Şimdi Ara

Bilgeadam hakkında yardım lütfen

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle selamlar.Ben Bursada yaşıyorum. Radyo ve Televizyon mezunuyum.Fakat bizim medya işi İstanbul ve Ankara dışında ölü olduğu için mesleğimi Bursa içerisinde icra edemiyorum.Açıkçası Bursadanda ayrılmak istemiyorum.Kendi sektörüm dışında başka sektörlerde iş bulmakta açıkçası çok zor benim için.Bursa içerisinde genelde ya otosanayi sisteminde işler bulunmakta yada benim istediğim yerlerde min 4-5 yıl deneyim istemekteler.Malum bende yeni üniversite mezunu olduğum için hiç deneyimim yok.Birçok iş ilanında (Türkiye genelinde ) grafik-web tasarım üzerine iş ilanları görüyorum.Açıkçası Bursada bu sektör hakkında bilgisini alabileceğim kimsede yok.Bilgeadam adındaki kursu mutlaka duyanlarınız olmuştur.Bursaya şube açtılar.Ankara ve İstanbulda bu kurstan mezun olup 800-1500 tl arası işe başlayan ve hala devam ettirmekte olan birçok arkadaşım var.Şimdi size soracağım şu bu kursun fiyatı 300 saat/200 saat web tasarım 100 saat grafik tasarım = 4.5 ay / 8.500 tl . Bu fiyat hat safhada fazla benim için fakat kendimi sıkıp bir şekilde halledebilirim.Bana kursun 4.5 ay sürdüğünü 4.5 ay sonunda zaten bir iş yapabilecek konuma geleceğimi ilk 5 ay kendimi sıkıp geri kalan taksitlerini iş bulup ödeyebileceğimi söylediler[Yaklaşık 24 ay senet ile ].Staj garantileri varmış ama iş garantimiz yok dediler.Sadece çalıştığı şirketlere önerebileceklerini söylediler.Şimdi sizden ricam bu bilgeadam bana yararlı olur mu? 4.5 ay sonunda gerçekten bir iş yapabilecek duruma gelebilirmiyim? Bileniniz varsa bu Bursa piyasası nasıldır ? 4.5 ay gidip sonrasında eğer iş bulamazsam geri kalan senetler feci duruma sokar beni ondan dolayı günlerdir kara kara düşünüyorum.Buradan sanırım belgeler sertifikarlar alıcakmışım sanırım.Bunların yararı ne gibidir? Yada bana başka tavsiyelerde bulunabilir misiniz ? Okuduğunuz ve yardım ettiğiniz için şimdiden çok teşekkür ederim.







  • 8500 gerçekten çok büyük para bende geçen sene 5900 lira fiyat almıştım tabi 4-5 ayda kolay degil herşeyi kapmak iş bulmak bilemiyorum bu zamanda herşey para özellikle bilgeadamda
    allah yardımcın olsun kardeşim
  • pm attım.
  • Bence bu tip bilişim akademileri (gittim ordan biliyorum) bu olaya sıfırdan başlayan insanlar için eğitici düzeyi "Giriş" seviyesini geçmeyen dersler vermekte. Ne verilen paraya değer, ne de harcanan zamana. Kendi adıma konuşuyorum; bana bilmediğim tek bir şey göstermediler; kaldı ki ben hoca sıfatıyla dersimize giren kişinin eksiklerini düzeltiyordum. (Bu arada bende profesyonel degilim, orta sınıf diyelim.)

    Bu tip yerlerden bir yerlere geçiş yapabilmende artık zor, eskiden çözüm ortaklarına her sınıftan en iyi kişiyi (-ki çok çok süper yaratıcı ve zeki olman gerek) önerirlerdi (garanti iş değil. bir nevi al bunu sömürebilirsin lazımsa tarzında.) şimdi artık sektör bu gibi insanlardan binlercesiyle dolu oldugundan böyle birşeyde kalmadı.

