Şimdi Ara

LG'den üç yeni pasif 3D gözlük

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
7.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • LG'den üç yeni pasif 3D gözlük






    Avatar filmiyle birlikte büyük bir patlama yapan ve evlerimizin oturma odalarına kadar giren 3D teknolojisi, son dönemlerde raporlarda da belirtildiği üzere beklentilerin çok altında bir seyir izliyor. Bunun en büyük nedenlerinden birisi de her marka için ayrı bir 3D active shutter gözlük kullanmak. 




    Büyük üreticiler bir araya gelerek standart bir 3D active shutter gözlük konsepti ortaya koymak için çalışmalarını sürdürüyor. Bunun yanında pasif 3D gözlükler ise farklı tasarımlarla piyasada boy göstermeye devam ediyor.




    Düz ekran TV üreticilerinden LG, 2012 yılında piyasaya süreceği daha hafif ve konforlu bir kullanım sunan 3 yeni pasif 3D gözlüğünün tanıtımını yaptı. Yeni modeller F310, 320 ve 360 şeklinde.




    F310 (sağda) 13.5 gr ağırlık ile önceki modellerden çok daha hafif. CINEMA 3D tecrübesini artırmak isteyen model kullanıcının yüz yapısına uygun eğimli lensleri ve çerçevesiyle farklı bir tasarıma sahip.

     

    F320 (solda) gözlük kullananlar için klipsli bir yapıda üretildi. 5.5 gr ağılığıyla gözlüğünüzün üzerine monte ederek kullanmanız mümkün. Gelişmiş polarize teknolojisi Film Desen Geciktirici - FPR ile F320 diğer modellerden kendisini ayırıyor.




    F360 (ortada) ise ünlü gözlük tasarımcısı Alain Mikli imzasını taşıyor. Yarım çerçeve tasarımı, yüze oturan eğimli lensler, FPR ve Real3D teknolojileri ile 16gr ağırlığa sahip.




    F serisi yeni gözlükler CES 2012 fuarında CINEMA 3D modelleri ile birlikte sergilenecek ve ardından satışına başlanacak. Fiyatı şimdilik bilinmiyor.

     








  • Ortadakini çıkarmayı unutup disari ciksan kimse FPR gozluk oldugunu anlamaz. Yaptigin karizmada yaninda kalir :))
  • lg yi bu konuda çok taktir ediyorum. tüm 3d televizyonlar artık bu standarda geçmeli. active shutter gözlükler hem baş dönmesi, hem mide bulanması yapıyor hemde sanki marifetmiş gibi çok çok daha pahalı. şarj derdi pil derdi de cabası. lg sayesinde ailecek 3d film izler olduk. eskiden gözlük kapma yarışı yapıyorduk ki; adam gibi ailecek bir film izlediğimiz yoktu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r.m.y. -- 27 Aralık 2011; 9:58:40 >
  • Mide bulantisi veya baş donmesi gibi bir sorun yasamiyorum-uz. Samsung 51D550 3D plazma sahibiyim bu tür sorunlarla karşılasmadim. Şarj derdim de hic olmadi. Aldigim gunden beri 1 defa şarj ettim ve 1 aydir da tekrar sarj etme geregi duymadim. Ama bir konuda hak veriyorum o da fiyat konusunda. Ebay'den tanesini 100 liraya getirdm ki FPR gozluk olsaydi daha cok alip buyuk bir butce ayirmama da gerek kalmazdi. Standart olma konusu ise olasi gorunmuyor cunku active shutter kullanan markalar tek bir standart altinda toplanmak icin anlasma imzaladilar bu da FPR ye gecmeyeceklerini gosteriyor.
  • Ortadaki iyiymiş hakikaten. Zaten istenilirse normal bir gözlüğe ya da güneş gözlüğüne FPR filmi eklenebiliniyor, ya da klips halinde mevcut gözlüğe takılacak filtre satılıyor.
  • Avatar II çıkınca 3D piyasasına canlılık gelir...



