Şimdi Ara

Vestel'in el hareketleriyle çalışan uçak tasarımlı ses sistemini konuştuk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
13.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  • Vestel'in müzik tutkunları için hazırladığı iDock Aero, dikkat çekici tasarımı kadar el hareketleriyle kullanıma olanak tanıyan kızılötesi arayüzüyle de dikkat çekiyor. Aynı zamanda uzaktan kumandaya da sahip olan cihaz, iPhone ve iPod ile de kullanılabiliyor. 

     

    2.1 kanal olan iDock Aero'da 4W gücünde 2 adet amplifikatöre ve 15W gücünde subwoofer'a yer verilirken, 30 pinli dock girişinin yanı sıra ses girişi ile cihaz, PC ve diğer medya oynatıcılarına da bağlanılabiliyor. iDock Aero'nun detayları videomuzda. 

     

     







  • cebime sığar..
  • AHHH BE VESTEL TASARIMA BİRAZ DAHA ÖNEM VERSEN NE OLUR SANKİ . ÇİN MALI GİBİ DURUYO. BENCE VESTELİN TEKNOLOJİDEN ZİYADE TASARIM İŞİNE BÜYÜK AR-GE YAPMASI GEREKİYOR. TEKNOLOJİSİ NEKADAR İLERİ OLURSA OLSUN TASARIMLARINDA ALBENİSİ YOKSA BİRAZ ZOR REKABET EDER. VESTEL TASARIMI CİDDİYE AL LÜTFEN YOKSA SENDE BİRÇOK TEKNOLOJİ FİRMASI GİBİ DUMAN OLURSUN. YAZIK OLUR .
  • Her ne kadar güzel bir ürün de olsa kuşku oluşturuyor ben de .
  • Kalite ayrıntılarda gizlidir,malesef felaket bir uzaktan kumandası var. Yinede güzel çalışmalar var, saatler, ses sistemleri..
  • TTNET reklamı yok video başlarken. Oley be oleyy...
  • Vestel ... geçen hafta arkadaşım gitmiş 32" LED tv'sini almış bilgisayara bağlamış.İkinci ekran olarak görüntü bir türlü oturmuyor. Beni aradı gittim uğraştım banamısın demedi. Servisi aradı durumu anlattı, sevis "biz gelir hallederiz" dedi. İyi dedim gelin bekliyoruz. Beklerken ekrandaki simgelere baktım gölgeli hepsi. Gelince bunlarıda gösterdim. SANKİ BENDEN DAHA İYİ ANLIYORLAR GİBİ, kurcalamaya başladılar. Olmadı tabi ve değiştirelim dediler. Hemen gidip 2 tane daha tv getirdiler. Onlara gelmeden arkadaşı ikna etmeye çalıştım, Vestel kim tv üretmek kim ? hangi akılla bunu aldın diye kızdım.Ucuzmuş, bayisi arkadaşı imiş, çok methetmiş ... Gelen tv lerde de buna benzer sorun olacağı konusunda bahse girerim dedim...

    Neyse servis açtı kutunun birini aktardık görüntüyü 1920x1080 olarak bu sefer oturdu ama GHOSTİNG dediğimiz ve servisin bilmediği olay yine karşımızda, her simgenin bir gölgesi var ve renk geçişi olan bölgelerde sağa doğru çizgili bir şekilde renk akıyor, akıllara zarar. Açıklama geldi ; Bu ürün TV olarak üretilmiş miş, monitör olarak beklediğimiz görüntüyü vermezmiş miş ! " Gel dedim bize gidelim 4 yıl önce aldığım LG televizyonumu aynı şekilde kullanıyorum, ama benimkisi LED değil LCD dedim. Gerek yok dediler. Diğer kutuyu açtılar, bağladık 1080p olan tv bir türlü 1080p olmuyor. Görüntü sağdan ve alttan taşıyor. Bilgisayarda sorun vardır dediler, tamam dedim evden notebooku getirdim. Bağladık aynı ... İade aldılar mecbur.

