Şimdi Ara

Official SONY PS3 Wireless 7.1 Surround Sound Stereo Headset deneyimim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
903
Cevap
4
Favori
49.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Resmi SONY PS3 Kablosuz Sanal 7.1 Kanal Stereo Kulaklık deneyimim


     Official SONY PS3 Wireless 7.1 Surround Sound Stereo Headset deneyimim.



    Değerli arkadaşlar konuya girmeden önce şunu belirtmek istiyorum. Belki ilk etap da kulaklığı 251TL ye alamayacaksınız ama en azından belgeli bir örnek teşkil eder ve bu örneği emsal gösterip bayilerle pazarlık yapabilirsiniz. Asıl en önemlisi bu forum da gezen bayi temsilcileri belki hatalarını anlayıp 1 ay içinde fiyatları olması gereken 250TL ye çekerler.


    ARKADAŞLAR ÜRÜNÜ 251TL (ikiyüzellibirTürklirası) YE MORFAREDEN ALMIŞTIM AMA AÇIKLAMADIM. KULAKLIK DÜN (04.01.2012) AKŞAM SAAT 6 GİBİ BANA ULAŞTI.

    NEDEN AÇIKLAMA YAPMADIĞIM VE BU SÜREÇTE YAŞADIKLARIMI SİZLERLE PAYLAŞIYORUM. BAŞTAN SONA OKUMANIZI TAVSİYE EDERİM. SONY TÜRKİYE VE BAYİLERİNE DERS NİTELİĞİNDE

    Bu başlık da 5 gündür hepsisony ve btsony nin yapıtğı terbiyesizliği anlatmama rağmen üstelik en ufak kendi çıkarım olmadan bundan sonra alacaklar ve 300TL den alıp mağdur olan arkadaşların yerine kendimi koyarak birşey ler yazdım. Birşeyler anlatmaya çalıştım

    Fakat bir kaç arkadaş bizi boş konuşuyoruz gibi gösterdi. Özellikle de bu ürünü alacağınız yok alsaydınız morfare 250TL ye satarken alırdınız. Almayacağınız mala ne yorum yapıp duruyorsunuz. Hepsisony istediği fiyatdan satar karışamazsınız gibi sözler sarf edildi.

    Bunlar beni çok üzdü ama yılmadım hepsisony ve btsony nin biz Türkiye vatandaşı oyunculara ve bir Türkiye sony yetkili firması morfareye yaptıkları terbiyesizliği anlatmaya devam ettim. Hatta bir arkadaşa bu laflarını sana hatırlatacam dedim.

    Şimdi ben bu 5 günlük süreç de yaşadıklarımı sabırla sizlerle paylaşmadım. Çünkü her an hepsisony ve btsony nin bana özel bir pislik yapabileceklerinden kuşkulandım.

    İşte o yaşadıklarım;

    Yanlış hatırlamıyorsam 30 Aralık 2011 Cuma gecesi bir arkadaş bu kulaklığın sony yetkili bayisi morfare de 251TL olduğunu belirtti ve linkini bizlerle paylaştı. Bende ona istinaden bu başlığı en az bizim kadar aylardır takip eden hepsisony ye bir kaç sitem de bulunmak istedim.

    Biliyorsunuz hepsisony firması çalışanı (sony_urunler nickli) arkadaş bu ürünü 299TL den satışa sunduklarını bize müjdeli haber olarak vermişti. Arkasından morfarenin 251TL ye satışa sunduğunu öğrendik. Bir kaç arkadaş da morfarenin fiyatını biz farketmeden 2-3 gün önce hepsisony den 300TL ye bu kulaklığı aldılar. Güle kullansınlar onlara bir lafın yok aksine onların haklarınıda savundum ve aynen şöyle bir mesajla kıvılcımı çakmış oldum.

