Şimdi Ara

Kinect'in sonraki hedefi astronotların kilosunu tahmin etmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
3.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Kinect'in sonraki hedefi astronotların kilosunu tahmin etmek






    İlk tanıtıldığı günden bu yana Microsoft'un hareket algılayıcı sensörü Kinect pek çok geliştirici ve bilim adamının deneylerine konu oldu. Deneylerin odak noktası hareket algılamasından ziyade nesneleri 3D olarak algılayarak oyunlara dahil etmek. Kinect'i uzay araştırmaları için geliştirmeye çalışanlar da bulunuyor.




    Fransız Alphes-Maritimes firmasında bilgisayar mühendisi Carmelo Velorado, İtalya Uzay Robotiği Teknoloji Enstitüsü ile işbirliği yaparak Kinect'in ağırlık ölçebilmesi konusunda çalışmalar yapıyor. 




    İnsan bedenini 3D olarak modelleyen Kinect, 28000 kişinin vücut ölçülerinin yer aldığı bir veritabanı ile eşleşiyor ve yüzde 97'ye yakın bir sonuç elde ediyor.




    NASA biim adamı John Charles, sistemin dünya üzerinde çok iyi çalıştığını, uzayda da gerçeğe yakın sonuçlar almayı umduklarını belirtti. Ancak yerçekimi farklılığının insan vücudundaki suyun yoğunluğunu etkilemesi Kinect'in sitematiğini bozabiliyor.

     

    Bununla birlikte Charles, vücut yoğunluğu değişimindeki önemli noktaları Kinect'e entegre edebileceklerini düşünüyor. Bu da ölçümlerde büyük yardım sağlayabilir. Sistemin yakın zamanda yerçekimsiz parabolik uçuşlarda denenmesi bekleniyor. 

     








  • hmmm gayet iyi bir teknoloji aya giderken çok işime yarıyıcak.
  • Belki oyuncular için çok anlam ifade etmiyor olabilir ama teknolojinin geliştirilmesi açısından iyi birşey.
  • Teknoloji düşmanları gelmiş hemen.
  • Hani bu filmlerdeki gelecek teknolojilerinden birisinin yapıldığını düşünmekteyim. Kinect ile uzaktan kamera ile kontroller ve eklenirse holoğramlar felan çok uzak degil diye düşünüyorum. Aslına bakılırsa her şey çok gelişti uzay teknolojisine hazırız ama bi uzay gemileri gelişmedi gitti.
  • Geçen ayki xbox360 satış rekoru bekleniyor fiyaskosundan sonra xboxla ilgili haber gördüğüme şaşırdım, rekor beklenen ayda PS3 ve Wii, xbox360'a fark attılar.
    Sadece üreticisinin memleketinde abd'de iyi satan bir konsol için Asya ve Avrupa'da rakiplerine karşı onca hezimet bir yıl bitti ve 2011'i en az satan konsol olarak kapadı. Asya ve Avrupa insanı PS3'e daha fazla ilgi duyuyor nedense.
    Kinect gibi çok beğendiğim bir teknoloji ve en sevdiğim konsol olan xbox360 bir türlü pazarlama başarısı gösterememekte direniyor. Nasıl açıklanır bilemiyorum ama onca haber sitesi de bu cihazlara destek haberler üretmelerine rağmen satış rakamları fiyasko. Yanlış anlaşılmasın sözüm buraya değil yalan haberlerle bile destekleniyor.
    Ülkemizde zaten pahalı da yine de Microsoft bir fiyat ayarlaması yapsa beklenen satışın olabileceğini düşünüyorum. Keza genel toplam satış rakamlarında PS3, 60 M üniteyi geçti, genel toplamda da xbox360 son sıraya düşerse prestij kaybı reklam ve haberlerle telafi edilemez noktaya gelebilir.




  • Amerikada iyi satan demek yanlış olabilir, orada da en çok satan konsol Nintendo Wii, xbox360'ın rakiplerine karşı göstermiş olduğu bir satış başarısı malesef yok.
    Ama sebepleri var, 3k olayı, live arcade problemleri, korsan konsollarla savaş derken henüz yeni toparlanmaya başladı.
    Tabiki en büyük sebep fiyat, alanlar kinectsiz almıyor, yanına HDD, rgh falan derken çıkan fiyat dudak uçuklatıyor. 2012'de PS3 genel satış toplamında da xbox360'ı geçecektir.
    İstisna olarak HDD fiyatları düşerse bu Xbox360 satışını arttırabilir, olmaz bir ihtimalde MS'un xbox360 fiyatlarını kırmasıdırki bunu yaparsa Sony'de ps3 fiyatlarını kırabilir, izleyip görecez, bu tarz haberler satışı arttırmaz açıkçası, arkadaşın dediği gibi aya giderken çok işime yarayacak katılıyorum.
  • donanımhaberde sadece işine yarayacak haberler mi bekliyorsunuz. komik olmayın
  • Başlık ilgi cekici
  • Dünyadaki şeyler üzerine geliştirseler daha iyi olmaz mıydı? ayda adamın kilosunu tahmin etse ne olur ki
  • güzel bişey.
  • Peint terk .
  • Xbox360'da Ninja Gaiden 1 yada 2 oynayanınız var mı? PS3'e Sigma olarak çıkan seri Xbox360'da PS3e nazaran aşırı çamur, yeni konsol alanlar böyle bir kaç hit oyundaki ps3-360 farkını görünce dumura uğrayıveriyorlar. Ninja Gaiden Sigma düzgün kalitede Xbox360'a çıksın, yine kim kimin kilosunu ölçecekse ölçsün, sorun olmaz yani.
  • Mecburen çamur, PS3 25GB'lık BD, 360 ise 8GB'lık DVD kullanıyor, yapımcı yer istese PS3'e dual 50 GB'lık diske dahi oyun çıkarma imkanına sahip. Bilmeyenler var 360'la PS2'nin okuyucusu aynıdır, ikisi de bildiğimiz DVD-Rom, halen xbox360 BD-Rom'lu model dedikoduları çalkalanıyor, BD'li model çıkınca alacağını söyleyenler var.

