Şimdi Ara

Samsung Galaxy SII Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/SSS/Oyun-Program

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.434
Cevap
72
Favori
374.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Konuda cevabını bulamadıysanız sorunuzu lütfen konuda sorun. 24 saat içinde cevap gelmezse sorunuzu bana PM olarak atın. Her türlü soruyu sorabilirsiniz.


    Türk Forumlarındaki en düzenli, en kapsamlı, sürekli güncellenen, video, resim ve yazı gibi değişik yollarla konuları/soruları açıklayıp sürekli insanlarımıza yardımcı olmaya çalışan ve bunların hepsini içinde barındıran tek konu!

    Güncel : İpuçlarıyla beraber güncel 100'den daha fazla soru-cevap.


    Konu sürekli düzenlenmektedir. Sizden soru-cevaplarınızı bekliyoruz. Aklınıza geldikçe ve karşılaştıkça yazın.

    Konuda yesilcin.com dan yararlanmıştır. @ elmasdağ, sawgent, noyancelebi, Espa, SpyPC ve online1'e teşekkürler.


    Ayrıca konularından yararlandığım @ GaMeLeCtROniCa ve @ BeSuBa'ya teşekkürler.



    ->>>Samsung Galaxy SII Sorulan Tüm Soruların Çözümü (( SSS )) by NomadCRY!!!-<<<



    Ana konuda sürekli aynı soruların sorulması, sayfa sayısının çok fazla olması sebebiyle çoğu sorunun arada kaynaması, genelde ROM sorularının sorulması, ve çoğu arkadaşın bana yaptığı baskıyla bu konuyu açma kararı aldım. SSS konuları hazırlamayı seven biri olarak bu konu hazırlık aşaması en zor olan konu. Çünkü çok kapsamlı bir telefon üstünde konu açıyoruz.

    Öncelikle şimdiden hepinize teşekkür ederim çünkü konunun büyük ölçüde sizler oluşmasını sağladınız. Sizlerden gelen soru-cevaplarla konu şekilleniyor.


    Almadan önce kontrol edilecek şeyler ( veya aldıktan sonra bakılabilir )


    *#0*# kodunu tuşlayarak LCD TEST menüsü altında;

    -red
    -green
    -blue
    -Receiver(White)
    -vibration(Black)
    -dimming
    -megacam
    -sensor
    -touch
    -sleepmode
    -SPEAKER
    -Sub Key
    -Front cam

    testlerine ulaşabilirsiniz. Tek tek hepsini deneyerek ekranda ölü piksel olup olmadığını anlayabilirsiniz.

    iPhone mu, Galaxy SII mi?


    Bu soru çok kapsamlı ve cevaplanması zor bir soru. Ve ne cevap verirsek verelim eksik kalacak. iPhone'dan S2'ye geçiş yapan çok fazla kişi var. Ve hiç pişman olan yok. Hatta çoğu Android'deki serbestliği gördüğünde iOS'u sevmemeye başlıyorlar. Ben iPhone 3G döneminden beri iPhone kullandım ve Aralık 2011 itibariyle Galaxy S2'ye geçiş yaptım. Telefonlara olağanüstü derecede bir ilgim var.İlk çıktıklarından beri hep ilgilendim. Yani telefonlar konusunda tecrübeli olduğumu düşünüyorum. Forumda da insanlara 2 yıldır her konuda yardımcı olmaya çalışıyorum. Sanırım yorumlarım sizin için önemli olacaktır.Bu aşağıdaki mesaj Galaxy S2 konusuna yazdığım ilk mesajdır.

    06 Aralık 2011 17.44 - NomadCRY -



    Merhaba arkadaşlar. Yazım sanırım biraz uzun olacak. Okuyup okumamakta tabiki serbestsiniz. Ama bir zamanlar Android’i pek sevmeyen ve uzun süre iPhone ve 5800 kullanıp ta bir anda Samsung Galaxy S2’ye geçen bir adamın yorumları sizlerin işine yarayacaktır diye düşünüyorum. Özellikle diğer 2 sisteme de hakim biri olarak iOS’u Android ile çok rahat bir şekilde karşılaştırabileceğimi düşünüyorum.

    Öncelikle herkesin S2’sini kazasız belasız kullanmasını diliyorum. Ben Symbian işletim sistemleri üzerine uzmanlaştığımdan genelde Nokia bölümünde gezenler beni görür, tanırlar. 1 yıl 5800 ile beraber iPhone 3Gs kullanmıştım. Daha sonra ikisini de satıp iPhone 4 aldım. 7 ay iPhone 4 kullandım. Ancak home tuşunun aşırı şekilde sorun çıkarması, fotoğrafların bazen ters çekilmesi, ve en önemlisi de çok uzun süre iOS kullanıp, Artık Android’in nasıl bir sistem olduğunu merak etmeye başlamam ve iPhone 3G döneminden beri iPhone kullanmaktan sıkılmam gibi sebeplerden dolayı Cumartesi günü ani bir kararla 15 dk içinde S2 aldım. Çok çok eskiden 3 hafta boyunca HTC Desire S kullanmışlığım olmuştu ama Android’i pek kapsamlı bir şekilde kullanamamıştım. Ve size iPhone 4 ile S2’yi karşılaştırmak, özellikle işletim sistemlerini karşılaştırmak isterim.
    Benim ve çoğu kişi için önemli olan ekran konusuyla başlamak istiyorum.
    iPhone da 960*640 bir ekran var. Çözünürlük daha fazla. Ve ekran daha küçük olduğundan PPI oranı daha yüksek. Dolayısıyla görüntülerin netliği daha iyi. Ama S2’nin ekranı gerçekten büyük. Yani bu benim için harika. Ne taşınamayacak kadar büyük, ne de iPhone’daki gibi 5 kişinin telefonun başına üşüşüp film izleyemeyeceği kadar küçük. Ekranın büyüklüğü göz kamaştırıyor. Deneme amaçlı bir-iki film açtım ve sonuç harikaydı. PPI oranı daha düşük olsa da S2’de film izlemek kesinlikle daha fazla keyif veriyor. Sonuçta ekranın büyük olması daha iyi oluyor. iPhone’da daha parlak bir ekran var. Bunu da belirteyim. Renklerin doğallığı konusunda S2’yi daha başarılı buldum. Ama fark yok pek fazla. En önemlisi S2’nin çok fazla video formatını desteklemesiydi. Convert ile uğraşmadan videoyu atıp izlemek çok güzel.

    Genel kullanım açısından ikisi de başarılı tabi ki ama iPhone daha basit, sade bir arayüz sunuyor. Ve hiçbir alışkanlık süreci gerektirmiyor. Ancak S2’yi ilk elime aldığımda kısa bir alışkanlık süreci istiyor. Tabi bu 15 dk’yı geçmiyor. 15 dk sonra telefona hakim olmuştum neredeyse. Ancak Android’in genel olarak daha karışık bir düzeni var. Özellikle herkesin yakındığı Ayarlar menüsünün çok karışık olması benim için de dert oldu. Ayarlardaki menülerin içinde hiç olmaması gereken alt menüler vardı. Ve düzen yok. Android’in kullanmaya fırsatım olmadığı 2.3.x sürümlerinde bu sorunun giderildiğini düşünmüştüm ama pek öyle olmadı.

    Müzik açısından karşılaştırırsak S2’de Cover Flow tarzı bir şey olmaması beni üzdü.En azından HTC’lerdeki gibi bir müzik çalar beklerdim. Ancak sanırım HTC Müzik çaları yüklenebiliyormuş. Eğer öyleyse sorun yok. Hoparlör ses yüksekliği tabiki pek tatmin edici değil. Ama daha iyisini de beklemiyordum. Sonuçta bu tip telefonlar anca bu kadar ses çıkarıyor. iPhone ile eşit diyebiliriz aslında. Ses kalitesi olarak pek bir fark göremedim ama elektronik müziklerde iPhone daha başarılı. Bass’ları da iPhone daha iyi veriyor. Ayrıca anlamadığım bir şey var. Müzik çalarkan Abum art’ta parmağımızı kaydırdığımızda şarkıyı değiştiriyor ama bunu sırayla yapmıyor. Mesela 8. Şarkı açık parmağımı resmin üstünde kaydırıyorum 13. Şarkıya geçiyor. 9’a değil. Bu nedendir söylerseniz sevinirim.

    Gelelim benim için en önemli şeylerden biri olan kamera konusuna. iPhone’u ben kamera niyetine kullanıyordum. Çünkü kameramı sattım ( ileride Sony’nin 3D kamerasını almayı planlıyorduk ama bayağı pahalı çıktı, erteledik  ) Bir karşılaştırma yaparsak iPhone’un flaşı daha güçlü. Resim konusunda bariz bir şekilde S2’nin üstünlüğünü gördüm. Özellikle bilgisayarda bakıldığında bu fark daha rahat belli oluyor. Video çekimine gelirsek; ,iPhone 4’te 720p video çekimi varken S2 1080p çekebiliyor. Dün kardeşimin doğum günüydü. Doğum gününü kutlarken çekimi S2 ile yaptık. Ve video çekiminde ( flaş nedeniyle ) geceleyin iPhone 4’ün daha iyi, gündüz vakti S2’nin daha iyi olduğu kanaatine ulaştım. Ama gündüz çekimlerinde S2’nin daha fazla bir üstünlüğü var. Öte yandan Full HD kayıtta zoom olmaması da önemli olmasa da eksi denebilir. S2’de çok fazla kamera özelliği var. Yüz algılama, gülücük yakalama gibi. Özellikle gülücük yakalama çok hoşuma gitti. Hiç şaşırmıyor ve gülücüğü yakaladığında anında çekim yapıyor. Video ve resim düzenleyicisinin gömülü olması çok iyi.

    App Store nedeniyle iPhone oyun/uygulama çeşitliliği konusunda her zaman önde olacak. Ve zaten App Store sayesinde iPhone en iyi telefon olmayı başarıyor. S2’yi aldığımda iPhone’da sıklıkla kullandığım bazı uygulamaları bulamayacağım endişesine kapıldım. Ama Allah’a şükür çoğunu buldum. Bu beni aslında şaşırttı, hem de mutlu etti. Ancak Android’in çok virüs içermesi dikkat gerektiriyor. Oyun oynamak S2’de daha zevkli. Çünkü ekran daha büyük ve daha fazla görüş alanı ve hakimiyet sağlıyor. Öte yandan iPhone’um var dedirten birkaç uygulamayı S2De bulamadım, neyse o kadar da önemli değil, sağlık olsun. App Store gerçekten çok kaliteli ve bu iPhone’u uygulama/oyunda hep 20 adım önde tutuyor.

    Hızlılığa gelirsek S2’de yaptığım denemeler sonucu arkada 30’a yakın programı açık bıraktım ama hala bir takılma yoktu ve RAM kulanımı 630 MB civarlarındaydı. Yani S2’de şu ana kadar bir takılma yaşamadım. Ama ilerleyen zamanlarda ne olur bilemiyorum. iPhone’da tam anlamıyla bir multitask olmadığından iPhone’da böyle bir test mümkün değil.

    Ve Android’deki ufak uygulamalar gerçekten çok işe yarıyor. Özellikle görev yöneticisi çok kullanışlı. RAM temizliği özelliği bayağı işe yarıyor. Resim düzenleyici, video düzenleyici uygulamaları profesyonelce hazırlanmış.

    Genel olarak iPhone daha basit, rahat ve uygulama olarak daha iyi. Oyun sayısı ve kalitesi açısından ikisi arasında çok fazla fark olduğunu düşünmüyorum. Ama iPhone’um var dedirten uygulamaları Android’de bulamayabiliyoruz. Peki onun dışında S2’nin iPhone’dan aşağı kalıe bir yanını gördüm mü? Hayır, göremedim.

    iPhone’dan S2’ye geçmemin en önemli sebepleri en üstte dediğim gibi Android’i merak etmem, tam anlamıyla hakim olmak istemem ve iPhone 3G döneminden beri iPhone kullanmaktan sıkılmam idi. Ama herşeyden öte şu sebep yatıyordu. Benim evdeki televizyon Samsung 46C9000. Ve Allshare özelliğini kesinlikle kullanmak istiyordum. Bu televizyonun kumandası dokunmatik ( 3.0 inç bir ekranı var ) . Ve telefondaki içeriği kablosuz olarak televizyona aktarıp izleyebiliyoruz. Daha da ilginci telefondaki içeriği, televizyon kumandasında izleyebiliyoruz.Ben dışarıda ailemi kameraya çektikten sonra eve gelip izlemek için bilgisayarı açmak istemiyorum. Bu DLNA+Allshare işbirliği sayesinde kablosuz olarak bunları yapabileceğim. Bu özelliği henüz test edemedim maalesef ama en yakın zamanda deneyeceğim tabiki.

    Geçmişte Android’i çok eleştirdiğim oldu mu? Oldu. Hatta bir konudaki tartışma konusunda uzun uzadıya yazmıştım bazı kıstasları. Android bayağı virüs barındıran, sistem kaynaklarını gereğinden fazla tüketen bir sistem. Bu görüşüm pek değişecek gibi değil. Uygulama açısından iOS’a göre biraz yetersiz kalıyor. Fikirlerim hala aynı. Ama Android’i geçmişte çok eleştirdiğim gibi hakını verdiğim de çok oldu. Android’in hızla geliştiğini, en iyi işletim sistemi olma yolunda ilerlediğini ve hatalarını hızla kapattığını görebiliyorum. Özellikle Android 4.0 güncellemesi gerçekten Android konusundaki fikirlerimi büyük ölçüde değiştirecek/değiştirdi. Hiç Android kullanacağım aklıma gelmezdi ama bir şekilde Android’ geçmiş olduk. İlginç uygulamaları ve basitliği sayesinde iPhone aslında benim gözümdebir adım önde ama iOS’un artık yenilenmesi gerektiğini S2 ile farkettim. Yani iPhone’u iPhone yapan aslında iOS değil, App Store. Android Market te gelişimini artarak sürdürürse fark kapanabilir. Ayrıca iPhone’un kısıtlamalarının S2’de olmaması da garip bir his uyandırıyor  kısıtlama yok !! 
    Hayırlısı olsun ne diyeyim.


    Edit 11-12-2011

    Telefonuma tekrar aşık oldum.

    Daha demin Allshare özelliğini denedim. Telefondaki medya içeriğini kablosuz olarak televizyonumda en ufak bir takılma olmadan izledim.Harika birşey bu yahu. Kablo yok birşey yok. Takılma hiç yok.

    Ve televizyonu telefonla kumanda etme özelliğini de denedim. Marketten Samsung Remote'u indiriyoruz. Televizyonun yanında gelen dokunmatik bir kumanda var. Bu kumandanın arayüzü aynen telefonun ekranında gözüküyor. Ama tabiki daha net, daha büyük ve daha görsel bir şekilde. Size birkaç SS vereceğim. İlk resimlerde televizyonun kumandasının arayüzünü göreceksiniz. Sonrakilerde de telefonun ekran görüntülerini göreceksiniz. Bence telefondaki arayüz daha güzel. Ayrıca telefondaki arayüz daha klay olduğundan daha kolay kumanda edebiliyorsunuz televizyonu.

    Ve telefondaki kumanda da navigasyon bar diye bir özellik var. Sondan bir önceki resme bakın. Boş bir sayfa var. O sayfada parmağınızı sağa sola yukarı aşağı sürükleyerek televizyonun menülerini yönlendirebiliyorsunuz. Bu da çok hoşuma gitti.


     Samsung Galaxy SII Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/SSS/Oyun-Program

     Samsung Galaxy SII Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/SSS/Oyun-Program

     Samsung Galaxy SII Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/SSS/Oyun-Program

     Samsung Galaxy SII Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/SSS/Oyun-Program

     Samsung Galaxy SII Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/SSS/Oyun-Program

     Samsung Galaxy SII Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/SSS/Oyun-Program

     Samsung Galaxy SII Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/SSS/Oyun-Program



    Genel Sorular


    1- İlk kez bir Android cihaz kullanıyorum. Android hakkında pek çok terimi bilmiyorum. Belli başlı terimler nelerdir?


    El-cevap : İlk defa Android işletim sistemli bir telefon aldınız ve ne yapacağınızı bilmiyorsunuz. Rom, Root, Custom Rom gibi terimler kafanızı karıştırıyor. Önce hangisini yapacağınızı, hangisinin ne işe yaradığını, nereden başlayacağınızı bilmiyorsunuz. O zaman bu rehberi baştan sona doğru dikkatlice okumanızı tavsiye ediyorum.

    Eğer telefonu yeni aldıysanız arayüze alışıncaya kadar içindeki varolan firmware ve uygulamaları kurcalayın, bozun, silin yükleyin. Nasılsa sonunda firmware yükleyeceksiniz ve içindekiler silinecek. Öncelikle telefonunuzun içindeki versiyonu öğrenmelisiniz. Ayarlar/Hakkında kısmında Buildnumber/Yapım Numarası bölümünde yazan I9100XXKG1 şeklindeki kod sizin versiyonunuzdur.

    Öte yandan ROM, Kernel, ROOT bölümünde Terimler sözlüğümüz bulunmaktadır. Orayı lütfen okuyun.

    2- Galaxy S2' yi USB depolama moduna kısa yoldan nasıl alabilirim?

