Şimdi Ara

Multiplayer GTA:San Andreas (Multi Theft Auto) Kurulumu ve Kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
104.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • - Multi Theft Auto San Andreas Kurulumu ve Kullanımı -


    Yapımına 8 ay önce başlanan MTA: San Andreas nihayet tamamlandı. Adından da anlaşılacağı gibi Multi Theft Auto, GTA oyunlarının internet üzerinden oynanmasını sağlayan bir eklenti. Fakat MTA: San Andreas önceki versiyonlarından bir hayli farklı. Bu versiyonda MTA ara yüzü tamamıyla San Andreas oyununun içine entegre edilmiş. Yani oyun dışında her hangi bir pencere çalıştırmanıza gerek kalmıyor. MTA: San Andreas'ın ilk versiyonunda şimdilik sadece yarış modu mevcut. Yani arabanızdan inemiyorsunuz. Fakat kısa zaman sonra eski MTA'larda olduğu gibi 'deathmatch' modunu desketleyen versiyonların çıkacağı söyleniyor. Daha önce oynayanların hatırlayacağı gibi MTA ilk çıktığı zamanlarda yine arabadan inemiyordunuz. Fakat daha sonra program geliştirildi ve oldukça popüler hale geldi.

    Blue Core adı verilen çekirdeğin üzerine kurulan MTA:SA'ın en önemli özelliklerinden biri de kısmen modifiye edilebilir olması. MTA ile birlikte gelen harita editörüyle kendi haritalarınızı yapabiliyor ve başka oyuncuların yaptığı haritalarda oynayabiliyorsunuz. Harita editörü ilk başlarda biraz karışık gelebilir fakat biraz uğraştıktan sonra işin mantığını anlayıp harita yapabilmeye başlıyorsunuz. Bunun dışında oyunda San Andreas'daki neredeyse bütün araçları yeni haritalarla birlikte kullanabilmeniz mümkün. Bunlara uçak, helikopter ve tekneler de dahil. Ayrıca kullandığınız araçta roket vb. silahlar bulunuyorsa bunları da oyunda kullanabiliyorsunuz.

    Eğer San Andreas oyunu bilgisayarınızda kurulu ve düzgün olarak çalışıyor ise hemen MTA:SA'ın kurulumuna geçebilirsiniz. Fakat önce oyunun doğru çalıştığından emin olun. Oyunun çözünürlüğünü ve diğer önemli ayarlarını da kuruluma geçmeden önce ayarlamanızı öneririm. Önceden söylediğim gibi eğer oyunda bir sorun varsa ilk önce onu düzeltmeden MTA kurulumuna geçmeyin. GTA:SA 1.01 "No Hot Coffee" versiyonunu yükleyenlerin oyunu yeniden kurmaları ve 1.01 versiyonunu yüklememeleri gerekiyor.

    MTA: San Andreas'ın kurulum dosyasını indirmek içinhttp://light.mtavc.com adresine gidip aşağıdaki mirror'lardan birine tıklamanız yeterli. (MTA:SA R1.0 - Client) Dosya yaklaşık 4.5 MB büyüklüğünde. Yüklemenin ikinci bölümünde kurmak istediğiniz kısımları seçmeniz gerekiyor. Eğer daha sonra bilgisayarınızı sunucu olarak çalıştırmayacaksanız MTA Server'ı yüklemeyebilirsiniz. Fakat bileşenlerin hepsini yüklemenizin bir sakıncası yok. Dördüncü bölümde de GTA:SA kurulumunun yerini göstermeniz gerekiyor. Kurulum bittikten sonra oyunu hemen çalıştırmayın. Çünkü oyunun kendi sunucu bulma modülü her zaman düzgün çalışmıyor. Oyunun içinden bulduğunuz sunucuların ping süreleri çoğu zaman çok yüksek oluyor. Bunun için biz MTA:SA sunucularını bulmak için The All Seeing Eye programını kullanacağız. Eğer bu program bilgisayarınızda yüklüyse aşağıdaki kurulum bölümünü geçebilirsiniz.

    The All Seeing Eye(ASE) programı internet üzerinden oynanan oyunların sunucularını daha kolay bulmanızı sağlayan bir programdır. Program 150'den fazla oyun ve ek paketi destekler. Programı bilgisayarınıza kurmak için ilk öncehttp://videogames.yahoo.com/multiplayer adresinden "Trial Version Download Now" yazan yere basıp şartları kabul ettikten sonra EyeInstaller adlı programı indirmelisiniz. Program açılınca asıl ASE yazılımını indirmeye başlayacak. İndirme bittikten sonra seçenekleri kontrol edip Install tuşuna basmalısınız. Program aslında bir deneme sürümü fakat sınırlı bir kullanım süresi yok. Her yedi günde bir program size tam sürümünü yüklemek isteyip istemediğinizi soracak. Buna hayır diyerek programı kullanmaya devam edebilirsiniz. Zaten programın neredeyse bütün özellikleri deneme sürümünde mevcut.

