Erkeklerin %80'i saç dökülmesi problemi ile karşı karşıyadır. Saç dökülmesinin en büyük nedenlerinden birisi de Genetik Dökülmedir. Genetik dökülme'nin genel olarak belirtileri şunlardır: 1- Saçlar zayıflamaya ve matlaşmaya başlar. 2- Daha sonra zayıflayan saçlar dökülmeye başlar. 3- Bu dökülme daha çok saçların tepe bölgesinden başlar. 4-Tepe bölgesinde saçlar dökülmeye başladıktan sonra; başınızın sağ ve sol yanlarından da dökülmeler başlar. 5- Alın çizginiz içeri doğru ilerler.
Genetik saç dökülmesinin nedenleri daha çok işin irsi yanıyla ilgilidir. Babanız kel ise sizin de kel olma olasılığınız yüksektir. Fakat babanızın kel olması demek sizin kessinlikle kel olacağnız manasına da gelmemeli.
Diğer saç tipi dökülmeleri daha az tehdit oluşturur. Bunlar daha çok;stres,vitaminsizlik,yanlış ürünlerin kullanımı,saç derisine zarar verici uygulamalardır. Asıl tehlike Erkek tipi saç dökülmesi yani genetik tip dökülmedir. Tıp bilimi Erkek tipi saç dökülmesini durduracak radikal ürünler çıkarmamıştır daha. Ya da çıkarmak istememiştir. Fakat böyle bir durumunuz olduğunu düşünüyorsanız, bu işin şampuanla,sabunla,otla,bitkiyle çözülemeyeceğini ve saç dökülmenizi bu şekilde asla durduramayacağınızı şimdiden belirtmekte fayda var. Genetik,ırsi ya da erkek tipi saç dökülmesinin durdurulması için Tüm Dünya'da kullanılan ve Amerikan Gıda Konseyi tarafından onaylanan sadece 2 bilimsel ürün vardır. Bunun dışındaki bütün ürünler hem zaman kaybıdır hem de para kaybıdır. Bu ürünler şunlardır: a- Minoxidil b- Finasterid
Bu iki ürün erkek tipi saç dökülmesini durduran ve saç çıkışı gözlemleyen dünyadaki tek ürünlerdir. Dünya'da bu ikisini kullanan milyonlarca insan vardır.
a- Minoxidil: Minox, aslında bir tansiyon ilacıdır. Bundan yıllar önce tansiyon hastaları için çıkarılmıştır. Hastaların kafalarına sürülürken,saç çıkışı yaptığı gözlemlenmiştir. İçeriği düzenlenerek saç dökülmesi için piyasaya sürülmüştür. İlk piyasaya sürülen ürün Rogaine'dir. Piyasada bir kaç marka mevcuttur. Rogaine,Rogan,kirkland,minoksil gibi. Hepsinin etken maddesi aynıdır. Hepsi % 5 Minoxidil içerir. Minoxidil daha çok saç ve kıl köklerini uyararak saç çıkışı sağlar. Ölmemiş saç köklerinin tekrar yeşermesini ve büyümesini sağlar. Fakat saç dökülmesini durduramaz. Çünkü saç dökülmesinin asıl nedeni içtedir. Daha derinlerdedir. Minoxidili kafaya sürülür. Fakat saçların dökülmesini tam olarak durduramaz. İşte saç dökülmesinin asıl nedeni olan hormonlarla baş etmek için tıp farklı bir ilaç çıkarmıştır. Bu ürün Finasterid'tir.
