Şimdi Ara

Toyota Auris 1.33 Comfort vs VW Golf 1.6 Trendline

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Yeni yıl indirimlerini fırsat bilip araba almaya karar verdik ve Auris ile Golf arasında kaldık. Bu konuda sizlerinde değerli görüşlerinizi bekliyorum.

    İki araçta fiyat olarak yaklaşık aynı. Sizce hangisi?

    Motor seçenekleri açısından Golf eski teknoloji bir motor kullanıyor. Auris ise daha yeni teknoloji ve ekonomik bir motora sahip.

    Golf: 1.6 litre 4 silindir 8 V benzinli motor 102 beygir 148 Nm Tork Yakıt tüketimi Ş.içi: 9.7 Ş.dışı: 5.6 Genel: 7.1 ve 0-100 km hızlanma 11.3 sn
    Auris: 1.33 litre 4 silindir 16 V benzinli motor 99 beygir 128 Nm Tork Yakıt tüketimi Ş.içi: 7.5 Ş.dışı: 5.2 Genel: 6.0 ve 0-100 km hızlanma 13.1 sn

    Donanım olarak Auris Golf'e göre biraz daha ağır basıyor.

    Auris'te olup Golf'te olmayan donanımlar: Usb girişi, Bluetooth bağlantısı, Otomatik katlanan yan aynalar, Dirkesiyondan kumandalı ses sistemi, Işıklı makyaj aynaları, 16' çelik jantlar, Kaza anında katlanabilen direksiyon kolonu ve fren pedalı, Düz arka zemin, Fren destek sistemi (Brake assist), Ön sis farları, Optitron gösterge paneli

    Golf'te olup Auris'te olmayan donanımlar: Elektronik Patinaj Önleme Sistemi (ASR), Elektronik Motor Çekiş Kontrolü (MSR), Elektronik Diferansiyel Kilidi, Tam bağımsız ön/arka süspansiyonlar, Tavan hava yastıkları, Gündüz yanan farlar.

    Benim fikrimce Golf'ün Aurise göre daha stil bir görünümü var fakat aracın içini karşılaştırdığımda Auris'in içi beni daha çok etkiledi.
    Golf'ün yakıt tüketimi daha yüksek Auris daha ekonomik bir motora sahip fakat Golf'ün motoru biraz daha kuvvetli.
    Golf'ün 2'ci eli daha kuvvetli fakat Auris'in 2'ci elide fena sayılmaz.
    Donanım olarak Auris daha ağır basıyor Golf le kıyaslandığında Aurisin birçok artısı var.
    Bagaj kapasitesi Golf'ün daha iyi gibi gözüküyor.
    Auris'e yerli bir araç diyebiliriz.
    Golf ise avrupada en çok tercih edilen araçlar arasında.
    Servis bakım ücretleri sanırım VW'de daha yüksek.

    Arkadaşlar eksik kalan bişeyler olmuşsa yazarsınız. Yorumlarınızı bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokiunal -- 29 Aralık 2011; 13:18:43 >







  • 5-6 bin devir arası 16 Valfliler yürür yalnız,8 valfe göre,doğuştan araba almak bence şu an mantıksız.
  • Her şeyi deteylandırmışsınız.Karar sizin.
  • auris biraz daha ucuz bildiğim kadarıyla.uzun vadede bakım masrafı ve sorunsuzluk konusundada auris önde.motor konusunda ikiside sizi tatmin eder diye düşünüyorum.neticede çok ağır araçlar değil ikiside.golf ün artısı ise bana göre görünüşü gerçekten hoş.2. el evet golf daha çok rağbet gören bir araba fakat ben sıfır araba alacak olsam muhtemelen 4-5 yıl kullanacağım için onu pek düşünmezdim.sonuçta toyota nın da 2. eli kötü değil zaten.

    karar size kalmış
  • nekadar binceksiniz ??? 100 000 e kadar 2 araçtada sorun yaşamazsınız..

    golf daha sessiz ve konforludur.. daha performanslıı, güvenlik açısından da düşünmek lazım...
    lpg düşünün ???? ..... .


    auris , benzinde daha az yakacak... lpg bu araca gitmez , motor zaten 1.3 .... bence performans farkı kagıt üzerinde görünenden daha fazla ..
    motor hacmi 2000 motor 101 bg vectralar vardı mesala,, daha performanslıdırlar, motor hacminin artışı nedeni ile tork yelpazesini daha geniş bir devir aralığında sunduğundan.
    ,, golfün daha belirgin derecede performanslı olacagı kanaatindeyim... özellikle yüksek devirlerde bu fark ortaya çıkacak.


    golf ve lpg daha mantıklı geliyor..


    şuraya gelecem kısacası::: golf belirgin daha performanslı olacak( buna itrazlar olabilir).. yol tutuşu yolda gidişi ile daha oturaklı olacaktır.. belirgin daha az kabin içi sesi olacak, daha güvenli olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrtxpp -- 1 Ocak 2012; 13:34:16 >




  • her koşulda golf kullandıkça anlayacaksın.
  • Ayni ikilemde bende kaldim, ikisini de kullandim, test surusu yaptim, golf daha guven veriyor suruste, bu konuda az da olsa golf onde, fakat motor teknolojisi olarak toyota cok daha iyi. daha verimli ve daha cimri. vw bu motoru artik uretmemesi gerekiyor. ben oyumu toyotadan yana kullandim..
  • Aracı uzun süre kullanmayı düşünüyoruz. Bikere en az 5 yıl aracı değiştirmeyi düşünmüyoruz. Yıl içinde 10.000 km yi geçmeyeceğimiz için de LPG düşünmüyoruz. Motorunun daha verimli ve ekonomik olması, donanım özelliklerinin fazlalığını göz önünde bulundurarak Auris aldık :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokiunal -- 2 Ocak 2012; 1:05:55 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gokiunal

    Aracı uzun süre kullanmayı düşünüyoruz. Bikere en az 5 yıl aracı değiştirmeyi düşünmüyoruz. Yıl içinde 10.000 km yi geçmeyeceğimiz için de LPG düşünmüyoruz. Motorunun daha verimli ve ekonomik olması, donanım özelliklerinin fazlalığını göz önünde bulundurarak Auris aldık :)

    hayırlı olsun auris fan club'a bekliyoruz..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.