Şimdi Ara

Samsung, CES 2012 fuarında Smart TV ürünlerine ağırlık verecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
4.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Samsung, CES 2012 fuarında Smart TV ürünlerine ağırlık verecek






    2011 yılında pek çok yeni Android modelini piyasaya süren ve bunun yanında patent davalarıyla mücadele eden Samsung, kısa süre sonra başlayacak olan tüketici elektroniği fuarı CES 2012'de, yeni yıl için ağırlığı ev elektroniğine vereceğini gösteren bir tanıtım yapmaya hazırlanıyor.




    Fuar öncesi hazırladığı tanıtım videosunda Samsung kendi televizyon sistemlerinin 50 yılını kısa bir şekilde izleyicilere aktarıyor. Renkli ekrana geçiş, bir dönem tavşan kulağı diye nitelenen seyyar antenli modeller, uzaktan kumanda, yüksek çözünürlük, 3D TV gibi yenilikler videoda sergileniyor.




    Video "Smart TV'nin geleceğini tecrübe edin" şeklinde bir ifadeyle sona eriyor ve firmanın fuarda sergileyeceği yeni teknolojilerle ilgili ipuçları veriyor.




    Samsung'un yeni yıla daha gelişmiş Smart TV modelleriyle gireceği anlaşılıyor. Ancak özellikle Android cihaz tarafında neler tanıtacağı ile ilgili henüz ortaya çıkmış bir gelişme yok. Ultrabook segmentinde pek çok firmanın yeni modelleri tanıtacağı biliniyor. 4 çekirdekli tabletler ve akıllı telefonlar da yine bu fuarda sergilenmesi muhtemel yeniliklerden.

     














  • Samsung adam olsun da gidip fpr teknolojisini lg den lisanslasin. Sg ile yola deva edilemez, kabul edilemez bir davranis olur bu.
  • Samsung un D serisi LED Tv lerini beğeniyorum :) Lgden daha başarılı bana göre.
  • 40d6000,40d6500,60d8000 benim en başarılı bulduğum led tv leri samsungun.
  • Ekrem bey acaba alakali alakasiz her apple haberine applein davalari ve diger sorunlariyla giris yapiyor musunuz? mobil urunlerle alakali haberlerde su girisi anlarim, zaten bu tipte bir suru haberiniz var ama televizyonda ne alaka. samsungun aldigi super tanker ihalelerinide yazsaniz bu girisimi yapacaksiniz. bu tarafli ve tek yanli tarzinizla insanlari kendi yazilarinizdan ve donanimhaberden soguttugunuzun farkinda degilmisiniz.
  • @darkaura

    Ekrem Çukurca'nın aslında reklam boot'u olduğu açıklamasından haberin yok galiba.
  • fpr teknolojisine geçilmedikten sonra 3d filmler izlenebilirliğin dışındadır. sg teknolojisinde 1, bilemedin max. 2 gözlük alıyorsun. ailecek izleyemiyorsun çünkü gözlükler el yakıyor. böyle bir durumda 3d sisteminin olması bir anlam ifade etmiyor. fpr teknolojisi hem ucuz, hemde daha sağlıklı çözümü sunmuş. inatlaşmanın bir manası yok.
  • fpr teknolojisi geleceğin teknolojisi, 3d filmleri ailecek izlemek isteyenlerin şu anda başka seçeneği yok. fpr nin gözlükler 15-20 tl. sg nin gözlükleri 150-300 dolar. hem daha sağlıklı frp de 3d izlemek. hem daha uzun süre izliyorsun hemde baş ağrısı mide bulantısı yaşamıyorsun.
  • ne kalablık aileler varmış 2 gözlük TV lerle geliyor zaten. 3. gözlük te ebay de 42 USD. illa 150 USD diyorsanız, bana 60 USD gönderin, ben size ebayden getirteyim
    fpr lı tv ler de olmalı. neticede, full hd olmasa da, 3d izlemek herkesin hakkı, herkesin samsung, sony, pnasonic alacak maddi gücü de yok . teknomarketlerde fpr gözlükleri bağlamış uyanıklar. deneyenler TV ye fazla yaklaşıp çizgileri görmesin diye




  • TV de hala 3D ye alışamadım Gözlüksüz bir çözüm bulmaları gerek.Şuan için FULL HD yetiyor 3DYi hiç açmadım daha
  • Samsung ile ilgili açılan her başlıkta ne yazik ki LG kullanan arkadadaşlarımız aynı basma kalıp yanlış iddiaları neden sıkılmadan öne sürüyolar ve arkasından fikirlerini savunmak yerine sadece hakaret ediyorlar??

    Shutter veya FPR gözlük kullanılması-çalışması teknik bir mesele iken neden bir hakaret vesilesi oluyor?? Konu başlığı "Samsung FPR gözlük kullanmalı mı veya bunu kime sormalalı ?" da değil.

    Bu gibi her teknolojik uygulamada , firmalar kendilerine bir yol belirlerler ve bu yolda ticari uygulanabilirliği olduğu sürece devam ederler. Geçmişte VHS-Betamax , Bluray-HD DVD konusunda olduğu gibi. Elbette bir kazananı olacaktır ama bu ne ben , ne de diğer kullanıcılar olacaktır. Üretici firmalar bu süreçte her şekilde daha fazla ürün satarlar hatta kendi taraf oldukları teknik standart ve uygulaması yenik düşse bile gerekli lisans bedelini verip diğer standartta çıkarttıkları ürünlerden kar elde etmeye devam ederler. Bu tartışma üzerinden diğer arkadaşlarımıza saygısızlık yapmamın hiç gereği yok!

