Şimdi Ara

SAMSUNG NP300E5A S06TR KULLANICILARI (Oyun İçi SS + Sıcaklık Testi + CPU-Z+GPU-Z) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
201
Cevap
4
Favori
28.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir sorunun var Hangi Oyun oynarken olsun oyunu açıyorum biraz oynuyorum ve bir anda speed fan a dönüyorum ekran kartı ısısı 75-85 derece arası oluyor. sonradan düşüyor
    Bir sorun olur mu.
  • Bilgisayarı wifi hotspot olarak kullanan varsa yardımcı olabilir mi? Connectify ve onun benzeri programları yükledim, 10 sn kadar bağlanabiliyorum iPhoneumdan fakat daha sonra bağlı gözüküyor fakat internet erişimi olmuyor.
  • merhaba ; samsung notebooklarda ghz de turbo boost özelliği yok mu ?
  • Burada konulan ısı değerleri çok düşük benim laptoptyamı problem var acaba. 1 saatlik oyun çıkışında sıcaklık değelerinde işlemci çok yüksek çıkıyor. 80e kadar çıkıyor daha yukarıya çıkmıyor. Ekran kartı ise şaşırtıcı derecede 60tan yukarısını kesinlikle görmüyor. Acaba işlemcinin bu sıcaklığı normalmidir. Boşta 53 ten aşağı inmiyor hiçbir zaman. Vatan dan 1200 tl ye aldım daha 4gb lik corei5 modeli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertozsen340

Burada konulan ısı değerleri çok düşük benim laptoptyamı problem var acaba. 1 saatlik oyun çıkışında sıcaklık değelerinde işlemci çok yüksek çıkıyor. 80e kadar çıkıyor daha yukarıya çıkmıyor. Ekran kartı ise şaşırtıcı derecede 60tan yukarısını kesinlikle görmüyor. Acaba işlemcinin bu sıcaklığı normalmidir. Boşta 53 ten aşağı inmiyor hiçbir zaman. Vatan dan 1200 tl ye aldım daha 4gb lik corei5 modeli.

oyunda 80 derece işlemci için gayet güzel sıcaklık.boştaki sıcaklığı havalar sıcak etkileyebilir bulunduğun ortama bağlı serin yerde 25 derecede 50 altında seyreder,sıcaklıkların normal.
  • benim ekran kartı oyun oynarken 70- 80 arası değişiyor. 82 yi bile gördüm..
  • palawrath@arkadaşın ekran kartı'nın 60 tan yukarı görmeme gibi bir durumu olamaz ya program yanlış ölçüyor ya da ısıları yanlış ölçüyor eğer oyundan çıkıp bakıyorsa 60 derecenin altına ısılar saniyeler içinde iner.sendeki ekran kartı ısıları normal 70-80 arası nedeni önceki sayfalarda da sen sormuştun tek fan çıkışlı olduğu için işlemci sıcaklığı ekran kartını etkiliyor işlemci 90 derece'ye yanaşıyorsa ekran kartı 80 dereceyi görmesi normal oluyor.arka taraftan ikinci bir fan çıkışı olmuş olsa çok daha farklı olurdu samsung bunu önceki serilerinde yaptı yeni serilerinde niye yepmıyor anlamıyorum kasa inceldikçe arkada heralde yer kalmıyor mesela benim imzamdaki seride,rf511 serisinde çift fan çıkışı var ve ısı değerleri gayet iyi benim oyunlarda gördüğüm işlemci sıcaklığı bf3'te oldu 2 saatlik oynama sonucunda 84 dereceye ulaşabildir orada sabit kalıyor ekran kartı 73 derece çift fan çıkışı gerçekten bunu etkiliyor.bunu kontrol altına alman için işlemci güç tasarruf mnodunu düşürmen yerinde olabilir işlemci sıcaklığı düşerse ekran kartıda düşer oyunlarda performans açısında sıkıntı olmaz,bunu güç seçeneklerinden yapabilirsin,güç seçeneklerine git uyku modu ayarlarına gir orada gelişmiş güç ayarlarını değiştir seçeneğine gir liste çıkacak önüne işlemci bölümüne gir en yüksek işlemci durumunu fişte %70'e kadar çek işlemci fan soğutma ilkesi modunuda etkin yapabilirsin ama fan sesi artabilir edilgen olsun.sıcaklıkların fark ettiğini görürsün.

• ustad tesekkur ederim, eve gidince deneyecegim ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CEvaplarınız beni rahatlattı bayağı yeni aldığım için biraz korkmuştum gönül rahatlığıyla oynayabilirim o zaman. Ekran kartı sıacklığı konusundabende çok şaşkınım bildim kadarıyla ekran kartında fan yok ve en yüksek 60-62 arası boştaise 40 ta ddediğiniz gibi odam 30c havalar çok sıcak bundan olabilir. Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

Oyandığım oyunlarda öyle çok yüksek sistem isteyen oyunlar değil League of Legends, Rise of Nations (Eski ama hala bırakamıyorum grubum var multi oynuyoruz. :) )

Saygılar kullanıcılar listesine isterseniz ekleyebilirsiniz.