    Lafın kısası ... Vestel git oyuncak üret. Sattığınız kozmompolit notebookların driverlerini bulmakta güçlük çekiyoruz, destek sitesinde verdiğiniz driver ile ürünün hiç alakası yok. Lütfen oyuncak sektörüne geçin.




  • Vestel yerli bir marka olduğu için ürün inceleme videolarına çoğunlukla ön yargılı ve yanlı mesajlar atılıyor. Bence bu ürün gayet hoş ve iş görür bir alet. Arkasında bir Ar-Ge çalışması olduğunu hissettiriyor ve hiç de Çin işi gibi durmuyor.

    Vestel ürünlerini ağır bir şekilde eleştiren arkadaşları Cüneyt Arkın filimleri ile alay ederken Batman, Spiderman yada Rambo gibi filimleri ağzı açık seyreden ezik bir neslin genetik kalıntıları olarak düşünüyorum. Sanki diğer tüm teknoloji markaları dört dörtlük ürün çıkarıyor ve satış sonrası destek veriyor. Lütfen adil olalım...
  • Google'a
    Amethyst X-1 yazın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samtual -- 3 Ocak 2012; 0:27:30 >
  • Çin malı gibi değil zaten bariz çin malı....Vestel diye tamamen Türkiyede üretim yapan yüzde yüz yerli malı üreten bir marka da yok zaten.. Arçelik, Vestel vs...Bunlar hala çoğu ürününü Çin,Tayvan (beyaz eşya) Hong Kong vs..fason üretim yapan şirketlerden temin ediyorlar..Haa ama bazı ürünleri de var ki taş gibi arada tek tük çıkıyor...Arçelik bu konuda biraz daha iyi gibi..

    Hatta LCD TV konusunda isterseniz belli bir sermaye ile siz de Tayvandan,Çinden markasız No name Panel çeşitleri ithalatı yapıp üstüne de "XXXXX" markasını vurup piyasaya sürersiniz..Örnek olarak Seg,Regal,Sunny vs..bunlar birer örnek bunlar bu tip markalar..
  • Sadece iki soru soracağım. İşçilik ucuz olduğu için Çin'de fabrikası olmayan uluslararası tanınmış tek bir teknoloji markası söyleye bilir misiniz? Peki bu markaların ürün incelemesi çıktığında kalitesiz Çin malı diyor musunuz? Tabii ki hayır...
  • Bana diyorsan şöyle cevap vereyim; Çinde üretim yaptıran o senin bahsettiğin kaliteli markaların hepsinin ar-ge departmanı var,dizayn ekibi var,know-how ekibi var vs..vs...Yani o adamlar çindeki işçilik ucuz diye geliştirdikleri teknolojiyi oradaki insanların iş gücünden faydalanarak ucuza mal ediyorlar....İşçilikten kısıyorlar...Ucuz çin malı ürün yaptırmıyorlar kendi teknolojik ürünlerini kendi teknikleriyle oradaki işçilere yaptırıyorlar oradaki çindeki herhangi bir mühendisin veya personelin onların ürünleri üzerinde bir söz sahibi olması mümkün değil sadece oradaki işçinin kol gücünden faydalanıyorlar aklını,fikrini işin içine karıştırmıyorlar...Ama bu bahsettiğimiz Vestel,Arçelik de olay bu şekilde değil bu markalar Tayvanın,Çinin,Hong Kong'un dev elektronik firmalarına FASON ÜRETİM YAPTIRIYORLAR...Bana yüzde yüz yerli üretim bir çamaşır makinası veya Lcd panel gösterin?

    Senin hesabına göre Vestel,Arçelik vs.. kendi geliştirdiği teknolojisini uzak doğudaki fabrikalarında çinli işçilere ürettiriyor ??? Yok öyle bir dünya hocam :)




  • Yukarda tartışan iki arkadaş Google dediğimi yazsalar tartışma bitecek aslında
    Amethyst X-1
  • %100 biz yaptık diye birşey olmaz, bu ticaretin kar sistemine aykırı, sen matbaacısın, kağıdı da kendin üreticeksin, boyayı da kendin üreticeksin, birde onlardan bir ürün çıkarcaksın, bu mantıkda dünyada iş yapan firma yok. Her parça için bir fabrika, motor fabrikası, kauçuk fabrikası, chip fabrikası... Vestel, Arçelik vs. farketmez, servisleri gerçekten sorun ama bu da zaman ile çözülür.

