Şimdi Ara

HTC, 2011 son çeyreği düşüşle kapattı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
3.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • HTC, 2011 son çeyreği düşüşle kapattı






    2011 yılını geride bırakmamızın ardından firmaların son çeyreğe ait mali raporları da yayınanmaya başladı. Samsung'un ardından diğer bir akıllı telefon üreticisi Tayvanlı HTC de kesin olmayan son çeyrek rakamlarını kısaca kamuoyu ile paylaştı.




    2011 yılı sonlarında HTC'nin borsada kayıplar yaşamasıyla başlayan gerileme Kasım ayında akıllı telefon satışlarına yüzde 30 düşüş olarak yansımış, firmanın 2011 yılı hedefleri 2010 Temmuz döneminin de altına inmişti.




    2011 son çeyrek raporuna göre toplam gelirlerde HTC'nin yıllık kaybı yüzde 2.5 oldu. Son çeyrekte elde edilen gelir 335 milyon dolar iken yıl toplamında 1.3 milyar dolar civarında gerçekleşti.




    İşletim karı 42 milyon dolar olurken yıl toplamında 200 milyon dolar oldu. Net elde edilen gelir 35 milyon dolar iken yıl toplamında yaklaşık 180 milyon dolara ulaşıldı. 




    Her ne kadar geçen yıl aynı çeyreğe göre düşüş yaşansa da 2010 yılına kıyasla firma yüzde 80'lik bir gelir artışı yakaladı. Özellikle yaz döneminde üst üste rekor gelir elde eden HTC firma tarihinin en başarılı dönemini yaşadı ve ABD'de en çok akıllı telefon satan firması olmayı başardı. 2011 yılının son dönemlerinde Rhyme, Rezound, Sensation XE, Sensation XL gibi modelleri piyasaya süren HTC, en çok birbirine benzeyen modeller üretmesi nedeniyle eleştiriliyor. 2012 bakalım HTC için neler getirecek hep birlikte göreceğiz.

     








  • Kim ne derse desin samsung
  • diğer köklü firmaların aksine pazarda yeni olan bir telefon üreticisi için bence çok başarılılar sense arayüzü ve donanım olarak bazen iki kat fiyatla sunulan telefonların kalitesine sahipler ama bir takım engellemeler kullanıcı alışkanlıkları htc yi zorlamakta ama bence yeni yılda daha başarılı olacaklar...
  • HTC yeni bir telefon üreticisimi arkadaşım fason üretimin en büyük pay sahibidir zamanında ki 6 7 yıl önce windows mobile serisi ile iyi çıkış yapmıştır başkaları gibi normal cihaz üretmektense hep akıllı telefonlara yatırım yapmıştır bu kadar büyümesini ve tanınmasını sağlayan ana etken 2008 de Android platformuna yönelmesidir.Bknz (HTC G1 ilk Google telefonu)

    2007 yılında çıkan HTC shift i bilen bilir zamnının ilk ultra taşınabilir tableti olarak tanınır.

    NOT: HTC kullanıcısı değilim fiyat politikalarını çok eleştiririm ama yapı ve üretim bantları itibari ile HTC büyük bir üreticidir hakkını yememek gerek ayrıca Hz. Wikipedia'dan alıntılara bakacak olursak;


    İlk renkli avuç içi boyutlu PC (1999)
    İlk Microsoft PocketPC (2000)
    İlk Microsoft kablosuz PocketPC (2002)
    İlk Microsoft yüklü Smartphone (2002)
    İlk Microsoft Smart Music Phone (2004)
    İlk Microsoft 3G Phone (2005)
    İlk Microsoft Windows Mobile 5.0 Platform Phone (2005)
    İlk Microsoft Windows Mobile platformunda tri-band UMTS 3G cihazı (2006)
    İlk Microsoft Windows 5.0 Smartphone (2006)
    Parmak ucuyla gezintiyi sağlayan ilk sezgisel dokunmatik ekran (Haziran 2007)




  • söylediklerin doğru ama htc nin doğuşu malesef android le oldu desek yalan olmaz, dünya çapındaki pazarlarda söz sahibi olma yoluna girmesine etken olan android ve sonrasındaki gelişmelerdir. ama androidden önce kaç tane ülkede kaç kişi biliyordu ki Htc yi? nokia samsung sonyericson kadar yaygın mıydı? hayır. android HTC yenin yeniden doğuşudur ve bence çok kaliteli telefonları 300 liralık telefonuda öyle 2000 tel lik telefonuda oyuncak gibi durmuyor diğerleri gibi hem içeriği hem kasası kalite...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kallesnikof

    söylediklerin doğru ama htc nin doğuşu malesef android le oldu desek yalan olmaz, dünya çapındaki pazarlarda söz sahibi olma yoluna girmesine etken olan android ve sonrasındaki gelişmelerdir. ama androidden önce kaç tane ülkede kaç kişi biliyordu ki Htc yi? nokia samsung sonyericson kadar yaygın mıydı? hayır. android HTC yenin yeniden doğuşudur ve bence çok kaliteli telefonları 300 liralık telefonuda öyle 2000 tel lik telefonuda oyuncak gibi durmuyor diğerleri gibi hem içeriği hem kasası kalite...