    Değerli hepsisony çalışanı arkadaşım sizden daha eski olan sony yetkili bayisi morfare bu kulaklığı 251TL ye satıyor. Siz niye 299TL ye satıyorsunuz. Bir kaç arkadaş sizin samimiyetinize güvenerek fiyat araştırması yapmadan direk 299TL ye sizden aldı. 3 gün sorna 251TL olduğunu öğrendiler bence size yakışan onlara aradaki 48TL yi arkadaşlara iade edip ve kulaklığın fiyatını 250TL ye düşürüp biz oyuncuların gönlünü tekrar kazanmaktır.

    Daha önceki mesajlarında Türkiye de serbest ekonomi uygulanıyor morfare bayisi kendine göre kampanyalarla o fiyata satıyor diyen hepsisony, benim bu mesajımdan sonra olmaz öyle şey efendim haksız rekabet yaratıyorlar. Sony Türkiye bize 299TL ye satacaksın dedi fiyatını o şekilde belirledi ve morfare bizle aynı fiyata çıkmak zorunda çıkacaktır da diyerek. Yapacakları pisliğin sinyallerini vermeye başladı.

    Tüm bunları 31 Aralık 2011 Cumartesi yazıştık. Pazarda tartışma daha da alevlendi. Ben ve benim gibi bir çok arkadaş hepsisony nin yaptığı terbiyesizliği yüzüne vurdukca araya bt sony de katıldı ve 251 den satamaz (sattırmayız anlamında) gibi kelimeler kullandı.

    Hepsisony ilk önce serbest piyasa var istediği fiyata satar morfare bayisi dedi. Sonra öyle birşey olamaz sony Türkiye 299 dan satmamızı istedi oda o fiyata satacak dedi. Sonra bt sonyci sattırmayız dedi, vs. uzadı gitti bu mesajlar merak eden son 5 sayfayı okuyabilir.

    1 Ocak 2012 Pazar ve ben başlıkda yazılan tüm bu mesajlardan yorularak kafamı yastığa koydum. (Bu arada cuma günü morfarenin 251TL ye sattığını öğrendiğim an oradan almaya karar vermiştim. Ama herkesin bu fiyat dan alması için mücadele ediyordum) Neyse kafamı yastığa koydum bir sağa dönüyorum bir sola dönüyorum uyku tutmuyor. Ya diyorum bu adamlar (hepsisony ve btsony) bir pislik yapıp yarın öğlene kadar bu ürünün fiyatını morfareye yükselttiriler. Ne yapsam dedim en iyisi sabah 09:00 da eft mi yapayım ürünü alayım fiyat artışından etkilenmeyim dedim. (Hafta içi alırım diye cumartesi gece den de morfareye üye olup tüm kişisel bilgilerimi doldurmuştum ve kulaklığıda sepetime atmıştım)

    Pazartesi sabah 09:00www.morfare.com a girdim. Direk hızlıca sepetime yöneldim. Kulaklığın fiyatına baktım hala 251TL ve bir de hepsisony e bakayım belki oda fiyatını düşmüşdür dedim. Orada hala 299TL fiyat gözüküyordu. Neyse hemen ürünü eft yolu ile 251TL ye aldım ve banka hesaplarına 09:20 de eft mi yaptım. Saat 11:00 gibi bir arkadaş morfare de fiyatını 295TL yapmış deyince aha dedim zıçtık benim kulaklığı acaba bana gönderirler mi yoksa iptal ederler mi

    Tabi bu arada gün boyu burada ki mesajları okudum ve mesaj yazdım ama bir türlü kulaklığı 251 TL den aldığımı söyleme cesaretin de bulunamadım. Çünkü bu büyük bir riskdi. Her an bana hepsisony ve btsony tarafından bir pislik yapılabilirdi ve ürünüm iptal olabilirdi. Açıkcası tırstım.

    Bu arada akşama doğru bir arkadaş buraya ben şansıma morfareden cumartesi 253TL den aldım yazdı. Yarın göndereceklermiş dedi. Hemen arkadaşa pm attım. Morfare ile konuşabildin mi bizim siparişler fiyat artışından etkilecekmiymiş diye sordum. Hayır etkilenmiyecekmiş dedi.