b- Finasterid: Finasterid de tıpkı minox gibi tesadüfen bulunmuştur. Prostat hastalarına her gün 5 mg finasterid verilir. Bir süre kafada yoğun saç çıkışı gözlemlenir. Hemen ürün üstünde uygun düzenlemeler yapılır. Propecia adı altında 1 mg şeklinde saç dökülmesi için kullanılmaya başlanılır. Bilim insanları erkek tipi saç dökülmesinin asıl nedeninin hormonal nedenler olduğunu ortaya çıkarmışlardır. Finasterid bir antiandrojen olup testosteronu dihidrotestosterona(DHT) çeviren tip2 5-alfa redüktaz enziminin inhibitörüdür. Vücut sürekli testesteron salgılar. İnsan yapısı da bu testesteronu DHT'ye çevirir. Yüksek miktarda DHT saç dökülmesinin ana kaynağıdır. DHT saç köklerinin zayıflamasının asıl sebebidir. Finasterid içeren ürünler, vücutta bulunan ve saç dökülmesini tetikleyen yüksek DHT oranını düşürmeye çalışır. Finasterid,minoxidil gibi kafaya sürülmez. Finasterid, oral olarak alınır. bildiğimiz hap'tır. Dünya'da saç dökülmesini durdurmak için kullanılan en büyük üründür. Finasterid ile saç dökülmesini gerçek olarak engelleyebilirsiniz. Sadece finasterid kullanarak yıllarca kellikten kurtulabilirsiniz. Finasterid içeren bir sürü ürün vardır. En çok bilinenler Propecia ve Proscar'dır. Propecia 1 mg haplardan oluşur. Merck firması 1 mg finasteridin saç dökülmesini durdurmak için yeterli olduğunu iddia etmiştir. Buna bağlı olarak gidip Propecia adı altında ürün piyasaya sürmüşlerdir. Proscar da Merck firmasına aittir. Ama 5 mg'lık haplardan oluşur. Propecia,Proscardan oldukça pahalıdır. Örnek vermek gerekirse; Propecia 100 lira ise,Proscar 20 liradır. İşte bu nedenle dünya'da çoğu insan Proscar alırlar. 5 mg olduğu için bunu 5'e bölerler. Ve ortaya 1 mg finasterid çıkar. geriye kalan 4 parçayı hava almayan bir küçük cam şişede saklarlar. En mantıklısı ve ekonomik olan yöntem budur. Paranız çoksa direk Propecia alırsınız. Bu ilaçlar her gün kullanılmalıdır. 1 gün kullanıp 10 gün kullanmamak etki vermez.
Ben erkek tipi saç dökülmesi yaşıyordum. Saçlarım tepe bölgesinden yavaş yavaş gidiyordu. Bir de 23 yaşındaydım daha. Bu yaşta kel olmak insan psikoloijisini allak bullak ederdi. Hemen netten araştırma yaptım. Ve proscar kullanmaya başladım.(1/5 şeklinde) 3 ay sonra saç dökülmem durdu. 5. ayın sonunda saçlarım gürleşti. Saçlarımın kalitesi arttı.
Her ilacın tan etkisi olduğu gibi finasterid kullanmanın da yan etkileri var. Ciddi yan tkileri yok. İlacı bırakınca yan etkiler de geçiyor. Bendeki yan etki(yan etki dersek tabi : ) ilk başlarda ciddi bir cinsel istek yarattı. Daha sonra normale indi.
Bu konularda her türlü sorularını cevaplayabilirim ve de yardımcı olmaya çalışırım. Teşekkürler.
Propecia 109 liraymış pahalı.
Minioxil iş görmezmi bide kullandıktan ne kadar sonra sonuç alırız minioxilde.
quote:
Orijinalden alıntı: Kubilây
Hocam;kusura bakmayın. Okula gitmem gerek şimdi. Okul dönüşü bütün sorularınıza cevap vereceğim. Teşekkürler.
Ben bir ara propecia kullandım. Ancak baktım her ay 100 lira gidiyor. Sonra bu işin sonu yok dedim dökülürse dökülür. Nereye kadar 100 lira vereceksin ki. Proscarıda araştırmak lazım. Bir de propecia makineyi öldürüyormus bilginiz olsun. Saçlarım dökülmesin derken makineden olmayın.
