Şimdi Ara

Sürekli bios resetlenmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bir kere teknik nedenden dolayı anakart üzerinden biosu resetlemek zorunda kaldım. Şimdi bilgisayarı ne zaman fişten çeksem , pirize taktığım anda bilgisayar otomatik kendini açıyor ve bios yeniden başlatıyor. Pilini değiştirdim ama sorun çözülmesi konuyla bilgisi olan yardım edebilir mi!..

genellikle pil değişimi ile çözülür bu sorun, pil yatağındaki oksitlenme de pilin temasını engelleyebildiği için ( eski pil aktı ya da pil yatağında bir sıkıntı oldu ise ) yeni taktığınız pil boşta duracaktır.

bunun haricinde bios reset için jumper lar var, anakart nedir bilmiyorum ama kitapçığında bios reset için bir jumper gösterecektir, onun ne durumda olduğuna bakın, reset modunda ise de aynı sıkıntıyı yaşarsınız.

kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.big -- 4 Ocak 2012; 23:04:21 >
    Bu imza kime batıyorsa ona girsin. bir laf söyledim sonuna kadar da arkasındayım. kime batıyorsa gelsin söylesin ona batacak şeyleri ben bulur ona tekrar sokarım.
  • dediklerinizi yaptım ama sonuç hala aynı power'da state off seçeneğinde herhalde pille ilgili sıkıntı çıktı, ben tekrardan pil alıp tekrar deneyeyim... Çünkü bilgisayar fişe takılıyken açıp kapattığımda bios sıfırlanmıyor.....

Orijinalden alıntı: Damaskrov

Merhaba arkadaşlar bir kere teknik nedenden dolayı anakart üzerinden biosu resetlemek zorunda kaldım. Şimdi bilgisayarı ne zaman fişten çeksem , pirize taktığım anda bilgisayar otomatik kendini açıyor ve bios yeniden başlatıyor. Pilini değiştirdim ama sorun çözülmesi konuyla bilgisi olan yardım edebilir mi!..

Pil ile ilgili bir sorun bu..pilin dolu ve çalışır olduğundan emin olun

pil yuvasında sorun varmış hallettim.

Nasıl hallettiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1200gs

quote:

pil yuvasında sorun varmış hallettim.

Nasıl hallettiniz?

Pili oturtmaya çalışırken biraz kaba kuvvet uyguladım sonra tam yerine oturdu:)) ama bayağı bir kuvvet uyguladım. Sanırım pili dışarı çıkartmaya çalışırken kaban kısmı yerinden kalkmış...
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.