    1 saat sonra falan saat 17:40 da başka birşey sormak için morfareyi aradım. Görevli arkadaş çok tatlı dilli on numara bir insandı. Arkadan gelen seslerden yoğun olduklarını anladım. Hemen konuya girdim. Dedim bir siparişim vardı eft ile ödedim eft size ulaşdımı dedim. Hemen bakalım beyefendi dediler. Ürün neydi dediler. Kulaklık dedim. MDR kulaklık anladılar. Ps3 kulaklığı dedim. PS3 blutooth headset anladılar. Sony ps3 7.1 headset kulaklık dedim. O zaman buldular. Evet ürün elimizde var fiyatı 295TL dediler. Ben sabah 251 den aldım öğlen fiyatı artı ben bundan etkilenecekmiyim dedim. Baktı sistemden hayır beyefendi sizin faturanız kesilmiş ürününüzü yarın kargoya vereceğiz bugün aşırı yoğunlukdan dolayı veremedik dedi tamam dedim. Sipariş numaramı da vereyim eft geçmiş mi ona bakın dedim. Baktı evet bizim hesaba geçmiş dedi. Zaten geçmese faturanızı kesmezdik dedi. Yok siteniz de sipariş takibinde ödenmedi gözüküyorda dedim. Yoğunlukdan dolayı siparişlerin son durumlarını anında güncelleyemiyoruz kusura bakmayın dedi. Önemli değil dedim. Hemen merak ettiğim asıl konuya girdim.

    Size birşey soracam. Buyrun efendim dedi. Bu kulaklık satışa çıkardığınız günden beri 251TL fakat bugün öğleden sonra fiyatı artırıldı niye böyle bir şey yaptınız dedim. Bilmiyorum beyefendi dedi. Dedim siz bu kulaklığı iki bayiden daha ucuza satıyormuşunuz sizi şikayet ettiler ondan olabilir mi dedim. Beyefendi evet bugün burada bir ürünle ilgili bir tartışma bir sıkıntı oldu sanırım bu üründü dedi. Dedim bu ürünün fiyatını yükseltmenizi hepsisony ve btsony istedi. Sizi sony Türkiyeye şikayet ettiler dedim. Beyefendi patronuma bu konuyu ileticem dedi. İnanmazsanız donanımhaber foruma girin bakın dedim.

    En son görevliye sordum. Siz ilk 251TL fiyat dan satarken kar etmeden mi satıyorsunuz bu ürünü dedim. Hayır beyefendi satış bölümündeki arkadaşlarımız uygun kar miktarını belirleyip sunuyorlar size dedi. Öyle şey olur mu dedi.

    Daha sonra hepsisony ve btsony nin morfareye ne pislik yaptıklarını bize neler yazdıklarını detaylıca anlattım. Görevli sabırla dinledi ve beyefendi ben bizzat donanımhabere girip yazılanları okuyacam dedi. (Ha okur okumaz orasını bilemem)

    Tamam dedim. Yarın kulaklığı kargoya veriyorsunuz. Evet efendim. Fiyat artışından etkilenmiyorum. Evet efendim. Kulaklık 2 yıl sony Türkiye garantili değil mi? Evet efendim.

    O zaman bende forumda ki arkadaşlar ve kendi adıma size çok teşekkür ediyorum bizi mutlu ettiniz dedim. İlginiz ve alakanız için biz teşekkür ederiz efendim dedi ve konuşma sonlandı.

    ----

    Evet arkadaşlar pazar günü gece boş yere uyukum kaçmamış boş yere hepsisony ve btsony bir pislik yapar diye kuşkulanmamışım. Pazartesi saat öğlen 12 olmadan pisliklerini yaptılar ve morfareyi şikayetle kulaklığın fiyatını 295TL ye çıkarttırdılar. Bende erken davranıp saat 09:20 de bu kulaklığı 251TL den almayı başardım.