Mesajım bulunsun. Benim de döküldü genetik sebeplerden dolayı yaşımın daha 18 olmasına rağmen
benim saçımın dokulmesini ısırgan otlu sampuanla durdurdum.ama aşırı kepek var.
bence ırsi olmayan sac dokulmesinin 2 sebebi var. 1. şampuan kullanımı. (sabun kullanın )
2. yanlıs beslenme ve hareketsiz yaşam. Gdo lu urunler tamamen ticarete dayalıdır adam istedigi hastalıgı koYUP saclarıda doker kısırda yapar iktidarsızda. Cunku gdo demek genlerle oynama demek. Dna sıyla oynanmış gıdanın ıçerıgini kimse bilemez.
Ayrıca spor yada duzenli koşu sac dokulmelerine birebir faydalıdır. Beyının ön tarafındaki saç dipleri yan ve arkaya gore daha ince kılcal damar icerir. Spor yaparak buraya kan akısı kolay olur ve sac dokulmesi durur
quote:
Orijinalden alıntı: Kubilây
propecia(finasterid) saçları korur hatta çıkarır ama sonuçlarına katlanmak zorundasın.yan etkileri vardır kalıcı olabilir.onun için hiç bulaşmamak daha mantıklı ilk aşamada.
minoxidil kullanabilirsin.yan etkileri az ve kalıcı değildir.en ucuzu bile iş görebilir.en az 3 ay sonra etkilerini görmeye başlarsın.bünyene bağlı 3 aydada kesin sonuç labilirsin 2 senedede.tek kötü yanı kullanmayı bıraktığın zaman en başa dönersin.onun için ömür boyu kullanacaksan başla.
17 Yaşındayım ve ön sağ sol kısımdan ilerlemeye başladı inanılmaz...
quote:
Orijinalden alıntı: The Anonymous
17 Yaşındayım ve ön sağ sol kısımdan ilerlemeye başladı inanılmaz...
Sağ sol kısımlardan ilerleme var ise,bu erkek tipi saç dökülmesi yaşadığınızın kanıtı olabilir. Fakat emin olmak için bir cildiyeye başvurmak lazım. Erkek tipi saç dökülmesi olduğunu farz edersek yapabilecekleriniz şunlardır: * 17 yaşında olduğunuz için bu yaşta finasterid tedavisi uygulanamaz;finasterid için en az 24,25 yaşlarında olmanız lazım. * Minoxidili de yanlarda,şakaklarda kullanabilmek için kremlere ihtiyacınız var. Ve minoxidil maksimum etkiyi tepe bölgesinde gösterir. Minox şakak ve yanlarda pek etki göstermez. Size önerim kaliteli bir şampuan kullanarak olabildiğince saç dökülmesini yavaşlatmanız yönünde. Önerdiğim şampuanlar: Revivogen ve Konazol Konazol medical şampuandır. Eczanelerde bulunulur. Fiyatı 5 liradir. Her gün kullanılmaz,3 günde 1 kullanılır. Revivogen ise en etkili şampuandır. Fiyatı 40 liradan başlar. Her gün kullanılabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: changemart
benim saçımın dokulmesini ısırgan otlu sampuanla durdurdum.ama aşırı kepek var.
bence ırsi olmayan sac dokulmesinin 2 sebebi var. 1. şampuan kullanımı. (sabun kullanın )
2. yanlıs beslenme ve hareketsiz yaşam. Gdo lu urunler tamamen ticarete dayalıdır adam istedigi hastalıgı koYUP saclarıda doker kısırda yapar iktidarsızda. Cunku gdo demek genlerle oynama demek. Dna sıyla oynanmış gıdanın ıçerıgini kimse bilemez.
Ayrıca spor yada duzenli koşu sac dokulmelerine birebir faydalıdır. Beyının ön tarafındaki saç dipleri yan ve arkaya gore daha ince kılcal damar icerir. Spor yaparak buraya kan akısı kolay olur ve sac dokulmesi durur
Kepek probleminizi eczaneden bulabileceğiniz ketokonazol içerikli bir şampuanla halledebilirsiniz: Baknz: Konazol,ketoral ve nizoral şampuanlar. 3'ü de ketokonazol içerir ve kepeğe karşı oldukça etkilidirler.
quote:
Orijinalden alıntı: verifyersin
Ben bir ara propecia kullandım. Ancak baktım her ay 100 lira gidiyor. Sonra bu işin sonu yok dedim dökülürse dökülür. Nereye kadar 100 lira vereceksin ki. Proscarıda araştırmak lazım. Bir de propecia makineyi öldürüyormus bilginiz olsun. Saçlarım dökülmesin derken makineden olmayın.