    El-cevap: Telefonunuzu USB ile bilgisayara bağlayın, en üstteki bildirimler barını aşağı doğru çekin, depolama birimi uyarısı göreceksiniz tıklayın, usb depolama birimini açın yazısına tıklayın.

    3- Galaxy S2' de tethering (internet paylaşımı) nasıl kullanabilirim?

    El-cevap: Ayarlar > Kablosuz özelliği ve ağlar > Doğrudan bağlantı ve taşınabilir ortak alan bölümden kullanabilirsiniz.

    4- Galaxy S2' de NFC desteği varmı?

    El-cevap: Samsung Kore' den yapılan açıklama; Samsung telefonları direk olarak NFC desteği vermeyecek. NFC özellikleri yeni uSIM ler ve MMC teknolojilerine dahil edilecek.

    5- Galaxy S2' de neden 1 GB RAM' in tamamını göremiyorum?

    El-cevap: Galaxy S 2' de 1 GB RAM vardır. Fakat bir kısmı GPU'ya sunulur ve Görev Yöneticisinde gözükmez.

    6- Google Müzik oynatıcısı nerede?

    El-cevap: Google müzik oynatıcısı stok romlarda yüklü gelmez. Bunun yerinde TouchWiz' in yani telefonun kendi oynatıcısı bulunur. Google müzik oynatıcısına Android Market' ten ulaşabilirsiniz.

    7- Galaxy S2' de Kurtarma' ya giriş şifrem nedir?

    El-cevap: Ekran kilidi şifreniz ile aynıdır.

    8- Galaxy S2' nin hafızası 16 GB deniyor ama o kadar gözükmüyor?

    El-cevap: Telefonunuz 500 MB alanı sistem yazılımları için kullanır. 2 GB civarında bir alanı da uygulamalarınız ve onların veri depolamaları için kullanır. Eksiklik bundan kaynaklıdır.

    9- Galaxy S2' de kamera sesini nasıl kapatabilirim?

    El-cevap: Eğer root yetkiniz var ise system/media/audio/ui klasöründeki shutter sound dosyasının uzantısını .ogg.bak olarak değiştirin. Ses çıkmayacaktır.

    10- Galaxy S2'de Orijinal ekran kilidi resmini nasıl değiştirebilirim?

    El-cevap: Normal arkaplan olarak seçin, resim olarak kaydedin, ekrankilidi arka planı olarak seçin.

    11- Galaxy S2' yi güç düğmesi dışında hangi tuşla ekran kilidinden çıkarabilirim?

    El-cevap: Home(Anasayfa) tuşu ile.


    12- Galaxy S2' ye takılacak en büyük hafıza kartı ne kadar olabilir?

    El-cevap: 32 GB. Hafıza kartı alırken class numaralarına dikkat edin. Class numaraları 2,4,6,8 ve 10 şeklinde sıralanır. Class 10 en iyisidir. Fakat class derecelendirmesi her markada aynı ölçüde olmuyor. Örneğin Sandisk class 2 bir kart Kingston class 4 bir karttan daha iyi. Önerimiz Sandisk Class 4 32 GB

    13- 3G mi yoksa Wi-fi mi daha az pil tüketir?

    El-cevap: Wifi ağı, mobil ağa göre daha az pil sarfiyatı yapar. Bu yüzden ev iş gibi sürekli wifi bulunan mekanlarda, wifi açarsak arka plan senkronizasyonlar dahil her türlü data transferini wifi üzerinden yapacaktır ve bize daha az pil tükettirecektir.

    14- Bu telefona oyun/program nasıl yüklenir? Ve Android Market'teki ücretli uygulamaları indirebilmek için ne yapılmalıdır? Oyunu indirdim hala benden dosya indirmemi istiyor? SD kart dosyaları içeren oyunlar/uygulamalar nasıl yüklenir?

    El-cevap: Android Market'te çeşitli uygulamalar ücretsiz olarak sunulmaktadır. Bir Google hesabı alarak indirmeye başlayabilirsiniz.

    Marketteki ücretli uygulamaları indirebilmek için Black Market ve Applanet adlı market programlarını yüklemeniz yeterlidir.

    Bazı oyunlar beraberinde SD kart dosyaları da bulundurur. Özellikle Gameloft oyunları. Genelde boyutu düşük bir apk dosyası bulunur. Bu apk dosyası internette aratılıp bulunur. Telefona kopyalanır. Ve telefon üzerinden apk dosyası telefona kurulursa oyun/program yüklenmiş olur. Oyunu açtığınızda sizden yüksek boyutlu veri indirmek için izin isteyecektir. Wi-fi ile indirdikten sonra oyununuz açılacaktır. Eğer telefondan indirme şansınız yoksa ilgili oyunun SD kart dosyalarını bilgisayarda internette aratıp bulun. Ve bunu telefona gereken yere kopyalayın. Bu SD dosyalarını istediğiniz yere kopyalayamazsınız. Dosyaları indirdiğiniz yerde nereye kopyalamanız gerektiği yazar. Bu işlemden sonra oyununuz açılacaktır. Gameloft oyunları için varsayılan dosya yolu sd/games/gameloft dur.

    15- Telefondaki medya içeriğini DLNA destekli TV'mde nasıl izleyebilirim?

    El-cevap: Öncelikle telefonunuz ve TV'niz aynı Wi-fi ağına bağlı olsun. Telefonunuzdan Allshare uygulamasını açın. Otomatik olarak arama yapacaktır. TV'niz listede çıktığında tıklayın. TV'nizde bir uyarı çıkacak. Cihazın bağlanmasına izin verdikten sonra medya içeriğini kontrol edebilirsiniz. Bu özellik bazı TV'lerde DLNA olsa bile çalışmayabiliyor. DLNA destekli ve Allshare özellikli bir Samsung TV'niz varsa kesin sonuç alırsınız. Görüntüde asla bir takılma,atlama olmuyor. Öte yandan TV'nize bir DLNA kablosu alarak ta bu özelliği kullanabilirsiniz.


    16- GPS bağlanmıyor ya da geç bağlanıyor?

    El-cevap: İlk bağlantı açık havada 5dk kadar sürebiliyor, daha sonraki bağlantılar bu kadar zaman almıyor. Bazı kullanıcılar evin içinde de bağlanmaya çalışıyor, bundan dolayı da sorun yaşıyorlar, zira gps gsm mantığında bir antenden sinyal alarak değil, direk gökyüzüdeki uyduyu görerek çalışıyor. Bunun için de kapalı mekanlarda en azından cam kenarlarında deneme yapalım.

    17- GPS bağlantı hızını nasıl artırabilirim?

    El-cevap: Öncelikle cihazın rootlu olması gerekiyor. Daha sonra root explorer programını kurup gerekli izinleri vererek etc klasörünün içindeki gps.config dosyasına uzun basıyoruz burada Open With seçerek açılan listeden Text Editor seçiyoruz. Karşınıza 9-10 satırlık text çıkacak.
    En üst satırdaki
    NTP_SERVER=buraya.pool.ntp.org
    bölümünde buraya yazdığım kısmı silip sadece tr yazıyoruz. Yani NTP_SERVER=tr.pool.ntp.org olacak.
    Daha sonra kaydet sorusuna evet deyip çıkacaksınız bu kadar.

    NOT: Yazıyı değiştirip kaydetmede sorun yaşayanlar CF Root programının sağ üst köşesindeki "Mount R/W" ayarlarını değiştirerek denesinler.

    18- Telefonumla Samsung marka Wi-fi destekli televizyonumu kumanda edebilmek yani telefonu kumanda olarak kullanabilmek istiyorum. Nasıl yaparım?

    El-cevap: Marketten Samsung Remote adlı uygulamayı indirin. TV ve telefonun aynı ağa bağlı olduğundan emin olun. Programı açın. Refresh'e basın. TV'nizi bulacak. Dokunun. Sonra TV ekranında bir uyarı belirecek. İzin ver diyin. Bir kere izin verdikten sonra tekrar tekrar sormayacaktır. Ve telefonunuzu artık kumands olarak kullanabilirsiniz. Şu kadar söyleyeyim kesinlikle ama kesinlikle TV'nin kendi kumandasını kullanmamaya başlayacaksınız. Samsung Remote'un o kadar göze hoş gözüken görsel bir tasarımı, kullanışlılığı ve fonksiyonları var ki şaşırıp kalacaksınız.

    19- OTG nedir? Nasıl kullanılır? Bu telefona klavye, mouse, harici harddisk, USB bağlanabilir mi?

    El-cevap: OTG telefonunuza harici harddisk, flash disk USB bağlayabilmenizi ve içeriğini görebilmenizi sağlar. İşte bu telefonu diğerlerinden ayıran önemli özelliklerden biridir. Bir seyahatte yanınıza alın harddiskinizi takın telefona ve müziğinizin, videolarınızın keyfini çıkarın Bu özelliği kullanmak için bir aparat alınması gerekir. Bu konudan aparatı alabilirsiniz.http://forum.donanimhaber.com/m_50035827/tm.htm



    Bir de video verelim.



    20- Bu telefona klavye, mouse, harici harddisk, USB bağlanabilir mi?

    El-cevap: OTG ile telefonunuza klavye, mouse bağlayabilirsiniz. Evet doğru okudunuz.

    21- Ad-Hoc,Hot spot ağlara nasıl bağlanabilirim?

    El-cevap:

    Kablosuz Ağ arabirim çalışma modları
    Kablosuz ağ adaptörleri kullandıkları sürücüye ve yapacağı işleve bağlı olarak dört farklı modda çalışabilir. Bunlar: Managed, Master(hostap), Ad-hoc ve Monitor mod.
    Master Mod: Etraftaki kablosuz ağ istemcilerine hizmet vermek için kullanılan mod. Erişim noktası olarak adlandırılan cihazlarda kablosuz ağ adaptörleri bu modda çalışır.
    Managed Mod: Bir erişim noktasına bağlanarak hizmet alan istemcinin bulunduğu mod.
    Ad-Hoc Mod: Arada bir AP olmaksızın kablosuz istemcilerin haberleşmesi için kullanılan mod.
    Monitor Mod: Herhangi bir kablosuz ağa bağlanmadan pasif olarak ilgili kanaldaki tüm trafiğin izlenmesine olanak sağlayan mod. Kablosuz ağlarda gücenlik konusunda sık sık kullanılan bir moddur.

    T2O de denenmistir.
    sorumluluk size aittir.

    root explorer ile telefonumuza giriş yapıyoruz.
    " /data/misc/wifi/ " içerisindeki wpa_supplicant.conf dosyasının üzerine tıklayıp uzunca tutup açılan menüde txt editor de açıyoruz.
    ------------------------------------------------------
    ctrl_interface=/data/misc/wpa_supplicant
    ctrl_interface_group=1000
    update_config=1
    eapol_version=2
    ap_scan=2
    fast_reauth=1
    WiFiAdHoc=1

    network={
    ssid="Bağlantı adını"
    scan_ssid=1
    key_mgmt=NONE
    wep_key0= "varsa şifre yoksa bu satırı silin"
    mode=1
    priority=1

    }
    ----------------------------------------------------------
    yazıyoruz ve menu tuşuna basıp kaydedip çıkıyoruz artık wifi ile Ad-Hoc(IBSS) bağlantımıza bağlanabiliriz.

    Gerekli program ve dosyaları toplu halde sawgent tarafından ziplenmiştir:
    "http://www.dosya.tc/server2/pjyvmC/Ad-Hoctools.rar.html"


    22- Cihazımda apk ve ayarların yani herşeyin yedğini almak istiyorum ne yapmam lazım?

    El-cevap: Öncelikle cihazın rootlu olması lazım. Titanium Backup Pro programını kurduktan sonra gerekli izinleri vererek programın ana ekranında sol tık yapıp "Toplu İşler" seçilecek, Tüm kull.Öğelerini ve sistem verilerini yedekle tıklanıp çalıştırılacak. Geri yükleme ise aynen yine toplu işlerdeki geri yükleme butonu ile yapılacak.
    NOT: Bu işlemi farklı romlar arasında uygulayabilirsiniz.

    Ayrıca sadece istediğiniz programların yedeğini alma şansınız da var.

    23- CWM Recovery ile nasıl yedek alırım? Titanium Backup ile yedek nasıl alırım ve yedeği nasıl geri yüklerim?

    El-cevap:

    CWM Recovery için :

    Öncelikle fw uygun CVM kuracaksınız. Daha sonra programın menüsünden Clockworkmod seçip ok diyorsunuz. Cihaz otomatik olarak recovery modda açılacaktır. Cihaz açıldığında ses tuşları yardımıyla Backup and restore adımına gelip backup seçiyoruz ve yedekleme işlemi başlıyor. Geri yükleme işlemi ise yine aynı şekilde olacak sadece backup and restore adımına geldiğimizde bu kez restore diyecez. Eski yedeğimizi bulup yüklüyoruz.

    NOT: Bu işlemi farklı romlar arasında yapamazsınız. Çünkü program pc deki Ghost la aynı işi yapıyor ve doğal olarak o anki kullandığınız Rom

    dosyalarınıda yedekliyor.

    Titanium Backup için



    24- Hangi işlemlerde verilerimi kaybederim?

    El-cevap: Wipe Firmware yüklediğinizde verileriniz silinir.
    Non-wipe Firmware yüklediğinizde verileriniz silinmez.

    Kernel yüklemelerinde verileriniz silinmez.

    Cihazın IMEI numarasını da içeren bir kod vardı tam hatırlayamadım(hatırlayan ekleyebilir:). Onunla IMEI bölge değiştirirseniz tüm verileriniz silinir.

    Farklı kurulumlar arasında kendi verilerinizi silmeden, eski uygulama artıklarında kurtulup temiz bir yükleme yapmak isterseniz cihazı recovery modda başlatıp "wipe cache partition" adımını uygulamanız gerekir. Bu işlem kişisel verilerinizi silmez.

    25- Uygulamalar kısmında klasör oluşturuyorum ve uygulamarı bu klasörlere yerleştiriyorum. Cihazı yeniden başlattığımda klasörler var ama içleri boşalmış herşey eski yerine dağılmış neden?

    El-cevap: Tamamen kullandığınız Firmware sürümü ile ilgili. 2.3.6 ve 2.3.5 in bazı sürümlerinde bu sorun var. Mesela 2.3.5 KI3 te bu sorun yok rahatlıkla klasörleme yapabilirsiniz. Ben firmware değiştirmek istemiyorum derseniz bu işi layığıyla yapan "Folder Editor" programını kullanabilirsiniz.

    26- IMEI numarası değiştirilmiş bir Galaxy S 2'ye yüklenebilecek herhangi bir resmi ya da custom rom değiştirilen IMEI numarasını eski haline çevirebilir mi?

    El-cevap: Değiştirmez.

    27- Telefonumun ses yüksekliğini artırabilir miyim?

    El-cevap: Evet var.

    yesilcin.com dan alıntıdır. @ online1'e teşekkür ederim.

    Bu numarayı tuşlayıp arayın *#*#197328640#*#*
    service mode menu gelir
    [5] AUDIO
    [1] (VOICE CALL)
    [1] HANDSET
    [1] Volume
    [1] SRC Speech RX Volume
    [5] 5_lvl : 87
    menu ya basın (soldaki)
    0 ve 100, arası bir değer seçin.
    100 en sesli seçenektir.
    OK deyip çıkın.

    Menu ye basın ve geriyi seçin.
    Bu menuden aynı zamanda bluetooth sesi, kulaklık sesi, video arama seslerinide artırabilirsiniz.

    Not: Bu ayarlar kalıcı değildir. Telefonu kapadığınızda eski haline döner.

    28- Telefonumda 3g ve edge açık olmasına rağmen aktif olmuyorlar. Nasıl düzeltebilirim?

    El-cevap: Sırası ile; Ayarlar - Kablosuz ve ağ - Mobil ağlar - Erişim noktası adları - sol seçim tuşu - varsayılana sıfırla.

    29- Telefonumun altinda yer alan dokunmatik tuslarin isigi yanmiyor. Nasil acarim? Veya isigin surekli acik kalmasini nasil ayarlarim ?

    El-cevap: Ayarlar / Ekran / Tuş kilidi ışığı süresi.

    30- Arka planda çalışan uygulamaları nasıl yönetirim?

    El-cevap: http://yesilcin.com/autostarts-t1515.0.html

    Veya Root varsa, Optimize Tool Box bu konuda en iyisidir, nam-ı diğer İsviçre çakısıdır. Yesilcin de mevcut.

    31- Telefonu Kies e nasil baglarim.

    El-cevap: Bilgisayarda Kies acikken ve telefon ev ekranindayken hicbir ayar menusune girmeden bilgisayara baglayin. Kendi kendine Kies e baglanacaktir. USB Debugging kismina girmenize gerek yok.

    32- BT kulaklık aldım fakat çalışmıyor.

    El-cevap: CallRecorder adlı programı kaldırın.

    33- Telefonu aldım ama iGO navigasyon programı çıkmadı.Ne yapacağım?

    El-cevap: Mail atın Başarsoft'a. İlgileniyorlar.

    34- İnternetten indirip te telefona attığım programlar yüklenmiyor.Sadece Market'ten indirdiklerim kuruluyor.

    El-cevap: Ayarlar-Uygulamalar-Bilinmeyen kaynakalrdan gelen uygulamaların yüklenmesine izin ver.Tikleyin.