    Uzun lafın kısası ben gitme derim, ama yok illa gitcem diyorsan; umarım her şey istediğin gibi sonuçlanır.
  • " Kariyer Kartı " yeni yılın başında bitmiş olarak sana şunu söyleyeyim " Ben Yandım Sen Yanma Allah Aşkına ". shadowsong arkadaşın dediği gibi giriş seviyesini geçemiyorlar.2 kez gittim web grafik eğitimine ilkinde eğitmenimiz istesede gruptaki yeni başlayan arkadaşlar yüzünden ileri seviyede eğitim alamadık.zaten bilge adamın ileri seviye diye bişeyi var +1-2bin lirada o tutuyor. 2. gidişimde eğitmenin tasarım yeteneği ve bilgisi rezaletti. staja sokmak içinde şartları var üstün başarı alman eğitimin %90 ına katılman ve 2 adet kariyer seminerine katılman gerekiyor.bursa daha yeni olduğu için seminer sıkıntısı çekmezsin ama ben istanbulda 7 aydır bir seminere kayıt olamadım.
  • illa gideceğim diye birşey yok.Sadece kendi mesleğimi Bursada icra edemiyorum.Para kazanıp evimi geçindirebileceğim bir sektöre yönelmek istiyorum.Bilgisayarla çok içli dışlıyım o yüzden bilgisayarla yapabileceğim işlere yöneldim.O bakımdan web tasarım/grafik tasarım aklımı çeldi.O yüzden bilgili arkadaşlar bana yol gösterirlerse sevinirim.
  • Radyo tv mezunuysan. Bir tane sağlam bir video edit montaj yazılımı öğreneceksin. Bizimkiler genelde edius, FCP, Avid falan kullanır. Ama bol ders bulabileceğin tek yazılım Premieredir. Premire gayet iyidir ama bizim piyasa dümdüz düşündüğü ve yeniliklere açık olmadığı için pek tutmaz. (BBC Premiereye geçti) Biraz renk düzeltme color correction öğrenecen. Ordan burdan düğün videosudur birşey bulup kesip biçicen anlamlı bütünler oluşturucan (bölümünden mezunsun sen daha iyi biliyorsun). Ve kendine basitte olsa bir portfolyo (demoreel, showreel gibi bir video) yapacan. Bununla Bursanın yerli küçük TVlerinde gezicen abi para istemem bi 5-6 ay çalışayım hem bakın elimden iş geliyor diyeceksin. 5-6 ay sonra azda olsa para istiyecen (bu arada kendini çok geliştircen tabi) olmazsa da başka bir TV yada prodüksiyon firmasına fırlıyacan. Az da olsa vardır Bursada da İzmirde bile var küçük Prodüksiyon firmaları.

    Bu aşamaları geçince İStanbul yada ANkaraya gidip gidemeyeceğini kendin karar verebilirsin. Yalnız zaman aleyhine işliyor. Çabul ol. Bu arada sizinki gibi bölümlerde okuyanlar derslerine değil çalışmaya odaklı olmalı benim radyo tv ve gastecilik bölümündeki arkadaşlarım sürekli okuyup tecrübe edinikleri için okullarını hep 7 senede bitirdi. Böylece mezun olduklarında işi biliyor bir durumdaydılar.

    Kolay gelsin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: -ShadowSong-

    Bence bu tip bilişim akademileri (gittim ordan biliyorum) bu olaya sıfırdan başlayan insanlar için eğitici düzeyi "Giriş" seviyesini geçmeyen dersler vermekte. Ne verilen paraya değer, ne de harcanan zamana. Kendi adıma konuşuyorum; bana bilmediğim tek bir şey göstermediler; kaldı ki ben hoca sıfatıyla dersimize giren kişinin eksiklerini düzeltiyordum. (Bu arada bende profesyonel degilim, orta sınıf diyelim.)

    Bu tip yerlerden bir yerlere geçiş yapabilmende artık zor, eskiden çözüm ortaklarına her sınıftan en iyi kişiyi (-ki çok çok süper yaratıcı ve zeki olman gerek) önerirlerdi (garanti iş değil. bir nevi al bunu sömürebilirsin lazımsa tarzında.) şimdi artık sektör bu gibi insanlardan binlercesiyle dolu oldugundan böyle birşeyde kalmadı.

    Uzun lafın kısası ben gitme derim, ama yok illa gitcem diyorsan; umarım her şey istediğin gibi sonuçlanır.

    abimiz son noktayı koymuş.