    ASE programını kurduktan sonra istediğimiz sunucuları görebilmemiz için MTA:SA kurulumunu programa tanıtmamız gerekiyor. Bunun için programın ana penceresindeki Filters menüsünden Configure Games'e giriyoruz ve gelen pencerede "Not Installed" listesini açıp Multi Theft Auto'yu buluyoruz. Yandaki bölümlerden Player Name kısmına bir şey yazmamıza gerek yok. Çünkü oyunun içinde adımızı ayarlayabileceğiz. Kurulumun yerini göstermek için Browse tuşuna basıp MTA:SA'ı kurduğumuz yere gidiyoruz. (Eğer kurulum sırasında bunu değiştirmediyseniz "\Program Files\MTA San Andreas\" olmalı.) Buradan Multi Theft Auto.exe'yi seçtiğimizde Program Location bölümünde programın tam yolunun gözükmesi gerekiyor. Ayrıca "Visible in filter list" seçeneğinin de mutlaka seçili olması lazım.

    Programı ayarladığımıza göre artık bir sunucuya bağlanabiliriz. Bunun için programın ana penceresindeyken sol bölümde Multi Theft Auto'nun altındaki MTA:VC listesini seçtikten sonra Refresh(F5) tuşuna basıyoruz. Eğer buraya kadar her şey yolunda gittiyse sunucu listesini bir kaç saniye sonra görebilmemiz gerekir. Sunucuları ping sürelerine göre sıralamak için yukarıda Ping yazan yere tıklıyoruz. Sizin de tahmin edeceğiniz gibi Game kısmında MTA:SA yazanlar bizim girebileceğimiz sunucular. Fakat satırın başında kilit işareti varsa bu sunucu şifre korumalı demektir. Her şey hazır olduğuna göre ping süresi makul seviyede olan bir sunucu seçip bağlanabiliriz.

    Sunucunun üzerine çift tıkladınığınızda oyunun açılması gerekiyor. (Eğer MSVCR71.DLL hatası verirse dll dosyasını bu adresten indirerek "WINDOWS\SYSTEM\" klasörüne atın.) Fakat bazı durumlarda sizden GTA:SA ve MTA:SA kurulumlarının yerini göstermenizi isteyebilir. Bu durumda açılan pencereden bu kurulumların yerini gösterdikten sonra devam edebiliriz. Eğer ASE'nin ayarlarında bir değişiklik yapmadıysanız sunucunun adresi Sunucu:Port şeklinde panoya kopyalanacak. Oyun açıldıktan sonra karşımıza MTA ara yüzü gelecek. Settings bölümüne girip adımızı yazdıktan sonra tamam diyoruz ve ismimiz kayıt ediliyor. Quick Connect'e basıp Host bölümüne az önce kopyaladığımız sunucu adresini yapıştırıp adresin sonundaki :Port kısmını siliyoruz ve iki nokta olmadan pencerenin Port bölümüne yazıyoruz. ( Eğer Port bölümünde yazılı olan port numarası bizim sunucu ile aynıysa orası aynı kalıyor.) Eğer sunucunun şifresi varsa onu da Pass bölümüne yazıp Connect'e bastıktan sonra oyun yüklenmeye başlıyor.

    Oyuna girdikten sonra yapacaklarınızı zaten burada anlatmama gerek yok. Zaten şimdilik yapacağınız çok fazla bir şey de yok çünkü arabanızdan inmeniz mümkün değil. Sunucuda durduğunuz sürece sürekli çeşitli şekillerde yarışlar olacak ve yarışlar birisi kazanan kadar ve ya tek kişi canlı kalana kadar sürecek. Sunucuyla aranızdaki ping süresi ne kadar az olursa oyunu o kadar rahat oynarsınız. Ayrıca sunucudaki oyuncu sayısının artması da oyunu bir miktar yavaşlatacaktır. Oyun içinde konuşmak için 'T' tuşunu, oyuncu listesini ve oyuncuların ping sürelerini görmek için TAB tuşunu, konsolu açmak için F8 ya da ~ tuşunu, oyun içinden resim almak için F11 tuşunu, oylamalara yanıt vermek için F1 ve F2 tuşlarını, bir oyuncuyu izlerken kamera modunu değiştirmek için 1, 2 ve 3 tuşlarını ve izlediğiniz oyuncuyu değiştirmek için de sağ ve sol ok tuşlarını kullanabilirsiniz. Oyunda kaydettiğiniz resimleri "\Program Files\MTA San Andreas\mods\race\screenshots" klasöründe bulabilirsiniz. Konsolda kullanabileceğiniz komutlar aşağıda yazılı.

    nick <yeni adınız> - Adınızı değiştirir.
    kill - Sizi yarış dışı bırakır ve izleyici moduna alır.
    quit -Sunucudan çıkar ve masaüstüne döner.
    exit - Sunucudan çıkar ve masaüstüne döner.
    disconnect - Sunucudan çıkar ve ana menüye döner.
    races - Sunucudaki yarışların isimlerini listeler.
    ver - Program hakkında bilgi verir.
    time - Saati gösterir.
    vote races <yarış adı> - Belirttiğiniz yarışa geçmek için oylama yapar.

