Şimdi Ara

Transformer Prime bootlader kilidi kapalı olarak satılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
4.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Transformer Prime bootlader kilidi kapalı olarak satılıyor






    Akıllı telefonlarını resmi olarak güncelleme imkanı kalmayan kullanıcılar için gayrıresmi olarak modifiye edilmiş işletim sistemi ROM'ları kullanmak giderek önemli hale gelmeye başlıyor. Hatta HTC HD2 gibi farklı ROM denemelerine referans olan model bile halen ilgi görüyor. Akıllı telefonlarında yanında tablet cihaz kullanıcıları da kişisel ROM'lara büyük ilgi gösteriyor. Ancak ROM kurabilmenin ilk şartı cihazın açılış ayarlarını değiştirmeye izin veren bootloader kilidinin açık olmasıdır.




    Geçmişte HTC, bir dönem piyasaya çıkan modellerinde bootlader kilidini kapalı tutunca büyük eleştirilere maruz kalmış ve geri adım atmıştı. Şimdi aynı problemin ASUS ile yaşandığı belirtiliyor.




    Mobil cihaz geliştirici topluluğu Xda forumlarında ortaya çıkan şikayetlerde ASUS'un dünyanın ilk 4 çekirdekli tableti olarak lanse ettiği Transformer Prime modelinde bootloader kilidinin yüksek bir şifreleme ile korunduğu belirtiliyor. 128-bit şifreleme kullanılan bootloader kilidini çözebilen henüz olmadı.




    ASUS'un neden böyle bir karar aldığı bilinmiyor. Firma tablet üzerinde çalışan işletim sistemini 4+1 çekirdeğin en iyi performansına göre optimize ediyor. Geliştiricilerin farklı ROM'larla çekirdek hızlarını yükseltmesi ve hatta 5. çekirdeği bile aktif olarak kullanıma sokması mümkün. ASUS'un böyle bir duruma izin vermek istemediği iddia ediliyor. Xda forumlarında konuyla ilgili protesto başlıkları açılmaya başlandı bile. ASUS ve geliştiriciler arasındaki çekişmenin sonucunun ne olacağını zaman gösterecek.

     








  • Neden bootloader kilidi koyarlar anlamış değilim...Açık olsun geliştiricilerle de anlaş tweaklar vs.'lerden istediğimi istediğim gibi kullanırım de anlaş olsun bitsin. Hem üretici hem tüketici hem geliştirici memnun olsun...

    Bu mesaja eksi veren zihniyeti alkışlamak lazım. Firmalardan para alıyorlar her halde...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firaristt -- 2 Ocak 2012; 16:30:46 >
  • Şayet HTC HD2 üzerine özelleştirilmiş rom kurulabilen bir telefon olmasaydı bu kadar popüler olmazdı. üzerinde ki microsoft 6.5 versiyonlu işletim sistemiyle çoktan tarihe gömülmüş olurdu. Daha bugün yeni bir android rom yükledim HTC'ye ve mükemmel derecede stabil çalşıyor. Hala para verilip alınabilecek bir telefon olması buna bağlı. telefon joker wp7, android, meego gibi bir çok işletim sistemi kurulabiliyor. Bu kadar imkan sunabilen bir donanım artık teknolojik olarak geri kalsa bile popülerliğini koruyabiliyor. Ama görünen o ki asus bu gelişmelerden bihaber.. Şu şirketlerde gerektiği kadar gereken personelin çalışması gerekiyor. Ekonomistinden, endüstri mühendisliğine, pazarlamasından, işletmecisine kadar geniş yelpazede pazarın farklı boyutlarını inceleyen ve bu konuda çalışmalar yapan elemanların çalışması şart. Bu gibi işler sadece donanım mühendisliği ile cihazları tasarlamakla bitmiyor. İşte apple'ın yaptığı en büyük başarı bunu anlamasıdır. Şirketler sadece bünyesinde elektronik mühendisi barındırıyor sanırım, hiç pazarda tüketici nabzını tutan yok. bunun için bile 3. kişi firmalardan istatistik alıp değerlendirmelerde bulunuyorlar. Bir firma nasıl bu kör olur anlamak zor. Acaba bu kısıtlamalar cihazı daha mı çok sattıracak düşüncesindeler merak ediyorum? Ben olsam bu cihazın altyapısına windows 8 desteği bile sunardım. işletim sistemi şatışından para kazanmıyorum ki banane donanımı yapar ne kadar çok imkan sunarsam o kadar çok tutulur. bunu her tüketici söyleyebilir. ama firmanın bunu görememesi sanırım her biri için ayrı bir donanım sattırma düşüşncesinden kaynaklanıyor. halbuki her birişletim sistemi için ayrı donanımlar tasarlamaktansa tek bir tane tasarlayıp hepsine destek vermek daha mantıklı olurdu. Bu zihniyet yanlış bir zihniyet. zamanında creative yeni ses kartlarını sattırmak için insanlara vista için sürücü desteği vermemişti ve büyük eleştiri almıştı. halbuki sürücülerle çalıştırılabilecek harika ses kartları mevcuttu ama yenilerini sattırmanın başka yolu yoktu. Asusta aynı mantıkla ilerliyor sanırım. şu tablette birden çok işletim sistemi çalıştırılabilecek olsa ipad'e ciddi rakip olabilirdi ama bu haliyle olamaz..