    ama şöylede bir sıkıntı var HTC de Wildfire S gibi 600 MHz Armv6 ve Adreno 200 donanımına sahip bir cihazı 700 civarına satmayı biliyor benim en çok eleştirdiğim noktası bu mesela Sensation XE mi Galaxy S II mi diye sorsan ki XE nin fiyatı 1800 civarı her şekilde S II derim çünkü Samsungun Exynos işlemcisi ve MALI 400 yongası Qualcomm işlemci ve Adreno 220 yi rahatça pataklar o yüzden HTC bazı modellerinde aşırı fiyatlandırma yapıyor gereksiz yere o noktada bu aralar Sony'i tebrik ediyorum Armv7 1 GHZ ve Adreno 205 sistemleri ortalama 700-900 aralığında ve cazip kampanyalarda yapılmakta...




  • androidden once cogunlugun htc yi tanimamasi htc yi yeni bir firma yapmaz. htc uzun zamandir var olan absarili bir pda ureticisi. androide kadar telefon uretmiyordu ki su an yaptigi isde telefon uretmekden cok, telefon ozelligi eklenmis pda lar uretmek.

    zaten yapilan is telefon olmadigi icin koklu ureticiye ornek gosterdiginiz nokia gibi firmalar akilli telefon isinde zorlanmakda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: teksalih

    Kim ne derse desin samsung

    Kardeşim post kasmak içinmi yapıyosunuz bilmiyorum ama 'Kim ne derse desin Samsung, Kim ne derse desin Apple' yorumlarından bıktım artık.
  • @teksalih Senin de Samsung Galaxy S'in olsaydı görürdüm ben seni.2 sene önce aldığım tele hemen desteği kesti.
  • En azından samsung gibi teşhir amaçlı maket telefon tutuyormuşsun hissi vermiyor.Malzeme kalitesi çok başarılı.
  • XE ile XL nin farkı neydi?
  • HTC bu kafayla giderse 2010-2011 dönemlerini çok arayacaktır zanlımca! epey htc kullanmışlığım vardır (buna i-mate jam de dahil) firma milyonlar sattığı modele yazılım desteğini kesiyor 2 ayda bir model çıkartıyor, hele ki efsanevi wildifire s modeli var bir türlü 2.3.5 gelemedi ics'in hayalini bile kurmuyorum bootloader kilidini kaldıracağım diye kullanıcılarını inletiyor xtc clip denilen ne olduğu belirsiz cihaza esir etti ne diyeyim çok yaşa htc bundan sonra varsa yoksa ya huawei yada zte; aynı donanım, aynı yazılım en azından bir kamyon para vermeyelim umudum google; update olayını kernel güncelleme vb bir moda getirip üreticilerin tekelinden çıkarmadıkça bu devran böyle sürüp gidecektir kanımca..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berkkarabacak

    @teksalih Senin de Samsung Galaxy S'in olsaydı görürdüm ben seni.2 sene önce aldığım tele hemen desteği kesti.

    2 sene önce üretilmiş bir tane android telefon söyleseneyazılım desteği olan 1 tane 2 değil. Bu arada Galaxy S e desteği kesmedi geleceği konuşuluyor.Haberlere göre
  • Kendi markası altında 2006 yılında işe başlamıştır. Şuanda dünyada en fazla satan üreticilerden 10. sıradadır. HTC çok başarılı, yanlış kararlar vermese çok daha iyi olabilir.
  • htc nin son zamanlardaki fiyat ve pazarlama politikaları rezalet(tr için konuşuyorum).hem telefonlar çok geç geliyor,hem kısıtlı sayıda ve kısıtlı tedarikçi ile geliyor,hemde çok pahalıya satışa çıkıyor.bence tüm telefonlarının fiyat etiketleri enaz %20-25 aşşağıda olmalı ki;ancak alınır duruma gelsin.bence iphone de dahil markaların en güçlü-en yeni-üst sınıf cihazları 1500tl yi geçmemeli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ALPEREN_06

    %40tan fazlasının vergi olduğunu unutma.
  • Her sabah yeni bir telefon çıkararak üretime devam ederlerse daha çok düşerler. Kafa karışıklığı oluyor fiyatlar çok oynuyor millet başka markaya kayıyor. Amiral gemisi telefonlarına değer vermiyor. HD2 yi DHD yi yücelttiler yücelttiler sonra bastı kıçına tekmeyi ICS yi belki verir belki vermez. HTC çok sevdiğim ve kullandığım bir marka ama üretim ve satış stratejisi yanlış dğeiştirmesi lazım.
  • arkadaşlar , dikkat edin ilk %30luk düşüş haberinden bu yana kaç tane telefon tantımı yaptı htc ? belki bir belki iki , yani aklı başına geldi hergün tanıtım yapmıyor .

    htcnin yeni bir marka olduğunu düşünenler yanılıyor çünkü bende htc kullanıcısı olarak yakşalık 8 senedir taklip ediyorum ve 5 senedir htc markalı yada htcnin ürettiği telefonları takip edip kullandım .

