Şimdi Ara

AMD 8 çekirdekli Phenom II X8 işlemcilerini pazara sunabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
6.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  •  

    Bulldozer tabanlı FX işlemci ailesinin 6 çekirdekli yeni üyesi FX-6200'ü hafta içerisinde duyurması beklenen AMD, anakart üreticileri ECS ve Jetway cephesindeki BIOS güncellemelerinden elde edilen bilgilere göre, Phenom II çatısı altında 8 çekirdekli işlemciler sunabilir. 

     

    Jetway'in 9 serisi çipsete sahip olan soket AM3+ formundaki HA18 kodlu anakartının işlemci destek listesine göre, Zambezi tasarımının farklı revizyonunu temel alan düşük çalışma frekansına sahip işlemciler, Jetway'in listesinde mühendislik örneği işlemciler olarak görünse de ECS A890GXM-A2 anakartın işlemci destek listesindeki detaylar, bu modelleri Phenom II X8 serisi olarak tanımlıyor.

     

    İlgili işlemcilerin detaylarına bakacak olursak eğer;

     

    - AMD Phenom II X8 2420: 2.40GHz, 95W, ZD242046W8K43

    - AMD Phenom II X8 3020: 3.00GHz, 125W, ZD302051W8K44

    - AMD Phenom II X8 2520: 2.50GHz, 95W, ZD252046W6443

    - AMD Phenom II X8 2820: 2.80GHz, 95W, ZD282046W8K43

     

    Model kodlarından anlaşıldığı kadarı ile AMD, yüksek frekansa ulaşamayan Zambezi çekirdek tasarımlarını Phenom II X8 serisi altında sunma yoluna gidebilir. Tabi bu noktada şirketin, FX serisini daha üst segmentte tutup, daha düşük fiyat seviyelerinde rekabetçi olabilecek alternatif modeller olaraksa Phenom II X8 serisini konumlandıran bir strateji benimsemesi de muhtemel.

     

    Önümüzdeki yılın ikinci yarısında Piledriver tasarımını temel alan ve şu anki FX işlemciler ile kıyaslandığında, AMD'nin verilerine göre %15 seviyesinde daha hızlı olması beklenen FX Next kod adlı yeni nesil Bulldozer işlemcilerini sunması beklenen AMD, görünüşe bakılırsa o vakte kadar ürün gamına yönelik farklı güncellemeler de yapacak.

     








  • buldozer yerine phenom II x8 leri sunsa sanırım daha fazla ilgi görürdü. keşke çıkarsalar bunlarıda çeşitlilik iyi olurdu
  • amd ne yapsak intel e yetişsek diye uğraşıyor. ver çekirdeği ver çekirdeği.
  • Bana göre phenom2 serisi yenilenip phenom3 diye piyasaya sürülse daha iyiydi performansta daha iyiydi bana göre, 45nm yerine 32nm üretim süreci ile üretip 1333mhz ddr3 bellek desteğini 1866mhz yapsaydılar, çekirdeklerin frekansını yükseltip bulldozerde kullandıkları ek kodları işlemci içerisine entegre etseydiler, turbo core 3.0 gibi yenilikler ile performans olarak overclock potansiyeli olarak bulldozerlerle zaten aynı seviyede olabileceklerini düşünüyorum, hatta bana göre bulldozerleri geçeceklerdi. 8 Çekirdek 3GHz yerine 6 çekirdek 4GHz - 4.5GHz tercih edilebilir benim için, yüksek frekans demek çekirdeğine göre frekans yükseldikçe kalite ve performans artar, amd'nin çekirdekleri overclock sonrası iyi performans verir.
    Şuan Q8300 - DDR3 1500MHz ocli olarak kullanıyorum HD7850 alıcam inş 4-5 Yıl kullanmayı düşünüyorum, sonrasında sistemi komple upgrade edeceğim.