  • Birde şöyle düşünün işlemci frekansını artırıp 5. çekirdeği tamamen aktive edip bir rom hazırlansa ve bu durum makineye zarar verse bunu asus karşılayacak veya kullanıcılar mağdur olacak
  • Bunu yapan kişi zaten bunu göze alarak yapıyor. Bu tarz şeyler yapıldığında garantiyi iptal ediyorlar. Yani onları zerre kadar alakadar etmiyor.
    Asus müşterilerinin aletlerini özgürce kullanma haklarını elinden almamalı.
  • Ferrari satıp 350km/s limit olacakken 100km/s limit koymak gibi. Araba aldınız hız sınırını geçemezsin diyen yok, geçersen olacaklara katlanırsın diyorlar...Polis cezasına da hızlı trenle ahiret yolcusu da olabilirsin ama hız limitini istersen geçebilirsin yani... İşlemciye fazla voltajı dayayıp yakarsan zaten garantiden de karşılanmıyor. Ve garanti süresince normal kullanırken bile küçük bir hatadan cihazdan olabilirsiniz... Garanti süresince zaten belli başlı şeyler garanti.kapsamında değişiyor. Rom, root, OC işine giren riski kabul ediyordur... Asus'un neden böyle.bir şey yaptığını düşünüyorum da ya saat hızları daha yüksek bir.model sürecek onu engellesin istemiyor ya da kendi planları var rom vs. için...
  • custom rom'lar nedeni ile oluşabilecek hatalardan tamamen kullanıcı sorumlu. cihaz üzerinde yapılan her değişim dijital bir iz bırakıyor ve takip ediliyor. o yüzden 5. çekirdeği çalıştırmak aleti bozmak vs gibi durumlar asus'u zate bağlamıyor. bu nedenle kilitleme stratejisi yanlış.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rainblackk

    Birde şöyle düşünün işlemci frekansını artırıp 5. çekirdeği tamamen aktive edip bir rom hazırlansa ve bu durum makineye zarar verse bunu asus karşılayacak veya kullanıcılar mağdur olacak

    firmalar garantiyi üretim hatalarına karşı verir. kullanım hatalarına karşı değil.. sen farklı bir rom kullanıpta cihaza zarar verirsen zaten garanti kapsamının dışına çıkmışsın demektir. bu da asusun zararına birşey değildir. gidip yenisini almak zorunda kalacak böylece bir tane daha ürün satma ihtimalin olacaktır. bu yönüyle yararına bile olabilir. :))
  • apple dada kilit var işletim sistemi kuramazsın usb olmaz flash yok hdd gibi kullanamazsın deli gibi satıyor. çünkü stabil cihaz, yazılım donanım uyumu var geniş 3.parti yazılım var.millet kırsın kafasına göre istediğini yapsın diye kimse donanım çıkarmaz.kimler kırıyor bu apple ları androidleri ne kadar kullanıyor.%10 yani bu kitleyi mi dinlesin üreticiler.bahsettiğiniz pazar araştırmalarını bu firmalar çok iyi bilir.ama sizde çok kalabalık değilsiniz bunu bilseniz.herkesi dh de dolanıyor root crack peşinde koşuyor sanıyorsunuz.
  • Benim apildan nefret etme nedenim uyguladığı kısıtlamalar.
    Arkadaş dünyanın parasını verip aldığımız cihazlara neden böyle saçma sapan kısıtlamaları koyarlar anlamam ki. Asus sende bunu yaparsan senden de nefret edeceğim bundan sonra haberin olsun.
  • merak etmeyin o kilit de kırılır
  • bende 256 bit sandıydım. 128 biti çözerler. merak etmeyin. ruslar, çinliler el atıyor olaya :D
  • Kasa satıp windows kurabilir ama linux kuramazssınız demek gibi olmuş. isteyen istediği işletim sistemini istediği cihaza kurabilmeli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bilgisayars