    Her ne kadar haber konusu ile ilgili olmasa bile madem konu açıldı , Samsung tvlerin yanında 2 tane gözlük geliyor, 2 tane gözlük de kampanya döneminde hediye ediliyor. Her hafta mutlaka en az bir tane teknoloji marketi kampanya yapıyor. Sonuçta ücretsiz olarak tvnin yanında 4 gözlük verilmiş oluyor.

    Bana 4 gözlük yetmedi diyen olursa 99 liraya tanesi veya 199 liraya çifti defalarca çeşitli teknoloji marketleri tarafından satıldı. Şu anda bile aktif olarak satışı var. Bu arada 99 lira 55 dolar yapıyor. Samsung aktif gözlükler 150-300 dolar arası satılıyor iddası asılsızdır. Forumdan kaç tane arkadaşımız Ebay üzerinden şarjlı ve üst model gözlüklerin tekini 50 dolara veya çiftini 100 dolara 5-6 günde getirttiler.

    İnanmayanlar için linki :

    http://www.vatanbilgisayar.com/samsung-ssg-p3100mzd-ssg-p31002--pilli-gozluk--2-adet--+-megamind-3d-disc/productdetails.aspx?I_ID=56439

    http://www.ebay.com/itm/New-SAMSUNG-SSG-3500CR-Rechargeable-3D-TV-Glasses-2Pair-/110723363757?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item19c7a073ad

    Lcd tvler yapıları gereği açılı izlemeye imkan vermemektedirler. Bu sağa doğru en fazla 30-45 derece civarıdır. Yukarı aşağıda bu izleme açısı daha da daralmaktadır. Renkte grileşme olur. 3 boyutta ise durum daha da farklıdır. Filmdeki derinliği (perspektif) ve dışa çıkma (pop out) efektini yakalamanız için tvyi tam karşısından izlemeniz gerekir.

    Tvnin tam karşısında 3lü koltukta 2-3 kişi izleyebilirsiniz. Sinema gibi yüzlerce kişinin aynı anda izlemesi teknik olarak mümkün değildir. Tribün gibi yapılarak da , yani 2-3 kişi koltukta 2-3 kişi ayakta 2-3 kişi yerde otururak da keyifle film izlenemeyeceği ortadadır.

    Shutter Glass nedilen , aktif gözlükleri Samsung-Sony-Panasonic gibi firmalar standartlaşmaya gittiler. Bununla ilgili forumda haber çıkmıştı forumu yakından takip edenler hatırlayacaklardır. Aktif gözlüklerle film izlerken bazı insanlarda baş ağrısı yaptığı yönünde şikayetler vardır. Ama tvyi almayan arkadaşlarda neden baş ağrısı yapıyor bunu anlamak zor. Almazsınız veya zaten almamışsınız olur biter. Aktif gözlüklü tvleri 1 yıldan fazla süredir kullanan ve pek de şikayetci olmayan çok fazla arkadaşımzı var. C750 başlıklarına bakabilirsiniz. Rahatsız olanlar ise filmin ortasında ara verip sonra devam ediyorlar.

    Foruma üye olan ve misafir arkadaşlarımızdan Shutter Glass( Aktif) ve FPR ( pasif) gözlüklerin çalışma sistemini merak edenler olabilir. 3 boyut algısı oluşturmak için sağ ve sol göze farklı görüntü vermek gerekiyor. 3 boyutlu olarak çekilen filmlerde veya bilgisayar yardımı ile üretilen animasyon filmlerde , aynı iki göz bakış açımıza benzer şekilde açılı sahne oluşturulur. Sonra bu görüntü sağ ve sol göze ayrı ayrı göndelir ki tvye bakınca bir derinlik oluştursun.

    Aktif gözlüklerde, her gözlük camı saniyede filmin kare sayısına uygun olarak (23.976 , 24 , 29.97 defa) açılır kapanır. Bu açılıp kapanmayı sağlamak için ya saat pili ya da gözlüğe yerleşik şarjlı pil kullanılır. Böylece sağ ve sol güzümüz farklı gürüntü gönderilmiş olur. Biz bunu derinlik olarak algılarız.

    Pasif gözlükte ise tvnin ekran kaplaması ve gözlük ekrandaki bazı satırları sağ bazılarını sol göze verirler ve böylece görüntü sağ sol göze farklı gönderilmiş olur. Yine bunu derinlik olarak algılarız.

    Tüm çıkarılan kavga bu iki teknik çalışma farklılığı üzerinden...

    Samsung, CES 2012 fuarında Smart TV ürünlerine ağırlık verecek


    Samsung, CES 2012 fuarında Smart TV ürünlerine ağırlık verecek


    Samsung, CES 2012 fuarında Smart TV ürünlerine ağırlık verecek


    Samsung, CES 2012 fuarında Smart TV ürünlerine ağırlık verecek




  • samsung tv konusunda kendisini aştı yakın takipçisi Lg
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.