    Diğer bazı komutlar;

    msg <ad> <mesaj>
    pm <ad> <mesaj>
    say <mesaj>
    slap <ad>
    me <mesaj>
    ignore <ad>
    help

    RCON için komutlar;

    rcon_login <şifre>
    rcon <komut> <argümanlar>

    MTA:SA'ın yapımcıları yavaş bilgisayarlar ile daha performanslı olanların arasında meydana çıkan eşitsizliği bir miktar yok etmek için oyundaki maksimum FPS değerini 25 olarak ayarlamışlar. (Yani oyundaki Frame Limiter özelliği MTA:SA oynarken sürekli açık durumda.) Bu değerin daha sonra arttırılacağı söyleniyor. Ayrıca MTA:SA'ın sunucuda bulunan oyuncu başına saniyede 32 kilobit veri aldığı belirtilmiş. Fakat her zaman aynı mı olur bilemiyorum.

    Her hangi bir ayarı değiştirmek için oyunu normal olarak açıp ayarları yapmanız gerekiyor. Çünkü MTA:SA ara yüzüne bununla ilgili bir bölüm konulmamış. Eğer bilgisayarınız oyunda takılma yapıyorsa çözünürlüğünüzü ya da renk derinliğini bir miktar düşürmeniz gerekebilir. Bunun dışında Anti Aliasing, FX Quality ve Draw Distance ayarlarını düşürmeniz de oyunun performansını arttırır. Oyundayken dosya indirme ya da gönderme yapmamanız gerektiğini söylememe de gerek yok sanırım.

    MTA , Rockstar Games'in bir eklentisi değildir. GTA seven bir grup insanın kendi çabalarıyla geliştirdiği bir yazılımdır. Ve bu çalışmaları sırasında Rockstar Games'den yardım almamaktadırlar. Bu yüzden oyunun zaman zaman hata vermesini hoş karşılamak gerekir. Oyunun kurulumunda ve ya oyunda karşınıza çıkan sorunları bu konu altında yazarsanız elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım. Yakında(eğer istek olursa) MTA:SA için sunucu kurulumunu da burada kısaca anlatacağım. İyi oyunlar...

    MTA:VC :http://www.mtavc.com
    MTA:SA :http://www.mtasa.com
    MTA Community Center :http://center.mtasa.com

     Multiplayer GTA:San Andreas (Multi Theft Auto) Kurulumu ve Kullanımı

     Multiplayer GTA:San Andreas (Multi Theft Auto) Kurulumu ve Kullanımı

     Multiplayer GTA:San Andreas (Multi Theft Auto) Kurulumu ve Kullanımı

     Multiplayer GTA:San Andreas (Multi Theft Auto) Kurulumu ve Kullanımı

     Multiplayer GTA:San Andreas (Multi Theft Auto) Kurulumu ve Kullanımı

     Multiplayer GTA:San Andreas (Multi Theft Auto) Kurulumu ve Kullanımı

     Multiplayer GTA:San Andreas (Multi Theft Auto) Kurulumu ve Kullanımı

     Multiplayer GTA:San Andreas (Multi Theft Auto) Kurulumu ve Kullanımı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHaLaNX. -- 4 Şubat 2006 13:30:19 >







  • hocam ust konu olsun bu ust konu gercektende gusel bişeye benziyor bi deneyelim bakalım cok saol
  • quote:

    hocam ust konu olsun bu ust konu gercektende gusel bişeye benziyor bi deneyelim bakalım cok saol


    son gaz destek hagayrek bu gün olmazsa yarın ama sonunda olcak benle 2 olsun bence
  • Eğer program MSVCR71.DLL hatası verirse dll dosyasını bu adresten indirerek "WINDOWS\SYSTEM\" klasörüne atın. (Eklendi.)
  • evet beyler üst konu olsun çok gerekli bilgiler var adminlerin de bir yardımı olur diye umuyorum hadi hayırlısı
  • şu anda oynayabiliyorum ama all seeing eye programında gördüğüm serverlara giremiyorum üstüne tıklıyorum beni oyuna atıyor birkaç saniye bekledikten sonra menü geliyor ve oyunun içinden bağlanabiliyorum herhangi bir server a yani tıkladığım server a giremiyorum nasıl yapcam acep


    bu arada çok tşkler arkadaşım bu konunun üst konu olması lazım
  • Yukarıda dediğim gibi eğer oyunun içindeki Server Browser bölümü sizde çalışıyorsa(ping süreleri düşükse) onu kullanabilirsiniz. Fakat genelde o kısımdan arama yaptığınızda en düşük ping süresi 500-1000 arasında oluyor. Bu sizde böyle olmayabilir.