  • Selamlar,

    bilgeadam 2010 yılından beri kan kaybetmeye başlayan ve istanbuldaki bazı şubelerini kapamaya başlayan ve hatta merkez binasınında lokasyonunu değiştirmiştir. İstanbulda para kazanamayacağını anlayınca, Anadoluya açılma adı altında bazı şubeler açmıştır bunlardan biri bursa şubesidir. bilgeadam mezunu olup, şuanda işsiz güçsüz gezen binlerce insan bulunmaktadır. fikrim anlaşılmıştır sanırım.
  • hocam su an bende gıdıyorum canlı olarak ordan yazıyorum yazılım ve sıstem uzmanlıgına gıdıyorum bakalım su aralar baslangıc ıı ama sureklı tekrar ve metodlar onemlı
  • 2500TL ye AutoCAD Eğitimini BilgeAdam' dan aldıktan 2 yıl sonra benden gelip AutoCAD eğitimi alan bir öğrencim vardı. Ama yalan ama doğru, benim göstermiş olduklarımı ilk defa görüyormuş gibiydi.
    Öncelikle şunu söylemek istiyorum ve buna kimse inkar edemez. 5 yılı aşkın süredir profesyonel anlamda eğitim vermekteyim. Ve AutoCAD, Solidworks, Catia, inventor gibi teknik programları öğretenin kesinlikle fabrikada tecrübesi olmasını gerekiyor.

    Neden mi?

    1. Örneğin AutoCAD in 3 boyutlusu piyasada hiç kullanılmıyor. AutoCAD' te 3 boyutlu çizim yapmak bir işkencedir. Ve bunun yerine Solidworks, Catia veya inventor kullanılıyor. Bu yüzden AutoCAD 3D öğrenmeye hiç mi hiç gerek yok. Onu öğrenmek için harcanan zaman ve para resmen haram. 100TL verseniz bile yazıktır. Bu kadar büyük konuşuyorum.

    2. Render. Evet AutoCAD eğitimlerinde render almayı gösteriyorlar. bikere sen zaten 3D ne çiziyorsun da render alıyorsun AutoCAD' te. Ha Solidworks dersen eyvallah. Kendi photoview 360 eklentisi sayesinde zaman harcayarak gayet başarılı renderlar alabilirsiniz. Üst seviye render almak içinse bir çok render programı var. Ben KeyShot kullanıyorum.

    3. Her programda bir çok komut var. Kimileri gerçekten gereksiz. Bunları temel düzeyde göstermenin bir mantığı yok. Ayrıca sadece komut öğretmenin de mantığı yok. O komutu ne gibi durumlarda kullanacağını öğretmek gerekiyor. Mesala Slot (obround) Komutu... bu komutun deliklerin birebir oturamıcağı bir durumda kullanmalarını öğretmelisin. Kama yuvası için bu komutun kullanılcağını, kamanın ne olduğunu ne işe yaradığını öğretmelisin. Komut mantığını değil tasarım mantığını öğretmelisinki öğrenci bir işe başladığında bunların hepsini bilsin.

    4. Son olarak, SADECE PROGRAM/ KOMUT EZBERLEYİP ONLARI ANLATMAK ÖĞRETMEK DEĞİLDİR. SADECE GÖSTERMEKTİR.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SolidWorks Eğitmeni -- 25 Temmuz 2015; 16:06:23 >




  • Verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim. Hiçbiri olmadı şuan Mercedes'te çalışıyorum :D
  • mechul19 M kullanıcısına yanıt
    Merhaba mechul19 bilge adam yazılım kursundan verim aldınız mi? Bir işinize yaradı mı? Kurstan sonra iş olanağı konusunda düşüncelerinizi paylaşırsanız çok iyi olur benim için. Teşekkür ederim simdiden..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sakın ha sakın gırmeyın hepsı yalan dolan düzmece.Kursdakı hocalar ordan daha once eğitim almış öğrencilerden ibaret.Hep aynı şeyleri gösteriyorlar.ben zaten son 1 ay gitmedim.iptal ettirdim senetleride ödemedim.Avukat aradı tehdit vs derken 2800 tl ile kurtuldum.zaten 1000 tl ödemem vardı ben cok ucuza aldım 3 lu kursu 5500 tlye aldım.12500 tl dediler pazarlıga oturdum 7500 tl taksıtlı dedıler bende kursiyer bir arkadasın kursunu devır aldım toplamda 4300 tl ödemiş oldum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.