    35- Samsung Apps'e Wi-fi ile bağlanmıyor mu?

    El-cevap: Hayır bağlanmıyor.

    36- Fotoğrafların ortasında pembelik oluşuyor.

    El-cevap: Android 4.1.2 yükleyin.Düzelmezse servise başvurun.

    36- Set-CPU nasıl kullanılır?

    El-cevap: Telefon Root'lu olmalıdır.

    Video @ norton772'ye aittir.Bizzat kendisi sizler için çekmiştir.



    37- Bir mesajı aynı anda en fazla 10 kişiye gönderebiliyorum. Bu sayı artırılamaz mı ?

    El-cevap: Hayır artırılamaz. Ancak Go SMS Pro adlı programla yapabilirsiniz.

    38- i9100 ve i9100G ve i9100P arasındaki farklar nelerdir?

    El-cevap: En iyisi i9100.

    G modelindeki GPU PowerVR SGX540'tır. G olmayan da Mali 400'dür. Mali 400 daha iyi bir GPU'dur.
    G modelindeki CPU ARM Processor V7'dir. G olmayan model de Samsung üretimi Exynos chipset kullanılır. G modelinde CPU 1008 MHz'de çalışır. G olmayan modelde CPU 1200 MHz'de çalışır.

    P modelinde NFC vardır. NFC = Near Field Communication. Yani telefonu kredi kartı vs. olarak kullanmak içindir. Türkiye'de bu özellik yaygın olmadığından bir esprisi yok şu anda bu özelliğin.

    39- İnternette birşeye tıklıyorum ama telefon 3g de kalıyor sonra h +- oluyor tekrar 3g oluyor ve sonra giriyor takdir edersiniz ki bu da eziyet oluyor. ( @ Espa'ya teşekkürler. )

    El-cevap: H+ ya bağlanmayı iptal edebilirsiniz.
    Numara çevirme ekranında *#301279# yazın.
    Change hspa revizyon'a tıklayın.
    HSPA off diyin.
    H+ çok pil tüketir ve genelde Türkiye'de iyi performans vermez.

    40- Google Play Store'dan kredi kartıyla aldığımız paralı uygulamalar telefonu formatladıktan sonra tekrar yüklenebiliyor mu? Tekrar para vermek gerekiyor mu?

    El-cevap: Formattan sonra Store'dan Seçenekler Uygulamalarım ı açarsınız ve para vermeden tekrar yükleyebilirsiniz.

    41- Müzik çalarımda şarkılar karışık çalıyor. Nasıl kapatırım? ( @ rivalboss'a teşekkürler. )

    El-cevap: Albüm kapağının sol alt köşesinde birbirine geçmiş iki ok işareti varki bunlar shuffle ı temsil eder buradan shuffle ı devre dışı bırakırsanız şarkılar sırayla çalmaya başlar.

    42- Mkv formatlı videolarda ses gelmemesi problemi yaşayanlar? ( @ Twilight Darkness'a teşekkürler. )

    El-cevap: Bu sorunu görüntü kalitesinden ödün vermeden sadece sesin formatı değiştirerek düzeltebiliriz.Ses formatını AC3 e çevirecez.
    sizin için gerekli dosyları tek klasöre topladım hiçbir kurulum yapmadan direk çevirebileceksiniz.Rar dosyanını indirip
    resimdeki adımları takip etmeniz yeterli .

    http://www.mediafire.com/?6s9y35f4s4ceq84

     Samsung Galaxy SII Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/SSS/Oyun-Program

    İpuçları


    Gereksiz yavaşlamaları önlemek ve pil tüketimini azaltmak için olabildiğince sık Görev Yöneticisi'ne girip RAM temizliği yapın.

    Bildirim çubuğunu bir miktar aşağı çektikten sonra çubuğu hareket ettirmeden parmağınızı sağa sola doğru hareket ettirirseniz parlaklık ayarınızı yapabilirsiniz.

    Rehberdeyken kişinin üstünde parmağı sağa kaydırdığınızda arama yaptığını sola kaydırdığınızda mesaj gönderme ekranına gittiğini göreceksiniz.

    Ev ekranındayken veya menüdeyken iki parmağınızla uçlardan ortaya doğru bir birleştirme hareketi yaparsanız ev ekranlarınız veya menünüz güzel bir 3D efekt eşliğinde toplu halde karşınıza çıkar.Yani tüm ekranları aynı anda görebilir aralarında hızlı geçişler yapabilirsiniz.

    Menüde veya ev ekranında düzenleme yaparken ikonu basılı tutup telefonu sağa sola hareket ettirirsek sayfalar arası geçiş yapar.

    Menüde veya aşağıda sayfa numaralarının yazdığı noktacıklar var.Bu noktacıklara dokunup direk o sayfaya geçiş yaparsınız.Ya da o noktacıklara basılı tutup sağa sola sürükleyin güzel bir 3D efekt eşliğinde sayfalar arasında geçiş yaparsınız.

    Bir resimde veya bir internet sayfasında iki parmağımız ekrana dokunurken telefonu ileri geri hareket ettirirsek zoom yapar/zoom'u geri alır.Çok kullanışlı bir özellik kesinlikle kullanın.

    Menü tuşuna iki kere hızlıca basıp Voice Talk'ı yani Sesli Kontrol'ü açtıktan sonra telefonun tepesine iki kere orta şiddette vurursanız sesle kontrol ekranı çıkar ve bu aşamadan sonra telefonunuzla konuşabilirsiniz :) .

    Soru: 3G'yi kısa yoldan nasıl açarım?
    El-cevap: Güç düğmesi basılı tutulur Veri ağı modu Etkin'leştirilir. Ekranda 3G veya H+ yazısınını görürseniz 3G açılmış demektir.

    Soru: Telefondaki gizli menü kodları nelerdir?
    El-cevap: Hepsi çalışmayabilir.

    *#1234# = Firmware Version. 
    *#2222# = H/W Version.
    *#8999*8376263# = All Versions Together.
    *#8999*8378# = Test Menu.
    *#4777*8665# = GPSR Tool.
    *#8999*523# = LCD Brightness.
    *#8999*377# = Error Menu.
    *#8999*327# = EEP Menu.
    *#8999*667# = Debug Mode.
    *#92782# = PhoneModel. (Wap)
    #*5737425# = JAVA Mode.
    *#2255# = Call List.
    *#232337# = Bluetooth MAC Adress.
    *#5282837# = Java Version.
    #*4773# = Incremental Redundancy.
    #*7752# = 8 PSK uplink capability bit.
    #*7785# = Reset wakeup & RTK timer cariables/variables.
    #*7200# = Tone Generator Mute.
    #*3888# = BLUETOOTH Test mode.
    #*7828# = Task screen.
    #*#8377466# = S/W Version & H/W Version.
    #*2562# = Restarts Phone.
    #*2565# = No Blocking? General Defense.
    #*3353# = General Defense, Code Erased.
    #*3837# = Phone Hangs on White screen.
    #*3849# = Restarts Phone.
    #*3851# = Restarts Phone.
    #*3876# = Restarts Phone.
    #*7222# = Operation Typ: (Class C GSM)
    #*7224# = !!! ERROR !!!
    #*7252# = Operation Typ: (Class B GPRS)
    #*7271# = CMD: (Not Available)
    #*7274# = CMD: (Not Available)
    #*7337# = Restarts Phone. (Resets Wap Settings)
    #*2787# = CRTP ON/OFF.
    #*2886# = AutoAnswer ON/OFF.
    #*3737# = L1 AFC.
    #*5133# = L1 HO Data.
    #*7288# = GPRS Detached/Attached.
    #*7287# = GPRS Attached.
    #*7666# = White Screen.
    #*7693# = Sleep Deactivate/Activate.
    #*7284# = L1 HO Data.
    #*2256# = Calibration info? (For CMD set DEBUGAUTONOMY in cihard.opt)
    #*2286# = Databattery.
    #*2527# = GPRS switching set to (Class 4, 8, 9, 10)
    #*2679# = Copycat feature Activa/Deactivate.
    #*3940# = External looptest 9600 bps.
    #*4263# = Handsfree mode Activate/Deactivate.
    #*4700# = Please use function 2637.
    #*7352# = BVMC Reg value (LOW_SWTOFF, NOMINAL_SWTOFF)
    #*2558# = Time ON.
    #*3370# = Same as 4700.
    #*3941# = External looptest 115200 bps
    #*5176# = L1 Sleep.
    #*7462# = SIM Phase.
    #*7983# = Voltage/Freq.
    #*7986# = Voltage.
    #*8466# = Old Time.
    #*2255# = Call Failed.
    #*5187# = L1C2G trace Activate/Deactivate.
    #*5376# = DELETE ALL SMS!!!!.
    #*6837# = Official Software Version: (0003000016000702)
    #*7524# = KCGPRS: (FF FF FF FF FF FF FF FF 07)
    #*7562# = LOCI GPRS: (FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FE FF 01)
    #*2337# = Permanent Registration Beep.
    #*2474# = Charging Duration.
    #*2834# = Audio Path. (Handsfree)
    #*3270# = DCS Support Activate/Deactivate.
    #*3282# = Data Activate/Deactivate.
    #*3476# = EGSM Activate/Deactivate.
    #*3676# = FORMAT FLASH VOLUME!!!
    #*4760# = GSM Activate/Deactivate.
    #*4864# = White Screen.
    #*5171# = L1P1.
    #*5172# = L1P2.
    #*5173# = L1P3.
    #*7326# = Accessory.
    #*7683# = Sleep variable.
    #*8465# = Time in L1.
    #*2252# = Current CAL.
    #*2836# = AVDDSS Management Activate/Deactivate.
    #*3877# = Dump of SPY trace.
    #*7728# = RSAV.
    #*2677# = Same as 4700.
    #*3728# = Time 2 Decod.
    #*3725# = B4 last off.
    #*7372# = Resetting the time to DPB variables.
    #*7732# = Packet flow context bit Activate/Deactivate.
    #*6833# = New uplink establishment Activate/Deactivate.
    #*3273# = EGPRS multislot. (Class 4, 8, 9, 10)
    #*7722# = RLC bitmap compression Activate/Deactivate.
    #*2351# = Blinks 1347E201 in RED.
    #*4472# = Hysteresis of serving cell: 3 dB
    #*2775# = Switch to 2 inner speaker.
    #*9270# = Force WBS.
    #*7878# = FirstStartup. (0=NO, 1=YES)
    #*3757# = DSL UART speed set to. (LOW, HIGH)
    #*8726# = Switches USBACM to Normal.
    #*8724# = Switches USBACM to Generator mode.
    #*8727# = Switches USBACM to Slink mode.
    #*8725# = Switches USBACM to Loop-back mode.
    #*3838# = Blinks 3D030300 in RED.
    #*2077# = GPRS Switch.
    #*2027# = GPRS Switch.
    #*0227# = GPRS Switch.
    #*0277# = GPRS Switch.
    #*8370# = Tfs4.0 Test 0.
    #*8371# = Tfs4.0 Test 1.
    #*8372# = Tfs4.0 Test 2.
    #*8373# = Tfs4.0 Test 3.
    #*8374# = Tfs4.0 Test 4.
    #*8375# = Tfs4.0 Test 5.
    #*8376# = Tfs4.0 Test 6.
    #*8377# = Tfs4.0 Test 7.
    #*8378# = Tfs4.0 Test 8.
    #*8379# = Tfs4.0 Test 9.
    #*7878# = FirstStartup. (0=NO, 1=YES)
    #*3838# = Blinks 3D030300 in RED.
    #*2077# = GPRS Switch.
    #*2027# = GPRS Switch.
    #*0227# = GPRS Switch.
    #*0277# = GPRS Switch.
    #*22671# = AMR REC START.
    #*22672# = Stop AMR REC. (File name: /a/multimedia/sounds/voice list/ENGMODE.amr)
    #*22673# = Pause REC.
    #*22674# = Resume REC.
    #*22675# = AMR Playback.
    #*22676# = AMR Stop Play.
    #*22677# = Pause Play.
    #*22678# = Resume Play.
    #*77261# = PCM Rec Req.
    #*77262# = Stop PCM Rec.
    #*77263# = PCM Playback.
    #*77264# = PCM Stop Play.
    #*22679# = AMR Get Time.
    *#8999*364# = Watchdog ON/OFF.
    *#8999*427# = WATCHDOG signal route setup.
    *2767*226372# = Camera Reset. (deletes photos)
    *2767*3855# = E2P Full Reset.
    *2767*2878# = E2P Custom Reset.
    *2767*927# = E2P Wap Reset.
    *2767*226372# = E2P Camera Reset.
    *2767*688# = Reset Mobile TV.
    #7263867# = RAM Dump. (On or Off)

    samsung mobile code. - - - wap / mms code.
    *2767*43927# = Austria WAP Settings.
    *2767*420927# = Czech WAP Settings.
    *2767*33927# = France WAP Settings.
    *2767*49927# = Germany WAP Settings.
    *2767*30927# = Greece WAP Settings.
    *2767*39927# = Italy WAP Settings.
    *2767*31927# = Netherlands WAP Settings.
    *2767*351927# = Portugal WAP Settings.
    *2767*7927# = Russia WAP Settings.
    *2767*34927# = Spain WAP Settings.
    *2767*46927# = Sweden WAP Settings.
    *2767*44927# = UK WAP Settings.
    *2767*380927# = Ukraine WAP Settings.
    *2767*73738927# = WAP Settings Reset.

    *2767*43667# = Austria MMS Settings.
    *2767*420667# = Czech MMS Settings.
    *2767*33667# = France MMS Settings.
    *2767*49667# = Germany MMS Settings.
    *2767*30667# = Greece MMS Settings.
    *2767*39667# = Italy MMS Settings.
    *2767*31667# = Netherlands MMS Settings.
    *2767*351667# = Portugal MMS Settings.
    *2767*7667# = Russia MMS Settings.
    *2767*34667# = Spain MMS Settings.
    *2767*46667# = Sweden MMS Settings.
    *2767*44667# = UK MMS Settings.
    *2767*380667# = Ukraine MMS Settings.
    samsung mobile code. - - - email code.
    #*36245# Turns Email TestMenu on.
    *2767*22236245# Email EPP set (....)!
    *2767*837836245# Email Test Account!
    *2767*29536245# Email Test2 Account!
    *2767*036245# Email EPP reset!
    *2767*136245# Email EPP set (1)!
    *2767*736245# Email EPP set (7)!
    *2767*3036245# Email...
    *2767*3136245# Email...
    *2767*3336245# Email...
    *2767*3436245# Email...
    *2767*3936245# Email...
    *2767*4136245# Email...
    *2767*4336245# Email...
    *2767*4436245# Email...
    *2767*4536245# Email...
    *2767*4636245# Email...
    *2767*4936245# Email...
    *2767*6036245# Email...
    *2767*6136245# Email...
    *2767*6236245# Email...
    *2767*6336245# Email...
    *2767*6536245# Email...
    *2767*6636245# Email...
    *2767*8636245# Email...
    *2767*85236245# Email...
    samsung mobile code. - - - lock code.
    *#7465625# = Check the locks.
    *7465625*638*Code# = Enables Network lock.
    #7465625*638*Code# = Disables Network lock.
    *7465625*782*Code# = Enables Subset lock.
    #7465625*782*Code# = Disables Subset lock.
    *7465625*77*Code# = Enables SP lock.
    #7465625*77*Code# = Disables SP lock.
    *7465625*27*Code# = Enables CP lock.
    #7465625*27*Code# = Disables CP lock.
    *7465625*746*Code# = Enables SIM lock.
    #7465625*746*Code# = Disables SIM lock.
    *7465625*228# = Activa lock ON.
    #7465625*228# = Activa lock OFF.
    *7465625*28638# = Auto Network lock ON.
    #7465625*28638# = Auto Network lock OFF.
    *7465625*28782# = Auto subset lock ON.
    #7465625*28782# = Auto subset lock OFF.
    *7465625*2877# = Auto SP lock ON.
    #7465625*2877# = Auto SP lock OFF.
    *7465625*2827# = Auto CP lock ON.
    #7465625*2827# = Auto CP lock OFF.
    *7465625*28746# = Auto SIM lock ON.
    #7465625*28746# = Auto SIM lock OFF.
    samsung mobile code. - - - sound code.
    Samsung phones.
    Dial *#6984125*#
    Test menu dial *#9072641*# (You need this one i think.)
    Click 5 Audio - 2 AP volume config

    Now you see zie je 4 things:
    1 RCV config
    2 EAR config
    3 SPK config
    4 BTH config

    Now you see this:
    1 MP volume
    2 Keytone volume
    3 Ringtone volume
    4 Rec volume
    5 FM radio volume
    6 Camera volume
    7 Voice call volume
    8 Vt call volume
    9 Voice memo volume

    ( SPK = Speaker )( Ear = Headset )

    Tune Headset volume:
    *#9072641*# - 2 EAR config - 3 Ringtone volume - Stap 6 tune it to 10
    Tune movie volume:
    *#9072641*# - 3 SPK config - 3 Ringtone volume - Stap 6 tune it to 10


    Soru: Ana ekranda en alttaki sabit 4 uygulamayı değiştirebiliyor muyuz, nasıl?
    El-cevap: Evet değiştirilebiliyor. Bunun için uygulamalara girip, sol dokunmatik tuş ile düzenleyi seçip, eklemek istediğimiz uygulamayı sürükleyerek değiştirmek istediğimiz uygulamanın üzerine bırakmak yeterli. Böylece ikisi yer degişmiş olacak.