    övdüğünüz samsung takiltçiik yaparken yada sadece cep telefonu üretirken htc pda üretiyordu , tabi sonradan samsungta pda işine girdi .

    samsung ne kadar başarılıysa htc samsung kadar başarıldır hatta nokiaya göre çok fazla başarısı olan bir markadır .

    htc wildfire s fiyatını eleştiren arkadaşlar acaba bu ülkede yaşamıyorlar galiba ! htc mi bu ülkede vergileri güncelliyor ? htcnin ürünleri türkiyede pahalıysa bunun suçlusu sadece htc yada başka markalar değildir .

    eğer fiyatların yüksekliğinden şikayet ediyorsanız telefonlarınızı eşe dosta sipariş verip yurtdışından aldırın , emin olun yarı fiyatından daha ucuza getirtmiş olursunuz ve htcye yada başka bir markaya pahalı fiyatlardan dolayı şikayet etmenize gerekte kalmaz .

    htc malzeme kalitesi olarak samsungtan öndedir , eğer kalitesiz olsaydı htc hd2 gibi çok başarılı telefonu ortaya çıkmaz ve bu telefona farklı sistemlerin romları kurulmazdı .

    htcye çok model çıkartıyor diye sızlayanlar samsunga neden bakmaz ! samsungun ve htcnin akıllı telefon sayısına bakın .

    htcnin yanlış yaptığı adımlardan sonra bu sene aklını başına alıp çok daha başarılı olucağına inanıyorum .




  • htcnin suçu gelişen kapitalist dayama politikasına uymamasıdır

    bakınız iphone başlattı aşırı pahalı tek çeşit seviye seviye telefonlar
    iphone 3-3s-4-4s olsun. hangisi üstün biliyoruz. resmen telefon üstünlük sağlama aracı oldu. kullanıcıya seçenek sunulmaz oldu. yani kimi portatif birşey arar kimi büyük ekran, kimi klavyeli...
    samsung da iphone modasına uydu... galaxy galaxy s2


    htcnin ise model genişliği çok fazla. işlemcisi iyi ekranı düşük, pili iyi klavyeli, geniş ekran, büyük ekran vs. vs. bir çok modeli var.
    fiyatları da daha uygun. Ne istediğini bilen kullanıcıya hitap ediyor ihtiyacı olmayan özelliklere para verdirtmeyen bir firma.

    ama ne yazık ki akıllı telefon alanların çoğu buna dikkat etmiyor. laf olsun diye üstünlükleri belli eden bir modaya uygun bir telefon alıyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: celalcaner2

    htcnin suçu gelişen kapitalist dayama politikasına uymamasıdır

    bakınız iphone başlattı aşırı pahalı tek çeşit seviye seviye telefonlar
    iphone 3-3s-4-4s olsun. hangisi üstün biliyoruz. resmen telefon üstünlük sağlama aracı oldu. kullanıcıya seçenek sunulmaz oldu. yani kimi portatif birşey arar kimi büyük ekran, kimi klavyeli...
    samsung da iphone modasına uydu... galaxy galaxy s2


    htcnin ise model genişliği çok fazla. işlemcisi iyi ekranı düşük, pili iyi klavyeli, geniş ekran, büyük ekran vs. vs. bir çok modeli var.
    fiyatları da daha uygun. Ne istediğini bilen kullanıcıya hitap ediyor ihtiyacı olmayan özelliklere para verdirtmeyen bir firma.

    ama ne yazık ki akıllı telefon alanların çoğu buna dikkat etmiyor. laf olsun diye üstünlükleri belli eden bir modaya uygun bir telefon alıyorlar.

    söylediklerine ek olarak ; apple her iki telefonunda üretim hatalrı olmasına rapmen kim kızdı ? kim eleştirdi ?

    adamların her iki telefonuna nereden baksan hata dolu ve her gün iphone 4 ve 4S hatalrıyla dolu haberleri okumaktan sıkıldık , yalanmı ?

    ve bu tüm olumsuzluklara rağmen hala en çok satan 3 markadan biri , insalar hatalarını bilmesine rağmen .




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.