    BUDA biz oyuncuları yolunacak kaz gibi görüp ve ürün gelmeden fiyat tahminlerimizden iştahlanarak 250TL ye satılması gerken kulaklığı 300TL ye satmaya direten hepsisony ve btsonye KAPAK OLSUN.


    Ben bu saat den sonra hepsisony ve btsony firmasını kafamdan sildim. Burada ki birçok arkadaşı çok üzdüler. Sonrada çıkıp bize kazıkcı falan demeyin bu sözler bizi çok üzüyor diyorlar. Hadi oradan be

    Hepsisony ve btsony yolunacak kaz arayan gamer avcıları

    Umarım tüm bu yazdıklarımdan sonra bu başlıkta üzdükleri ve kırdıkları arkadaşları mutlu edecek bir fiyat indirimine giderler. Benim olmasa da bir çok oyuncunun gönlünü yeniden kazanırlar. Umarım bu fiyat indirimi gerçekleşir ve Türkiye de ki tüm ps3 sever arkadaşlar bu kulaklığa garantili olarak uygun fiyata kavuşur. Yoksa bu saat den sonra hepsisony, btsony ve morfare firmasına 300TL verilmez. Yurtdışından almak daha mantıklı olur.

    Son bir diyeceğim daha var;

    Bir çok arkadaş kulaklığı almayacaksın kaç gündür yazıp duruyosun diyordu. Ben hepimiz için mücadele veriyordum ve ben hiç bir zaman almayacam demedim. Hatta Türkiye de 250TL ye satılsın alırım. 250 TL den bir kuruş yukarı vermem dedim. Geçmiş sayfalar da bu mesajımı okuyabilirsiniz. Sonuç da 251TL ye bu kulaklığa kavuştum. Kargosuda morfareye ait di. Bir kuruş kargo parası ödemedim. Üstelik kulaklık 2 yıl resmi sony Türkiye garantili daha ne olsun.

    Bana laf atan arkadaşlar bu lafınızı size hatırlatacam demiştim. Unutmayın ben hiç bir zaman boşa kürek sallamam. Pazar gecesi hepsisony ve btsony nin karakterini çözdüm ve pazartesi erkenden daha pislik yapmalarına fırsat vermeden kulaklığı aldım. Bunuda burada belgeledim. Onlara kapak olsun işte

    Tebriklerwww.morfare.com Bu ürünün fiyatını tekrar 251TL ye çekerseniz tüm forum senden alır. Umarım okursunuz bu yazdıklarımı

    ----

    KULAKLIKLA İLGİLİ DEĞERLENDİRMEME GELECEK OLURSAK


    ---Resmi SONY PS3 Kablosuz Sanal 7.1 Kanal Stereo Kulaklık---

    Öncelikle şunu belirtmek isterim ki seslerin dolgunluğu ve doygunluğu konusunda çok fazla beklenti içine girmeyin hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. İlk kez oyuncu kulaklığı kullanan biriyseniz size çok iyi gelebilir. Fakat sesleri daha doygun ve basları daha sert veren bir kulaklık dan bu kulaklığa geçiyorsanız memnun etmeyebilir.

    Bazı eksiklerine rağmen bir oyuncu için gayet başarılı bir kulaklık


    ----Bana göre olumsuz yanları----
    -Usb şarj kablosu kutusundan çıkmıyor
    -Kablosuz adaptörün kapağı yok
    -Malzeme kalitesi bence çabuk kırılabilecek yapıda
    -Sesler hem stereo hem 7.1 modda biraz derinden geliyor. Ses doygunluğu yok, silah sesleri ve patlamalar da baslar yeterince sert değil.(Kesinlikle kötü anlamında söylemiyorum. Beni bu konuda tam tatmin etmedi.)
    -Sadece ps3 ve pc de çalışıyor. Optik girişe sahip olmadığı için Müzik sistemi, Dvd-Bluray player ve medya player da çalışmıyor. (Bunu zaten biliyorduk yinede yazayım dedim.)
    -Sanal 7.1 olması kötü, Gerçek 5.1 veya 7.1 olsaydı çok iyi olurdu. Gerçi o zamanda epey pahalı olurdu.