    Soru: O anda ekranda olan görüntü yani ScreenShot nasıl alınır?
    El-cevap: Home tuşuna basılı tutarken power tuşuna bas bırak.. Home tuşuna basılı tutma sürenizi uzatırsanız çalışan uygulamalar ekranı çıkar.. Zamanlamayı iyi yapmalısınız.

    ICS'de aynı anda home ve güç tuşuna yarım saniye basılı tutmak yeterli.

    Soru: Telefon rehberimi Gmail hesabıma nasıl yedeklerim?
    El-cevap: Ayarlar/ Hesaplar ve senkr adımında Hesapları Yönet başlığında bulunan mail adresinize tıklayıp açılan ekranda Şimdi senk et derseniz Rehber, Mail ve Takvim verilerinizi hesabınıza yedeklemiş olursunuz. Pc den rehberinize ulaşmanız için Gmail giriş yaptığınzda gelen kutusu sayfasının sol üstünde yer alan POSTA başlığına tıklayıp Rehber i seçmeniz yeterli.
    NOT: Ayarlar/ Hesaplar ve senkr adımında Otomatik senkr işaretlerseniz telefonda rehberinize kaydettiğiniz veya sildiğiniz veriler ilk internet bağlantısı kurduğunuzda Gmail hesabınızla eşitlenecektir. Ama Otomatik senkr seçeneğinin pil kullanımını arttırdığını unutmayın.


    Soru: Uygulamalar listesinde ızgara görünümündeyken, var olan uygulamaları nasıl harf sırasına göre düzenleyebiliriz?
    El-cevap: Ana ekrandan uygulamaların olduğu ekrana geçilir . Sol alttaki tuşa basılır. Çıkan menüden simge sırala ile sıralama yaptırılabilir.

    Telefonumda kurulu olan ve tavsiye ettiğim programlar/oyunlar


     Samsung Galaxy SII Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/SSS/Oyun-Program

     Samsung Galaxy SII Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/SSS/Oyun-Program

     Samsung Galaxy SII Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/SSS/Oyun-Program

     Samsung Galaxy SII Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/SSS/Oyun-Program

     Samsung Galaxy SII Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/SSS/Oyun-Program

     Samsung Galaxy SII Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/SSS/Oyun-Program

     Samsung Galaxy SII Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/SSS/Oyun-Program

     Samsung Galaxy SII Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/SSS/Oyun-Program

     Samsung Galaxy SII Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/SSS/Oyun-Program

     Samsung Galaxy SII Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/SSS/Oyun-Program

     Samsung Galaxy SII Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/SSS/Oyun-Program



    --------------------------------------------------


    @ bakieryigit'e desteği için teşekkürler.


    Kendi fikrimi belirtmem gerekirse en iyi klavye Swype'tır. Swype eğer ICS değil de 2.3.X'li sürümleri kullanıyorsanız, zaten telefonda gelmektedir. ICS'lerde ise elle yüklemeniz gerekir. Bunun için


    Swype v3.26.92D.38303.t0.8611 Full Sürüm Klavye (Türkçe Klavye indirilebilir)


     Samsung Galaxy SII Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/SSS/Oyun-Program



    Herkesin bildiği gibi androidin kendi klavyesi harici custom rom olsun , stok rom olsun cihaza yüklü klavye gelmiyor.

    Swype klavye'yi kullanmak isteyenler için tam sürüm ekliyorum.

    Alttaki linkten Baki-klavye isimli dosyayı indirdikten sonra winrar'dan çıkarın. swype.v3.26.92D.38303.t0.8611.ENSP.apk uzantılı dosyayı Telefonunuza yükleyin.

    Klavyeyi aktif etmek için yapmanız gerekenler (Temel Kullanıcılar için);

    Ayarlar ---> Dil ve Giriş ---> Klavye ve giriş yöntemleri ---> Swype'yi seçiyoruz.

    Swype isminin yanındaki ayarlar simgesine tıklıyoruz ve ---> Giriş yöntemini seçe giriyoruz. Burdan giriş yöntemi olarak Swype'yi seçin.

    Klavye olarak artık Swype Klavye aktif oldu.

    Swype Ayarlar bölümünde (yukarıda anlatılan kısımda) : Dil seçenekleri'ni göreceksiniz. Buraya tıklayın ve girin.

    Burdan Dilleri indir'i seçiyoruz. Hangi dili indirmek istiyorsanız ilk seferinde seçiniz , Türkçe vb.. 40 dan fazla dil seçeneği mevcuttur.

    Yüklemeyi yaptıktan sonra , Dil seçeneklerinden ---> Geçerli dili değiştir ---> Türkçe'yi seçerek Türkçe Swype'yi son sürüm olarak kullanabilirsiniz.

    Tercihler bölümünden de isteğinize göre artık klavyeyi kişiselleştirirsiniz.

    Download Swype Klavye :

    http://www.mediafire.com/?zxpakk00z4h0htv

    Aşağıdaki programların linkleri en altta toplu halde verilmiştir.

    Slide IT Keyboard (Klavye) Versiyon 4.5 / Son sürüm


     Samsung Galaxy SII Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/SSS/Oyun-Program


    Google Play Linki: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dasur.slideit

    Türkçe Klavye'yi içinde barındırır. Ayarlardan , dil seçenekleri bölümünden istediğiniz dili indirerek kullanabilirsiniz.


    **********
    **********


    SwiftKey X Keyboard Version: 2.2.0.159 / Son Sürüm



     Samsung Galaxy SII Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/SSS/Oyun-Program


    Google Play Linki: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.touchtype.swiftkey


    Türkçe Klavye'yi içinde barındırır. Ayarlardan , dil seçenekleri bölümünden istediğiniz dili indirerek kullanabilirsiniz.
    Çok iyi klavyedir ,tavsiye edilir.

    Markette satılan versiyonu : 2.2.0.159 dür. Birde kendi vip forumlarında Version 3.0.XX sürüme ait beta çalışmaları yayınlanmaktadır.
    Onuda deneyebilirsiniz.

    http://vip.swiftkey.net/index.php?/forum/102-downloads-phone/

    En altta bütün klavyeleri toplu şekilde ekleyeceğim.


    ***********
    ***********


    Perfect Keyboard Pro Versiyon : 1.4.4 / Son Sürüm



     Samsung Galaxy SII Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/SSS/Oyun-Program



    Google Play Linki: https://play.google.com/store/apps/details?id=inputmethod.latin.perfectkeyboard

    Türkçe Klavye içinde mevcut değildir ama Ayarlardan Romania (Romanya) dilini ana dil olarak seçerseniz Türkçe karakterleri kullanabilirsiniz. Sadece ğ harfi çıkmıyor. Onuda üstte özelleştirilmiş harf ekleme bölümü var oraya ekleyebilirsiniz. Çok iyi Klavyedir. Bütün klavyelerin Güzel temaları da içlerinde mevcuttur yada market indirmeniz için ilgili sayfalara yönlendirecektir.

    Klavyeleri Tek tek indirmek yerine klasörde düzenleyip tek indirme linki ekliyorum. İstediğinizi deneyip kullanırsınız.


    DOWNLOAD (İndirme Linki) :


    http://www.mediafire.com/?p35a9uohz96fd3l

    --------------------------------------------------------------------------------------------------


    BİRKAÇ PROGRAM ÖNERİSİ

    Volume+ ----> Bu program sayesinde telefonun sesi yazılımsal olarak kısık olduğundan sesi artırmanızı sağlar.
    Galaxy Nexus LED ----> Telefonunuz şarj olurken, bataryası düşükken ve cevapsız arama varken bildirim ışığının yanıp sönmesini ayarlamaya yarar.
    Advanced Task Killer -----> Telefonunuzda arka planda açık kalan programları kapatıp ramin temizlenmesine yardımcı olur, kullandığım en kullanışlı task killer.
    Boot Manager -----> Telefonuz açıkken extra rom ve bu rom için kullanılacak kernelleri yüklemenizi sağlar ve bu romlar arasında geçiş yapmanızı sağlar.Çift windows gibi düşünün.
    Barcod Scanner -----> QR kodlarını okutacağımız yazılım olup mutlaka yüklü olması gereken yazılımlardan biridir.
    ES File Manager -----> Kesinlikle Cihazınızda yüklü bulunması gerek uygulamadır. Dosya yöneticisidir. Mevcut uygulamaları telefon hafızasına atıp kurmayada yarar.
    AD Free -----> Uygulamayı yükledikten sonra sizden erişim izni isteyecektir. Boot normally seçeneğini seçtikten sonra mevcut 4 kutucuğu işaretleyin ve download butonunu kullanın. Güncellemeden sonra yazılım yeniden başlayacaktır. Artık uygulamalarda ya da sitelerdeki reklam bannerlerinden kurtulmuş olacaksınız

    HTC DESIRE S BOLUMUNDEN ALINTI PROGRAM ÖNERİLERİ
    adbWireless ----> Wifi üzerinden ADB kullanmak için kullanıyorum.
    Adobe Reader ----> PDF okuyucu
    AndExplorer ----> Dosya Yönetici
    AndFTP ----> FTP işlemlerim için
    Android Mate ----> telefonda neler yüklü, neler çalışıyor, dosya yöneticisi ve kendi uygulama gruplamalarım için
    Android System Info ----> Ram, Dahili ve Harici Hafıza, Kurulu Programlar ve Log takibi
    AndroZip ----> Sıkıştırılmış dosyaları açmak için
    Angry birds ----> Eğlenmek bizim de hakkımız, iOS platfomundan sonra Android’de
    Animal Planet ----> Hayvanları seviyorum :)
    Antennas ----> Çevremdeki Baz istasyonlarını görebilmek için
    Antigen ----> Güzel bir oyun daha, trackball ile daha iyi oynanıyor.
    Apk manager ----> .apk dosyaları kurmak için, gerekli değil ama var :)
    Apk Upload for root ----> Telefonda kurulu uygulamaların .apk dosyalarını FTP üzerinden yedeklemek için
    AppBrain App Market ----> appbrain.com ile senkronizasyon
    AsciiCamera ----> Çekilen resimleri ascii karakterlerle ifade etmek için
    Asphalt ----> 3D araba yarışı
    AutoStarts ----> Bazı durumlarda kendini çalıştıracak uygulamaları kontrol etmek için.
    Barcode Generator ----> URL, Kontak vs için Line, QR barkod oluşturucu
    Barcode Scanner ----> Barkod taramak için, bazı uygulamaları sitesinden direk indirmeye yarıyor.
    Battery Indicator Pro ----> Bataryanın ne kadar dolu olduğunu % ile göstermek ve ne ne kadar pil kullanıyor takip için
    Beautiful Widget ----> Ana ekranda hava durumu ve saat olarak tercih ettiğim widget
    Better Keyboard ----> Alternatif Klavye (ADW skin ile muhteşem)
    Better Terminal Emulator ----> Cihazın içinde shell çalıştırmak için
    Box.net ----> box.net uygulaması ile dosyalarım emin ellerde
    Bubble ----> su Terazisi
    Cache Cleaner ----> Cache temizleyicim, arada bir çalıştırırım
    Callend Vibrate ----> Çağrı sonlarında telefonun titremesini sağlıyor
    Camera Pro ----> Kameraya bazı ekstra özellikler getiren ayrı bir uygulama
    Car Home ----> Kullanmıyorum, dahili gelen bir uygulama. Araç kitine takınca otomatik açılan bir uygulama
    Carrom3D Pro ----> 3D Bilardo oyunları (çok ilginç masalar ve oyun türleri var)
    Chessmaster : Satranç oyunu
    Chrome to Phone ----> Chrome tarayıcıya da eklenti ekledikten sonra herhangi bir site adresi veya haritayı telefona gönderen uygulama
    Cliqset ----> Cliqset.com için mobil uygulama
    ClockSync ----> Atomik saat ile senkronizasyon
    Compass ----> Pusula
    Connectbot ----> SSH/Telnet Client
    Crystallight ----> Güzel bir oyun daha
    Deluxe Moon ----> Ayın istediğiniz tarihte hangi şekilde olduğu ve burçlarla ilgili :)
    Discovery ----> Discovery Channel mobil uygulaması, video izlemeye
    Documents To Go ----> Word, Excel vs dosyaları düzenlemeye ve görmeye yarıyor
    Döviz Kurları ----> benim yazdığım uygulama :)
    DroidAnaltyics ----> Google Analytics uygulaması
    DroidSense ----> Google Adsense takip için
    DropBox ----> Dosyalarımı sakladığım ve bilgisayarla da entegre ettiğim depolama uygulaması
    Earth ----> Google Earth, bilgisayardan bile hızlı çalışıyor.
    eBuddy ----> MSN, Gtalk (gerek yok gerçi), Yahoo Messenger vs için IM Client
    Eczane ----> Eczane Rehberi
    Ersin KOÇ ----> blog ersinkoc.com Ersin Koç hali un zengin olmasına yardımcı oluyoruz :)
    ES File Explorer ----> Alternatif dosya yöneticisi
    Evernote ----> Notlar almak için kullanıyorum, bilgisayar üzerinde de var
    Facebook ----> Mark Zuckerberg’in milyarder olmasına yardımcı oluyorum
    Fast Web Installer ----> AppBrain.com üzerinden arka planda uygulama indirmek için
    FingerPaint ----> Parmakla boyamalar yapmak için, çocuk eğlendirmeye :)
    Foursquare ----> foursquare.com mobil uygulaması
    Friendroid ----> Selçuk kardeşimizden friendfeed.com mobil uygulaması, geliştikçe güzelleşiyor
    Fring ----> SIP Client olarak da kullandığım IM uygulaması
    Go Daddy Mobile ----> godaddy.com mobil uygulaması
    Goggles ----> Google nimetlerinden, resim çek, tarat, webde arat
    Google Buzz ----> Google Buzz mobil uygulaması
    Google Sky Map ----> Yıldızlara aval aval bakmamak için :)
    gps Test ----> GPS verilerini teknik olarka görmek için
    Hürriyet Android ----> Hürriyet Gazetesi mobil uygulaması
    Instant Heart Rate ----> Parmağınızı kameraya dayayıp led ışık sayesinde kalp ritminizi ölçen güzel bir uygulama, çok başarılı
    Jewels ----> Güzel bir oyun daha
    JuiceDefender ----> Pili daha verimli kullanmak için güzel profiller oluşturuyorsunuz. Gece 3G/Wifi kapat, şu saatlerde 3G aç vs bir sürü ayar var.
    Labyrinth ----> Elimiz ne kadar hassas görmek için güzel bir oyun daha
    Last.fm ----> Last.fm ile müzik keyfi
    Latitude ----> Google Latitude uygulaması, ana ekrana widget olarak da eklenebiliyor, Google Maps ile geliyor
    Layar ----> En başarılı reality augmented uygulaması, çok güzel katmanlar sunuyor. Emlak, Araba vs gibi güzel Türkçe katmanlar var.
    Linpack for Android ----> Cihazın benchmark değerlerini veriyor
    Logmein ----> Bilgisayarlarıma uzaktan erişmemi sağlıyor, logmein.com dan görebilirsiniz.
    Mackolik ----> mackolik.com Android uygulaması, çok çok iyi
    Mail (Yahoo) ----> Yahoo Mail uygulaması
    mAnalytics Pro ----> Bir başka Google Analytics uygulaması, widget desteği var
    MarketAccess ----> Market’te sadece Amerika’ya özel ve/veya paralı uygulamaları görmek ve indirebilmek için
    MarketEnabler ----> MarketAccess in başka alternatifi
    Messenger (Yahoo) ----> Yahoo Messenger uygulaması
    Multitouch Paint ----> Çoklu dokunma destekli bir boyama uygulaması
    Multitouch Test ----> Dokunmaları test için
    Multitouch Vis Test ----> Yine bir çoklu dokunma test uygulaması
    MultiTouch Visualizer ----> Başka bir alternatif daha :)
    MyBackup Pro ----> Yedekleme uygulaması, Titanium Backup kullanıyorum bunun yerine ama
    MyCon ----> Telefondaki aktif bağlantılar (netstat)
    MyIP ----> Telefonun IP adresi bilgisi
    navigasyon ----> Henüz Türkiye desteklenmese de ROM ile gelmiş :)
    Neocore ----> Grafik kartı testi
    Netcounter ----> Yapilan 3G/Wifi trafiğini takip ediyor
    NetTools ----> ping vb işlemler için
    Network Discovery ----> Wifi ile bağlıyken aynı ağdaki cihazları buluyor
    Network Monitor ----> Yine bir 3G/Wifi takip, ama anlık hızları da veriyor
    NTVMSNBC ----> ntvmsnbc.com mobil sürümü
    Online İşlemler – Turkcell ----> Turkcell online işlemler uygulaması
    OSMonitor ----> Yine sistemi takip için kullandığım bir uygulama
    Palringo ----> Başarılı bir IM uygulaması
    PayPal ----> paypal.com mobil
    Photoshop Express ----> Basitçe resim düzenleme aracım
    PicMe ----> Ekran görüntüsü almak için kullanıyorum
    PicSay Pro ----> Resim düzenleme
    Qik ----> qik.com ile çektiğim videoları webe anında aktarıyorum
    QuickMark ----> Yine bir barkod tarayıcı
    Remote RDP ----> Remote Desktop uygulaması, Windows sunucularım için
    Robo Defense ----> Çok çok iyi bir oyun daha
    SeePU ve SeePU+ ----> Bildirim ekranında CPU/RAM kullanımı ve anlık trafiği izlemek için süper bir uygulama
    SetCPU ----> İşlemciyi overclock edebilmek için
    ShapeWriter ----> Swype benzeri bir klavye
    Shazam Encore ----> Tanımadığım müzikleri dinletip anında bulmak için
    ShootMe ----> Salla telefonu ekranı kaydet
    Sky Force ----> Güzel bir oyun daha
    Skype ----> skype Android uygulaması
    SlideIT Keyboard ----> Türkçe de destekleyen swype alternatifi
    Smart Keyboard Pro ----> Türkçe de destekleyen sevdiğim klavyelerden birisi daha
    SPB TV ----> Mobil televizyon, TRT ve bir kaç Türkçe tv kanalı da var
    Speed Forge 3D ----> 3D oyun
    Speed Test ----> speedtest.net mobil uygulaması
    SQLite Editor ----> SQLite veritabanlarını görmek ve düzenlemek için kullanıyorum
    Swiftkey ----> Bir başka başarılı klavye
    SwiFTP ----> Telefonu Wifi veya 3G üzerinden FTP sunucuya çeviriyor
    System Panel ----> Telefon hakkında bir çok detaya buradan ulaşıyorum
    TA Utility ----> Browser, Mail uygulamalarının cache kısmını sd karta taşıyor
    TagReader ----> Microsoft Tag okuyucu
    TeslaLed ----> Telefondaki led ışığı fener yapmak için, timer veya aç/kapa şeklinde, widget kullanımı var
    Titanium Backup ----> En başarılı yedekleme aracım
    Tumblr : tumblr mobil uygulaması
    Uninstaller ----> Hızlı bir uygulama kaldırma uygulaması
    UPS Mobile ----> UPS ile gelen kargolarımı takip için kullanıyorum
    Uygulamalar – Turkcell ----> Henüz emekleme aşamasındaki Turkcell Android Uygulama Dükkanı
    Whois ----> Anında domain sorgulama için kullanıyorum
    Wifi Analyzer ----> Çevredeki kablosuz ağları inceliyor
    Wifi File Explorer ----> Telefonun içini Wifi sayesinde bilgisayar üzerinden tarayıcı ile gezmek için
    WordPress ----> WordPress altyapısındaki bloglarımı yönetmek için
    XDA ----> forum.xda-developers.com un resmi mobil sürümü
    XING ----> xing.com mobil sürümü

