yasal olmayan konularda ısrarda bulunan arkadaşlara yönetim olarak linki okumalarını tavsiye ediyoruz. okumamakta ısrar edip yada okuyup aksine davrananlar siteden uzaklaştırılırlar.
Donanım haberin temel amacı BİLGİ paylaşımıdır amacımız hiçbirzaman yasal olmayan konularla sitemizi kirletmek yada bu yolla üye kazanmak olmamıştır.
Yasal olmayan konularda paylaşım yapıp iki gün sonra yılların emeğiyle büyüyen bu sitenin kapatılmasına neden olacak hiçbir paylaşıma izin vermeyeceğimiz gibi bu kopnuda taleplerde bulunup bizi, siteyi vede sitenin kurallarına saygı duyup kurallara uyan üyelerimizi zor duruma düşürecek üyelere karşıda hoşgörüyle bakmayacağımızı bilmenizi isteriz.
Üyelik antlaşmasında yer aldığı üzere tüm üyelerimiz bu kuralları peşinen kabul etmiş sayılırlar.
Lütfen konuya crac k serial vs istemeden devam edin arkadaşlar teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selenvirus -- 26 Şubat 2006; 0:26:25 >
Kapatmayı ben de istemiyorum ama sürekli dosya taraması biraz sinir bozucu geldi. Sanki kaynakları ve HDD'yi meşgul ediyor gibi. Bir de taradığı dosyalarda hız çok düşük. Söz gelimi 300.000 dosya varsa HDD'de gün sonunda 10.000'e anca ulaşıyor. Fontları vs... taradığını görüyorum. F-Secure ve Norton'da böyle bir tarama yoktu o yüzden biraz garipsedim. Program güzel ona sözüm yok.
quote:
Orjinalden alıntı: beytepe
quote:
Orjinalden alıntı: donanımsever
Arka planda olan monitoring işlemini nasıl durdurabiliriz? Demek istediğim, program herhangi bir saldırıya karşı hazır beklesin ama monitoring olmasın.. Daha önce F-secure ve Norton kullandım onlarda böyle monitoring olayı yoktu ama saldırı olduğunda uyarı veriyordu ekranda.
Arkadaşım böyle bir şeyi kesinlikle yapmanı tavsiye etmem öncelikle onu söyleyeyim sonra da sorunu yanıtlayayım.
AMON yani sistem monitörünü kapatmak istiyorsan şu yolu izle. NOD32 Kontrol Merkezini aç Tehdit Koruma Modülleri / AMON!a tıkla ve sağ da açılan menüde "dosya sistem monitörü etkinleştirildi" seçeneğindeki işareti/tiki kaldır. Sana emin misiniz diye soracak sen de evet de. Bu şekilde dosya sistem monitörünü kapatabilirsin ama tekrar söylüyorum ben kesinlikle böyle bir şeyi önermiyorum.
Beytepe size bir sorum olacak. PC güvenliği için bende nod32 ve ad-aware kurulu. İyi bir güvenlik için artı bir programa ihtiyaç var mı?
Güvenlik Duvarı da kurmanız gerekiyor iyi bir güvenlik için. Zone Alarm Pro'yu öneririm. Ayrıca Ad-Aware programının kişisel sürümünde gerçek zamanlı tarama özelliği bulunmuyor. Professional sürümünde mevcut tabii ki. Gerçek zamanlı tarama yapan bir Anti-Spyware yazılımı kullanmanız yararınıza olacaktır. Spyware Doctor ve Webroot Spy Sweeper bu alanda en iyi programlardandır.
Zona alarm'ı kurmuştum daha önceden ama her program açılışlarında devreye girip onay istediğinden canımı sıkmıştı o nedenle kaldırmıştım. pc'de şu an sp2 var. Artı adsl modeminde ikinci bir güvenlik duvarı var. Yinede zone Alarm veya ona benzer bir program gerekli mi? İlgine teşekkür ederim.
Zona alarm'ı kurmuştum daha önceden ama her program açılışlarında devreye girip onay istediğinden canımı sıkmıştı o nedenle kaldırmıştım. pc'de şu an sp2 var. Artı adsl modeminde ikinci bir güvenlik duvarı var. Yinede zone Alarm veya ona benzer bir program gerekli mi? İlgine teşekkür ederim.
SP2 + Tüm Güvenlik Güncelleştirmeleri tabii ki bilgisayar güvenliği açısından oldukça olumlu bir durum. Fakat ne kadarda olsa üçüncü parti bir yazılımın yerini tutmayacaktır.Zone Alarm bilgisayara olan tüm giriş ve çıkışları denetlediğinden tam bir güvenlik sağlayacaktır. Bir de bu durum kullanıcının tecrübesi ile ilgili eğer siz tecrübeli bir kullanıcı iseniz bilgisayarınızı daha güvenli kullanırsınız. Örneğin her önünüze gelen bağlantıya tıklamaz, her uygulamayı okumadan bilgi sahibi olmadan çalıştırmazsınız. Sonuçta karar size kalmış.
SP2 + Tüm Güvenlik Güncelleştirmeleri tabii ki bilgisayar güvenliği açısından oldukça olumlu bir durum. Fakat ne kadarda olsa üçüncü parti bir yazılımın yerini tutmayacaktır.Zone Alarm bilgisayara olan tüm giriş ve çıkışları denetlediğinden tam bir güvenlik sağlayacaktır. Bir de bu durum kullanıcının tecrübesi ile ilgili eğer siz tecrübeli bir kullanıcı iseniz bilgisayarınızı daha güvenli kullanırsınız. Örneğin her önünüze gelen bağlantıya tıklamaz, her uygulamayı okumadan bilgi sahibi olmadan çalıştırmazsınız. Sonuçta karar size kalmış.
Teşekkür ederim ilgine.
Dostum eline koluna sağlık. Ben 2 senelik Nod kullanıcısıyım şunu söylemeliyim ki yaptığın bu çalışma Nod'u tanımayan arkadaşlar için çok yararlı olmuş. Forumdaki birçok boş konunun arasında böylesine yararlı bir topiği görmek insanın hoşuna gidiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kharia -- 2 Mart 2006; 1:49:14 >
Beytepe size bir sorum olacak. PC güvenliği için bende nod32 ve ad-aware kurulu. İyi bir güvenlik için artı bir programa ihtiyaç var mı?
Güvenlik Duvarı da kurmanız gerekiyor iyi bir güvenlik için. Zone Alarm Pro'yu öneririm. Ayrıca Ad-Aware programının kişisel sürümünde gerçek zamanlı tarama özelliği bulunmuyor. Professional sürümünde mevcut tabii ki. Gerçek zamanlı tarama yapan bir Anti-Spyware yazılımı kullanmanız yararınıza olacaktır. Spyware Doctor ve Webroot Spy Sweeper bu alanda en iyi programlardandır.
Webroot SpySweeper programının belli bir kullanılış amac