    Gözlük, filtre, klavye, mouse, mousepad...
  • Active shutter vaya frp 2 sene içinde tarih olacak real 3d panelli tvler yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başladı.
  • Vatanda buna benzer bir LG gözlükle dışarı çıktım. Benim gözlüklerden daha iyi koruyor güneşten :)
  • Frp monitörler nvidia 3d destekli mi,frp monitörlerin hangi 3d içerikleri desteklediklerini nerden öğrenebiliriz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: redoracle

    Frp monitörler nvidia 3d destekli mi,frp monitörlerin hangi 3d içerikleri desteklediklerini nerden öğrenebiliriz?

    active shutter veya fpr farketmez. ikiside half sbs 3d film formatını destekler. 3d tv lerin hepsi half sbs formatını destekler. yani bu tarz bir video yu indirdiğinizde ekranda --sağda ve solda-- veya --yukarıda ve aşağıda-- iki eşit görüntü oluşur. 3d tv nin kumandasından "3d" tuşuna basarak görüntüyü televizyon gözlükle izlenecek hale getirir.

    fpr ve activ shutter farketmez format için kısaca, ikiside "half sbs" formatında olan filmleri oynatır.
  • Himedia 900A gibi .iso Blu-ray rip 3D filmleri oynatan bir media oynatıcı alırsanız Full-SBS ler de izlenebiliyor SG & FPR gözlük kullanan panellerde.
  • Half SBS - Full SBS farkı nedir ?
  • Ortadaki gerçekten harika
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tekno_user

    lg yi bu konuda çok taktir ediyorum. tüm 3d televizyonlar artık bu standarda geçmeli. active shutter gözlükler hem baş dönmesi, hem mide bulanması yapıyor hemde sanki marifetmiş gibi çok çok daha pahalı. şarj derdi pil derdi de cabası. lg sayesinde ailecek 3d film izler olduk. eskiden gözlük kapma yarışı yapıyorduk ki; adam gibi ailecek bir film izlediğimiz yoktu.

    önceki TV neydi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

    Half SBS - Full SBS farkı nedir ?

    Half-SBS ler MKV uzantılı, Blu-ray rip filmler. 1920x1080 çözünürlükte verilirler. Full-SBS ler .iso uzantılı oluyor ve dosya boyutları Half-SBS nin 3 katı civarında oluyor. Bunlar da Blu-ray rip. Görüntünün çözünürlüğü, SBS olmasına ya da alt-üst 3D olmasına bağlı olarak iki kat fazla oluyor, bu şekilde ekranın yarısına sıkıştırılıp açıldıktan sonra görüntü daha kaliteli oluyor.

    Zaten bir Blu-ray playerdan orjinal Blu-ray film bir de TV USB sinden MKV 3D video izleyenler aradaki farkı görebilirler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ac1DBuRN

    Mide bulantisi veya baş donmesi gibi bir sorun yasamiyorum-uz. Samsung 51D550 3D plazma sahibiyim bu tür sorunlarla karşılasmadim. Şarj derdim de hic olmadi. Aldigim gunden beri 1 defa şarj ettim ve 1 aydir da tekrar sarj etme geregi duymadim. Ama bir konuda hak veriyorum o da fiyat konusunda. Ebay'den tanesini 100 liraya getirdm ki FPR gozluk olsaydi daha cok alip buyuk bir butce ayirmama da gerek kalmazdi. Standart olma konusu ise olasi gorunmuyor cunku active shutter kullanan markalar tek bir standart altinda toplanmak icin anlasma imzaladilar bu da FPR ye gecmeyeceklerini gosteriyor.

    Mesajınızda belirttiğiniz bazı firmaların bu active shutter gözlükte ısrarcı olmalarını anlayabilmiş değilim, FPR'nin bir çok avantajı var gibi gözüküyor (hafiflik, fiyat, pil derdi olmaması gibi). Acaba 3d performansları açısından active shutter ile FPR arasında bariz farklar mı var ortada bilen birisi yanıtlayabilirse sevinirim. Teşekkürler.




  • Bende Samsung 46D8000 modelini almayı düşünüyordum ki nette gezerken bu Pasif 3D gözlük muhabbetini gördüm ve kafam karıştı. Şimdi de anlıyorum ki 3D teknolojisi henüz tam hazır değil. Bunun gibi düşünceler beni 3D LED TV den soğuttu. Fakat 3D teknolojisinin tam anlamıyla hazır olmasını beklerken OLED tv ler piyasaya çıkacak eminim ve sonra onların teknolojisinin tamamlanmasını dört gözle bekleyeceğiz :) Ama en mantıklısı yinede 46D8000 gibi duruyor. Fiyatı biraz daha düşsün almayı düşünüyorum.
  • Bende de samsung 51d550 var ama hala 3d özelliğini deneyemedim. Acaba pasif gözlüklerin performansı nasıl deneyen var mı iki farklı gözlüğü.
  • Pasif (FPR) gözlükler çok daha rahat ve uzun süreli 3D film izlemek ya da oyun oynamak için ideal. SG tip gözlükler nadir kullanımlar için düşünülebilir.
  • Shutter lar kadar iyi performans sergilemiyorlar
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.