    TAVSİYE PROGRAMLAR 2

    NOT: Program başlıklarına tıklayarak GOOGLE PLAY adreslerine ulaşabilirsiniz!

    Sygic: GPS Navigation

    Samsung Galaxy s3 ile uyumlu stabil ve şimdilik en iyi Navigasyon programıdır. Hızlı, kararlı ve güncel Türkiye haritasına sahiptir.
    Daha fazla bilgi için PM atınız.
    (Video Tanıtım Link)

    Light Flow - LED Control

    Samsung Galaxy s3 deki sol üst köşedeki led uyarı ışığının rengini istediğiniz bildirime istediğiniz rengi atayabiliyorsunuz.
    (Video Tanıtım Link)

    Evernote

    Not almanız için biçilmiş kaftandır. Gelişmiş üstün özellikleri mevcuttur. Yazılı, sesli, ekran alıntılı notlar alabilirsiniz. Arama seçeneği ile notlarınız arasında arama yapabilirsiniz.
    (Video Tanıtım Link)

    File Expert

    Dosya yöneticisi programıdır. Şu ana kadardi en güzel ve olmazsa olmaz programlardan dır. Tüm formatları ve paylaşım tiplerini destekler. En önemlisi Galaxy s3 için NFC ile tüm dosyalarınızı paylaşabilirsiniz.
    (Video Tanıtım Link)

    Solid Explorer Beta

    Güzel bir dosya yöneticisi programıdır. ZİP, RAR ve Tar uzantılarını destekler. Ayrıca FTP üzerinden dosya paylaşımı sağlar. Dropbox ile entegredir.
    (Video Tanıtım Link)

    AirDroid

    Şiddetle önerdiğim bir uygulama. Bu uygulama ile cihazı Tarayıcı aracılığı ile herhangi bir bilgisayardan (aynı ağa bağlı) bir şifre ile kontrol edebilirsiniz.
    Neler yapabilirim?
    * Webden indirdiğiniz uygulamaları cihaza direkt kurabilirsiniz.
    * Cihaza dosya gönderebilir veya resimlerinizi zipli bir dosya halinde alabilirsiniz.
    *Kısacası cihazınızı bilgisayarın web tarayıcısından kontrol ediyorsunuz.
    (Video Tanıtım Link)

    Set DNS (Teşekkürler @Adnan008)

    İster wifi ister 3g olsun dns ayarlarınızı hızlı ve kolay biçimde değiştirmenize olanak sağlayan root gerektiren her telefon açıldığında otomatik ayarlayan bir programdır.

    Chrome Beta

    Alternatif tarayıcı programıdır. Fakat Galaxy s3 ün kendi tarayıcısı bence yeterlidir. Kullanmak isteyen olursa diye ekledim. Not: Şimdilik Flash Player DESTEKLEMİYOR.


    OYUN VE PROGRAM İNDİRİLEBİLECEK MARKETLER


    NOT: Telefonunuza root yapmadan aşağıdaki marketlerden birinden oyun veya uygulama indirebilirsiniz.

    http://www.androidmarket.gen.tr/ (Yeni)
    http://www.googleandroid.gen.tr/Forum-google-play (Türkiye'nin En büyük marketi)
    http://applanet.net
    http://www.slideme.org
    http://download.pandaapp.com/
    http://www.coolapk.com/
    http://www.apkshare.com
    http://mobilestore.opera.com/
    http://www.freewarelovers.com/android/
    http://www.androidpazari.com
    http://appsgeyser.com/gallery/
    http://www.1mobile.com/app/market/
    http://www.bestandroiddownloads.com
    http://www.freewarelovers.com/android
    http://www.getjar.com
    http://www.freeandroidware.com/apps/
    http://store.andgeeks.com/
    http://www.androidgear.com/
    http://store.androidguys.com/home.asp
    http://www.brothersoft.com/mobile/
    http://rj.liqucn.com/os/android/
    http://www.4shared.com/ dan "istediğiniz uygulamanın adı" (boşluk) "apk" yazmanız yeterli


    ROOT, Güncelleme, Kernel,ROM ile ilgili konular


    Öncelikle bu bölümün hazırlanmasında neredeyse tamamen yesilcin.com dan yararlanmıştır. Daha fazla ayrıntı, bilgi için lütfen yesilcin.com a bakalım. elmasdağ, sawgent, noyancelebi ve online1'e teşekkürler.

    1- Güncelleme, Kernel, ROM, ROOT vs. nedir?

    El-cevap: Öncelikle verdiğimiz Android terimler sözlüğüne bakın.


    http://yesilcin.com/android-terimler-sozlugu-t462.0.html

    Firmware: Telefon içerisindeki komple yazılım sistemidir. Yani Android. Marka ve modele göre farklı kodlamalar isimler alabilir. Bütün yazılımsal yapı firmware üzerine kurulur. Güncellemeler ve düzeltmeler asıl olarak firmware üzerine çıkar. Firmware için asıl kök yapı diyebiliriz.
    Rom: Kimileri firmware ile aynı kefeye koysa da aslında tam olarak onunla aynı değildir. Matematiksel olarak ifade etmek gerekirse Firmware > Rom'dur. Firmware için kök yapı demiştik, Rom için de bu kök yapıyı kullanıcılara göre özelleştiren ve onlara yönelik ek yazılım ve ayarlar içeren yazılım diyebiliriz. Google Android firmware i geliştirip samsung'a verdikten sonra, samsung da stock rom üretip bunu cihaza yükleyip piyasaya sunar.
    Stock Rom: yazılım üreticisi Google ın ürettiği firmware'in cihaz üreticileri tarafından kendi cihazlarına göre özelleştirilmiş hali.
    Custom Rom: üretici firmaların piyasaya sürdüğü stock romların, geliştirici kullanıcılar tarafından üzerinde performans ve görselliğe yönelik değişiklikler içeren modifiye edilmiş hali.
    Kernel: donanımlar ile işletim sistemi arasındaki çalışmayı sağlayan ve kontrol eden yapı.
    Wipe: kabaca silmek demektir. bu terimi gördüğünüz yerlerdeki işlemler sistemdeki ayar ve kullanıcı verilerini siler.
    wipe data/factory reset: recovery seçeneklerinden birisidir. uygulandığında SD card bölümü hariç herşey sıfırlanır.
    wipe cache partition: uygulandığında, kurulumlar esnasında oluşturulan geçici dosyaların temizlenmesini sağlar. kullanıcı verileri(rehber vs.) silinmez. bilgisayarınızda bulunan temp dosyasının temizlenmesi gibidir.
    Non-Wipe: sistem ayarları ve kullanıcı verileri üzerinde değişiklik yapmayan yazılımlardır.
    Recovery: kabaca kurtarma anlamına gelir.
    Download Mod: cihaza firmware yapısı içerisindeki dosyaları yüklemede kullanılan çalışma modudur.
    Recovery Mod: cihazı zor durumlarda kurtarmaya yarayan çalışma modudur. içerisinde birkaç sıfırlama seçeneği olduğu için bu isim verilmiştir.
    Custom Binary Counter (rom counter): orjinal olmayan firmware, custom rom ve kernel yüklemelerinin her birinde 1 artan sayaçtır. download moduna girildiğinde görebilirsiniz.
    Jig: download moduna tuş kombinasyonu ile girmeyen ve rom yükleme sayacını sıfırlamak için kullanılan minik usb aparatı.
    Market: resmi ve gayri resmi olarak bulunan uygulama ve oyunların edinildiği kaynaktır.
    BLN: Açılımı Back Light Notification'dır. Normalde android cihazlarda bulunmayan bir özellik olan çağrı yada mesaj geldikten sonra uyarı görüntülenmemesi özelliğini ekleyen fonksiyondur.
    Wipe Dalvik Cache: Sistem içerisinde bulunan uygulama artıklarını temizlemek için kullanılır. Rom yüklemelerinden sonra oluşacak açılış sorunlarında tavsiye edilir. CWM Recovery menüsünde bulunur.
    AOSP: Açılımı Android Open Source Project olan ve Android Açık Kaynak Projesi olarak çevrilebilen androidin tabanını oluşturan kısaltılmış terimdir. esas olarak hiçbir android sürümünü baz almayan ve dağıtılan kaynak kodlardan üretilmiş romları tanımlamak için kullanılır. örnek olarak miui ve cyanogen gösterilebilirler.

    PIT Nedir?

    PIT dosyaları, en basit haliyle partition haritalarıdır. Karışık mı geldi? Pekala daha anlaşılır bir şekle sokalım. Android cihazlarda bir veri alanı barındırırlar, ve dosyalarınız, işletim sisteminiz tıpkı bilgisayarınızda olduğu gibi buraya yüklenir. Buraya kadar sorun yok. Fakat Linux işletim sisteminde -bilenler bilir- işletim sistemi kurmak biraz farklı olabilir. İşletim sisteminin kendisi için ayrılacak disk alanı, ön bellekleme alanı, takas alanı v.b gibi bir çok partition, yani tek disk üzerinde temel bölümleme yapılabilir ve işletim sistemi bu bölümleme mantığına göre kurulur ve ilgili alanları düzenleyip kullanmaya başlar. Yani bir Android ROM kurarken PIT dosyası ile bunu yapmanız, yeni kurulumu seçtiğiniz PIT dosyasının haritasına göre yapacaktır.

    Seçilen PIT dosyası neyi değiştirir?

    Bir çok kullanıcı, web sitesi, forum v.b her bir ROM sızıntısında 512.PIT ya da 803.PIT gibi dosyalar önerirler ya da beraberinde dağıtırlar. Dikkat etmişseniz internet otamında iki farklı türde ROM'lar bulunur, biri tek dosyadan oluşur, diğeri ise 3 dosyadan. İşte 3 dosya şeklinde olan ROM'lar CSC, PDA ve MODEM bileşenlerini ayrı ayrı sağlar. İşte bu noktada Cihazınıza bunları nereye, hangi alana ve ne şekilde kuracağı bilgisi verilmelidir, işte bunu da PIT dosyası yapar.

    Dolayısıyla bir PIT dosyası dosyalar için ayrılan disk bölümlerini belirlemekten başka hiç bir işe yaramazlar. Kimi daha fazla takas alanı açar (ki birkaç MB'lık bir fark bile değildir), kimi işletim sistemi için daha fazla alan ayırır. Yani hangi PIT'i seçtiğinizin hiç bir önemi yoktur. Hiçbir zaman size gözle görülür farklar sağlamayacağı için PIT seçimi kuruluma rehberlik etmekten başka işe yaramayacaktır.

    Fakat bazı ROM'lar doğası göreği disk üzerinde özel alanlara ya da özel boyularda alanlara ihtiyaç duyabilir, elbette ki o zaman ilgili PIT dosyasını kullanmanız şart olacaktır. Son olarak eğer hangi PIT'i kullanacağınızı bilmiyorsanız, 512.PIT çoğu zaman sorun çıkartmayacaktır.

    Android ROM yüklerken PIT seçmek ya da seçmemek neyi değiştirir?

    Öncelikle kurulumda tek dosyalık bir ROM yükleyecekseniz, PIT dosyası seçmenizin bir anlamı ve işlevi yoktur. Öte yandan 3 dosyalık ROM kurulumu yaparken de eğer Re-Partition seçeneğini işaretlemezseniz, partition'lar yeniden yapılanmayacağ için PIT dosyalarını kullanmanın yine bir anlamı ve işlevi yoktur.

    PIT dosyası seçmeden de 3 dosyalı ROM kurulumu yapabilir miyim?

    Elbette ki! Eğer yeniden partition yapılandırmayacaksanız bunun hiç bir anlamı olmadığını tekrar hatırlatalım.

    ODIN'de Re-Partition seçeneği ne işe yarar?

    Yukarıda bahsettiğimiz gibi, PIT dosyaları partition yapılandırmasında harita / kılavuz görevi görürler. Re-Partition seçeneğini seçerek bir kurulup yaptığınızda Anroid, seçtiğiniz PIT dosyasının tercih ettiği şekilde diski biçimlendirir ve kurulur.

    ROM kurarken, Re-Partition işaretlemek ya da işaretlememek neyi değiştirir?

    Re-Partition temelde iki amaçla işaretlenir;

    Diskin partition dizilimi değiştirmek (örneğin 803.PIT ile kurulu bir sistemi 512.PIT haritasıyla yeniden biçimlemek)
    Tıpkı bilgisayarlardaki FDISK komutu gibi, partition'ları yani tüm diski kazıyıp yeniden yaratmak. Bu, çoğu zaman her yeni ROM kurulumunda geçmişten tek bir kırıntı bile kalmasını istemeyenlerin tercihidir.
    WIPE ne anlama geliyor?

    Bazı ROM kurulumlarında, WIPE'lı seçenekler görebilirsiniz. Bunun anlamı tüm verileri silip yeni / temiz bir kurulup yapacağıdır. Unutmayın WIPE, tertemiz bir kurulum getirir, öyle ki telefon rehberinizden resimlerinize kadar herşey temizlenir!

    Bootloader, Secondary Bootloader SBL tüm bunlar ne anlama geliyor?

    Hiç kafanızı karıştırmadan basitçe anlatalım. Bootloader'lar tüm işletim sistemlerinde bulunan ve "cihazı" işletim sistemiyle bağlayan ilk açılış dosyalarıdır. Örneğin ilk Galaxy S'lerde yaşanan 3 Buton Sorunu, bir Bootloader problemiydi. Yani bu komut tanımı daha Bootloader üzerinde yoktu. Bazı ROM'lar köklü değişiklikler içerebilir, örneğin ekran kullanım algoritmasını ve mantığını değiştirebilir, işte bu aşamada bu ROM mutlaka bir SBL, Bootloader ile dağıtılır ki yeni işletim sisteminin cihazı kullanma mantığı da daha ilk açılışta eşleşmiş olsun.

    Kurulumda ODIN'de Phone Bootloader Update seçeneğini işaretleyip işaretlememek neyi değiştirir?

    İşte sık sorulan ve cevabı her seferinde yanlış verilen bir soru! Eğer ODIN'de kurulum sırasında Phone Bootloader Update'i işaretlemezseniz bu Bootloader güncellemesi sadece o seferlik olacaktır. Yani 3 buton sorununu gideren bir Bootloader yüklediğinizi varsayalım, Phone Bootloader Update'i işaretlemezseniz, evet yine de 3 buton sorunu ortadan kalkacaktır, fakat ta ki yeni bir kuruluma kadar! Ardından telefon aynı Bootloader'a geri dönecektir.

    Bir başka değişle Phone Bootloader Update, o bootloader'ı bir daha aynı şekilde bir başkasıyla değiştirene kadar kalıcı hale getirir. Yani bazılarının dediği gibi "işaretleseniz de işaretlemeseniz de aynı şey" değildir!


