Bildirim
iphone 4s prize takılı oynama
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Bence yapmamalisin ben o olaya hep dikkat ederim.sarj et oyna usenme. :) -
Ben pek zarar vericeğini düşünmüyorum. Ona bakarsanız teli açıkkende sarj etmek,batarya için iyi değil diyorlar. Kaç kişi uyguluyor muamma -
valla tamamen o anki duruma göre değişiyor bence,canım oyun oynamak istiyorsa şarjda da olsa fişten çekmeden oynuyorum..
asıl sorunun şu olması gerekiyor,şarj tam dolumdan sonra elektiriği kesiyor..bu durumda oyun oynarken enerjiyi pilden alıp telefon kendini şarj etmeye mi çalışıyor yoksa enerjiyi direkt prizden mi alıyor? -
Bravo çok iyi soru? Aynı soru benim kafamda da oluşuyordu ben konuyu açmadan siz acmissiniz takipteyim. -
Ben şarja takıp oynadıpım zaman telefon aşırı ısınıyor özellikle sim kart tarafı gevey olduğu için sanırım korkuyorum artık oynamıyorum -
bende lg var/vardı. ben şarjdan çekmeden oynuyodum sürekli şu an 1 gün hiç dokunmassan iki gün felan gidiyor. pil toplam 3 dişli 2ye akşam yatarken iki dişse sabah uyandığımda kapanmış oluyor ama şarj olayındanmı bilemem -
peki telefonun şarjı tam boşalmadan şarja taksam (mesela oyun oynadıktan sonra) bi sorun olur mu? -
%20nin altında olsun bence. Ben genelde öyle kullanıyorum -
quote:
Orijinalden alıntı: Baaki
%20nin altında olsun bence. Ben genelde öyle kullanıyorum
bende yabanci kaynaklardan okumustum ama tam link veremicem simdi. lityum lion bataryalarda batarya firsat bulundukca sarj edilmeli ve kesinlikle batarya tamamen bosaltilmamalidir. yuzde 20 ye falan dusmemeli ysni. ben ne zamsn priz bulsam takiyorum ve performansi gittikce artiyor, gecen sehir disina gittim o kadar ugrastim eskiden olsa biterdi ama bitmedi sarj. ysni batarya bitmeden sarj hepp derim ben
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: hsnsenel
quote:
bende yabanci kaynaklardan okumustum ama tam link veremicem simdi. lityum lion bataryalarda batarya firsat bulundukca sarj edilmeli ve kesinlikle batarya tamamen bosaltilmamalidir. yuzde 20 ye falan dusmemeli ysni. ben ne zamsn priz bulsam takiyorum ve performansi gittikce artiyor, gecen sehir disina gittim o kadar ugrastim eskiden olsa biterdi ama bitmedi sarj. ysni batarya bitmeden sarj hepp derim ben
hocam tam istediğim cevaptı bu. o zaman ben azaldıkça şarja takayım. -
quote:
Orijinalden alıntı: discjockeyyy
quote:
Orijinalden alıntı: hsnsenel
quote:
hocam tam istediğim cevaptı bu. o zaman ben azaldıkça şarja takayım.
istedigin zaman sarj yapabilirsin hocam, bu lityum liyon bataryalarda hafiza etkisi bulunmaz eski nikel bataryalarda oldugu gibi yani sarj bitmeden sarja takmak bataryanin omrunu hic etkilemez, ayrica lityum batarya icerisindeki elektriksel faaliyetler, iyonlar devamli hareket halindedir buda siz ne kadar cok sarj ederseniz okadar performans anlamina gelir.. " Li iyon piller için hafıza etkisi sorunu
yoktur, dolayısıyla bu pilleri şarj etmek için tam olarak boşalmalarını beklemek gerekmez. Ayrıca yine aynı
nedenden dolayı şarjı yarıda kesmek pil için olumsuz
bir etki yaratmaz.". son cumleyi wikipedia sozlukten aldim az once
-
bir sitede bunu buldum umarım faydalı olur:
" Lityum iyon polimer bataryaları rahatlıkla her istediğinizde şarj edebilirsiniz . Nikel bataryalardakinin aksine en iyi verimi alabilmek için , tam doldurmak veya tam olarak şarj tükenmesini beklemek zorunda değilsiniz. "
kaynak -
quote:
Orijinalden alıntı: discjockeyyy
bir sitede bunu buldum umarım faydalı olur:
" Lityum iyon polimer bataryaları rahatlıkla her istediğinizde şarj edebilirsiniz . Nikel bataryalardakinin aksine en iyi verimi alabilmek için , tam doldurmak veya tam olarak şarj tükenmesini beklemek zorunda değilsiniz. "
kaynak
Eğer pil %0 a kadar boşaltılırsa bu durum "tam
boşaltma" olarak adlandırılır ve bu durum pilin
kapasitesini düşürür. Yaklaşık olarak 100 tam
boşaltma pilin kapasitesinde %75 ten %80'e kadar bir
kapasite kaybına yol açar. wikipedia
-
ben %5 %6'lara düşünce şarj ediyorum,şimdiye kadar tamamen bitmesi 2-3 kez oldu ama o zamanlarda da şarj imkanım yoktu..