    Kasa satıp windows kurabilir ama linux kuramazssınız demek gibi olmuş. isteyen istediği işletim sistemini istediği cihaza kurabilmeli.

    senin yorumunu görünce flas patladi bende

    acaba windows 8 kurulmasini önlemek için yapmis olabilir mi? diye düsünmeden edemiyor insan... sonuçta windows 8 çikinca bu firmalar yeni tabletler çikaracaklar ve bu tablet daha sonra çikaracaklari tabletlerin önünü rahatça kesebilecek güçte

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kilidin açık olup olmaması satın alma kararımı etkiler.Hatta şimdiye kadar çözülmediyse almayı düşünmem. Ama çözümü çıkmış olsaydı sonuçta adım adım anlatıldığı için ilk başta kilitli olması satın alma kararımı etkilemez.
  • Asus facebook üzerinden konuyla ilgili bir açıklama yapmış.
    İsteyenler için bir unlock tool yayınlayacakmış.http://www.facebook.com/ASUS/posts/300815559961849
  • @Batuist

    yazdığın güzel şeylerde herşeyi kapalı bir sistem oluşturan apple dan örnek vermen çok tezat oluşturmuş...

    mesela " wp7, android, meego gibi bir çok işletim sistemi kurulabiliyor. Bu kadar imkan sunabilen bir donanım artık teknolojik olarak geri kalsa bile popülerliğini koruyabiliyor." bu hangi apple ürünüdür???


    "Bir firma nasıl bu kör olur anlamak zor. Acaba bu kısıtlamalar cihazı daha mı çok sattıracak düşüncesindeler merak ediyorum? Ben olsam bu cihazın altyapısına windows 8 desteği bile sunardım. işletim sistemi şatışından para kazanmıyorum ki banane donanımı yapar ne kadar çok imkan sunarsam o kadar çok tutulur. bunu her tüketici söyleyebilir. ama firmanın bunu görememesi sanırım her biri için ayrı bir donanım sattırma düşüşncesinden kaynaklanıyor. halbuki her birişletim sistemi için ayrı donanımlar tasarlamaktansa tek bir tane tasarlayıp hepsine destek vermek daha mantıklı olurdu."

    acaba yukarıdaki sözlerinle asusu eleştirirken ayrıca tam bir apple eleştirisi değil mi???

    apple daki kısıtlamalar şimdiye kadar çıkarılmış hiç bir telefonda yokken, apple savunarak yada örnek göstererek kendinle çelişmiyormusun??

    NOT: asus un yerine apple kelimesini bırak ve hem haberi hemde kendi yazdıklarını tekrar oku...ne demek istediğimi daha iyi anlarsın...




  • Haberde 4+1 çekirdekten bahsedilmiş, yabancı kaynaklarda bununla ilgili bir bilgiye rastlamadım. Bu tablet bilgisayar donanım olarak 4'e ilave bir çekirdeğe mi sahip, birisi açıklayabilir mi?
  • (Electronics) The ASUS SDRW-08D2S-U is the replacement model for the 08D1S. It's plug and play with the CyberPower 7 port powreed USB hub the drive installs without software and is recognized by Windows 7. It does, however, require 2 USB ports. The supplied cable is a Y-USB with 2 USB A connectors on one end. A common complaint of notebook owners are malfunctioning internal optical drives. This drive will be my primary optical drive, and my internal notebook drive only a back-up if necessary. Rubber feet help keep the ASUS from sliding around. The provided stand didn't look very stable, and inserting a disc is actually safer with the drive horizontal. It rips CDs and plays DVDs flawlessly a better, faster drive than the one in my HP notebook. A quality piece of gear from ASUS.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.