    "Bricked" ne demektir?

    Android bir cihaza yeni ROM (firmware) yüklerken eğer herhangi bir hata oluşursa, örneğin bağlantı kablosu çıkarsa, sistem kilitlenirse v.s telefon yazılımlar olarak çökebilir. Bu duruma Soft Brick adı verilir. Çok kullanılan Samsung Galaxy S cep telefonlarının Bricked olduğu ekran sabit kalan cep telefonu ve bilgisayar ikonlarından kolayca anlaşılabilir. Çözümü ise neden bağlı olduğundan net bir yanıt vermek çok zordur. Pili çıkartıp 5 dakika kadar bekledikten sonra tekrar takmak, telefonu Download ya da Recovery modunda açmaya çalışmak veya bir JIG aygıtı kullanmak akla gelebilecek ilk yöntemlerdir.

    Aşağıdaki link'ten alıntıdır:

    http://www.androidshake.com/android-bilgi-bankasi/android-ne-nedir/80-android-kullaniyorsaniz-bunlari-bilmeniz-gerekiyor.html



    2- Telefonumun Android sürümü eski. Nasıl güncellerim? Telefonu yurtdışından aldım. Güncellemeyi görmüyor.

    El-cevap: Kies update'i görmüyorsa Odin kullanacaksınız. Aşağıları okuyun.

    Odin 1.85 ( Bu program, güncellemeyi ve kernel dosyasını yüklemenizi sağlar. )
    http://www.mediafire.com/?kp434pvfqcs1qeb

    Firmware Dosyaları


    Official Firmware

    Non-wipe olanlar verilerinizi silmez. Wipe olanlar siler. Daha fazla bilgi yukarıda yazıyor. İndirdiğiniz FW verilerinizi silmese bile kurulum sonrası kendiniz Wipe yapmalısınız yoksa telefonda takılmalar hatalar baş gösterecektir.

    Aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.

    http://www.hotfile.com/dl/195489650/181a028/I9100XWLSE_I9100OXELS6_SER.zip.html

    Yurtdışından aldığınız telefonun güncellemesini anca Odin ile yapabilirsiniz.

    3- İndirdiğim bu dosyalarla güncellemeyi nasıl yapacağım? Recovery ve Download mod nedir?

    El-cevap: FW güncellemesi öncesi telefonu Download moduna almak gerekir. Bunun için telefon kapatılır. Ses kısma+ev tuşu ve açma/kapama tuşlarına basılı tutulur. Önünüze bir ekran çıkacak. Ses artırma tuşuna basarsanız telefon Download moduna girer ve artık Odin ile flaşlamaya başlayabilirsiniz.

    Recovery mod ise şu işe yarar. Wipe data/ factory reset yani fabrika ayarlarına dönülebilir. Modifikasyon zip dosyaları yüklenebilir. Sistem verileri temizlenebilir.
    Cihazı bu moda almak için ses açma+home+açma/kapama tuşlarına aynı anda bir süre basmanız gerekli.


    Bir sonraki soruda kurulumu görebilirsiniz.

    4- Odin ile firmware kurulumu.

    İndirdiğiniz zip dosyasını Winzip ile açmalısınız.Daha sonra tar uzantılı bir dosya çıkacak. tar uzantılı dosyayı arşivden çıkartmayın. Aslında tar uzantılı dosya arşiv değildir ama winrar arşiv gibi gösterir.

    Bazı FW dosyaları ise 3 parçalı veya daha fazla olabiliyor.

    Ama genelde tek parçalıdır FW dosyaları.

    Tek dosyalı kurulum

    1- Odin'i açıyoruz.
    2- Re-partition bölümünü işaretlemiyoruz.
    3- PDA yazısına tıklıyoruz.Bilgisayarımıza indirdiğimiz tar uzantılı dosyayı seçiyoruz.
    3- Download modundaki telefonumuzu bilgisayara bağlayıp ID:COM penceresi sarı renk aldığında Start'a basıyoruz.
    4- Bu kadar basit !!

     Samsung Galaxy SII Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/SSS/Oyun-Program



    3 ve daha fazla sayıda dosya içeren firmware dosyalarının kurulumu

    Öncelikle elinizde bir pit dosyası olmalıdır. Yukarıdaki FW linklerinin sonunda pit dosyasının linkini göreceksiniz. Oradan pit dosyanızı indirin.


    1- Telefonumuzu Download moduna alıyoruz.
    2- Odin'i Windows 7 veya Vista kullanıyorsak yönetici olarak çalıştırıyoruz.
    3- Re-Partition işaretlenmelidir.
    4- PDA'ya tıklayıp CODE dosyasını seçiyoruz.
    5- PHONE'a tıklıyoruz. MODEM dosyasını seçiyoruz.
    6- CSC'ye tıklayıp bilgisayardan CSC ile başlayan dosyayı seçiyoruz.
    7- Telefonu bilgisayara USB ile bağlıyoruz. ID:COM yazan yerin altındaki boş kutucuk sarı olduğunda Start'a basıyoruz. Ve bekliyoruz. Telefonumuz otomatik olarak açılacak.



    Bu işlemlerden sonra telefonu yukarıda anlatıldığı gibi Recovery moda alıyoruz. İçinde Wipe yazan tüm seçenekleri ve Fix Permissions seçeneğini uyguluyoruz. ( Kernel'den kernel'e seçenekler değişiklik gösterecektir. )



    5- Odin ile kurulum yaptım ama telefonum açılmıyor.Ne yapacağım?


    El-cevap: Telefonun bataryasını çıkartıp takın.Telefonu yukarıda anlatıldığı gibi Recovery moduna alın.Ses kısma tuşuna basıyoruz. Home tuşuna basıyoruz. Yes seçeneğine gelip Home tuşuna basıyoruz. Reboot System Now yazısı geldiğinde tekrar Home tuşuna basıyoruz ve telefon kapanıp açılmış olacak.

    6- Unofficial firmware nedir? Bir sakıncası var mıdır? Official firmware nedir?


    El-cevap: Official FW Samsung'un resmi olarak yayınladığı orijinal yazılımlardır.

    Unofficial FW'ler ise official lar gibi telefonun kendi orjinal yazılımlarıdır. Yeni sürümler Kies üzerinden kullanıcılara verilmeden önce test, geliştirme ve düzeltme amaçlı el altından farklı kanallarla kullanıma sunulmasıdır. Daha sonra toplanan feedback lere göre, resmi yani official olanı Kies de yayınlanır.

    7- Odin ile official veya unofficial fw yüklemek garantiyi bozar mı?

    El-cevap: Hayır bozmaz. Ancak recovery modda görebileceğimiz custom binary download sayacını artıracak, root, custom rom ve custom kernel yüklemeler garantiyi teoride bozar. Pratikte değisebiliyor. Bu sayacı sıfırlamak için de usb jig aparatına ihtiyaç duyulur. Crt effect, ekran döndürme animasyonları gibi orjinal dosya ile yer değiştiren modifikasyonlarda sayaç artmaz.

    8- Odinle farklı fwler veya custom romlar yükledikten sonra tekrar Kies den güncellenebilir hale nasıl getirebiliriz?

    El-cevap:
    1- Önce Türkiye için olan ve Kiese düşen, örneğin KG1 gibi bir fw yi indirip, Odin ile telefona yüklememiz gerekiyor.
    2- Yüklediğimiz unofficial romlarla telefonumuzun product kodu değiştiğinden, onu da Türkiye koduna geri çevirmemiz lazım. Bunun için arama ekranına *#272*imei numaranız# tuşladığımızda, açılan pencerede "Tur" seçeneğini işaretleyeceğiz. Telefon format atmış gibi orjinal haline dönecek ve tüm verilerimiz silinecek.
    3- Daha sonra Kiese bağlandığımızda güncellemeyi görecektir.

    NOT1: Bazı romlar bir kaç ülkeye birden çıktığından (örneğin KG1 kore-tur-izlanda gibi), yüklediğimiz eski rom hangi ülke için çıkmışsa listede o ülkeler görünecek ve biz bunların içinden Türkiye'yi seçeceğiz.
    NOT2: Kies güncellemeleri telefonların seri nosuna ve ürün koduna göre veriliyor. Örneğin Kies ile 2.3.4 Türkiye sürümü de verildi ama bunu her telefon alamadı zira telefonlar 3-4 farklı ithalatçı kanalıyla geliyor memlekete. Kimileri 2.3.4 göremedi kimileri de suan olduğu gibi 2.3.5 göremiyor. Bu yüzden Odin'i seviyoruz

    9- EFS nedir?

    El-cevap: EFS nin açılımı Encryption File System olup, işlev olarak içerisinde telefona özel bilgilerden olan IMEI, Wifi Mac Adresi, ürün kodu gibi bilgiler saklanır. Bu klasör Custom rom yüklemeleri, root, kernel yüklemeleri, firmware yüklemeleri gibi işlemler esnasında zarar görebilir, silinebilir yada değiştirilebilir. Bu durumda telefonunuzun IMEI numarası 049......., 00000...., şeklinde bir hal alır ve şebekeye erişilemez. Böyle bir durumda yapılabilecek tek şey teknik servisten yardım almaktır.

    Böyle bir duruma düşmemeniz için bu klasörün yedeğini önceden alırsanız daha sonra olası bir problemde geri kopyalayarak sorununuzu kendiniz çözebilirsiniz.

    10- EFS yedeklemesi nasıl yapılır?

    El-cevap:
    1- Sistem dosyalarına erişim yapılacağından öncelikle telefonunuzun rootlanmış olması gereklidir. Forumdaki konulardan yardım alabilirsiniz.
    2- Root işleminden sonra klasörlere erişimde kullanabileceğiniz bir dosya yöneticisi gereklidir. Tavsiyem Root Explorer.
    3- Dosya yöneticisini çalıştırıp içerisinden efs klasörünün olduğu dizine gelin.
    4- efs klasörü üzerine basılı tutarak açılan menüden ister "zip this folder" komutu ile zip şeklinde ister "copy" komutuyla direkt klasör olarak herhangi bir yere yedek oluşturun.
    5- Yedeğinizi silinme olmayacak bir yere kopyalamanız tavsiye edilir.
    6- Olası bir problemde aynı işlemlerin tersini yaparak aldığınız yedeği orjinalinin üzerine yazmanız yeterlidir.

    http://yesilcin.com/efs-nedir-nasil-ve-neden-yedeklenir-t943.0.html

    11- Fabrika ayarlarına dönmek root'u kaldırır mı?

    El-cevap: Hayır kaldırmaz. Odin ile orijinal FW yüklemelisiniz.

    WIPE SEÇENEKLERİNİ UYGULAMA ANLATIMI


    Video @ norton772'ye aittir.Bizzat kendisi sizler için çekmiştir.



    Wipe genelde telefona yeni bir yazılım, ROM, kernel vs. yüklendiğinde telefonun takılmadan stabil çalışması için yapılır.

    Wipe ile ilgili açıklamalar yukarıda zaten anlatılmıştır.

    Öncelikle sisteminize uygun CWM'yi indirin.Bu Root'lamakla aynı iştir.Telefonu root'ladığınızda CWM yüklenmiş olur.Telefona kurun.Ve telefonu Recovery moda alın.Recovery moda alma işlemi yukarıda anlatılmıştır.Telefonunuzu Recovery moda aldığınızda kullandığınız CWM'nin sürümüne göre ya ses tuşlarıyla kontrol yapacaksınız ya da dokunmatik arayüzden kontrolleri yapacaksınız.Menüde Wipe yazan her şeyi uygulayabilirsiniz.Ve yine en başa gelip Advanced bölümüne girin. Oradan Fix Permissions seçeneğini uygulayın.İsterseniz SD kartı da CWM Recovery'den formatlayabilirsiniz.



    ROOT ANLATIMI


    ROOT nedir?

    Bildiğiniz gibi Android, Linux tabanlı bir işletim sistemidir. Linux kullanıcı hakları ve yetki seviyeleri konusunda en hassas işletim sistemidir. Eğer Android dahil bir Linux işletim sisteminde derinlemesine bazı ayarlar yapmak ve sisteme müdahelelerde bulunmak istiyorsanız, ROOT seviyesinde bir kullanıcı hakkına sahip olmanız gerekecektir. Neredeyse tüm cep telefonları ve tabletlerde Android, ROOT seviyesi -normal olarak- engellenmiş seviyede gelmektedir. Bunu harici müdahalelerle aşmanız gerekecektir.

    ROOT hakkına sahip olmak bana ne sağlar?

    ROOT hakkıyla Android cihazınıza "kernel" seviyesinde müdahale etmeniz mümkün hale gelir. Değiştirilemeyen hiç bir ayar kalmaz, sıradan telefonlarda sıradan uygulamaların "ayar" yetkilerinin çok ötesine geçebilirsiniz. Örneğin Android cep telefonunuzun sesini hiç olmadığı kadar fazla açabilir, ya da basit uygulamalarla DNS ayarlarınızın değiştirilmesini sağlayabilirsiniz.

    Root sonrası Marketten Root Explorer programını indirin.Bu program sistem dosyalarını değiştirebilmenize olanak sağlayacak.

    ROOT NASIL YAPILIR? CWM RECOVERY ( CF-ROOT ) NEDİR , NASIL KURULUR?


    - Yukarıdan kernel dosyasını indirin.
    - Odin programını açın.
    - PDA kısmına tıklayarak bilgisayarınıza indirmiş olduğunuz tar uzantılı CF-Root kernel dosyasını seçin(tar yada md5 uzantılı olması gereklidir.)
    - Telefonu kapatıp Download Mod a alın.
    - Telefonu usb kablonuz ile PC ye bağlayın.
    - ID:COM yazan bölümün altında ki boş pencere SARI renk olunca START butonuna basın ( Alttaki resimde görüldüğü gibi olacak ).
    - Menüde Superuser uygulamasını gördüğünüzde Root olmuş demektir..

    Telefonu Rootladığınızda CWM Recovery de yüklenmiş olur.Versiyonuna göre ya dokunmatik arayüzle ya da telefondaki fiziksel tuşlarla kontrol edebilirsiniz.Telefonunuzu Recovery moda aldığınızda CWM Recovery'i çalıştırmış olursunuz.Telefonu ilk aldığınız hale dönüştürme, sorunları giderme amaçlı kullanılır.Özellikle telefonunuzun yazılım sürümünü güncelledikten sonra, kernel, ROM vs. yükledikten sonra CWM Recovery'den Wipe seçenekleri uygulanmalıdır.Aşağıda hangi ayarın ne işe yaradığı açıklanmıştır.

    Aşağıdaki tablo yesilcin.com'dan alıntıdır.@ sawgent'e teşekkürler.

    - reboot system now 
    - apply update from sdcard (sdcard içinde bulunan update.zip dosyasını yüklemek için kullanılır.)
    - wipe data/factory reset (cihazdaki tüm kişisel veri ve ayarları sıfırlamak için kullanılır.)
    - wipe cache partition (önceki kurulumlardan kalan verileri temizlemek için kullanılır.)
    - install zip from sdcard
    >>choose zip from sdcard (sdcard içinde bulunan zip uzantılı rom ve modifikasyonları kurmak için kullanılır.)
    >>apply sdcard/update.zip (apply update from sdcard ile aynı işlevi görmektedir.)
    >>toggle signature verification (imza kontrolünü açıp kapatır. açık konumda iken imzalanmamış çoğu custom rom yüklenemez.)
    >>toggle script asserts (komut işlevlerini açıp kapatır. çoğu kullanıcı bu seçeneği kullanmaz.)
    >>choose zipe from internal sdcard (dahili depolama alanından zip dosyası seçip yüklemeye yarar.)
    >>go back (bir önceki menüye dönmenizi sağlar.)
    - backup and restore
    >>backup (telefonda kurulu olan sistemi herşeyi ile birlikte yedeklemede kullanılır.)
    >>restore (daha önce backup kısmından alınan yedeği geri yüklemek için kullanılır.)
    >>advanced restore (daha gelişmiş seçeneklerin bulunduğu üstteki seçenek ile aynı işe yarayan kısım.)
    >>backup to internal sdcard (hafıza kartı kullanıyorsanız dahili depolama alanına yedek almak için kullanılır.)
    >>restore from internal sdcard (daha önce dahili depolama kısmına alınan yedeği geri yüklemek için kullanılır.)
    >>advanced restore from internal sdcard (bir üstteki seçeneğin daha gelişmiş geri yükleme seçeneğidir.)
    - mounts and storage (bu bölüm karşılık gelen partition kısımlarını aktif/inaktif hale getirmeyi ve buraları formatlamayı sağlar)
    >>mount(unmount) /efs
    >>mount(unmount) /cache
    >>mount(unmount) /system
    >>mount(unmount) /data
    >>mount(unmount) /sdcard
    >>mount(unmount) /emmc
    >>format /cache
    >>format /system
    >>format /data
    >>format /sdcard (dahili depolamayı formatlar)
    >>format /emmc (takılı ise hafıza kartını formatlar)
    >>mount USB storage (recovery açık ike usb kablosu ile dahili depolama alanına erişimi sağlar)
    >>go back
    - advanced
    >>reboot recovery (recovery modunu kapatıp açmada kullanılır.)
    >>wipe dalvik cache (java sanallaştırması için kullanılan geçici dosyaları temizler.)
    >>wipe battery stats (batarya kullanım istatistiklerini sıfırlar.)
    >>report error (recovery üzerinden yapılan işlemlerde çıkan hata kayıtlarının görüntülenebildiği kısımdır.)
    >>key test (telefon tuş fonksiyonlarının test edilebildiği kısım.)
    >>show log (recovery üzerinde yapılan işlemlerin kayıtlarının görüntülenebildiği kısım.)
    >>partition sd card (sdcard bölümünün boyutlandırmasının yapılabildiği ve depolama alanının boyutunun belirlenebildiği kısımdır. işlemden sonra bu bölümler otomatik formatlanır.)
    >>fix permissions (dosya izinlerinin varsayılan ayarlara döndürüldüğü kısım.)
    >>go back
    - power off (cihazı komple kapatır.)
    - go back


    ROM KURMA ANLATIMI


    Video @ norton772'ye aittir.Bizzat kendisi sizler için çekmiştir.



