Şimdi Ara

PS Vita satışları piyasaya çıkışından sonraki hafta yüzde 78 düşüş gösterdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
3.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • PS Vita satışları piyasaya çıkışından sonraki hafta yüzde 78 düşüş gösterdi






    Japonya'da 17 Aralık'ta piyasaya sürülen Sony'nin yeni nesil taşınabilir oyun konsolu PS Vita, ilk günlerdeki 324 000 satış rakamıyla firmasını memnun etmişti. Devam eden haftalarda ise PS Vita sert bir düşüş yaşayarak neredeyse dibe vurdu.

     

    Japon Media Create firmasının araştırmasına göre PS Vita'nın sonraki hafta satış rakamı 74 000 civarında. Düşüş oranı ise yüzde 78. Rakip konsolların aynı hafta yükselişe geçtiği görülüyor. 




    Otoriteler aslında PS Vita'nın beklenen çıkışı yapamadığını savunuyor. Sony'nin açılış için hazırladığı ürün sayısı 500 000. Ancak değil açılış günü aradan geçen iki haftada bile toplam 415 000 yani yüzde 80'i satılabildi. Açılış gününün rakamına ön siparişler de dahil edildiği için yüksek çıktığı belirtiliyor. Japonya'daki perakendecilerde halen stok bulunuyor.




    PS Vita'nın WiFi modeli 320$ iken, WiFi+3G modeli 385$ civarında satılıyor. Son dönemin popüler konsolu Nintendo 3DS ise 170$ fiyatına indirilmişti. Aradaki büyük fark satışlara da yansıyor. Son hafta 3DS satış rakamı 482 000 oldu ve ülkede 4 milyon barajını geçti. Yeni yıl haftasının etkisi ve Super Mario 3D Land, Mario Kart 7 ve Monster Hunter 3G yapımlarının başarısı konsolu adeta uçuruyor.




    Aynı hafta PS3 ve PSP satışlarının bile PS Vita'yı geride bıraktığı görülüyor. Özellikle içerik desteğinin yeteri kadar sağlanamamış olması tüketicinin PS Vita'yı almak için daha fazla beklemesine neden oluyor. Bunun yanında kaçınılmaz olarak Sony'nin fiyat kırımına gitmesi gerekli gibi görünüyor. Satış listesine bakıldığında fiyat olarak PS Vita diğer konsollardan pahalı veya aynı seviyede.




    1 3DS 482,200

    2 PSP 101,121

    3 Wii 91,176

    4 PS3 75,943

    5 PSV 72,479

    6 Dsi XL/LL 8,470

    7 Dsi 5,894

    8 Xbox 360 4,245

    9 PS2 1,582

    10 DS Lite 32

     








  • Türkiyede çok tutacak bir ürün 1250 tl den alıcısı var şu anda. Ama mal yok.
  • Şaşırılacak bir haber değil bence. Fiyatları yüksek tut, gereksiz kısıtlamalar yarat, müşterilerini hem kaz hem de aptal(örn: özel hafıza kartı) olarak gör ondan sorada yüksek satış rakamları bekle. Dünya akıllanıyor, Hakanonur'un dediği doğruysa bizde herhangi bir değişiklik yok :(
  • Yaw şu firmaları anlamıyorum, PS Vita çok güzel bir cihaz ama akıllı telefon ve tabletlerin yüksek grafik güçlerinden dolayı PS Vita için işlerin zor olacağı baştan beri herkesin dilinde olan bilinen birşeydi. Buna rağmen Sony cihazı standart sd kartlara destek vermeme, browserda flash'ı desteklememe, eski oyunlara zayıf destek gibi handikaplarla piyasaya çıkartıyor...
  • Yani Sony'nin PS Vita ile ilgili kapris yapma, birşeyleri dayatma lüksü yoktu ama gene de şanslarını zorladılar, güzelim alete yazık olacak, genele yayılmayı beceremezse oyun desteği artmaz, oyun desteği artmayınca satışlar iyice kesilir ve en güzel ölü konsollardan biri haline gelir PS Vita...
  • Satışlardaki düşüşün asıl nedeni dondurucu soğuklar dolasıyla elleri titreyen japon kardeşlerimizin el konsollarını oynamakta zorlu yaşaması ve başka hobilere yönelmesidir. Lütfen bahaneler üretmeyelim :)
  • Pahalı da o yüzden!
  • ps vita'yı bana kalsa xperia play bünyesinde akıllı telefon - konsol karması olarak çıkartırdım. o zaman satışları uçardı. insanların çoğuna şu an android veya ioslu üst seviye akıllı telefonlar yeterken, el konsollarının bundan sonra işi zor.
  • tek kelime: berbat. bu ürün gerçekten çok kötü!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmetfahriguven

    tek kelime: berbat. bu ürün gerçekten çok kötü!