    Niye önemli derseniz bir çok oyuncu Xbox360 oyunlarını FullHD oynadığını zannediyor, 1080p xbox360 oyun listesini açın bakın 5 tane mi 10 tane mi var? :) Onlar da adı duyulmamış xbla falan oyunları zaten.
  • Gerçekten hayret bir olay, o satış rakamlarında PS2, NintendoDS, PSP falan söylememişsiniz bile, onlar da halen satıyor ve Microsoft oralarda hiç yok, tek bir cihazın var, adamlar ikişer üçer cihazlar çıkarıyor ve her biri senden çok satıyor, en çok satan Xbox360 olmalıydı, haberdeki mantığı da farketmedim değil yani, reçel firması da çıkıp reçellerimizi astronotlara yedirmeye çalışacaz diye haber yapabilirdi, adamlar kantar kullansınlar zor mu? kantar firmasına reklam olur işte, ya daha doğrusu bize ne, sen önce ne amaçla çıktıysan onu başar.
  • ninja gaiden xbox ta çamur demek? gerçekten komik..ayrıca multı oyunlarda xbox ın grafık kalıtesının ps3 ten daha ıyı oldugunu dünya kabul ederken donanım haber psfanboylarının dünyadan birhaber yasadıklarını görüyorum ve gülüyorum..

    konsol mimarisinde herşeyin dısk kapasıtesıne baglı oldugunu sanacak kadar bilgisiz arkadaşlar önce bıraz arastırsınlar..ps3 ve xbox ın mimarilerinin ne kadar farklı yapıda olduklarını google da bulabılırler..herşeyden önce xbox ın direct x destekli çok daha kolay ve oyun yapmanın daha kolay oldugu mimarisi var..bu yüzden 8 gb dvd lik dead space, assasins creed vs senin 25 gb bluray inden daha iyi grafik sunuyor..

    multi oyunlarda mw3, mw2, ac revelations, ac brotherhood, dead space 1-2, red dead redemption dahada yazarım hepsinde grafık kalıtesınde xbox tokatlamıştır ps3 ü..

    toplam konsol satışlarında, toplam oyun satışlarında, toplam ex oyun satışlarında hepsinde xbox tokatladı ps3 ü daha ne istiyorsunuz?

    yetmedıyse live olayına giriyorum vede xbox kullanıcıları ne 1 ay lıve den mahrum kaldı nede hesapları çalındı :) bunu yaşatan sony den birde hedıye geldi : infamous :) çok büyük hedıye oldu sagol sony :)

    yetmedıyse kinect vs move olayına gireyim biraz..xbox ın devrım nıtelıgındeki kinect sensörüne karşılık sony ne yaptı wii çakması move u çıkardı :) geçiniz

    birde tabi gamepad olayı var x360 ın tasarım harıkası gamepad i ve ps3 ün çakma çinli malzeme kalitesindeki 2 saat fps oynayınca parmaklarımı hissedemediğim dualshock!u...pek çok ps3 sahıbının hayalınin xbox gamepadiyle oynamak oldugunu hepimiz biliyoruz...

    buarada god of war ve uncharted candır tabi




  • Eski ps3 suan xbox kullanicisiyim.bu nesilde Xbox ps3u tokatlayip oldurmustur ps3 daha vurma yeter kivamina gelmistir.Live destegi,multiplatform oyunlar,exclusiveler,gamepadi bu nesilin kazananidir xbox