Bu arada oyun esnasında bakıyorum oyundan çıkıldığında dedğiniz gibi saniyeler içerisinde toparlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertozsen340 -- 25 Haziran 2012; 20:28:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

palawrath@arkadaşın ekran kartı'nın 60 tan yukarı görmeme gibi bir durumu olamaz ya program yanlış ölçüyor ya da ısıları yanlış ölçüyor eğer oyundan çıkıp bakıyorsa 60 derecenin altına ısılar saniyeler içinde iner.sendeki ekran kartı ısıları normal 70-80 arası nedeni önceki sayfalarda da sen sormuştun tek fan çıkışlı olduğu için işlemci sıcaklığı ekran kartını etkiliyor işlemci 90 derece'ye yanaşıyorsa ekran kartı 80 dereceyi görmesi normal oluyor.arka taraftan ikinci bir fan çıkışı olmuş olsa çok daha farklı olurdu samsung bunu önceki serilerinde yaptı yeni serilerinde niye yepmıyor anlamıyorum kasa inceldikçe arkada heralde yer kalmıyor mesela benim imzamdaki seride,rf511 serisinde çift fan çıkışı var ve ısı değerleri gayet iyi benim oyunlarda gördüğüm işlemci sıcaklığı bf3'te oldu 2 saatlik oynama sonucunda 84 dereceye ulaşabildir orada sabit kalıyor ekran kartı 73 derece çift fan çıkışı gerçekten bunu etkiliyor.bunu kontrol altına alman için işlemci güç tasarruf mnodunu düşürmen yerinde olabilir işlemci sıcaklığı düşerse ekran kartıda düşer oyunlarda performans açısında sıkıntı olmaz,bunu güç seçeneklerinden yapabilirsin,güç seçeneklerine git uyku modu ayarlarına gir orada gelişmiş güç ayarlarını değiştir seçeneğine gir liste çıkacak önüne işlemci bölümüne gir en yüksek işlemci durumunu fişte %70'e kadar çek işlemci fan soğutma ilkesi modunuda etkin yapabilirsin ama fan sesi artabilir edilgen olsun.sıcaklıkların fark ettiğini görürsün.

hocam ben genelde oyun oynuyorm, oynarken Yuksek performansi seciyorum.sanirim ayarlariyla oynamisim onceden, fisteyken min islemci 100 , max%100 imis :D.. smdi onu degistirdm min 10 max 70 yaptim, fan etkinde... tavsiyen varmidir?

• denedin mi oyunda bir aç dene
  • 77-78 derece =\

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paladinho -- 25 Haziran 2012; 22:36:36 >
  • Bugün ilginç bir değişim var bende dün fanda bir sorunmu vardı acaba etkin ayarını yaptım gerçekten işler değişti şimdi ekran kartıyla 65er dereceden yuakrı vurmuyorlar. 2-3saattir oynadığım halde. İşlemciyi bir ara 70te gördüm o kadar.
  • evet,sıcaklıklar şimdi adam oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertozsen340

Bugün ilginç bir değişim var bende dün fanda bir sorunmu vardı acaba etkin ayarını yaptım gerçekten işler değişti şimdi ekran kartıyla 65er dereceden yuakrı vurmuyorlar. 2-3saattir oynadığım halde. İşlemciyi bir ara 70te gördüm o kadar.

hocam senin oynadigin oyunlar nasil ama ,grafik filan? ben empire total war oynuyorum. ekran karti 75-80 e dayiyor. benim guc seceneklerinde bir oynama var sanirim. (eski ayarlarina getirdikten sonra pek degiscegini sanmiyorum ya neyse :-/ )... + laptop sogutucusu alsammi acaba

• Aşırı grafik isteyen oyunlar değil bugün sadece biraz iyi bir grafik tabi mw3 kadar olmasada pes2012 denedim ekran kartı 74 filan oldu bir süre sonra işlemci fanı coşuyor soğuyor sistem. Onu fark ettim işlemci bir 80e dayanıyor sonra fanın sesi artıyor işlemci 72-75 arasına geriliyor. Bir sıkıntı yaratmıyor.
  • grafik gücüyle alakalı apır oyunları deneyin mesela bf3 kur dene işlemci 85-90 arasında olabilir bu normaldir üstüne çıkmasın ekran kartıda tamamiyle işlemciyle bağlantılı artıyor ekran kartıda işlemci 85 dereceyse ekran kartıyla arasında 5-10 derece arasında değişkenlik olur 75-80 arası olur.
  • selam arkadaşlar

samsung np300e5a s06tr almayı düşünüorum ben de.. uzun süredir masaüstü kullanıodum.. dolayısıyla notebooklarla ilgili pek bi fikrim yok.. aslında pclerden hiç anlamıorum desem daha doğru olcak : )

belli bi yerden( sırf pc satan bi yer değil) notebooku almak zorunda olduğumdan çok seçeneğim yok maalesef.

samsung np300e5a s06tr
    intel core i3 işlemci 2350m (2,4 ghz 3 mb L3 cache)
    500 gb hdd( 5400 rpm)
    nvidia 1 gb gDDR3 GeForce
    4 gb ddr3 1333 mhz

bunlar broşürde yazan özellikleri..

pc'de oyun falan oynamıorum,genelde film,dizi vb. izliorum.. bu durumda sizce bu pc bana yeterli olur mu ? tavsiye eder misiniz diye sorcaktım :)

bu arada diğer seçeneğim de "hp pavilion g6-1220-ETA1Q16EA... intel core i5"... hp pavilion ile ilgili nette güzel şeyler okumadığımdan uzun uzun yazmadım bunu ama sizce hangisini almalıyım :S sıfır bilgiye sahip biri olaraktan fikirlerinizi paylaşırsanız cidden çok yardımcı olur..Şimdiden teşekkürler :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknolojiilearamyok -- 26 Haziran 2012; 20:48:05 >

• normal kullanım için gayet yeterli özellikler 1000 tl seviyesindeki bilgisayarlardan g6 serisini önermem ilerde ciddi sorunlar yaşayabilirsin.
  • teşekkür ederim vercenik53
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.