Şimdi Ara

Asus GTX570 DCU II sli hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bilgisayar sektöründe aktif olarak yaklaşık 10 senedir içindeyim bir türlü imkanlar elvermedi ne sli ya nede cf ye...
    içimde ukte kaldı bir anlamda elime imkan geçmişken yapalım dedik...
    daha önce gtx580 vardı onu sattım asus gtx570 dcu II aldım ve yanına bir kardeş daha ekledim
    şimdi sistem bileşenlerini yazalım...

Anakart: Msi p67a-gd65 b3
    işlemci : i5 2500K
    soğutucu: Noctua d14
    ram: 4gb dual 1866mhz
    ekran kartları: asus gtx570 dcu II sli (ikiz kardeşler)
    psu: silverstone 700watt (üzerindeki değer 46A 552w)
    kasa: corsair 650D
    ssd: corsair 240 gb sata 3
    monitör: acer h233h 2ms fullhd lcd

şimdi gelelim sıkıntıya! anakart ekran kartlarının sli kurulumuna müsait yani vgalar 3 slot yer kapladığından sıkıntısız oturuyor fakat 1 kart oyunda (btf3) 90 dereceyi buluyor ama ikinci kart 61 dereceyi geçmiyor
    e tabiki ikizler yapışık olduğundan birinci kart nefes alamıyor zavallı
    kendi çapımca ekran kartlarının uc kısmına fan ekledim oyunda 80 dereceyi geçmediler genelde 70 derecede
    sonra kasanın uygun yapısından hdd yuvalarını söküp 20cm lik fanın önünü açtım ve kartlara güzel hava gelmeye başladı....
    neyse benim asıl size sormak istediğim şu;
    btf3 de herşey full de 120 ile 70 arasında fps alıyor ama kimi zaman ani düşmeler takılmalar yaşıyorum yani fps öyle oluyor ki 30fps ye hatta daha altına düştüğü de oluyor
    bunun nedeni sli daki ve cf de olduğu gibi yaşanan sıkıntılardan mı? yoksa benim psu nun yetersiz gelmesinde mi yoksa birinci kartın fazla ısınmasından mı? bunu henüz çözebilmiş değilim
    sli hayalim gerçek oldu ama bu olay benim canımı çok sıkıyor ısınma sorununa çözüm olarak 4 slot boşluklu başka bir anakart almak mı (bu tarz anakart önerilerinizi bekliyorum) yoksa psu değiştirip sonucu görmek mi
    forma bir çok arkdaşımız 570 sli yaptığını gördüm sizde böyle sıkıntılar yaşanıyor mu?
    geçen gün dh de powercolor 6870 x2 video incelemede bu konuya yani cf ve sli daki sorunlardan bahsedildi oyunlarda sli ve cf düzeneklerinde gpu ların kontrolünde skınıtılar olduğu bu yüzden ani düşmelerin olduğunu belirtildi
    sli konusunda deneyimli arkdaşlardan yardımlarınızı bekliyorum

şimdi kasadan bir kaç fotograf gösterelim soruna bir nebze gözle tanıklık edelim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi menem -- 23 Aralık 2011; 17:51:01 >

• menem ne ettin sen o psu ile o kartlara işkence yapıyorsun yapma gözünü seveyim :) aynı sorunun bir benzerini ben yaşamaıştım highpower 850 wattlık psu varken psu değiştirince coşmuştur kartlar ama bendeki kartlar bu kadar tost şeklinde durmuyordu tabiki senden bir ricam olucak 3d mark x puanı alırmısın bi birde ordan bakalım

ekleme : Bu arada her ihtimale karşı kartları yer değiştir ve bütün sli köprülerini tak aynısı el mukteda nın başına gelmişti böle yapınca düzelmişti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bırgungeridonecegim -- 23 Aralık 2011; 15:32:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cenkyyy

menem ne ettin sen o psu ile o kartlara işkence yapıyorsun yapma gözünü seveyim :) aynı sorunun bir benzerini ben yaşamaıştım highpower 850 wattlık psu varken psu değiştirince coşmuştur kartlar ama bendeki kartlar bu kadar tost şeklinde durmuyordu tabiki senden bir ricam olucak 3d mark x puanı alırmısın bi birde ordan bakalım

aldım zaten hocam buyur...
    işlemci 4.8 ghz de bilgin olsun hocam...