    ROM kurmak için telefonda CWM Recovery olmalıdır dolayısıyla telefonunuz Root'lu olmalıdır.

    ROM'lar genelde CWM Recovery ile yüklenir.ROM'lar zip dosyası halinde iner.Zip dosyası açılmaz.Öyle bırakılır.Ve direk telefonun hafıza kartına kopyalanır.Telefon Recovery moda alınır.CWM Recovery'den install zip from sdcard/choose zip from sdcard seçeneğinden ROM kolayca yüklenir.Kurulum sonrası stabiliteyi sağlamak için wipe cache, advanced/wipe dalvik cache ve advanced/fix permissions seçeneklerini uygulayıp telefonu Reboot ( reset ) edebilirsiniz.

    Bazen ROM kurulumu sonrası telefon açılmaz, ya da sürekli titrer.Böyle birşey olursa pil çıkartılıp tekrar takılır, ve aynı Wipe seçenekleri uygulanır.

    Bazen ROM'lar tar.md5 dosyası şeklinde iner.Bu tür ROM'lar ı da Odin ile yükleyebilirsiniz.Odin ile FW yükleme anlatımı zaten yukarıda anlatıldı.Orayı arayıp bulabilirsiniz.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 10 Mart 2013; 21:26:47 >







  • ->>>Kullanıcılardan Gelen Bazı Sorular ve Yanıtları-<<<



    quote:

    Orijinalden alıntı: oktaysar

    Arkadaşlar telefon kafayı yedi sanırım, önce araba moduna aldı kendini ısrarla, şarjım yüzde 1'lerdeydi bu sırada, o moddan çıkamadan bir süre sonra kapandı. Sonra şarja takıp bir kaç kez açmayı denedim her seferinde o moda girdi ve daha önce yüklemiş olduğum barça live wallpaperın onun hata mesajıyla telefon kapandı 2-3 kez.. Şarj etmemeye başladı. Harici cihazla şarj edip taktım şimdi açılmıyor ve sanki şarja takmışım gibi davranıyor-batarya resmiyle şarj olamıyor diye hata veriyor şarjda olmamasına rağmen.. böylece kaldı bataryayı çıakrıp takıyorum açıyorum yine şark olamıyor uyarısı alakasızca..

    edit: şimdi açıldı ama Hafıza Kartını okumuyor çok garip.
    edit2: Artık Sd kartı da okuyor sıkıntı yok, kafası baya karıştı garibin şuan iyi..

    Yüklediğiniz uygulamalardan birisi yapıyor.Bir süredir mesajlarınızı özellikle takip ediyorum ve ben buradan bunu çıkarıyorum.



    quote:

    Orijinalden alıntı: Mardini

    Şarj etme konusunda 1 sorun var.
    Telefon %96dan 100e zıplıyor. Tak çıkar tak çıkar yavaş yavaş 100e ulaşiyorum. Bu bir ben de mi var? Sürümle ilgili bir sey mi?

    Sürümle ilgili birşey.Ayrıca bu tarz ufak sorunları dert etmenize gerek yok.


    quote:

    Orijinalden alıntı: Akustik34


    Selamün aleyküm arkadaşlar merhabalar


    Telefonu, kutusundan çıkan usb kablo ile birkaç video, mp3 atabilmek için bilgisayarıma bağlamak istiyorum.

    Bunun için yapmam gerekenler öncelik olarak nedir?

    Direkt kabloyu cihaza ve pc'ye bağlayıp yapabilir miyim? Yoksa ekstradan bir şeyler yapmam gerekiyor mu?


    Şimdiden teşekkür ederim.



    Aleykümselam.

    Bu soruyu sormak yerine neden telefonu USB kablosuyla bilgisayara bağlamayı denemediniz? Yani yanlış anlamayın ama gerçekten anlayamıyorum. Bunu içinde USB mantığıyla çalışan iki tane hafıza var.Bilgisayara takacaksınız olacak bitecek.

    quote:

    Orijinalden alıntı: farukakgun

    Arkadaşlar herkese günaydın, bazı sorularım olacak.

    1. Çektiğim resimlerde kırmızı göz problemini hemen çekim akabinde yapabilecek bir uygulama varmı acaba ?

    2. Telefonda SD kart içinde Filmler diye bir klasörüm var bir süre sonra nasıl oluyorsa bunun içindeki filmler kendiliğinden siliniyor, sadece .srt uzantılı alt yazıları kalıyor :))

    3. 2.3.5 den 2.3.6 hollanda sürümünü odin ile kursam bi sıkıntı yaşarmıyım bazı arkadaşlar tuhaf tuhaf sorunlar bildirmiş, hollanda sürümündü türkçe karakter vb. sorun yaşarmıyım..

    4. Dün akşam sonunda bende root yaptım, Titanium backup pro ile tüm kullanıcı uygulamalarını+sistem verilerini yedekle yaptım ve galiba yedekleri dahili belleğe yaptı... telefonunu komple resetlediğimi varsayarsak teldeki verileri sileceği için bu yedeklerde gitmeyecek mi ? niye bunları sd karta yedek almıyor acaba ? birde bu şekilde yedek almam doğrumu ? yedekleri geri yüklersem aynen tüm sistem ayarları dahil program ayarları geri gelir mi ?

    Cevap verenlere şimdiden çok çok teşekkür ederim...


    1- Bir bilgim yok.
    2- İlk defa bu soruna rastladım.
    3- Hayır bir sorun olmaz. Bende Danimarka sürümü var. İstediğiniz ülkeyi yükleyin.
    4- Tercihler kısmından yedek alınacak klasörü SD kart seçin.


    quote:

    Orijinalden alıntı: ByAliTR

    Ezimuse ve noyan tesekkurler.

    Biraz arastirdm, odin ile istedigimiz fw yukleyebilyormusuz. ben uyumsuzluk olur diye dusunuyordum. L1 i tavsiye ediyor cogunluk, onu yukleyp ardindan root edecegim.

    Root işlemi için unlockroot.com adlı siteden programı indirin.İki tane tuşa basıyorsunuz ve telefonunuz Root'lanıyor.Artık root için herkes bunu kullanmalı.





    quote:

    Orijinalden alıntı: ıspanak

    selamlar, telefonu hafta başında aldım ve pazartesiden beride kullanıyorum, öncesinde iphone kullanıyordum onun öncesinde de ipod. Memnunum. Şu ana kadar tek sıkıntım 3g konusu ondada aveadan şüpheleniyorum.

    Neyse bazı sorularım var. Telefonu arabada teybe bağlıyorum o şekilde kullanıyorum, radyo ve müzik için.

    1. radyoyu açtığımda herşey güzel ama ekran ayarladığım zamandan sonra kapanıyor açmak için tekrar ekranı kaydırmam lazım falan, benim istediğim ekran sönsün yada parlaklığı çok azalsın ama dokununca tekrar açılsın, yani kaydırmaya falan gerek kalmadan, mümkün mü? Başka radyo programları var mı, internetten olmayacak normal radyo alıcısı olarak.

    2. film dizi vs izlemek için telefonun default izleticisini kullanıyorum, alternatif izleticilerde var bunlar için en iyisi hangisi?

    3. Telefonu root vs başka başka tabirler var bunlarla uğraşmak istemiyorum. İhtiyacım olan şeyler ofis belgelerini açmak ve düzenlemek, radyo, müzik çalar, video çalar, yada şöyle bir şey var mı rehber gibi andoid için kategorilere göre en kullanışlı programlar gibi, markette popülerle var ama o seviyedeki market bence yeteri kadar düzenli değil.

    4. Şarjı konusunda easy battery saver ve easy task killer diye iki program kurdum, şarj konusund abir sıkıntım yok, ama insan doğası işte daha iyileri var mı?

    5. mesela oyunlar için bir klasör oluşturdum ama adını değiştiremiyorum, nasıl yaparım?

    Teşekkürler


    1- Menü tuşuna basarsanız ekran ışığı yanar.
    2- Kesinlikle MX Video Player.
    3- Telefonda gelen Polaris Office zaten ofis belgelerini açabiliyor.Müzik için PowerAMP, video için MX Video Player.
    4- Juice Defender en iyisidir.Ama ayarları çok karışıktır ve doğru yapılmazsa sorunlar çıkarır.
    5- Menüyü düzenlerken Klasör Ekle butonunu basılı tutup Ana menüye sürükleyin isim yazmak için ekran çıkacak oyunu alıp Klasör ekle nin içine bırakmayın


    quote:

    Orijinalden alıntı: *EKSeLaNS*

    Arkadaşlar Samsung Galaxy S2'de java desteği nasıl? Mesela ben her gün mynet satranç oynamaktayım. Bu telefonda rahatça bilgisayarımdaki gibi oynayabilir miyim? Rica etsemhttp://oyun.mynet.com/satranc sayfasından oyuna girip SS alabilir misiniz?

    Sıkıntısız oynanabiliyor.

    quote:

    Orijinalden alıntı: X-FI

    1) Samsungla birlikte gelen kulakiçi kulaklıklarbendeki SENNHEISER CX-300 II den dahamı iyi ?
    2) Samsung un mp3 player kalitesi iPod da göre nasıl SONY NW-A806 ya göre nasıl.. (sony mi 6 sene önce almıştım hala daha kullanıyorum ben daha böyle ses kalitesi görmedim vallahi diyorum).(özellikel temiz ve derin bass düşkünüym.. tiz ve midlerde güzel olacak tabii)
    3) Linear markamı ne siyah kapak gördüm bu telefona bundan kesinlikle almam lazım.. fakat 8.49 mm olan derinliğini kaç mm yükseltiyor bu şahane şey?
    4) Siri gibi bu uygulamalardan hangisi daha iyi .
    {speaktoit
    google voice actions
    iris (geliştiridkelrinde siri gibi olacakmış diyorlar umut var)
    skyvi}

    5) iphone lock uygulaması iphonedaki gibi smooth(30-60 fps diyelim) diye tabir ettiğimiz şekilde çalışıyormu ? (android lockunu hiiç sevmedim ama android 4 deki daha iyi) (5800 da çok laglı ondan sordum )
    6) 16 Gb (marka farketmez) Class 10 MicroSDHC kart alacam.. uygunmu ? en hızlısı buymuş..
    7) SD card kullanımı program oyun vs erişim sürelrini ve dosya sürelrini uzatıyormu ? mesela iphoneda kart olayı yok direkt telefon hafızasına erişiyor, bu normal karttan daha hızlı değilmidir ?

    7 sorum var... cevaplayana helal

    teşekkrüler...

    --------
    8) artı olarak.. iphone 4S nin tek artı yönü kalıyor şimdi güçlü GPU su. (S2 fotoları biraz mor çıkıyor ama rahatsız edecek kadar değil). S2 nin takıla takıla çalıştırıdğı oyun varmı ? yoksa genellikle 30 FPS üstü oynatmayı başarabiliyormu ? birde tegra oyunu oynamak için root veya illegal bişrey lazımmı ? (nvidia tegrasız yapamam ben )

    9) Batista Unleashed kitabını satın alıp okumayı düşünüyorum (teli alınca). paypal kredi kart falan geçiyormu android marketteç birde bu telefonda kitap okumak rahatsız ediyormu ? en iyi kitap okuma app ı ne bunda ? redars hub vardı telefona gömülü yanılmıyorsam bu mu iyi yoksa kindle midle tarzı android market app larımı ?

    ço ksoru sordum yaa

    1- Tabiki CX-300 daha iyi.
    2- Ses kalitesi ilk aldığınızda sizi tatmin etmez.Ama stock müzik çalarda Ekolayzer i Canlı ve Ses efektlerini = Müzik netliği olarak ayarlarsınız ses kalitesi birdenbire değişecek. Ama kesinlikle PowerAMP yüklemelisiniz.Aşırı derecede detaylı ses ayarı var.Doğru ayarlarla harika bir ses yakalamak mümkün.Ama iyi bir kulaklık şart.
    3- Andulin266 idi sanırım, sipariş vermişti.
    4- Telefonun kendi uygulaması olan Voice Talk her işi yapıyor. Özellikle Türkçe konuşup yazı yazabiliyorsunuz. Ama İris saydıklarından en iyisi.
    5- Android Lock'unu sevmediiz mi? Ekrana model çizerek yapılan kilit ekranı harika bence.Onu geçin binbir türlü Lock Screen uygulaması var.iPhone'daki gibi bir şeye bağımlı değilsin. Ve iPhone Lock tabiki lag olmadan çalışıyor. ( len oğlum ne lag'ı ne FPS'i burası nVidia bölümü değil ayağını denk al düzgün konuş )
    6- 32 GB Class 10 al.En hızlısı Class 10'dur.
    7- Hayır uzatmıyor hatta Class 10 kartlar sanırım iPhone'daki dahili bellekten daha hızlı. S2 çok hızlı durduk yere asla takılmaz.
    8- Telefonun mor çıkmasıyla GPU'nun ne alakası var anlamadım. Neyse onu geçelim. Resimlerin mor çıkması her telefonda olmuyor mesela benim telefonda o sorun yok. S2'nin takıldığı hiçbir oyun yok. Asla kesinlikle yok.Tegra oyunu oynamak için Root lazım. Ama Root artık çok kolay. unlockroot.com adresinden indireceğin programla iki tuşa basarak çok kolay şekilde Root edebiliyorsun.Sonrasında Chainfire 3D yükleyeceksin.
    9- Kitap okumak nasıl rahatsız etsin? Dev gibi ekran. iPhone'daki gibi ekrana yakından bakmazsın. Marketten ücretsiz uygulamalar satın alınamıyor ama bu sorun değil nette hepsi var zaten. Readers Hub iyi ama Wi-fi den çalışmıyor sanırım.
    10- Upss. 10 yokmuş yav kaptırmışım ben.

    quote:

    Orijinalden alıntı: X-FI

    quote:

    Orijinalden alıntı: Andulin266
    @X-FI

    1- Cx 300 daha iyidir sanırım.

    2- Telefondan çok müzik dinleyen biri değilim, benim için yeterli ses kalitesini vermekte.

    3- Kapaktan yeni sipariş verdim, deneyip yorum yaparım.

    4-Bilgim yok

    5-O kadar çok lock screan uygulaması var ki, seç beğen kullan. Sıkıntı yok.

    6- Uzun süreli düşün, onun için 32 Gb Class 10 almanı tavsiye ederim.

    7- Hiç bir sıkıntı olmaz. Cihaz şiir gibi çalışıyor.

    8-S2 ve takılma, çok alakasız şeyler. Evet Tegra oyunları oynamak için root yapmalısın. Basit bir işlem.

    9- Markette malesef hala ücretli uygulamaları satın alamıyoruz. Ancak geliştiricinin bazıları kendi sitelerinde satış yapmaktalar. Benim kullandığım Moon Reader Pro çok başarılı bir uygulama. Readers Hub'ı hiç kullanmadım

    8) youtubeda izledim root istiyormuş evet ama değer bence çünkü adam chainfire 3d ile nvidia tegra zone açmış ve mesela fruit ninja THD oynuyordu bende büyük bir NVIDIA fanı olarak yapacağım ..

    root işlemi telefonda neyi değiştiriyor ? sistem stabiltiesini performansını etkiliyormu ? iphone JB gibiyse problem olmaz heralde.

    9) DH de araştırıdm bunu satın alabilen kullancılar mevcut. satın alamazsam çok büyük bir hayal kırıklığı olacak benim için..

    şu konuda varmı ben sorunsuz istediğimi android marketten satın alabiliyorum diyen kullanıcı ?

    Root için açtığım SSS konusunu oku.Bir dezavantajı yok.

    9- Android Market'i boşver hepsi internette var dert etme. Android burası özgürsün.

    quote:

    Orijinalden alıntı: 35.KSK.35

    slm arkadaşlar bende galaxy s2 alarak aranıza katıldım.

    yalnız sormak istediğim şeyler var.

    1-Güç tasarrufu ayarlarında özel güç tasarrufu menüsü çıkmıyor bende. arkadaşta ise bu menü var. o menüyüde aktif edince arkadaşın telde ekranın sol üstünde iki tane geri dönüşüm işaretine benzeyen simge çıkıyor. benim telde bu menü yok. ikimizde de 2.3.4 sürüm kurulu anlamadım gitti.