    ---Bana göre olumlu yanları-----

    -Ses gücü olarak tatmin edici ses seviyesini ortadan yukarı alınca çevrenizde oturanlar da tv izliyormuş gibi sesleri duyuyor.
    -Dizayn ve görünüş olarak mükemmel
    -Tüm düğmeler kullanım açısından en güzel yerlere yapılmış
    -Mikrofon her konuda 10 üzerinden 10
    -Kafanıza basan sünger kulaklığın malzemesinin aksine çok kaliteli ve rahat
    -Kulaklık yalıtım kalitesi ortanın biraz üstünde ama bu bile ses seviyesi ortanın üstündeyken dünyadan kopmanıza yetiyor.
    -Kullanım kılavuzunda Türkçe dil var.
    -Ürünün kutusuda kendisi gibi çok şık ve özenilerek dizayn edilmiş


    Sonuç olarak veriyi blutooth üzerinden aktardığı için veri dijital olarak kayıpsız bir şekilde iletiliyor. Bu yüzden bir dijital kulaklık sınıfına giriyor. PS3 e kablosuz olarak bağlanan mikrofonlu dijital kulaklıklar içinde en ucuzu bu kulaklık. Buna en yakın fiyata sahip kulaklık sharkoon xtactic v3 ses kalitesi ve herşeye bağlanabilirlik yönünden çok üstün olsa da neticede kablolu bir kulaklık.
    Kablosuz ps3 bağlanan, mikrofonu olan ve özellikle dijital olan bir kulaklık arıyorsanız en uzucu sony 7.1 headset
    Bence ps3 e uyumlu kablosuz kulaklıklar içinde fiyat performans ürünü diyebiliriz.

    ----



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 1 Eylül 2016; 17:15:15 >



  • Eline sağlık
  • Bu arada kulaklık Android platformunda da çalışıyor.




    Bu paylaşım için espinho arkadaşa teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 17 Nisan 2016; 22:36:22 >
  • ana konuda belirttim burda da belirteyim emeğine sağlık dostum.
    yalnız video ya arkaplan olarak müzik koyacağına keşke ürünün değerlendirmesini yapsaydın daha iyi olurdu ;)
  • hepsisony çok şımardı yakında havasını alacak bi firma çıkar sanırım hepsisony dh araştırmalarının google search kısmında ilk sırada çıktığından haberi yok, yok öyle milleti keklemek ağır olwww.hepsisony.com

    Eline koluna sağlık kardeşim çok güzel bi araştırma olmuş
  • Bilincli gamer..umarim hepimize ornek olur.hem incelemen hem de verdigin emek icin tskler
  • @ilker_xxx
    kardeşim emegine saglık güzel inceleme ama hepsisony ve btsony bayilerinin yaptıklarını ayrı konuda yazman daha iyi olurdu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende kulakligi merak ediyordum emegine saglik ilker abi 250TL ye deger sanirim
  • Emeğin için teşekkürler. Neler dönüyor neler. Yazık bu firmacıklara..
  • kardeşim emeğine sağlık
  • nasıl kazıklandığımız böylece belgelenmiş oldu.
  • emegine saglık benim için hepsisony ve btsony bitmiştir artık alışveriş yaparken morfareden almaya özen göstericem....
  • Kasım ayında amerikadan getirtmiştim 210 lira gibi bir miktara.Kulaklık gerçekten çok güzel özellikle çok yüksek ses verebilmesi harika en yükseğe aldımı evin heryerinden duyuluyor kulaklık Ama şimdi aklıma Sharkoon XTatic takıldı gerçek 5.1 ile sanal 7.1 arasında nasıl farklar var kafamdaki soru işaretlerini kaldırmam lazım.Fireball güzel bi indirim yaparsa bir tanede sharkoon almayı düşünüyorum.
  • Helal olsun ilker. İyi yapmışsın ve bu yaşananları buradan bir kez daha anlattığın için teşekkürler. Bu konu mutlaka güncel kalmalıdır.
    Hatta tepkili olan bizler, bu konuda altında gruplaşabiliriz.