  • Amd fx serisi bulldozerlerle uğraşana kadar phenom 3 serisi diye phenom 2 serisinin daha geliştirilmişi,güncellenmişi çıkarılsa daha iyi olurdu.Zaten bilinen amd phenom 2 x6 1090t en iyi işlemcisi.Amd 1090t üzerinden ürün gamını geliştirip güncellemesi ve buna farklı özellikler katması bu sene yapması gerekendi ama hayal kırıklığı oldu.Amd phenom 3 serisi diye çıksa hali hazırda i7 2600k serisine baştutan 1090t serisinin daha iyi bir hallisi bulldızerden daha fazla iyi olur ve ilgi görürdü.
  • bulldozerden daha sağlam işlemciler geliyor demektir.. 6 çekirdekliyi geçemeyen 8 çekirdekli buldozer 8 çekirdekli phenom karşısında bir kez daha hüsrana uğrar.. adamlara çok güldüm ama adamlar işlemci geliştireceklerine işlemci geliştirecek makine geliştirmişler bu sebeple işlemci içindeki transistörlerin bile sayısından bihaberler... daha kendileri bile net bilmiyor.. amd bence dirk meyeri kovmakla büyük bir hata etti..
  • Bu çalışma frakansını en fazla 3 ghz yapmalarının sebebi fx 8150'liyi geçmesin diyemi acaba ?
  • Amd bi bi hata daha yapmış olur çekirdek arttırmasına gerek yok phenom 2 de
    desteklenmesi gereken şeyler var 4.1 4.2 gibi
  • Diğer teknoloji sitelerinde de okuduğuma göre phenom II x8 serisi, fx serisi 8 çekirdekli işlemcilerin yüksek saat hızlarında yeterli başarımı göstereyen ürünlerinin isimleri değiştirelerek sunulma politikasıymış. Farkettiyseniz saat hızları epey bi' düşük, burdan kendilerini ele veriyorlar. Benim düşüncem var olan ön bellek kapasitesinide azaltacaklardır. Böylece hem fx serisinin adına zarar vermemiş olacak, hem de yeni bir seri yaratıp daha fazla para kazanabilecekler.
  • Hayret kimse 8 çekirdek fazla 4 çekirdekten fazlası kullanılmıyor dememiş.
    İyide bu buldozerden daha hesaplı vede daha performanslı olursa bulldozerin ilk çıkan revizyonları satmaz gibi,ayrıca hem phenomlar artık üretilmiyecek deniyor(2 çekirdeği kapalı 4 çekirdekli bi model hariç) hem de şimdi bu haber pek olası gözükmüyor ama rekabeti yaşatabilcekse f\p olarak gelsin tabiki.
  • ben anlayamadım şimdi tam olarak
    AM3 olarak mı gelecek AM3+ olarak mı ? eski anakartlara uyumlu mu olacak yani ?
  • arkadaş nedir bu amd deki fx sevgisi anlamadım gitti yaptın tutmadı daha ne zorluyorsunki adam gibi yap phenom 3 ü sür piyasaya ismi bile yeter sattırmaya
  • Bir an Thuban serisini 8 çekirdeğe mi yükselttiler diye düşünüp sevinmiştim, fakat gene, aynı, yine, yeniden, Bulldozer core... AMD için performans değil güç tüketimi önemli olmalı, düşük tüketim, yüksek oc.
  • 8 çekirdek gereksiz bence oyunlar zar zor 6 çekirdek destekliyor çekirdeğin pek fazla avantajı olacağını düşünmüyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustafa1300

    8 çekirdek gereksiz bence oyunlar zar zor 6 çekirdek destekliyor çekirdeğin pek fazla avantajı olacağını düşünmüyorum

    O zaman piyasaya sadece 4 çekirdekli işlemciler çıksın ve oyunlar hep 4 çekirdek destekli kalsın. İstediğin bu mu? Eskiden oyunlar 4 çekirdeğe destek vermiyordu şimdi veriyor. 1 yıl sonra da 8 olacak. Eğer 1 yerden başlamazsa gelişmeye o zaman her şeye yeter diyelim bitsin gitsin.
  • Amd nin yaptığı şey şu: eldeki fx işlemcilerin bazılarını biraz kırparak phenom II x8 olarak adnlandırıp satmak.

    yani aldığınız şey bir bulldozer. Tek farkı kırpılmış bir bulldozer olması. core-i serisi yerine pentium almak gibi düşünün.

    bulldozerler in performansı zaten kötüyken bunları biraz daha kırpıp phenom adı altında satmak ne derece mantıklı olur bilemem. Ha fiyatları ciddi şekilde kırarlarsa misal phenom x4 e kıyasla athlon x4 gibi, o zaman bu işlemcileri almayı düşünebiliriz.

