdi sektörde fiyatlarıyla dikkat çekiyor zaten 5 bin tl 7 bin tl dizüstü bilgisayarı var şaka gibi... Beter ol diyorum
  • http://www.sony.com.tr/product/tv-80-32-lcd/kdl-32v5500
    bu modeli kullanıyorum. Malzeme kalitesi, görüntü kalitesi güzel. 5 yıl garantili. Dezavantajı ise 50hz olduğu bariz anlaşılıyor.

    Sony=kaliteli malzeme+kırpılmış özellikler
  • oled tv pazarından çekiliyorsa tek sebebi henüz oled'lerin yeterli fiyat seviyesine inmemiş olmasıdır. bazı arkadaşlar burada eski teknoloji derken ne demeye çalışıyor anlamak güç. oled bugünün değil bir kaç yıl sonrasının teknolojisi. tahminlere göre 2016 yılında piyasada bu günkü ledtv'lerin yerini alacak.
  • Sony eskiden rakipsizdi istediği fiyatı belirliyordu şimdi ise samsung ve Lg gibi rakipleri var ikiside kaliteli ürünler yapıyor ve ucuza satıyor. Sony bunu yapamadı fiyatları düşürmek için kaliteden ödün verdi. Sonuç kaçınılmazdı
  • Sony oledin arkasındaki itici güc gibiydi. Teknoloji yaygınlaşmadan önce hep pahalıdır ama bence gelecek oled. Bu hamle oledin alına bilir bilgini en az 10 sene geciktirek
  • esas yaygınlaşması gereken teknoloji raflardan iniyor.. üzücü bir gelişme.. daha çok modelle iddialı fiyatlarla pazara giriş yapması beklenen bir teknolojinin raflardan inmesi çok üzücü. torunlarımızın kullanacağı bir teknolojiyi hiç olmazsa belki bizde kullanabilirdik ama bu şekilde biraz zor.
  • Sony yapacağı birşey yok,japonya merkezli bir firma deprem bir yandan tsunami bir yandan şirket zaten zarar açıklamıştı,e haliyle ya ürünlerinin fiyatını düşürüp uygun tutacaktı yada bundan çekilecekti,fiyatını düşürmeyip bu pazardan çekilmesi bence en uygunu kaliteyi dahada düşürecekse şayet hiç üretmesin eski sony ünü ile kalsın daha iyi
  • Sony bence Playstation markasına odaklanmalı. Vita'nın satışları son derece kötü gidiyor. Onu düzeltme yollarına odaklanmalı.
  • Nokia nın başına ne geldiyse sony nin başına da o gelecek gibi
    Teknolojiye ayak uyduramadı. Tamam çok kaliteli ürünler çıkarıyor ama bir bakın kaliteli ürünlerine hepsi amiral gemisi ürünleri sanki zengin kesime özel yapılmış ürünler. Mesela sony hx serisi tv leri
    İyide sen bu tv nin fiyatını samsung-lg gibi dev lcd firmalarıyla aynı fiyata indirmezsen dar gelirli insanların gönlünü nasıl kazanacaksın.
  • Sanırım 2012 için beklenen küresel ekonomik krizden en az düzeyde etkilenmek için küçülme politikası uyguluyorlar..
  • sony kendi kendini zorla iflasa yönlendirdi tamam yaptığı ürünler gerçekten kaliteliydi ama fiyatları diğer ürünlere göre gerçekten çok pahalıydı.
  • Playstation ve cep telefonu sektörüde olmasa sony bitik.
  • Xbox'la konunun alakasi ney? Ayrica ikisi de denk konsollar, isteyen xbox isteyen ps3 alir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.