    Ben de şunu söylemek istiyorum:

    Hepsisony firması GT5 satışından sonra bozulmaya başlamıştı. KillZone 3'te bunu hafifçe gördük, ama asıl olarak,
    Haziran ayında inFamous 2 Hero Edition paketinde buna benzer bir olay yaşadık. Hepsisony'den 275TL'ye alanlar şikayet etmiş ve
    ürünü D&R'deki aynı fiyattan almak istemişlerdi... Hepsisony'de tabii ki de, ürünü geri almayıp, ayrıca D&R mağazasını Sony Türkiye'ye
    şikayet etmişti ve D&R kampanyayı kaldırmak zorunda kalmıştı...

    Burdan yine şunu anlıyoruz. Dolar kuru, vergi, ulaşım vs. bahanedir. Türkiye'de nedense bir yer tutulunca, sonrasında samimiyetsizlik
    gelmektedir. Morfare 251 TL'ye satıp, kâr edebiliyorsa, demek ki 299TL'lik fiyat yalandır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilker_xxx

    bizzat donanımhabere girip yazılanları okuyacam dedi. (Ha okur okumaz orasını bilemem)



    evet söz verdiğim gibi okudum :) Morfare ailesi olarak teşekkür ederiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erenberkay -- 5 Ocak 2012; 12:13:56 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erenberkay


    evet söz verdiğim gibi okudum :) Morfare ailesi olarak teşekkür ederiz.

    Eren bey bu kulaklığı almak için sizin fiyatı tekrar 250TL ye düşürmenizi bekleyen arkadaş topluluğunu asıl bu başlık dan görebilirsiniz.

    http://forum.donanimhaber.com/m_52375441/mpage_36/f_/key_//tm.htm#56290835

    Onlara burada olduğunuzu ve bizi duyduğunuzu söyledim. Her iki başlık tan da konuyu takip edebilirsiniz.
    Tam 36 sayfa oldu. 36 sayfada sizden bir fiyat indirimi bekleyen kaç arkadaş var biliyor musunuz ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 17 Nisan 2016; 22:40:16 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bozkurt35

    ana konuda belirttim burda da belirteyim emeğine sağlık dostum.
    yalnız video ya arkaplan olarak müzik koyacağına keşke ürünün değerlendirmesini yapsaydın daha iyi olurdu ;)

    Dostum evde misafir vardı sessiz bir ortam ayarlayamadım. Ama ürünün incelemesini yazdım. Hazır olun geliyor.
  • Ürünle ilgili detaylı incelemem


    Valla arkadaşlar ben 30 yaşındayım işimi gücümü bıraktım yaşadıklarımı abartmadan detaylıca yazdım. Bundan sonrası size kalmış
    Ben kimseye hepsisony gibi firmaları ileriye yönelik olarak kafanızdan silin demiyorum. Belki ilerde yeni çıkacak bir aksesuarı veya oyunu uygun fiyata satabilirler. Btsony i zaten tanımam etmem. Sonuç da hiç birinin morfare kadar geçmişi yok. Morfare 1992 de kuruldu. Ben 10 yıl öncede morfareyi bilirdim. Ama en azından bu kulaklığın fiyatını 250TL ye düşürene kadar hepsisony ve btsony i kafanızdan silebilirsiniz. Sonuç da bu kulaklık göz göre göre 300TL ye bu firmalar dan alınmaz. Daha önce alan arkadaşlara lafım yok. Kimse bilemezdi böyle bir üç kağıt olacağını. Hepimiz 300TL sandık ürünün fiyatını ama 250TL den de kar ederek satan varmış demek ki ama Türkiye de serbest piyasa adam gibi işlemediği için hala tekelci fiyat politikası hakim. Morfare nin 250TL den satmasını çok gördüler.