    Hatta bide arada çarpan kilidi açık bir modelde çıkarsa işte o zaman tutar.

    Hala phenom x6 kullanıyorum, 9 serisi anakartla birlikte. Şimdiye kadar işlemciden yana bir sıkıntım olmadı.

    seneye çıkacak olan piledriver serisini beklemeyeyi düşünüyorum. eğer oda hüsran olursa ki bence öyle olacak gibi, o zaman intel e geçebilirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sajuuk

    quote:

    Orijinalden alıntı: mustafa1300

    8 çekirdek gereksiz bence oyunlar zar zor 6 çekirdek destekliyor çekirdeğin pek fazla avantajı olacağını düşünmüyorum

    O zaman piyasaya sadece 4 çekirdekli işlemciler çıksın ve oyunlar hep 4 çekirdek destekli kalsın. İstediğin bu mu? Eskiden oyunlar 4 çekirdeğe destek vermiyordu şimdi veriyor. 1 yıl sonra da 8 olacak. Eğer 1 yerden başlamazsa gelişmeye o zaman her şeye yeter diyelim bitsin gitsin.

    Yalnız bu bir satış politikası. Görünüşte pek farklı olmasada sistem gereksinimi diğer oyuna göre 2 kat artmış oluyor. Sürekli sistemler yenilendiği için kazanan hep onlar oluyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sajuuk

    quote:

    Orijinalden alıntı: mustafa1300

    8 çekirdek gereksiz bence oyunlar zar zor 6 çekirdek destekliyor çekirdeğin pek fazla avantajı olacağını düşünmüyorum

    O zaman piyasaya sadece 4 çekirdekli işlemciler çıksın ve oyunlar hep 4 çekirdek destekli kalsın. İstediğin bu mu? Eskiden oyunlar 4 çekirdeğe destek vermiyordu şimdi veriyor. 1 yıl sonra da 8 olacak. Eğer 1 yerden başlamazsa gelişmeye o zaman her şeye yeter diyelim bitsin gitsin.

    6 çekirdek ne zamandır var ama şu an hangisi aktif kullanılmıyor genellikle 4 çekirdek performansı veriyor cod mw3 kaç yıldır aynı oyun motoru nu kullanıyor oyun motoru değişmedikten sonra 8 çekirdek desteği vermesi beklenemez diğer oyunlar içinde geçerli tabi tekrar bence gereksiz diyorum birde araştır bakalım kaç oyun 6 çekirdek desteği veriyor tabiki 8 çekirdek iyi ama oyunalr destek vermiyor işte 6 çekirdek te gördük bunu sadece oyun için konuşuyorum tabi .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafa1300 -- 25 Aralık 2011; 13:49:05 >




  • Bunlar sizin bildiğiniz eski Phenom II değil (Deneb, Thuban,Zosma değil). Bulldozer mimarisi üstüne kurulu (Zambezi). Çeşitli nedenlerden dolayı satamadağı yüksek hızda çalışamayan testten geçemeyen yada benzeri bi şekilde işte mesela 4ghz e ulaşamayan VEYA GF ile bi şekilde sorun yaşamış çipler. Bu yüzden hızları düşük olarak satılıyor, extradan özellikleri kırpılmışda olabilir. FX i prestij/ana ürün (uh??) olarak görürken, bunların yetersiz versiyonlarını napak ne edek elimizde kalacağına ismini phenom II yapalm satalım alan alsın 3 5 kuruşa diyolar.

    Bazılarınız FX'in adını kirlettiler, şimdi Phenomların da adını kirleticek diyebilir. Sadece o bakış açısı ile bakarsanız haklı olabilirsiniz. Çünkü bunların en hızlı 3.0GHZ hızında olucak. Varolan bir Phenom II x6 3.2 ghz hızında, hemen hemen her durumda fark atarak geçicektir bunları. Oyun yada daha çok cpu hızına duyarlı programların hepsinde de varolan X4 ler tarafından fena halde geçileceklerdir. Ama hem tüketicinin kafasını karıştırabilir olacak, eğer fiyatı uygun olursa i5 2500k altı işlemciler arasında biraz daha çok seçenek sunacak, birde o hızlarda çoklu çekirdekten iyi yararlanan uygulamalar için iyi bi seçenek olabilir. Burada en önemli nokta fiyatın nasıl belirleneceği VE özellik kırpılıp kırpılmayacağı.