    Son 4 yılda 500 milyon doları aşan yatırımla büyüyen ve 8 fabrikası ile 600 bin metrekare alana ulaşan Vestel City, dünyanın ikinci, Avrupa'nın tek alan üzerinde üretim yapan en büyük tesisi.
    Dünya elektronik eşya üretiminin yüzde 6'sını, Avrupa elektronik eşya üretiminin yüzde 29'unu ve Avrupa beyaz eşya üretiminin yüzde 11'ini Vestel gerçekleştiriyor.
    Vestel, Rusya'da kurduğu 100 milyon dolar tutarındaki televizyon ve beyaz eşya fabrikalarının yanı sıra; Rusya, Fransa, Almanya, İtalya, İspanya, İngiltere, Finlandiya, Hollanda, Balkanlar, Türki Cumhuriyetler, Benelux ve İberya'da kurduğu şirketler ile faaliyet gösteriyor.
    Vestel, son 12 yılda, 108 ülkeye 12.5 milyar doları aşan ihracat gerçekleştirdi. Bu rakamla birçok yıl ihracat şampiyonu oldu.
    Türkiye'nin televizyon ihracatının yüzde 53'ünü, klima ihracatının yüzde 60'ını Vestel gerçekleştiriyor.
    Ürettiği dijital ürünlerin yüzde 90'ını, beyaz eşyaların yüzde 77'sini 108 ülkeye ihraç ediyor.
    Vestel'de 14 bin kişi çalışıyor. 2 bin satış noktası, 650 servis noktası ve yan sanayi kuruluşlarındaki binlerce çalışanıyla Vestel, 60 bin kişiye gelir sağlıyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sam0

    Yukarda tartışan iki arkadaş Google dediğimi yazsalar tartışma bitecek aslında
    Amethyst X-1

    Samet Bey bilgilendirdiğiniz için teşekkürler. Mesajınızı okuduğumdan beri araştırıyorum ama bu adamların yani "Amethyst" firmasının internet sayfasını ya da sitesini bulamadım. Fiyatı 150$ seviyesinde dolaşan bir ürün.

    Bu arada adı geçen bu Amethyst firmasının epey meşhur, domuz ve hayalet tasarımlı ürünleri de mevcut. Haberde bahsedilen kızılötesi ile hareket algılama özelliği pek çoğunda mevcut sanırım. İşin aslı nedir bilmiyorum, merak da ediyorum ama "ben geliştirdim bunu" diyerek ortaya çıkması Vestel açısından hoş bir durum değil.

    Ekleme: Erdi Bey, ürünü "dock" yerine "istasyon" olarak isimlendirdiğiniz için ve haber için teşekkür ederim. Başka bir konuda "Türkçesi yerine neden böyle diyorsunuz" şeklinde biraz sitem etmiştim :), burada bunu yazmadan geçmek size haksızlık olacaktı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1megabayt -- 3 Ocak 2012; 1:31:12 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1megabayt

    quote:

    Orijinalden alıntı: Sam0

    Yukarda tartışan iki arkadaş Google dediğimi yazsalar tartışma bitecek aslında
    Amethyst X-1

    Samet Bey bilgilendirdiğiniz için teşekkürler. Mesajınızı okuduğumdan beri araştırıyorum ama bu adamların yani "Amethyst" firmasının internet sayfasını ya da sitesini bulamadım. Fiyatı 150$ seviyesinde dolaşan bir ürün.

    Bu arada adı geçen bu Amethyst firmasının epey meşhur, domuz ve hayalet tasarımlı ürünleri de mevcut. Haberde bahsedilen kızılötesi ile hareket algılama özelliği pek çoğunda mevcut sanırım. İşin aslı nedir bilmiyorum, merak da ediyorum ama "ben geliştirdim bunu" diyerek ortaya çıkması Vestel açısından hoş bir durum değil.