    Neyse bu saat den sonra yapacak bir şey yok. Yetkili birilerinin bu yazılanları okuyup fiyata müdahale edip optimum karlı fiyatları 250TL ye düşürmesini bekleyeceksiniz. İsteyen 300TL den alabilir tabi kimseye baskı yapmak bir şey söz konusu olamaz. Yurtdışın dan almak da diğer bir seçenek 200-220TL aralığına denk geliyor. Bozulacak bir ürüne de pek benzemiyor zaten, kutusu da sağlam yolculuk esnasında ezilip büzülmez. Dolar karşılığı 75 euro gümrük sınırını geçiyorsa gümrük de takılabilir. Satıcı ile konuş 75 euro dan az göstermesini isteyebilirsiniz. Ebay de ki satıcı ile rahat konuşulabiliyor ama tekno marketlerden bu istek nasıl istenir onu bilemiyorum. 70 euro veya ona denk gelen dolar dan bile göstersinler bu ürün kesinlikle gümrüğe falan takılmaz. Ben zamanın da daha büyük cihazlar almıştım.

    Son bir şey daha ekleyeyim bu kulak her şeyiyle iyi güzelde ses kalitesi olarak ortanın üstüne çıkamıyor. Dün gece killzone da ve BF3 single mod da saatlerce denedim. Özellikle BF3 ün menüsünden tüm ses modların da denedim. Kulaklık dan sanal 7.1 açtım kapattım denedim. Yok olmuyor seslerin o uzaktan derinden gelme ve basların o aşırı yumuşak patlamasını çözemedim. Seslerde bir boğulma var özellikle patlama seslerinde gerektiği gibi sert ve gür olarak gelmiyor. TV hoparlörlerim ve dandik minton kulaklığım bu konuda daha başarılıydı.

    Ama gelin görün ki sanal 7.1 benim tahminlerimi yanılttı ve bir sanala göre çok başarılı çalışıyor. BF3 single mod da takım arkadaşlarımın arasında koşarken arkamdakinin ayak sesi önümdekinin sağım da kinin solum da kinin ayak ses bana yetince anlaşılır şekilde geliyor. Mesela bir yerde durup takım lideri bir şey anlatıyor ya o anda ben etrafta geziniyorum. Konuşan adamdan uzaklaştıkça sesi azalıyor yakınlaştıkça çoğalıyor. En önemlisi ona arkamı dönersem arkamdan konuştuğunu önümü dönersem önümden konuştuğu anlıyorum. En eğlencelisi de sağ tarafımı o adama dönersem konuşması sağ hoparlör den sola dönersem sol hoparlör den geliyor. Birde helikopter sizi almaya gelince etrafınızda döndüğünü hissediyorsunuz.

    Kullanma kılavuzunu bir kez okumanızı tavsiye ederim. Çünkü siz düğmelere bastıkça ekranın sağ üst köşesinde değişen simgelerin ne olduğu yazıyor.

    Bir oyuncuya gerekli olan tüm tuşlar üzerinde var.

    -Mesela benim en çok beğendiğim online modda takım arkadaşınızla konuşurken açma kapama butonuna bir kez bastığınız anda mikrofon kapanıyor. Bir kez bastığınız anda da açılıyor. Bu ne işe yarıyor. O an ev halkından biriyle bir şey konuşacaksınız ve sesiniz oyunundaki arkadaşlarınızı rahatsız etmemesini istiyorsunuz. O an çok işe yarıyor işte

    -Yine tek tuşla sanal 7.1 modla stereo mod arasında geçişler yapabiliyorsunuz. (Tüm denemelerim de kesinlikle sanal 7.1 modun daha iyi ses kalitesi verdiği kanısına vardım. Stereo mod da basların daha iyi olması gerekirken hiç de öyle olmuyor. Sanal 7.1 son kararım. Stereo mod zaman kaybı)