    Yeni Zambezilerin FX lerin yani, 1 modülün üretim maliyeti(2core/2çekirdek yani) 1 Phenom II çekirdeğin üretim maliyetin birazcık fazla, 2 Phenom II çekirdek maliyetinden çok daha düşük. Bu açıdan bakınca, 8 çekirdekli FX in üretim maliyeti hem daha düşük boyutundan hemde çekirdek başı düşük maliyetten, x4 den birazcık daha fazla x6 dan daha ucuz.

    Bu şekildeki bi kararla hala üretilen x4 960T(Zosma)(sanırım hala üretiliyor), FX 4100-6100(Zambezi), Phenom II x8 (Zambezi), Liano A8, Liano Athlon II X4 651(A8 lerin grafik çipi kapalı/bozuk ucuz versiyonu,135$ A8 3850 vs. 79$ Athlon II x4 651 ) çipleri olacak. Bunların fiyatların aşağı yukarı aynı civarlarda olması lazım yada öyle oalcaklar. Kendi ürünleri ile kendi kendine rekabet eder bi hava oluşuyo benim gördüğüm kadarı ile.

    Bu yeni X8lerin uzun süreli olduğunu sanmıyorum ben. Elinde defolu mal var bundan para kazanmak istiyorsun. AMD nin GF ile işi tamamen her şekilde bitene kadar üretilmiş üretilen mallar bunlar. Daha sonrasında zaten yeni nesil BD ler çıkacaktır bunların da bulunmayacağını düşünüyorum. Çünkü sürekli o kadar yüksek oranda defolu üretim yapılıyorsa yazık.

    Yine bunların ne kadar oc edilebileceği de önemli, 3ghz X8 fiyatı mesela 150$ fiyatı olup 4ghz e kadar oc edilebilirse çok ilginç bi alternatif olabilir. 168$ civarına FX 6100 satılıyo memlekette, mesela ben düşünürdüm o zman.

    Fx ler Intelin avantajına çalışan oyunlarda, kabul edilebilen oynanabilir ayarlarda (1680 de 50-60 fps gibi) daha geride kalıyor. Bu düşük hızlı x8lerde daha da geride kalıcaktır. Sattırmak istiyorsan bunları mutlaka güzel bi fiyat vermen lazım. Ama fiyatı nasıl ayarlayacaksın? Kendi ürünlerin ile rekabet etmeden fiyat ayarlamak bence çok zor. Fx 8150 3.6ghz fiyatı 240-260$ civarı. vatandaki indirimde i5 2500k 203$ (454TL), X8 3.0 ghz kesinlikle ve kesinlik 200$ ın baya altında olması lazım ki satılsın.

    Çok düşük olursa fiyatı diğer AMD işlemcileri için sorun olur, yüksek dersen bu sefer K olmayan i5 sıkıntı yaratır. Mesela 180$ dedik, Eğer sorunsuzca 4ghz e kadar oc olmazsa mesela kim gidip 180$ buna verir? i5 2500 vatanda yine 191$ (427tl) i5 2400 171$ (390TL). Bi yere kadar da olsa yine gayet iyi performans verecek kadar oc de oluyor bunlar(özellikle intelin önde olduğu uygulamalar için).

    Yani sadece i5 2500k hedef alınıp fiyat konulursa kötü olur bence. Bi de bunları iyi overclock olacak diyerek yazıyoruz, o da olmazsa hepten kötü olur.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: xer13

    Amd fx serisi bulldozerlerle uğraşana kadar phenom 3 serisi diye phenom 2 serisinin daha geliştirilmişi,güncellenmişi çıkarılsa daha iyi olurdu.Zaten bilinen amd phenom 2 x6 1090t en iyi işlemcisi.Amd 1090t üzerinden ürün gamını geliştirip güncellemesi ve buna farklı özellikler katması bu sene yapması gerekendi ama hayal kırıklığı oldu.Amd phenom 3 serisi diye çıksa hali hazırda i7 2600k serisine baştutan 1090t serisinin daha iyi bir hallisi bulldızerden daha fazla iyi olur ve ilgi görürdü.

    Katılıyorum Bulldozerler Amd Phenom III altından aynı isimlerle çıkarması daha iyi olabilirdi.Performanslar sandy bridgeye göre aynı hızlarda olsaydı bile yeterli olabilirdi
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.