• quote:

Orijinalden alıntı: menem

quote:

menem ne ettin sen o psu ile o kartlara işkence yapıyorsun yapma gözünü seveyim :) aynı sorunun bir benzerini ben yaşamaıştım highpower 850 wattlık psu varken psu değiştirince coşmuştur kartlar ama bendeki kartlar bu kadar tost şeklinde durmuyordu tabiki senden bir ricam olucak 3d mark x puanı alırmısın bi birde ordan bakalım

3d markta sıkıntı gözükmüyor peki bu ani fps düşmeleri oyuna girer girmezmi oluyor daha sonramı yanlız gerçekten psu ya işkence çektiriyorsun bilgin olsun

• quote:

quote:

quote:

3d markta sıkıntı gözükmüyor peki bu ani fps düşmeleri oyuna girer girmezmi oluyor daha sonramı yanlız gerçekten psu ya işkence çektiriyorsun bilgin olsun

hemen olmuyor hocam yani girer girmez daha sonradan baş gösteriyor yani kısacası psu işkence çekiyor dimi benim de ilk etapta aklıma o geliyordu 46 a düşük 570 sli için peki bu şekilde yapışık ikizleri nasıl ayırabiliriz yani 4 slot boşluklu anakart öneririniz varmı?
    bir de psu dan sa ikinci bir psu ile deneyebilir aslında
    sizin 580ligthinng sli lar nasıl lar iyiler mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi menem -- 23 Aralık 2011; 15:44:05 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

hemen olmuyor hocam yani girer girmez daha sonradan baş gösteriyor yani kısacası psu işkence çekiyor dimi benim de ilk etapta aklıma o geliyordu 46 a düşük 570 sli için peki bu şekilde yapışık ikizleri nasıl ayırabiliriz yani 4 slot boşluklu anakart öneririniz varmı?
    bir de psu dan sa ikinci bir psu ile deneyebilir aslında

valla menem dostum bu konuda sana önerebileceğim tek anakart şu anda asusun maximus serisi anakartları başka bir anakart maalesef öneremiyorum keşke bu sli işini tf3 lerle yapsaydın ya

• tf3 de yoktu be hocam demircibu da almış iki tane ama vermez bize...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

tf3 de yoktu be hocam demircibu da almış iki tane ama vermez bize...

o kartları sattı o :( valla menem dediğim gibi psu dan önce bi kartları yer değiştir diğer sli köprülerini tak
  • sorunun ısınmadan olabilir ama düşük bir ihtimal.

bir tane 120 lik fan al ve ana kart üzerindeki system power fan çıkışına bağla. fanı da ekran kartlarının üzerine koy ve direk soğutucu bloğa üflemelerini sağla. bayağı bir ısı düşüşü olacaktır.

bir ikincisi bf3'u en üst seviye ayarlarla oynuyorsundur muhakkak. AA'yı çok açma. 2x veya 4x yaparak dene. bazı oyunlarda AA'yı çok kastırmak bu tip sorunlara yol açabiliyor.
  • selamlar hocam bu sli yüzünden neredeyse hiç oc yapamıyorsun
    2 tane gtx580 twinfrozr II arada 1 slot fark olmasına rağmen kartlar arasında 10-15c fark oluyor yükte
    sende hiç boşta slot yok 2 kart arasında
    fps sorunu psu dan dolayı olabilir
    power calculator dan senin pc nin ortalama kaç watt çekebileceğini ölçtüm
    cpu oc sini yazdım ekran kartlarına oc yapmadan 752w psu gerekiyor dedi
    minimum a 702w dedi ama o da kırmızı yazıyordu dikkatli ol aman
    ben senin yerinde olsam bir 570 i satarım ssd alırım şimdi bizim 580 sli yapan arkadaş 1 580 i satıp ssd alıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 23 Aralık 2011; 15:57:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: murdocklawless

sorunun ısınmadan olabilir ama düşük bir ihtimal.

bir tane 120 lik fan al ve ana kart üzerindeki system power fan çıkışına bağla. fanı da ekran kartlarının üzerine koy ve direk soğutucu bloğa üflemelerini sağla. bayağı bir ısı düşüşü olacaktır.

bir ikincisi bf3'u en üst seviye ayarlarla oynuyorsundur muhakkak. AA'yı çok açma. 2x veya 4x yaparak dene. bazı oyunlarda AA'yı çok kastırmak bu tip sorunlara yol açabiliyor.