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gunsnroses1, sende kesinlikle anlama kıtlığı var, ayrıca ne kadar körükörüne bir cihaza bağlanarak insanlara fanboy yakıştırması yaparken asılda kendinin fanboy fanatik ve saldırgan birisi olduğunun farkında değilsin, önce haddini bil.
    1- Ninja Gaiden xboxda 3 tanedir, Black-1-2, bunlardan herhangi biri PS3deki Ninja Gaidenlerden herhangi birinin görüntüsünün yanına yanaşamaz, sadece yalan söylüyorsun, açıkça yazıyorum, sadece yalan.
    2- Benim mesajım Ninja Gaiden ve bunun benzeri bir kaç oyun için, senin yazdığın oyunlar için değil, "konsol mimarisinde herşeyin dısk kapasıtesıne baglı oldugunu sanacak kadar bilgisiz" yazıyorsun, sadece iftira atıyorsun, utan. NG serisi için bu fark BD-DVD dengesizliğinden kaynaklanmıştı, hiç bir haberi takip etmediğinde buradan belli.
    3- Konsol satışlarından hiç haberin yok, yine sadece yalan yazıyorsun, insan açar vgchartz'dan, ign'den bakar, kocaman anasayfada tüm satış istatistikleri var, Xbox360, PS3 den nerde fazla satmış, sadece ABD'de satmış, Wii'den ise her yerde daha az satmış, yine yalan yazmışsın, yine yalan yalan.
    4- Kinayeyi yine bana yinlendirmişsin, PS3 fanboyu yazmışsın, ben xbox360 kullanıcısıyım, PS3'ü de sevmem, sadece Xbox360daki Ninja Gaiden kesmediği için arkadaşlardan PS3de Ninja Gaiden Sigma takılırım, hepsi odur.

    İnsanların yazdıklarına bak, bu sayfada tek yalancı sensin, başka kimsede yalan yok, 1 tane bile, bunlar sana yetmediyse yalanlarına devam et, seviyesizlere anca bu kadar vakit ayırırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1963bursa -- 3 Ocak 2012; 2:15:20 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: KaraKanarya

    gunsnroses1, sende kesinlikle anlama kıtlığı var, ayrıca ne kadar körükörüne bir cihaza bağlanarak insanlara fanboy yakıştırması yaparken asılda kendinin fanboy fanatik ve saldırgan birisi olduğunun farkında değilsin, önce haddini bil.
    1- Ninja Gaiden xboxda 3 tanedir, Black-1-2, bunlardan herhangi biri PS3deki Ninja Gaidenlerden herhangi birinin görüntüsünün yanına yanaşamaz, sadece yalan söylüyorsun, açıkça yazıyorum, sadece yalan.
    2- Benim mesajım Ninja Gaiden ve bunun benzeri bir kaç oyun için, senin yazdığın oyunlar için değil, "konsol mimarisinde herşeyin dısk kapasıtesıne baglı oldugunu sanacak kadar bilgisiz" yazıyorsun, sadece iftira atıyorsun, utan. NG serisi için bu fark BD-DVD dengesizliğinden kaynaklanmıştı, hiç bir haberi takip etmediğinde buradan belli.
    3- Konsol satışlarından hiç haberin yok, yine sadece yalan yazıyorsun, insan açar vgchartz'dan, ign'den bakar, kocaman anasayfada tüm satış istatistikleri var, Xbox360, PS3 den nerde fazla satmış, sadece ABD'de satmış, Wii'den ise her yerde daha az satmış, yine yalan yazmışsın, yine yalan yalan.
    4- Kinayeyi yine bana yinlendirmişsin, PS3 fanboyu yazmışsın, ben xbox360 kullanıcısıyım, PS3'ü de sevmem, sadece Xbox360daki Ninja Gaiden kesmediği için arkadaşlardan PS3de Ninja Gaiden Sigma takılırım, hepsi odur.

    İnsanların yazdıklarına bak, bu sayfada tek yalancı sensin, başka kimsede yalan yok, 1 tane bile, bunlar sana yetmediyse yalanlarına devam et, seviyesizlere anca bu kadar vakit ayırırım.

    Takmışsın NG'deki görüntü farkına arkadaş 1 ve Black zaten önceki neslin oyunu bunu bile bilmiyorsun utanmadan gelip konuşuyorsun bir de PS3 için yeni nesilde tekrar yaptılar normal fark olması 2'de abarttığın kadar fark yok ayrıca diyelim var özellikle ilk zamanlarda 360'ın PS3'e fark attığı en az 10 oyun sayılır ki bu sayılanlar NG serisinden çok daha önemli seriler..BD-DVD dengesizliği dediğin şeyde sadece Sony Exc.lerinde var..




  • NG'de görüntüye takan yok, o soruyu ben sordum, gunsnroses1'ın NG oynamadığı belli, ayrıca Legend_Warrior Black'in Xbox'daki Black ile aynı olduğu konusunda yanlışın var, sadece açıp bakman yeterli, ikisinin görüntüsü arasında dünya fark var, PS3'deki NGS'lerde 360'a göre dünya kadar fark var, üstüne ek bir dolu stage var, ek bosslar, hareketler animasyonlar, epey yani, NGS ile 360'daki NG farkı belli, bunu konsolları karşılaştırmak için yazmadım ben, ben de xbox360 kullanıyorum, adamlar hakkımızı versin, bu oyunu da adam gibi çıkarsınlar dedim, ne elin PS3üne baktırıyorlar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.