Finasterid'in yan etkileri vardır. Ama pompalı tüfeği yok etmez :) Böyle bir durum söz konusu değil. Propecia pahalıysa proscar alıp 5'e bölün. Bir kutusu 20 lira. Ve bir kutusu yaklaşık 4 ay gidiyor.
Benimde saçlarım 19 yaşında dökülmeye başladı (genetik olarak) ve şimdi 24 yaşındayım. Arka tepe noktadan alın bölgesine kadar orta kısım git gide iyice seyrekleşti. Şimdiye kadar hiç doktora gitmedim bioxin, revigen, biomen ve bioplas. Bu şampuanları denedim fakat hiç birinden fayda görmedim. Şimdi bide sağdan soldan duyumlara göre komili zeytinyağlı bebek şampuanı demiyorum (diğer şampuanlarda kimyasal madde olduğunu düşünerek) bebek şampuani doğaldır düşüncesi ile kullanıyorum bakalım. Sizce faydası olurmu?
Mesajım bulunsun
Kesin çözüm sağlam biryerde saç ekimi fakat oda çok para be arkadaş 1 tele 1 euro çeken yerler var
quote:
Orijinalden alıntı: Bozo46
Benimde saçlarım 19 yaşında dökülmeye başladı (genetik olarak) ve şimdi 24 yaşındayım. Arka tepe noktadan alın bölgesine kadar orta kısım git gide iyice seyrekleşti. Şimdiye kadar hiç doktora gitmedim bioxin, revigen, biomen ve bioplas. Bu şampuanları denedim fakat hiç birinden fayda görmedim. Şimdi bide sağdan soldan duyumlara göre komili zeytinyağlı bebek şampuanı demiyorum (diğer şampuanlarda kimyasal madde olduğunu düşünerek) bebek şampuani doğaldır düşüncesi ile kullanıyorum bakalım. Sizce faydası olurmu?
Şampuanlar saç dökülmesini kessinlikle durdurmaz. Zaman kaybıdır. Bir şampuandan beklenen saçlı deriyi temizlemek ve saçlarınıza hacim kazandırmaktır. Saçlarınız iyice seyrekleşti ise eski haline getirmek için saç çıkışı sağlamak zorundayız. Saçları eski haline getirmek için de kıl köklerini uyaran ve saç çıkışı gözlemleyen Minoxidil kullanmak şart. Düzenli olarak Minoxidil kullanırsanız tepe bölgenizde saç çıkışı sağlarsınız. Çıkan saçlarınızı da taş gibi yapmak isterseniz Finasterid ile korumalısınız. Minoxidili + Finasterid tedavisi şart hocam.
quote:
Orijinalden alıntı: vector x-31
Kesin çözüm sağlam biryerde saç ekimi fakat oda çok para be arkadaş 1 tele 1 euro çeken yerler var
Haklısınız; Fakat saç ekimi yapmak için tamami ile kel olmalısınız. Saçlarınız çok seyrelse bile saç ekimi yapamazsınız. Ayrıca saç ekimi yaptıktan sonra da saçlarınızı korumalısınız. Saç ekimi yapan merkezler de hastalarını tedavi ettikten sonra Finasterid kullanmalarını isterler.
Beyler 10 seneye kök hücre teknolojisi ile bırakın saçı diş çıkaracak adamlar. Gençsiniz daha dükülsün komple ektirirsiniz relax olun.
Propecia ya da Finasterid kullanan birisinin saçlarının öncesi ve sonrası(Tedavi 2 yıl sürmüştür) ve Propecia
Sağ-sol şakaklar için nasıl bir tedavi süreci izlemeliyiz. Uygun olarak her türlü