yukarıdaki bilgilerin hiçbirisini okumamıştım ama doğruyu yaptığıma sevindim :):) -
li-ion pillerle ilgili zamanında çok araştırma yapmıştım bir proje için. kendi denemelerimle de aynı şeyi gördüm.
li-ion pillerle ilgili yapılması ya da yapılmaması gerekenler:
1. pili her fırsatta şarja takın. li-ion pil ne kadar aktifse o kadar uzun ömürlü ve sağlıklı olur.
2. li-ion piller sonuna kadar bitirilmemelidir. sürekli bunu yaparsanız kimyasal olarak pile hasar verirsiniz.
3. sabaha kadar şarjda bırakabilirsiniz. problem olmaz (orjinal şarj aleti ve pil olmak kaydıyla).
4. 5-6 ayda bir, sadece 1 defaya mahsus pili sonuna kadar bitirin ve sonra iPhone kapalı olarak %100'e kadar doldurun. bu sayede pil ölçer kalibre olur ve daha doğru yüzde değeri gösterir.
5. li-ion pillerde hafıza etkisi olmaz. ni-mh pillerden çok farklıdır. ayrıca yaklaşık olarak sabit bir döngü sayısı vardır. Bir döngüyü tek seferde de yapabilirsiniz (%100'den sonuna kadar harcayıp %0'a inmek=1döngü ) ya da birden çok seferde de (%100'den %50'ye inip şarja takmak, ertesi gün yine %100'den %50'ye inmek=0.5+0.5=1 döngü).
6. Pili her fırsatta şarja takarak hem döngü süresini uzatmış olursunuz (yani 1 döngüyü belki 2-3 günde tamamlamak) hem de pili aktif tutarak sağlıklı kalmasını sağlarsınız.
Dediğim gibi, yukarıda yazdıklarım tecrübeyle sabittir. Daha önce kullandığım 3GS'de de, şimdiki i4'de de aynı şeyi yapıyorum ve şarj yönünden hiçbir sıkıntım yok.
-
Hepiniz yanlis biliosunuz
1- telefonun sarji %20 nin altina dusmeden sarj ederseniz iyi olur
2- ayda bir kez telefonun tam sarji bosaltilmasi gerekir birakin kendi kendine kapansin
Boyle kullanilmali
Ammada çok elham yaptınız. 2 yıldır rastgele şarja takıp çıkarıyorum parça parça günde 10 kez şarja taktığım bile oluyo. Zaten şarjı sürekli bittiği için şarjdayken kullanıyorum genelde. İlk aldığım günki gibi şarjı bir sorun olmadı. Zaten telefonu bu yaz yada kış gibi değiştiricem al işte 2 yıl gönlümce kullandım sorun olmadan başka bir telefona geçicem. Tamam malınıza özen gösterin tabi ama bokunu çıkarmayın sonuçta iphone kullanılmak için üretildi alında kasaya kitleyin diye değil.
aradığım cevapları buluyorum sanki, güzel konu -
Güzel konu olmuş bilgili arkadaşlar sağ olsn kafamda ki sorular gitti.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Benzer içerikler
- iphone otomatik kilit ayarlanmıyor
- bu iphone"da hücresel veriyi kullanmak için güncelleme gerekiyor
- imap.gmail.com posta sunucusu yanıt vermiyor
- iphone model numarası ülke kodları
- iphone yanlış şifre süreleri
- jailbreak nedir
- ios 17 alacak telefonlar
- airpods şeffaf mod nedir
- iphone ses tanıma nedir
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X