    Bende bir an temkinli yaklaştim
    Acaba dedim ürünü ihraç ettikte marka olarak bunu mu koyduk.
    Biraz araştırınca fark ettim 1-2 ay önce bazı yerlerde satışa çıkmış bu marka ile.




  • Hala vestelin ihracat yüzdelerini,çalışan sayısını vs..yazıyorsunuz..Bunlara bir itirazımız yok ki zaten...Keşke daha büyük rakamlara ulaşabilse Vestel daha çok istihdam alanı oluşturabilse ve biz de gururlansak...Çok büyük bir marka hem de akıllara zarar büyük...Bir futbol takımına sponsor olabilecek ve hatta iflasın eşiğindeyken o takımı yüz üstü bırakmayıp verdiği destekle ayakta tutan...Ama gel gelelim ürünlerin üretimini kendi yapmıyor ki...LCD televizyonu LCD televizyon yapan paneli midir yoksa devreleri midir? Yoksa dış plastik kasası mıdır? Bu bağlamda teknolojiyi de kendi geliştirmiyor ki...Zaten var olanı başkaları tarafından ön üretimi yapılmış ürünleri puzzle birleştirir gibi birleştiriyor ve üstüne de VESTEL logosunu vurup allayıp pullayıp Rusyaya satıyor,Avrupaya satıyor...Ya da bunun haricinde Fason üretim yaptırıyor yani hiçbir şeyine kendisi karışmıyor...Sadece logoyu vurup kutulayıp satışa çıkartıyor....REGAL, SEG, VESTEL bu üçü de aynı ürünlerin farklı versiyonları...

    Siz hiç Migros marka bir ürün görmediniz mi?Aklıma ilk gelen bu örnek oldu... Çayı,şekeri,fındık kreması,cipsi,sabunu,deterjanı vs..vs...Bunlar fason üretim işte..Migros adına,bu işlerin ehli firmalar migrosa üretim yapıyorlar...Bunun gibi Vestel'e de X'e de Z'ye de üretim yapan yerler var..Yoksa konu zaten bir markayı yermek asla değil....Konuda Vestel adının geçtiği yerlere "XXXXX" ibaresi koyalım ben sadece en bilindik Türk markaları bunlar diye örnek vermek istedim...Çok fazla da uzatmayacağım lakin konu birazdan Vestel Samsungdan iyi panel üretir Lg'ye de kafa tutar'a gelecek :)




  • cihaz şık görünmüyor ama beni tatmin etti
  • vestel beyazeşyayı manisada üretiyor ayrıca hitachi-toshiba-jvc- vs gibi firmalar içinde üretim yapıyor dünyada 4 tane bildiğim panel fabrikası var. ama onlarca televizyon üreten firma var bunlar panelleri marstan mı alıyor onlarda 4 üreticiden tedarik ediyor bir çok dizüstü markası var onlar işlemcimi üretiyor çhipset mi üretiyor gpu mu yapıyor rem mi üretiyor onlarda amd intel via gibi firmalardan kompadent alıp topluyor hatta onu bile yapmayıp direk fason üretim yaptırıyor. bırakın bu biz yapamayız mantıklı aşağılık kompleksini yarın okullarınızdan mezun olunca veya çocuklarınız sony demi samsungtamı çalışacak burada üretim yapan vestelde arcelikte veya sunny'i üreten atmaca elektronikte v.s de çalışacak zorlununda çok umrundaydı vestel üretiminin %5 lik kısmını iç piyasada satıyor onu satmasa ne olur çok şeyde kaybetmez yani sizin vestel alıp almamanızın vestele bir katkısı yok zaten her vestel lafı duyduğunda samsungun gönüllü savunucuları hemen vestele saldırıyor yarın çocuklarınızı samsungta çalıştırırsınız.




  • ben vestel in yerinde olsam yeni bir marka yaratırdım yeni bir isim zira vestel in hiçte iyi bir imajı yok insanlarımızın zihninde..haksız da değiller..
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.