    2- Facebook gibi uygulamalar ilk açılırken mavi duvar kağıdının üstünde al tarafta klavye açık olmamasına rağmen tuşlar varmış gibi veya tuşların izleri kalmış gibi bir görüntü oluyor. (çok dikkatli bakınca) bu normal mi sizce?

    yardımlarınız bekliyorum.. iyi forumlar

    Beni hatırlamışsındır değil mi? Yine karşılaştık.

    1- 2.3.5 veya 2.3.6 yükle.
    2- Ekran yanmış. Telefonu mutlaka değiştirin.Ekranda uzun süre aynı görüntü kaldığında bu sorun olabilir.

    quote:

    Orijinalden alıntı: okan0855

    merhaba arkadaşlar. sizden bir konuda yardım istiyorum.samsung galaxy s2 cep telefonu aldım ve telefonun android sürümü 2.3.3 kernel sürümü ise 2.6.35.7. I9100XWKG1 CLIabeltest_I9100XWKG1 ve yapım numarası GINGERBREAD.XWKG1 olup bu telimin güncellemek istiyorum. güncelleme yapmak için izlemem gerekn yollar nelerdir acaba ayrıca güncelleme yaptığımda cihazın garantisi bozulurmu ?

    Bu tip temel sorular ve daha fazla bilgi için lütfen S2 SSS konusuna bakın.İmzamdan ulaşabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 27 Mayıs 2012; 17:52:52 >




  • İleride lazım olur kalsın şurada.....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 6 Haziran 2012; 21:50:11 >
  • ROM ile ilgili çok fazla bilgiye gerek yok çünkü soranlar zaten başka konulara yönlendirilecek. Olabildiğince telefonun kendisiyle ilgili soruları bulmaya çalışalım, sırf ROM değil. Ama tabi ki ROM ile ilgili çok fazla soru sorulmaması için temel bilgiler mutlaka konuya eklenmeli. Yani kişi konuyu okuduğunda ROM'un ne olduğunu kavrayabilmeli.

    Yani @ elmasdag, ROM ile ilgili maddelere devam. Tabi telefonla ilgili maddeleri de unutmayalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 26 Aralık 2011; 4:05:26 >
  • Bu mesajı telefonda yazmak düşünmesiyle beraber 5 dk sürdü. İşimiz zor valla.

    Soru: Bu telefona oyun/program nasıl yüklenir? Ve Android Market'teki ücretli uygulamaları indirebilmek için ne yapılmalıdır? Oyunu indirdim hala benden dosya indirmemi istiyor? SD kart dosyaları içeren oyunlar/uygulamalar nasıl yüklenir?

    El-cevap: Android Market'te çeşitli uygulamalar ücretsiz olarak sunulmaktadır. Bir Google hesabı alarak indirmeye başlayabilirsiniz.

    Marketteki ücretli uygulamaları indirebilmek için Black Market ve Applanet adlı market programlarını yüklemeniz yeterlidir.

    Bazı oyunlar beraberinde SD kart dosyaları da bulundurur. Özellikle Gameloft oyunları. Genelde boyutu düşük bir apk dosyası bulunur. Bu apk dosyası internette aratılıp bulunur. Telefona kopyalanır. Ve telefon üzerinden apk dosyası telefona kurulursa oyun/program yüklenmiş olur. Oyunu açtığınızda sizden yüksek boyutlu veri indirmek için izin isteyecektir. Wi-fi ile indirdikten sonra oyununuz açılacaktır. Eğer telefondan indirme şansınız yoksa ilgili oyunun SD kart dosyalarını bilgisayarda internette aratıp bulun. Ve bunu telefona gereken yere kopyalayın. Bu SD dosyalarını istediğiniz yere kopyalayamazsınız. Dosyaları indirdiğiniz yerde nereye kopyalamanız gerektiği yazar. Bu işlemden sonra oyununuz açılacaktır. Gameloft oyunları için varsayılan dosya yolu sd/games/gameloft dur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 26 Aralık 2011; 4:16:28 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: elmasdag


    quote:

    Orijinalden alıntı: myomeroz

    @elmasdag Hocam peş peşe soru cevap ekleyip, mesaj kalabalığı yapacağımızı, o an ki soru cevapları tek mesajda yollasak daha hoş değil mi.

    O an aklıma gelse eyvallah
    Ama tam kapatıp yatıyorum bir tane daha geliyor aklıma. Hem alıntı illaki yapılacaktır, tel tek alıntılanmaları daha iyi olacaktır,bunun icin de her soruyu ayrı post etmek daha doğru bence. Yoksa diğer taraftaki gibi çok uzun alıntılar yapar millet.

    Tüm maddeler ilk mesaja eklendikten sonra diğer mesajları sildireceğiz zaten. Yoksa konunun bir anlamı kalmaz. Aslında neyse hocam siz böyle devam edin nasılsa silinecek hepsi.

    Ya silmezlerse...




  • Soru: Telefondaki medya içeriğini DLNA destekli TV'mde nasıl izleyebilirim?

    El-cevap: Öncelikle telefonunuz ve TV'niz aynı Wi-fi ağına bağlı olsun. Telefonunuzdan Allshare uygulamasını açın. Otomatik olarak arama yapacaktır. TV'niz listede çıktığınds tıklayın. TV'nizde bir uyarı çıkacak. Cihazın bağlanmasına izin verdikten sonra medya içeriğini kontrol edebilirsiniz. Bu özellik bazı TV'lerde DLNA olsa bile çalışmayabiliyor. DLNA destekli bir Samsung TV'niz varsa kesin sonuç alırsınız. Görüntüde asla bir takılma,atlama olmuyor.

    -----------
  • quote:

    Orijinalden alıntı: elmasdag

    Hocam o noktayı atladım daha doğrusu unuttum, ilk mesajda toplanacaktı tabi.
    Ama bu son söylediğimi her soru ayrı post olayını bir düşün istersen, ilk mesajdan bir soru sormak için komple alıntı yapar bu millet
    Yöneticiler de sağolsunlar sık ugramadıklarından burası da berbat olur diger baslık gibi uzun alıntılarla. Bunu bir düşün istersen, yine nasıl dersen öyle yapalım.

    O kadar uzun mesajı kimsenin alıntı yapacağını sanmıyorum. 5800 konusunda hiç öyle birşey olmadı. Çünkü konu çok uzundu. Bu konu da çok uzun olacak. Hatta konunun başına ikaz koyarız bu mesajı alıntılamayın diye.

    Kesinlikle ilk mesajda toplanması gerekiyor. Yoksa konunun bir manası kalmaz. Konunun iki haneli hatta Allah göstermesin ileride 3 haneli rakamlara ulaştığını düşünsene. Bırak 30-50 sayfayı 5-10 sayfa içinde bile aramayla kaybolur insan. Zaten forumun arama sistemi neredeyse hiç çalışmıyor. Kimse aradığını bulamaz. Kaldı ki bir SSS konusunun mantığı tüm soruların derlenip tek bir mesajda okuyuculara sunulmasıdır. Yoksa sayfa sayısı arttıkça konunun manası kalmayacak ve kulüp konusundaki gibi sorular arads kaybolacak cevaplanmayacak aranmayacak aranınca bulunamayacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 26 Aralık 2011; 4:37:06 >




  • Soru: Telefonumla Samsung marka Wi-fi destekli televizyonumu kumanda edebilmek yani telefonu kumanda olarak kullanabilmek istiyorum. Nasıl yaparım?

    El-cevap: Marketten Samsung Remote adlı uygulamayı indirin. TV ve telefonun aynı ağa bağlı olduğundan emin olun. Programı açın. Refresh'e basın. TV'nizi bulacak. Dokunun. Sonra TV ekranında bir uyarı belirecek. İzin ver diyin. Bir kere izin verdikten sonra tekrar tekrar sormayacaktır. Ve telefonunuzu artık kumands olarak kullanabilirsiniz. Şu kadar söyleyeyim kesinlikle ama kesinlikle TV'nin kendi kumandasını kullanmamaya başlayacaksınız. Samsung Remote'un o kadar göze hoş gözüken görsel bir tasarımı, kullanışlılığı ve fonksiyonları var ki şaşırıp kalacaksınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: elmasdag

    Tamam hocam, müsait bir ara tüm benimkileri benim ilk mesajda toplarım, diğerlerini de silerim, ama şimdicok uykum var yatacagım

    Hadi iyi geceler.


    Bugün akşam o ana kadar yazılan tüm soru-cevaplar konunun ilk mesajına eklenecektir ve konu yavaş yavaş şekillenmeye başlayacaktır. Ve ben şahsım adına attığım soru-cevap mesajlarını sileceğim. Çünkü zaten ilk mesajda olacaklar. Sizin de aynı yolu izlemenizi istiyoruz. Mesajınızın konuya eklendiğini gördüğünüzde mesajınızı lütfen silin. Hem böylece belki yöneticilere de gerek kalmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 26 Aralık 2011; 4:49:38 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yusuf1478

    quote:

    Orijinalden alıntı: NomadCRY

    Soru: Telefonumla Samsung marka Wi-fi destekli televizyonumu kumanda edebilmek yani telefonu kumanda olarak kullanabilmek istiyorum. Nasıl yaparım?

    El-cevap: Marketten Samsung Remote adlı uygulamayı indirin. TV ve telefonun aynı ağa bağlı olduğundan emin olun. Programı açın. Refresh'e basın. TV'nizi bulacak. Dokunun. Sonra TV ekranında bir uyarı belirecek. İzin ver diyin. Bir kere izin verdikten sonra tekrar tekrar sormayacaktır. Ve telefonunuzu artık kumands olarak kullanabilirsiniz. Şu kadar söyleyeyim kesinlikle ama kesinlikle TV'nin kendi kumandasını kullanmamaya başlayacaksınız. Samsung Remote'un o kadar göze hoş gözüken görsel bir tasarımı, kullanışlılığı ve fonksiyonları var ki şaşırıp kalacaksınız.

    Merhaba
    konunun yeri burasımı tam emin olamadım ama konuyu biraz açmak ve daha aydınlatıcı olmak adına biraz cevabı açabilirmisiniz ?
    bende samsung b650 var.
    modeme kablo ile bağlı.
    telefon wifi ile bağlı ama all share uygulaması televizyonu görmüyor.
    ağ ayarlarında yapılması gereken ayarları biraz cevap kısmında açarsanız memnun olurum .
    ben beceremedim çükü.
    tskler.


    B650 ile Allshare uygulamasını kullanamazsınız. Televizyonunuzda Allshare özelliği yok sanırım. Yapılması gereken bir ayar yok aynen anlattığım gibi yapacaksınız. B650'de sanırım DLNA yok. Ayrıca ağa wi-fi ile bağlı olması gerek kabloyla değil. Wi fi usb adaptör desteklemiyorsa bu özelliği kullanamazsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Gayet iyi gidiyor arkadaşlar tam gaz böyle devam. Ben de ana konuyu okuyorum bulabildiğim kadar soru cevabı bir araya getirmeye çalışıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: noyancelebi

    Dlna da kabloluda olur hocam hemde daha iyi olur

    Hiç aklıma gelmeyen güzel bir şeye değindiniz. Dlna kablosuyla da olur. Doğru diyorsunuz. Ama dediğim gibi televizyonu Samsung ise ve Allshare yoksa bu özelliği kullanamaz. Tv si Samsung değilse ama internet bağlantısı varsa dlna kablosuyla yapabilir. Dlna destekliyorsa kabloya da gerek yok
  • Merhaba.

    http://kemalersin.com/samsung-galaxy-s2-hizli-root-olma-rehberi.html

    Buradaki yönergeleri uyguladım. Download mode'a geçip odinle gerekli işlemleri yaptıktan sonra telefonum yeniden başladı ve yeniden başladığında ekran kontrastı bozulmuştu. Siyah alanlar eskisine göre çok çok daha açık bir renk gibi görünüyor. Siyah olan kısımlar gri gibi görünüyor ve rahatsız edici bir görüntüsü var ekranın.

    Bu sorunu aşmak için fabrika ayarlarına döndüm fakat işe yaramadı.

    Bu sorunu nasıl çözebilirim. Yardımlarınızı bekliyorum.

    Teşekkürler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: @2101

    ARKADAŞLAR BİRDE SAMSUNG TELEFONLARDA BİR KOD VARDI ONUNLA hoparlör ve kulaklık sesini arttırıyorduk galaxy s 2 de bu özellik varmı acaba i900 omnia da falan çok işe yarıyordu

    Evet var.

    yesilcin.com dan alıntıdır. @ online1'e teşekkür ederim.

    Bu numarayı tuşlayıp arayın *#*#197328640#*#*
    service mode menu gelir
    [5] AUDIO
    [1] (VOICE CALL)
    [1] HANDSET
    [1] Volume
    [1] SRC Speech RX Volume
    [5] 5_lvl : 87
    menu ya basın (soldaki)
    0 ve 100, arası bir değer seçin.
    100 en sesli seçenektir.
    OK deyip çıkın.

    Menu ye basın ve geriyi seçin.
    Bu menuden aynı zamanda bluetooth sesi, kulaklık sesi, video arama seslerinide artırabilirsiniz.

    Not: Bu ayarlar kalıcı değildir. Telefonu kapadığınızda eski haline döner.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Bekir Cem

    Merhaba.

    http://kemalersin.com/samsung-galaxy-s2-hizli-root-olma-rehberi.html

    Buradaki yönergeleri uyguladım. Download mode'a geçip odinle gerekli işlemleri yaptıktan sonra telefonum yeniden başladı ve yeniden başladığında ekran kontrastı bozulmuştu. Siyah alanlar eskisine göre çok çok daha açık bir renk gibi görünüyor. Siyah olan kısımlar gri gibi görünüyor ve rahatsız edici bir görüntüsü var ekranın.

    Bu sorunu aşmak için fabrika ayarlarına döndüm fakat işe yaramadı.

    Bu sorunu nasıl çözebilirim. Yardımlarınızı bekliyorum.

    Teşekkürler.



    Fabrika ayarlarına dönmek root u kaldırmaz.yesilcin.com dan official firmware indirin ve Odin ile telefonu orijinal sürüme flash layın.

    Sırasıyla linklere bakın.

    http://yesilcin.com/gerekli-olabilecek-tum-dosyalar-root-cfroot-firmware-kernel-t136.0.html
    http://yesilcin.com/download-mod-recovery-mod-nedir-ne-ise-yarar-t156.0.html
    http://yesilcin.com/odin-ile-yazilimfirmware-guncelleme-nasil-yapilir-t707.0.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 26 Aralık 2011; 23:00:13 >




  • Konu düzenlenmektedir. Birkaç gün içinde ilk mesajda oldukça tatmin edici bir içerik göreceksiniz. Herşeyin gerekiyorsa resimli anlatımı bile burada olacak. Link yönlendirmeleri azaltılacak. Tüm anlatımlar bu mesajda olacak. Sizden soru-cevaplarınızı bekliyoruz. Aklınıza geldikçe ve karşılaştıkça yazın. Konu henüz yapım aşamasındadır anlayışla karşılamanızı bekliyorum. Normalde bugün içinde soru ve cevapları eklenecekti. Ama forumda bir iki saat boyunca sayfaların çok geç yüklenmesi veya hata vermesi sorunları baş gösterdi. O saatlerde forumda olanlar bilir. Ve ben konunun anca bu kadarlık kısmını yazabildim.
  • arkadaslar merhabalar .arkadasımın galaxy s 2 yere dusurduk dıs yuzey catladı ıc LCD yuzeyde bırsey yok acaba ıc ve dıs yuzey vakumlu oldugu ıcın bırlıkdemı degısıyo yok sa sadece dıs kasa mı degısecek bıl verebılırmısınız her ıkısıde nekadar tutar yardımcı olurmusunuz:????
  • quote:

    Orijinalden alıntı: flexii_87

    arkadaslar merhabalar .arkadasımın galaxy s 2 yere dusurduk dıs yuzey catladı ıc LCD yuzeyde bırsey yok acaba ıc ve dıs yuzey vakumlu oldugu ıcın bırlıkdemı degısıyo yok sa sadece dıs kasa mı degısecek bıl verebılırmısınız her ıkısıde nekadar tutar yardımcı olurmusunuz:????

    S2'nin iç yüzeyinde mika tabaka bulunmadığından muhtemelen ekranın değişmesine gerek kalmayacak. Sadece alt katman değişse yeterli olacaktır. Fiyatı hakkında ise maalesef bir bilgim yok
  • alt katman derken anlayamadım. ineterntten dokunmatik telfonların ust plastik cam ile lcd nin birbirine vakumlu oldugunu duydum. arkadşaın telefonunu ise sadece üst plastik cam yuzeyinde catlklar var. yani üst yüzeyi değiştirip eski lcd ye tekrar vakumlıcaklarmı yoksa ikisi birliktemi değişicek. inşallah böyle değildir. 200 lirayı gözden cıkardık servistten haber bekliyoruz
  • NomadCRY bravo valla Dexxter ve noyançelebi dostlardan sonra bu kadar emek harcayan olmamıştı. Ellerine sağlık. Eminim ortaya çok güzel bir sonuç çıkacak. Ben de elimden geldiğince katılmak istiyorum ama hemen her şey yazılmış çizilmiş bile. İnsanın aklına da gelmiyor öyle bir anda



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saylam06 -- 27 Aralık 2011; 0:15:41 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.