şimdi hocam o dediğini yaptım zaten kart 70 derecelere indi...ayrıca gtx480 de 4xaa sorunsuz yani bu kartlarla oynamayacaksam hangi kartlarla oynayacam
  • quote:

quote:

tf3 de yoktu be hocam demircibu da almış iki tane ama vermez bize...

o kartları sattı o :( valla menem dediğim gibi psu dan önce bi kartları yer değiştir diğer sli köprülerini tak

deneyeceğim hocam da kartları yer değiştirmek tam bir işkence sadece sli köprünün yerini değişsek olmaz mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: -erna-

selamlar hocam bu sli yüzünden neredeyse hiç oc yapamıyorsun
    2 tane gtx580 twinfrozr II arada 1 slot fark olmasına rağmen kartlar arasında 10-15c fark oluyor yükte
    ben senin yerinde olsam bir 570 i satarım ssd alırım şimdi bizim 580 sli yapan arkadaş 1 580 i satıp ssd alıyor

evet farkındayım psu sınırda olabilir o yüzden dalgalanma olduğu düşüncesindeyim...
    hocam sistem bileşenlerine tam bakmadınız galiba 240 gb ssd zaten var yeterde artıyor yani
    sadece işlemci 4.8 ghzde oda benchmark için yapmıştım olmazsa onu geri çekerim problem değil ama düzeleceğini düşünmüyorum
    cenkyy hocamın dediğini bir uygulayayım bakalım

• valla her oyun sli konfiğinde tam performans veremiyor. belkide pci exp. veri yolunda bir zamandan sonra tıkanma oluyordur. ana kartındaki pci exp. slotların ikinci ekran kartını takınca 16x çalışıyormu, ona baktın mı?
  • quote:

valla her oyun sli konfiğinde tam performans veremiyor. belkide pci exp. veri yolunda bir zamandan sonra tıkanma oluyordur. ana kartındaki pci exp. slotların ikinci ekran kartını takınca 16x çalışıyormu, ona baktın mı?

hocam 1155 soket işlemcilerde standart sli ve cf düzeneği 8x+8x çalışır ama özel yonga entegre edilmiş anakartlarda yani nf2000 yongasında sadece 16x + 16x çalışır
    daha önceki intel chipsetlerinde yani x38 x48 x58 ve son çıkan x79 chipsetlerde doğal 16x + 16x desteği vardır hocam yani benim şuan ekran kartları 8x çalışıyor
  • quote:

valla her oyun sli konfiğinde tam performans veremiyor. belkide pci exp. veri yolunda bir zamandan sonra tıkanma oluyordur. ana kartındaki pci exp. slotların ikinci ekran kartını takınca 16x çalışıyormu, ona baktın mı?

hocam oyun sli da tam perfonmans veriyor 590 quad sli 580 lightining sli 570 sli olarak kullandım 570 sli da iki kartın kullanımı %99 du aynı şekilde 580 lightining sli dada sadece 590 quad sli da 4. gpu nun kullanımı %75 ti o kadar

menem dediğim gibi kartları yer değiştir ve bütün sli köprülerini tak + psu gerçekten can çekişiyor
  • quote:

quote:

hocam oyun sli da tam perfonmans veriyor 590 quad sli 580 lightining sli 570 sli olarak kullandım 570 sli da iki kartın kullanımı %99 du aynı şekilde 580 lightining sli dada sadece 590 quad sli da 4. gpu nun kullanımı %75 ti o kadar

menem dediğim gibi kartları yer değiştir ve bütün sli köprülerini tak + psu gerçekten can çekişiyor

dediğini yapıyorum şimdi 2 tane sli köprü takıcam ...

• quote:

quote:

hocam 1155 soket işlemcilerde standart sli ve cf düzeneği 8x+8x çalışır ama özel yonga entegre edilmiş anakartlarda yani nf2000 yongasında sadece 16x + 16x çalışır
    daha önceki intel chipsetlerinde yani x38 x48 x58 ve son çıkan x79 chipsetlerde doğal 16x + 16x desteği vardır hocam yani benim şuan ekran kartları 8x çalışıyor

bu durumda ben olsam bundan şüphelenirdim. sli'da 16x veren bir anakart bulup deneyebilirsen sorun bu mu ortaya çıkar.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: -erna-

selamlar hocam bu sli yüzünden neredeyse hiç oc yapamıyorsun

evet farkındayım psu sınırda olabilir o yüzden dalgalanma olduğu düşüncesindeyim...
    hocam sistem bileşenlerine tam bakmadınız galiba 240 gb ssd zaten var yeterde artıyor yani
    sadece işlemci 4.8 ghzde oda benchmark için yapmıştım olmazsa onu geri çekerim problem değil ama düzeleceğini düşünmüyorum
    cenkyy hocamın dediğini bir uygulayayım bakalım

görmemişim pardon hocam
    o zaman psu yu değiştirmen gerekiyor bir de sıcaklık sorunu var keşke 2. kartı almasaymışsın

• quote:

quote:

quote:

bu durumda ben olsam bundan şüphelenirdim. sli'da 16x veren bir anakart bulup deneyebilirsen sorun bu mu ortaya çıkar.

Bununla ilgili çok testler yayınlandı yani 16x sli cf ve 8x cf sli çok aman aman farklar oluşmuyor sadece %5 gibi...

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.