    -Mikrofonun üstündeki farklı renklere geçebilen led çok güzel düşünülmüş

    -Oyun sesinin ayar tuşu çok güzel yerde ben genelde ortanın biraz üstünde kullanıyorum. Sesi çok açınca kulaklık zangırdıyor ve kulağımı acıtıyor. Tabi bu zevk meselesi

    -İşte diğer beğendiğim en güzel özellik yaklaşık 2 sene MAG oynayıp BF3 e geçince çok aradığım bir özellik. Online mod da takım arkadaşlarınızla konuşurken oyun sesleri ile chat seslerinin seviyesini kulaklığın üstünde ki düğmeden ayarlayabiliyorsunuz. Mesela oyunun ana sesi volume düğmesinden açtınız ve siz oyun sesini açtıkça arkadaşlarınızın konuşma sesi oyun seslerinin içinde boğulup kalıyor zor duyuluyor. İşte tam bu sırada volume ayar düğmesinin arkasındaki chat ayar düğmesi takım arkadaşlarınızın size gelen sesini azaltıp çoğaltmaya yarıyor. Oyun sesini yükselttikçe chat sesini de yükseltebiliyorsunuz. 10 numara bir özellik çünkü MAG dışında bir oyunun menüsünde göremedim bu özelliği

    -Yine bu chat ayar düğmesini en dibe aldığınız da tık ediyor ve arkadaşlarınızın size gelen sesi tamamen kapanıyor. Her ne kadar oyunların menüsünden kapatılsa da yinede menüyle muhatap olmamak için güzel bir özellik

    Valla şimdilik aklıma gelenler bunlar. Bir şeyler keşfettikçe yazarım yine

    Ha bir de bu BF3 de ne çok ses varmış yav tv hoparlöründen hepsi duyulmuyor. Single mod da night shift haritasını oynayın derim. Yağmurun sesi, binalara yaklaştıkça binaların duvarındaki akarlardan akan suyun sesi, Tentelerin altından geçince yağmurun kesilip tentelere çarpma sesi, yanızda ki arkadaşınızın üşüyünce çıkardığı garip sesler, vs. uzar gider.

    En başta bahsettiğim basların ve bazı ses tonlarının kalitesizliğini duymak içinde BF3 ün single modunda ki tanklı bölümü oynayın. Tanklarla ateş ettikçe bazı ses tonlarında kulaklığın ne kadar başarısız olduğunu anlayacaksınız. Daha önce hiç kulaklıkla oynamamış birisine mükemmel gelebilir.

    Eğer kablo dert olmaz diyorsanız mutlaka 8 hoparlörden oluşan, her cihaza bağlanabilen, optik girişli gerçek 5.1 kulaklık olan sharkoon x-tactic v3 alın derim.

    Kablo dert olur diyorsanız. Zaten dijital veri iletimine sahip, mikrofonu olan ve ps3 le çalışan bu kulaklık dan daha ucuz bir kablosuz kulaklık yok. Bunu alın derim. Maddi durumunuz iyiyse her gamer ın hayalini süsleyen bu işin kralı ASTRO A40 WIRELESS SYSYTEM i alın derim.

    Ben şuan ses kalitesi yönünden keşke sharkoon alsaydım diyorum ama kablosuz oluşu yönünden de iyi ki bunu almışım diyorum. Çünkü kablo benim başıma büyük bela olacaktı. Eninde sonunda o kablo kopacaktı ve oynama mesafem de 4 metre olduğu için sharkoon nun kablosu yetmeyip havada gergin bir biçim de duracaktı.Buda beni rahatsız edecekti.
  • Tamda hepsisony den uc3 alacaktım vazgeçtim almıyorum
  • Mükemmel bir kulaklık degil ama sanal 7.1 olarak gayet iyi, görüntüsü güzel, kullanımı kolay. 10 üzerinden not versem 8 veririm bu kulaklıga.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.