    Neye göre...
  • bu ürünün ön incelemesinde bataryası çok yetersiz deniyordu eğer bu şekilde piyasaya sürülmüşse kullanıcı yorumları olumsuz olacağından tabiki satışları git gide düşecektir.
  • Cihaz ne kadar iyi olursa olsun bir sure sonra telefonlar tarafindan gecilip tozlu raflarda yerini alicak. Suan bircok cihazdan iyi olsada telefon teknolojisi cokdaha hizli gidiyor
  • VITA yı hafıza kartları ve SONY nin tüketicilere üst üste dayattığı zorluklar yaktı. SONY avrupada da aynı darbeyi yiyecek çünkü inanılmaz bir parasal kriz var ve VITA'da bundan nasibini alacak. TR'de zaten satmasını beklememeliler, burada VITA yı alacak insanlar belli bir kesim olacak ve satışları aniden bıcak gibi kesilecek.

    kısacası SONY, tüketeciye yaptığı saçmasapan dayatmalar için yanlış bir zaman dilimi seçti ve şimdi bedelini ödeyecek. artık elinde tek bir koz kaldı o da fiyat düşürmek.
  • Sony 2011 yılını tarihinden silmek için epeyce uğraşıcak :) PS Jailbreaklerinin havada uçuşması(yazılım depertmanının epic failı falan), psn faciası ve son olarakta ps vita nın iğrenç satış grafiği :)
  • PSP Vita sonradan açılmaya başlayacaktır Sony nedense çıkardığı her ürün de sonradan açılıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GT_55

    quote:

    Orijinalden alıntı: mehmetfahriguven

    tek kelime: berbat. bu ürün gerçekten çok kötü!

    Neye göre...

    Eğlenceli oyun yok bir tane bile. Modnation adlı saçmalık var tamamen mario kart çakması olmaya çalışıyor ve olamıyor . Crash serisi vardı zamanında onun yerine el konsoluna uncharted çkarıyor sony'e tebrikler .
  • çok umutluydum vita'dan ama yılın rezaleti oldu. psp bile vita'dan daha fazla satmakla birlikte ilk defa alacaklar için çok daha cazip konumda. 3ds'in ezip geçmesini saymıyorum bile. vita iyi satamazsa oyunları yaygınlaşamaz ve benim vita hayallerim de suya düşer. pide fırını küreği gibi el konsolu çıkarırlarsa olacağı budur
  • Çok iyi oldu az satması. Şimdi bu satış grafiği böyle devam ederse 3ds gibi büyük bir indirimde yolda görünüyor.Umarım oyunlardada büyük bir indirim gelirde şubatta doyasıya vita oynarız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Paypay88

    quote:

    Orijinalden alıntı: GT_55
    quote:

    Orijinalden alıntı: mehmetfahriguven tek kelime: berbat. bu ürün gerçekten çok kötü!
    Neye göre...
    Eğlenceli oyun yok bir tane bile. Modnation adlı saçmalık var tamamen mario kart çakması olmaya çalışıyor ve olamıyor . Crash serisi vardı zamanında onun yerine el konsoluna uncharted çkarıyor sonye tebrikler .


    Bu aket çocuk eğlendirmiyor kardeşim. Saçmalık dediğin konsolu ve oyunları alasın geliyodu birkaç hafta önce.
  • Parasi olan 1000 tl verip alacak aksesuarlariyla o parayi nasil kazandiklarini bize de soylesinler de biz de gozu kapali 450tl lik konsola 1000 tl yi verirken icimiz acimasin
    Cok gereksiz bi konsol hatirliyorum da sene 2005 OCAK psp 1000 kacak olarak dogubankta satiliyor kimi 300 dolar istiyor kimi 400 DOLAR kimse cihaz konusunda bi fikir sahibi degildi hatta vitrinde goren bi baba ogulun konusmasina takildim kara lastik ayakkabiya benziyo bu diyordu cocuk :) 7 yilda 5. Nesil konsol cikartti sony bu konsola da jb gelecektir er yada gec kirilmayan hicbir cihaz yok dunyada. Bu cihaz kirilmazsa pspdeki basariyi yakalayamaz ozellikle psvita ulkemizdeki 2 misli fiyat ile satmaz pegasustan 60 euroya bilet alip vizesiz bi ulkeye gunu birlik gidip gelir cihazi da kaziklanmadan yurtdisi alirsin gezdigin yanina kar kalir yemisim garantisini bu arada.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.