    Anlattığım şekilde bağlanmak için oyun açıldıktan sonra Quick Connect'e basacaksınız. Host kısmına panodaki adresi yapıştırdıktan sonra Host'a IP adresi, Port'a port numarasını gelecek şekilde düzenleyip Connect'e basınca oyuna girmesi lazım.

    Aşağıdaki gibi.
     Multiplayer GTA:San Andreas (Multi Theft Auto) Kurulumu ve Kullanımı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHaLaNX. -- 29 Ocak 2006 22:28:25 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: PHaLaNX[TUR]

    Yukarıda dediğim gibi eğer oyunun içindeki Server Browser bölümü sizde çalışıyorsa(ping süreleri düşükse) onu kullanabilirsiniz. Fakat genelde o kısımdan arama yaptığınızda en düşük ping süresi 500-1000 arasında oluyor. Bu sizde böyle olmayabilir.

    Anlattığım şekilde bağlanmak için oyun açıldıktan sonra Quick Connect'e basacaksınız. Host kısmına panodaki adresi yapıştırdıktan sonra Host'a IP adresi, Port'a port numarasını gelecek şekilde düzenleyip Connect'e basınca oyuna girmesi lazım.

    Aşağıdaki gibi.
     Multiplayer GTA:San Andreas (Multi Theft Auto) Kurulumu ve Kullanımı




    saolasın dün akşamdan beri deliler gibi oynuyorum gerçekten çok zevkli oluyor




  • Oyunun içinden iki tane resim daha.

     Multiplayer GTA:San Andreas (Multi Theft Auto) Kurulumu ve Kullanımı

     Multiplayer GTA:San Andreas (Multi Theft Auto) Kurulumu ve Kullanımı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHaLaNX. -- 31 Ocak 2006 1:23:39 >
  • benim gibi birini bile aydınlattın helal olsun iyi çalışma

    bu arada üst konu olmasını şiddetle tavsiye ediyorum
  • Çok minnetarım size.
  • anlatım için saol gerçekten çok açıklayıcı ve çok anlaşılır olmuş çok teşekkür ediyorum
    ve herkese saygılarımı sunuyorum...

    saygılar...
    CrazyBoy1
  • deathmacch isterizzzzz (tabi bu afım oyunun yapımcılarına zıplayıp pompalı ile kafa dağıtmak gibisi yok ) up up up
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Ares

    deathmacch isterizzzzz (tabi bu afım oyunun yapımcılarına zıplayıp pompalı ile kafa dağıtmak gibisi yok ) up up up


    Deathmatch modu için çalışmalara başlanmış. Kısa bir süre sonre çıkar diye tahmin ediyorum.

    http://img496.imageshack.us/img496/2938/foot11fl.jpg
    http://img496.imageshack.us/img496/892/foot28up.jpg
    http://img496.imageshack.us/img496/9533/foot36dz.jpg
    http://img496.imageshack.us/img496/5182/foot42er.jpg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHaLaNX. -- 30 Ocak 2006 18:23:20 >




  • ben hep sgb smokers server dayım.gerçekten sabah 8 de girdem dahil birkaç kişi ouyor akşamları 30 kişi oynuyorum lag sorunu da yok 512 adsl kullanıyorum + msn açık + forum açık beklerim bazızamanlar türkiye alehinde sözler sarfediolar küfür etmek zorunda kalıyorum analarına nick im [TuRKeY]RCBrk
  • bu arada en çok yarışı kazanınca kocaman yazıyla TURKISH POWER yazmaya bayılıyorum
  • abi bir vote açıyolar sen hayır deyince kıyameti koparıyorlar ya birde avrupa birliğine girecez
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Phoneix TUR

    abi bir vote açıyolar sen hayır deyince kıyameti koparıyorlar ya birde avrupa birliğine girecez



    ya harbi he bak dikkat et adam ölüyo öldükten 3 sn sonra res dio bende basıyom küfürü bunu ukalalık olsun die sölemiyorum ama 15 yarış yapıosak minimum 5 tane yarış alıyorum dün cz serverdaydım 6 yarışın 6 sını da aldım tabii hemen yapıştırıorum çeklilere turkish power ı


    en sevdiğim 3 map

    airport dogfight
    blow the daw
    destruction derby


    bunlarda rakip tanımam hele blow the daw da




  • o kadar teşekkür etsem azdır..
  • bi şey sorcam multiplayer oynarken oyun takılıyor lütfen yardım!
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.