Şimdi Ara

DigiTimes : Google'ın tablet modeli diğer Android 4.0 tablet modellerinin satışını etkileyebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • DigiTimes : Google'ın tablet modeli diğer Android 4.0 tablet modellerinin satışını etkileyebilir






    Google'ın Android işletim sistemi ile ilgili en önemli gelişmelerden birisi geçtiğimiz hafta İtalya'da yönetim kurulu başkanı Eric Schmidt'in 2012'nin ilk yarısında çıkarmayı düşündüğü tablet açıklamasıydı. Schmidt en geç 6 ay sonra firmasının Android 4.0 yüklü bir tablet piyasaya süreceğini duyurmuştu.




    DigiTimes sitesinin Tayvanlı endüstri kaynaklarına dayanarak verdiği haberinde Google'ın piyasaya süreceği muhtemel bir tabletin, firma ile donanım ortaklığı yapan diğer üreticilerle çatışmaya sebep olabileceğinin altı çiziliyor.




    Google'ın piyasaya süreceği tablet muhtemelen Android 4.1 güncellemesi ile gelecek. Ancak o dönemde piyasada olacak tabletlerde 4.0 sürümü henüz kurulmuş olacak. Bir sonraki güncelleme için ise yine Google'ın resmi olarak kodları yayınlaması beklenecek. Tartışma konusu ise bu esnada diğer tabletlerin tüketici karşısında cazibesini yitirmesi. Bu satışların düşmesine neden olabilir.




    Bunun yanında iPad'in tablet pazarındaki hakimiyeti ve Kindle Fire modelinin başarılı açılışı nedeniyle bazı üreticilerin tablet modelleri ile ilgili stratejilerini gözden geçirebileceği de belirtiliyor. Acer'ın üretim bandını önümüzdeki üç yıl içinde üçte iki oranında azaltması kararı da tablet endüstrisi için bir uyarı olarak algılanıyor.




    Google'ın Android işletim sistemi için referans olarak tanıttığı akıllı telefonları hatırlayacak olursak aynı dönemlerde piyasaya çıkan HTC Desire, Galaxy S ve Galaxy SII modelleri büyük satış başarısı yakalamıştı. Bu açıdan Google'ın Android 4.1 güncellemesi yüklü bir tablet ile piyasaya girmesi rakipleri açısından fazla bir negatif etki oluşturmaz. Ancak farklı boy ve fiyat aralığında çeşitli modellerle piyasaya girmesi negatif bir etki yaratabilir.

     








  • bana ne diğer üreticilerin yapacağı zarardan. ben rekabetin tüketiciye yarayan kısmına bakarım.
  • Ah bi bu rekabet fiyatlari dusurse.Ama durun Türkiye'de eski seviyesine cikar nasil olsa telasa gerek yok
  • Google bu tableti çıkartmadan onlara e-mail atmak istiyorum çünkü e-ink teknoloji tabletlerde yok maalesef (varsa rastlamadım affedersiniz) göz yorucu oluyor tabletten okumak.Kindle,Barnes&Noble'nin kitap okuyucuları çok hoş lakin bir sürü elektronik cihaz taşımak istemediğimden bu özellikle ilgili bir e-mail yazmak istiyorum.

    Artık google üst seviye bir model çıkartmalı,Samsung'un eline bırakmamalı kendisini.Transformer Prime almayı erteledim,bunu bekleyeceğim.Asus kötü ters köşe yaptı,ahımız tuttu sanırım Wi-Fi problemi oluyormuş sürekli : )
  • Bana göre androidin iosun gerisinde kaldığı tek alan bu güncelleme ve uygulama olayı ama eminimki google bunu kısa sürede çözecektir
  • fiyatı uygun olursa diğer üreticilerin satışlarının düşeceği kesin. öte yandan google'ın tableti donanım açısından android adına daha özelleştirilmiş bir yapıda olacağı için daha çok ilgi görmesi muhtemeldir.

    [imla]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alito -- 26 Aralık 2011; 18:00:14 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.