Şimdi Ara

CES 2012 : OLPC girişiminin XO 3.0 tableti fuara hazır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • CES 2012 : OLPC girişiminin XO 3.0 tableti fuara hazır






    Refah seviyesi yüksek ülkelerde internet ve mobil cihaz kullanımı önlenemez bir yükseliş içinde. Ancak aynı durum az gelişmiş ülkelerde geçerli değil. Yerine göre elektriğin bile zor ulaşılabilen bir imkan olduğu ülkelerde elbette mobil cihaz veya internet gibi teknolojilerin kullanımından söz edilemez. 




    Gelişmemiş ülkelerde alternatif enerji kaynaklarıyla çocukların kullanabileceği seviyede taşınabilir cihazlar üretmeyi amaçlayan Her Çocuğa Bir Laptop - OLPC girişimi de BM dahil pek çok kuruluşun yardımlarıyla bugüne kadar Ruanda, Uganda, Haiti, Moğolistan, ABD, Peru gibi 42 ülkede gelir düzeyi düşük 2.4 milyon çocuğa XO laptopları dağıttı.




    En düşük konfigürasyon barındıran XO laptopları Linux sürümlerinde çalışırken el çevirmeli dinamo veya güneş enerjisi ile güç ihtiyacını karşılıyor. İlk dönemlerde işlemcilerin güç tüketimi nedeniyle istenen seviyede kullanım süresi sunamayan XO serisi özellikle ARM tabanlı işlemcilerin gelişmesiyle önemli bir problemi de geride bırakmış oldu.




    Mobil işlemci üreticisi Marvel'ın desteğini de arkasına alan OLPC, şimdi XO 3.0 adlı tabletiyle CES 2012 fuarında görücüye çıkacak. XO 3.0 tableti geçen yıl tanıtılmasına rağmen belirttiğimiz enerji tüketimi sorunları nedeniyle bir türlü piyasaya sürülememişti.

     

    XO 3.0 adlı tablet 1GHz hızıda ARMv7 tabanlı Marvell® ARMADA® PXA618 işlemcisi, 8 inç boyutunda LCD veya düşük güç tüketen Pixel Qi ekran, Avastar WiFi yongası, Android veya Linux işletim sistemi sunuyor. Enerji ihtiyacını ise güneş enerjisi veya el dinamosu ile karşılıyor.




    XO ürünlerinin üretim ortağı Quanta firması. XO 3.0 tableti 100$ başlangıç fiyatı ile fuar sonrası gelir düzeyi düşük çocuklara yönelik gerçekleştirilen projelere gönderilmeye başlanacak. OLPC'nin hedefi 500 milyon çocuk.

     

     CES 2012 : OLPC girişiminin XO 3.0 tableti fuara hazır








  • Sanki çok gerekliymiş gibi bizde varda ne oluyor sanki hayatımızın en güzel zamanlarını bilgisayar başında geçiriyoruz.
  • Resimlere bakınca tablet müthiş gözüküyor, sonra alttaki resim, tambir hezeyan...

    Konu ile alakasız resimler...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dirty_dancer

    Sanki çok gerekliymiş gibi bizde varda ne oluyor sanki hayatımızın en güzel zamanlarını bilgisayar başında geçiriyoruz.


    bu kadar gereksiz bir yorum görmedim. onların senin gibi facebook senin msn benim dolaşıp karı kız peşinde koştuklarını mı sanıyorsun?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 8 Ocak 2012; 1:32:40 >
  • Sanırım 2005 di 100 $ a pc olurmu tartışmaları. Sonunda bu firma net book yapmış ve BM nin ihalesini kapmıştı. Bu gün 25 $ bile Pc yapmak mümkün ama 7 sene önce imkansız gibiydi.
  • Baştaki resimler gibi bir tablet Fuarda kesin çıkartmayacaklar...
  • o yuvarlak halka nedir anahtarlık takmak için mi :)
  • arka tarafa da at nalı kadar haç simgesini takmayı da ihmal etmemiş pzvnklr. misyonerliğin yeni nesil hareketleri. sonra da sömür, sömürebildiğin kadar.
  • Oha üstteki resim ile alttakinin farkına bakın adamlar elinde kalmışları vermişler:(
  • el dinamosumu??
  • At nalı kadar haç denilen simge çocuğu temsil ediyor, maximum kartın x inin aynısı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.